IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

8 Pages V < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kaa tas viss saakaas?, ...
Fatalis
post Mar 19 2004, 19:38
Post #31

Unregistered

QUOTE (ShinChan @ Mar 19 2004, 11:11 AM)
QUOTE (CryRat @ Mar 18 2004, 05:48 PM)
bet kas to lai zin kas bija pirmais japāna vai anime...

Man viennoziimiigi pirmie bija ninja muuvji ar legjendaaro Sjo Kosugi titullomaa laugh.gif Ar to briidi man saakaas pastiprinaata interese par Japaanu un ar to saistiitajiem jautaajumiem, kaut kaa dabuuju paskatiities dazjas anime (iesaakumaa taas nemaz nesaistiiju ar Japaanu) un tad jau celja rullis pats saaka ripot no kalna savaacot visu info ko vajag un ko nevajag zinaat. Starp citu, viesim japaanmiiljiem iesaku iegaadaaties un izlasiit Edgara Kataja monograafiju "Japaana" saistosja, pluustosjaa tekstaa uzrakstiita lasaamviela.

QUOTE (http://journal.bad.lv/~fatalis/)
Jau pagājušonedēļ beidzu lasīt Edgara Kataja "Japāna", bet tikai tagad sanāk laiks par to uzrakstīt.

Man nepatika. Visu cieņu autoram, bet es biju gaidījis ko citu. Valoda ar savu sausumu atgādināja vecu mācību grāmatu, un gandrīz nekam nav ilustrāciju. Divas lietas, ar kurām Japāna ir slavena visā pasaulē - anime un videospēles - nav pat pieminētas. (Tā vietā ir "uzbrauciens" mangām.) Tas, ka Kataja kungam tās neliekas saistošas, ir ne tikai saprotams, bet pat sagaidāms no [tehnofobiskās un konservatīvās] paaudzes, kuru viņš pārstāv, tomēr viņa grāmatu pārdot nepalīdzēs. Ja jau vispusīgs, tad vispusīgs pētījums, nevis pašam autoram imponējošākās lietas. Manuprāt.

Uf... tomēr es pārspīlēju. Par latviski sarakstītu, ne tulkotu grāmatu, tik slikti izteikties nevajag, jo, pat ja ar trūkumiem, mums tādu ir tiiik maz! Pat tulkoto ir maz, bez tam.
Go to the top of the page
+Quote Post
Fatalis
post Mar 19 2004, 19:46
Post #32

Unregistered

Ak, un starp citu, ja nopietni: es sāku ar Hellsing. Pa viva.tv to rādīja (vēl rāda?) piektdienu vakaros, bet manā izcilajā KTV vācu kanāliem brīžiem atpaliek skaņa, un nekas nav skatāms. Nu, par cik biju nedaudz ieintriģēts, novilku to, noskatījos, sapratu, ka ir laba. Pēc pāris dienām atradu šo forumu. Tad novilku vēl kaut-ko: pēc nosaukuma un pat nezinot, kas tas būs. Izrādījās GitS SAC 1st GIG esam. smile.gif Un tad jau tas vairs nebija apturams.
+Quote Post
xikes
post Mar 20 2004, 12:06
Post #33

Koushaku

Group: Chuunin

man 18 ... un pirmais ko redzeeju (t.i. kam atceros nosaukumu biggrin.gif ) bija sailormoon pa rtl2 .. tad sekoja DBZ .. utt

--------------------
The Universe doesn't care what You believe in.
IPB Image
User is offlineProfile CardPM
+Quote Post
ShinChan
post Mar 23 2004, 14:54
Post #34

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE (Fatalis @ Mar 19 2004, 06:38 PM)

Man nepatika. Visu cieņu autoram, bet es biju gaidījis ko citu. Valoda ar savu sausumu atgādināja vecu mācību grāmatu, un gandrīz nekam nav ilustrāciju. Divas lietas, ar kurām Japāna ir slavena visā pasaulē - anime un videospēles - nav pat pieminētas. (Tā vietā ir "uzbrauciens" mangām.) Tas, ka Kataja kungam tās neliekas saistošas, ir ne tikai saprotams, bet pat sagaidāms no [tehnofobiskās un konservatīvās] paaudzes, kuru viņš pārstāv, tomēr viņa grāmatu pārdot nepalīdzēs. Ja jau vispusīgs, tad vispusīgs pētījums, nevis pašam autoram imponējošākās lietas. Manuprāt.

Daljeeji piekriitu, pats jau esmu nonaacis liidz beigaam. Uzbraucienu mangaam pamaniiju, bet ko var gribeet no cilveeka, kam Japaanas kontekstaa interesee pavisam citas lietas, bez tam nevar nliegt, ka lielumlielais vairums no mangaam ir crap (pietam veel hentai). Mjaa par anime vinsj vareeja vismaz kaut ko pateikt, jo taa nu reiz ir lieta, kas Japaanas vaardu nes taalu pasaulee. Kas attiecas uz valodu kaadaa sarakstiita graamata, jaasaka ka var patikt un var nepatikt (mazliet stagnee, bet man patiik), bez tam visu cienju Kataja kungam, ka vinsj no sevis neteelo izcilu japanologu un atziist, ka vinsj joprojaam tikai maacaas. Ok, mazinsj offtopic sanaaca, bet ceru ka administraacija piedos unsure.gif

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
TheBadEdd
post Mar 23 2004, 16:58
Post #35

The One

From: Latvia

Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" laugh.gif Nu bet jau jau esmu te(shajaa klubaa)... rolleyes.gif
Man ar 16 ka daudziem no te esoshajiem un pirmie anime ko es REDZEEJU nevis skatijos bija tie pashi DBZ un SM pa RTL2, bet pirmais nopietnais anime man bija ap 3 meeneshiem atpakalj - Vampire Hunter D! ph34r.gif

--------------------
image
+Quote Post
mr_vodka
post Mar 23 2004, 22:24
Post #36

Unregistered

9 dienas liidz 18, pirmais kaut cik sakariigais, Hellsign pa VIVA
+Quote Post
ShinChan
post Mar 24 2004, 10:44
Post #37

ultrafilozofs

QUOTE (Kakamaka! @ Mar 23 2004, 03:58 PM)
Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" 

Peec pieredzes saki? smile.gif

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
TheBadEdd
post Mar 24 2004, 16:49
Post #38

The One

From: Latvia

QUOTE (ShinChan @ Mar 24 2004, 09:44 AM)
QUOTE (Kakamaka! @ Mar 23 2004, 03:58 PM)
Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" 

Peec pieredzes saki? smile.gif

Nu tev jau vispaar pat avataars ar pudeli un glaazi... tongue.gif

--------------------
image
+Quote Post
edg
post Mar 25 2004, 01:54
Post #39

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Vai ta tu Otaku no Video neesi skatiijies? :DDD

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Guest
post Mar 25 2004, 18:26
Post #40

Unregistered

QUOTE (Kakamaka! @ Mar 24 2004, 03:49 PM)
Nu tev jau vispaar pat avataars ar pudeli un glaazi... tongue.gif

Nu jau vairs nav, piemekleeju kaut ko garastaavoklim atbilstosjaaku cool.gif
+Quote Post
ShinChan
post Mar 25 2004, 18:29
Post #41

ultrafilozofs

Na nu??? Tas ieprieksjeejais ir mans posts, marta reibumaa aizmirsu ielogoties huh.gif

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Fatalis
post Mar 25 2004, 18:46
Post #42

Unregistered

Duh...
+Quote Post
Dzonis
post Mar 26 2004, 16:08
Post #43

Shishaku

19.Apzinaati skatos (zinu ka taas ir animes) kaadus gadus 3-4.Atceros ka veeel agraak ar bija redzeeti pa kaut kaadu krievu kanaalu un kaseteem ar drausmiigu kvalitaati, bet tad neapzinaajo ko skatiijos (biju par mazu), bija multjiks un man ar to pietika smile.gif

--------------------
+Quote Post
Yume
post Apr 10 2004, 11:21
Post #44

challenger

Group: Jounin

Vai kaadu es sadalju atradu... happy.gif en te vel nekaa nearxtiiu. Piniigi parliecinaata ka juus buut bez taa iztikushi bet nu tomeer...
Nu vecums man godiigi uzraxtiit s anketaa.. bet anime, ui tas man jau dikti ilgi ievikaas, skiet pirmais ko redzeeju bia par peliiti, kad man bija 7 gadi, godiigi ceelos uz skolu un skatiijos to "anime" tikai uz to briidi es nezinaaju kas tas ir... tongue.gif Tad protams bija Ultramens un SpeedRider pa LNT..
Pavisam nopietni, tas ir, ar visu saprashanu, anime iepazinu 7gadus atpakal ar Sailor Moon... happy.gif cik nu dzilja doma tur bija.. cool.gif

--------------------
IPB Image
+Quote Post
tautietis
post Apr 10 2004, 14:35
Post #45

ausainis

ultra man drausmiigi laps bija..

--------------------
+Quote Post

8 Pages V < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 04:05