IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

4 Pages V < 1 2 3 4 >  
Closed TopicStart new topic
> Ticība, kam tu tici, un kam esi gatavs noticēt
Kam tu tici
Kam tu tici
Dievam [ 9 ] ** [11.69%]
citplanētiešiem [ 4 ] ** [5.19%]
Sev [ 10 ] ** [12.99%]
Budai [ 1 ] ** [1.30%]
Senajiem dieviem [ 1 ] ** [1.30%]
dēmoniem [ 1 ] ** [1.30%]
gariem [ 4 ] ** [5.19%]
tikai tam ko redzu [ 1 ] ** [1.30%]
visam iepriekš minētajam [ 6 ] ** [7.79%]
dažiem no iepriekšminētajiem [ 27 ] ** [35.06%]
nekam [ 13 ] ** [16.88%]
Total Votes: 77

Church
post Oct 1 2005, 21:55
Post #31

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

.. me uztaisa garshiigus kreejuma-tomaatu salaatus .. mmm
.. bet tieshaam. vai nau aizgaajis threads galiigaa offtopicaa?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigra2
post Oct 1 2005, 22:39
Post #32

kawaii tora

Group: Chuunin

Nē, te iet runa par to vai mēs ticam, ka tomāti ir pelnijuši atriebties biggrin.gif
Jā, tie astoņi kustoņi bija kas pretīgs, es raudāju , jo man bija žēl nabaga siventiņus, un tā riebīgā cūka, kas tos pārdeva, es murgos redzēju, kā mamma mani pārdod.

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post
Kaede
post Oct 12 2005, 17:17
Post #33

Koutaishi

From: maybe in your dreams

Es ticu Dievam, taču ne kristiešu. Drīzāk Budai vai kam tādam (vēl īsti neesmu sapratusi, kam tieši). Ticu visādiem mošķiem (dēmoniem, majas gariņiem.)
Esmu sākusi cticēt asrī citplanētiešiem...

--------------------
Music is life!

Karneola-rakstnieku forums

IPB Image

Vieta tavām grafiskajām novelēm
+Quote Post
dmonster
post Oct 12 2005, 18:26
Post #34

Shishaku

Es ticu... 1.Gariem; 2.Citplaneetieshiem; 3.Dieviibaam(Bet ne taadaam Kristieshu vai Budai, vai Saatanam, vai veelkautkam, bet gan Dieviibaam, kas ir vairaak uz taadiem piem. Mezha maates gljukiem (Tas jau ar driizaak uz gariem)); 4.Ticu paardabiskaam buutneem, kas vienlaikus ir vienas no manaam miiljaakajaam buutneem; 5.Elfiem, dwarfiem 'n that kind of crap.
So iznaak es ticu, kam es ticu, bet cienu citu civeeku ticiibu, kameer taa nav paaraak traka man un kaut kaadaa veidaa citiem uzspiesta (A bit like Christianity X((( ).

--------------------
Lulvat? Tas galīgi nav man nopietni domāts.
+Quote Post
Kazuki
post Oct 12 2005, 20:18
Post #35

Hakushaku

nu vispaar jau ja runaajam par kristietiibu tad taa netiek nevienam uzspiesta taapat kaa jebkura cita religjija. gribi tici, gribi netici. galu galaa neviens tachu nekjer aiz kraagas otru un nesaka tev jaatic tam un shitam. smile.gif
+Quote Post
Ghoul
post Oct 12 2005, 20:43
Post #36

Koutaishi

Group: weirdo
From: Choppah!

QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:18)
nu vispaar jau ja runaajam par kristietiibu tad taa netiek nevienam uzspiesta taapat kaa jebkura cita religjija. gribi tici, gribi netici. galu galaa neviens tachu nekjer aiz kraagas otru un nesaka tev jaatic tam un shitam. smile.gif
*

jaa bet tas tikaa dariits tongue.gif

Es esmu viens no chetriem, kuri balsoja par "Sev"......
+Quote Post
Kazuki
post Oct 12 2005, 20:55
Post #37

Hakushaku

labi sud par viduslaikiem nerunaasim..... mees nedziivojam viduslaikos... tagad pastaav katra cilveeka briiva izveele kam un vai vispaar ticeet.
+Quote Post
ShinChan
post Oct 12 2005, 21:34
Post #38

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 19:18)
*

Kāds naivums tavos gados, laikam avīzes nelasi un TV ziņu un analītiskos raidījumus nemaz neskaties? Protams, nokaitētu iesmu dibenā nesprauž un nagus vairs nemauc, tā teikt esam iekātojuši modernajā laikmetā un kristietība tāpat, taču smadzeņu skalošana, savstarpēja rīdīšana un neiecietības veicināšana iet vaļā uz pilnu klapi.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Kazuki
post Oct 12 2005, 21:46
Post #39

Hakushaku

labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet.
+Quote Post
ShinChan
post Oct 12 2005, 23:29
Post #40

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 20:46)
labi shin chan es palikshu pie sava viedoklja bet tu pie sava. man nav ne mazaakaas veelmes ar tevi par to diskuteet.
*

bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka).
Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums.
Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Sushi
post Oct 13 2005, 00:20
Post #41

Tennou

From: Somewhere I belong?

Es ticu paardabiskiem speekiem un gariem. Neticu Dievam (bet tik un taa rakstu ar lielo burtu). Patiik budisms.
Vieniigi... Dievs katram ir savs. Katrs sev taadu tur, un to pat var arii saukt par sargengjeli.
Neticu tam, ka kaads ir sveets. Ja ir, tad pasaule ir negodiiga, ka taa vnk izveelaas.
Neticu sveetajiem. Tas nav tikai iespaids no Da Vinchi koda.
Ticu, ka katram ir neredzami spaarninji... kaadus nu kursh iedomaajas...
Ticu sapnjiem... rolleyes.gif

--------------------
+Quote Post
dmonster
post Oct 13 2005, 07:39
Post #42

Shishaku

QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 22:29)
*

bet kā gan citādi ja ne diskutējot mēs nonāksim pie pārliecības par lietu patieso iedabu? Tur jau ir tā kristietības problēma, savas pašsaglabāšanās vārdā tā noliedz jebkādu racionālu diskusiju, kurā tiek apšaubīti kristīgās ticības pamatpostulāti un iesīkstējušās dogmas. Kā nesen noskaidrojās luterāņi un katoļi pat neatzīst atsevišķus Bībeles tekstus (jo tie redz rada pretrunas ar citiem tekstiem, sekošana kuriem ir daudz nozīmīgāka).
Uzskatu, ka ja cilvēks kaut kam tic, tad vismaz ir jābūt sajēgai, kaut vai intuitīvā līmenī, par savu ticības objektu. Turpretī kristietībā mēs ticam renesanses mākslinieku radītam Dievam un Kristum (vizuāli), kā arī dažu ebreju sarakstītiem tekstiem, kuri līdz mūsdienām ir piedzīvojuši neskaitāmus pārizdevumus un korekcijas. Padomājiet taču paši, vai skatoties dublētu vai subotu anime jūs saņemat kaut vai 50% no tās informācijas (ne tikai tekstuālās) kāda tā ir oriģinālā, stipri apšaubu, ja vien jūs neesat japānis vai tuvu tam. Tā pat ir ar Bībeli, apžēliņ, mēs taču joprojām lietojam Ernesta Glika 17. gs. tulkojumu, kurš pats bija vācietis un kāds vēl tajā laikā bija latviešu valodas vārdu krājums.
Manā apziņā ticība Dievam un ticība kristīgajai baznīcai ir sen jau kļuvušas par strikti škiramām lietām. Nekad nespēšu izprast tādas lietas kā iedzimtais grēks, vai to, ka sods par vecāku grēkiem piemeklēs bērnus vēl līdz septītajam augumam, vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji. Protams, var jau ērti aizbildināties, ka Dievam nekas nav neiespējami, tācu mēs redzam, ka dabā viss notiek pēc zināmiem liekumiem un nobīdes tikai apstiprina esošās likumsakarības. Manuprāt, pati Bībele ir viens liels spļāviens sejā Dieva jēdzienam, pataisot to par kaut kādu kumēdiņu un neizlēmības pārpilnu personu, lai piedod man ticīgie kristieši.
*

blink.gif Crap blink.gif Laikam ja mazaak rakstiishu buus mazaak Oftopic, bet Kristitiiba ir arii dazhaas valstiis uzspiesta sad.gif . Jaatic ir tam, kam grib ticeet un nav jaabuut kaa skabargai pakaljaa tiem, kas nepienjem tavus uzskatus.

--------------------
Lulvat? Tas galīgi nav man nopietni domāts.
+Quote Post
edg
post Oct 14 2005, 10:06
Post #43

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Tev pilniiga taisniiba, ka biibele latviski stipri atpaliek no origjinaala. Bet, ja tu gribi siikas nianses uztvert, tad nekaads tulkojums nebuus gana labs. Tad tev jaamaacaas ivritu valoda, jaastudee ebreju kultuuras tradiicija...
Intuitiivo liimeni dod arii Glika tulkojums. Ko parastam cilveekam vairaak vajag kaa intuitiivu priekshstatu par Dievu. Lai spriedeleeshana paliek teologiem. Ja tev kaa parastam cilveekam interesee kaads jautaajums, griezies pie sava maaciitaaja tongue.gif Bet kaa es skatos, tavi jautaajumi skar veco deriibu, taapeec maaciitaaja atbilde diez vai buus gudraaka par "Taa ir, jo Dievs ir". Ideaali buutu nodibinaat kontaktus ar kaadu rabiinu, jo vinji veco deriibu "kozh" kaa peerno zaali. Bet, ja slinkums mekleet rabiinu, varbuut pameegjini kaadu forumu internetaa, piemeeram, http://www.eblaforum.org/main/

*

Kas tur ko nesaprast iedzimtajaa greekaa? Tev vinjsh iedzimst un tev shrobe tongue.gif
Par tiem dziivniekiem... es meegjinaashu otrdien noskaidrot, kad man buus lekcija "Biibeles legjendas". Tas ir par to izmeeru. Bet gjeneetika sheit tieshaam nebuus vietaa, tevis pasha mineetaa iemesla deelj.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Niks
post Oct 14 2005, 14:27
Post #44

Lira member

QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 23:29)
vai arīt o, ka vienā salīdzinoši nelielā škirstā var iestūķēt visus dzīvnieku sugu pārstāvjus un vēl tad panākt, ka tie bez problēmām vairoties. Tie, kas kaut ko jēdz no ģenētikas sapratīs, cik liels ir procents, ka šādi radīsies normāli pēcnācēji.
*

Ilgākā laika posmā konkrētās sugas izzustu, jo sugas izdzīvošanai minumus ir 100 unikāli gēnu komplekti, bet arī tad kļūdaino gēnu skaits būtu uber (mums katram ir līdz 8 defektīviem gēniem, taču normāli apaugļošanās laikā tie tiek atklāti un, ja iespējams, aizstāti ar veseliem gēniem no otra gēnu komplektā, taču, ja starp abiem gēnu komplektiem ir maza atšķirība, pastāv daudz lielāka iespēja, ka nebūs pareiza gēna). Protams, tas neattiecas uz tiem, kas vairojas bināri.
+Quote Post
Tigra2
post Oct 16 2005, 23:08
Post #45

kawaii tora

QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 21:34)
QUOTE(dark_angel @ Oct 12 2005, 19:18)
*

Kāds naivums tavos gados, laikam avīzes nelasi un TV ziņu un analītiskos raidījumus nemaz neskaties? Protams, nokaitētu iesmu dibenā nesprauž un nagus vairs nemauc, tā teikt esam iekātojuši modernajā laikmetā un kristietība tāpat, taču smadzeņu skalošana, savstarpēja rīdīšana un neiecietības veicināšana iet vaļā uz pilnu klapi.
*

Ir tāds žurnāls Sargtornis, kur ir baigi labi pateikts ka ar citas ticības civēkiem draudzēties nevar, jo viņi ir slikti pagāni un kaut kas tādā garā, ka tad šie draugi var ievilkt savā pagānismā, vispār pamatīgs uzbrauciens tiem kas netic Jehovam

QUOTE(ShinChan @ Oct 12 2005, 23:29)
*

*

Nu dievam es ticu...vecā derība ir tāda drusku jocīga, bet nekas traks, jaunā derība ir totāls blefs, ja kārtīgi izpēta daudz ko ar to saistītu var uzdurties tādām lietām, ka kristiešiem mati ceļas stāvus un neticīgie ņirdz, es to esmu nedaudz papētijusi un jau tagad esmu ar muti vaļā, interesanti kas būs tālāk?

Iesaku nedaudz papētīt. Tas ir tāds ņirdziens!

QUOTE(Missy @ Oct 13 2005, 00:20)
Es ticu paardabiskiem speekiem un gariem. Neticu Dievam (bet tik un taa rakstu ar lielo burtu). Patiik budisms.
Vieniigi... Dievs katram ir savs. Katrs sev taadu tur, un to pat var arii saukt par sargengjeli.
Neticu tam, ka kaads ir sveets. Ja ir, tad pasaule ir negodiiga, ka taa vnk izveelaas.
Neticu sveetajiem. Tas nav tikai iespaids no Da Vinchi koda.
Ticu, ka katram ir neredzami spaarninji... kaadus nu kursh iedomaajas...
Ticu sapnjiem...  rolleyes.gif
*

Tā ir sasodīti laba grāmata, izlasi vēl par Konstantīna lielā iepriekšējo ticību un varēsi pasmieties.

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post

4 Pages V < 1 2 3 4 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18 July 2025 - 18:14