IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Jauni pavedieni

Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.

4 Pages V < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Starptautiskais Animācijas filmu Festivāls BIMINI
ShinChan
post Apr 2 2004, 13:07
Post #16

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

Ar multiplikaaciju mums tiesjaam ir taa pasjvakaak, tacju veiksmiigu lelju filmu ir, ka vai nu. Zinu, ka tas ir gaumes jautaajums, bet man neizskaami simpatizee druumaas un depresiivaas Burova lellju filmas, manupraat tas ir muusu zelta fonds. Peedeejaa laikaa gan nav iipasji daudz raadiitas mad.gif
Aa, un veeel gribeeju piebilst, ka visas taas nepilniibas animaacijaa ko mineeja Pikis rodas no ierobezjotaa cjungura, kas ir muusu multiplikatoru riiciibaa. Pilnmetraazjas multiplikaacijas filmas izmaksas ir vienkaarsji grandiozas un tapsjanas laiks meeraams gados.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zenofex
post Apr 2 2004, 13:34
Post #17

Nausicaa fanboy

Group: Jounin
From: Nav

Nee, nee lellju fimas man vispaar nepatiik. Tachu Latvieshiem ir tieshaam diezgan daudz interesantu multiplikaacijas filmu un filminju, daudzas no taam ir Rozes Stiebras stilaa - visi stuuri noapaljoti, viss vienmeer kustiibaa, pat tad ja objekts nekustiigs, mazas acis, deguns - kartupelis. Tas imho ir vinjas stilinjsh. Tachu Ness Un Nesija, Fantodroms un veel dazhas filmas ir tieshaam labas.

--------------------
- "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon
+Quote Post
standby
post Apr 2 2004, 17:17
Post #18

Samurai

Bet gjeniaalaas Avarijas brigades serijas un Munks un Lemijs?
+Quote Post
edg
post Apr 3 2004, 00:02
Post #19

limpene grauž aknas

From: PM

Taa, nu latvieshu multenju fanaatam savs vaards sakaams:

Latvieshiem ir papilnam taadu multiplikaacijas filmu, kuraam reaali nav nekaadas maakslinieciskaas veertiibas, nekaadi revolucionaari sizheti... Taa tas ir.

Tomeer, ir taadas multenes, kaa Ness un Nesija, kur cilveeki tieshaam centushies, jo peec Vika sizheta taisiit multeni ir liela atbildiiba. Var rasties jautaajums: Ko var to Nesu un Nesiju visu laiku tirdiit, vai citu multenju nav? Ir! IR! Izcils piemeers ir Kakjiisha Dzirnavas. Sizhetu nevar noliegt. Maakslinieciski - cepuri nost. Uzziimee tu taa! Avaarijas Brigaadi un Fantadromu vispaar neaiztiksim...

Vienalga maz? Nu redziet - taa saals ir tur iekshaa. E? Nu re: Latvieshu multfilmas neizceljas ar izcilu maaksliniecisko darbu, vinjas izceljas ar sizhetu. Dilli Dalli varbuut ir slikts piemeers, bet, piemeeram, Kabata - tur nu fantaazija ne pa jokam straadaajusi, un Seezh Uz Sliekshnja Pasacinja - cepuri nost. Vispaar panjem jebkuru "zveerinju multeni" - Suns Funs un Veejs, Sarezhgjiitais Zvirbuleens, vinjaam visaam apakshaa ir kaut kaada doma (iznjemot latvieshu otro perversaako multeni: "Zakjiishu Pirtinja" un citas taadas...) smile.gif Nu jaa, nekaadi kosmosa roboti apkaart nelido, bet fantastika ir ka vai nu wink.gif Un tieshi tas ir latvieshu animatoru stils. Vinji neturas ne pie kaadaam ieprieksh nospraustaam robezhaam kaa un kas buutu jaaziimee, vinji nemaz necenshas gjeniaali uzziimeet, vinji katrs pieturas tieshi pie sava stila un sacenshas savaa starpaa tieshi ar sizhetiem. Vai tuvaak pie patiesiibas buutu tas, ka vinji sacenshas ar to, kaa ir speejiigi konkreetu panjemtu sizhetu atainot multiplikaacijaa. Panjem kaut ko nenormaali murgainu un meegjina uztaisiit multeni. Tas ir specifisks stils. Un es daudz noskatiijos Bimini festivaalaa. Reti kura no taam multeneem vareeja sacensties ar muuseejaam.

Protams ne jau es visu tagad aizstaavu - tos pashus "Neparastos Riidziniekus" skatoties, man vienkaarshi kauns...

P.S. Luudzu piedot man par shito garo rakstu. Peedeejaa laikaa tieksme uz sacereejumiem - pirksti saka, ko grib dariit...

Edgars.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
edg
post Apr 3 2004, 00:20
Post #20

limpene grauž aknas

From: PM

Un tagad par teemu:

Vispaar aizgaaju uz dazhiem seansiem un peec videejaa koeficienta redzeeju to, ko gribeeju redzeet. Bija gan izcili garlaiciigas, gan gjeniaalas. Iipashu uzmaniibu jaapiemin Plimptona darbam "Mondo Plympton" un "Guard Dog" bija vienkaarshi skaista multene.

Kas iipashi veeraa njemams:
Peec skatiishanaas es nodomaaju: "Njaa, un dazhi saka, ka anime esot perversa..." un ar anime es domaaju japaanju multenes. Visas pasaules multenes ir "peversas"! Iipashi veeraa njemamas ir Bila Plimptona "How to make love to a woman" un nezinu kaada autora "Jumta sekss". Nu jaa, abas ASV... Bet citas arii bija taadas diivainas tongue.gif Vispaar nebiju un seansu 23:00 un baidos pat iedomaaties, ko tur raadiija...

Ja kaads nav bijis veel, iesaku aiziet uz kaadu seansu kaut vai tikai taapeec, lai vareetu saliidzinaat. Uz beernu seansiem (iznjemot Randinjsh Belevilaa, kas nu taads jociigs beernu gabals) neiesaku iet, ja negrib aizmigt. Pats gan nebiju, bet nosaukumi jau garlaiciigi.

Kas noteikti jaaredz (manas domas): Bila Plimptona tas, ko veel var redzeet - Sestdien 23:00 "Citplaneetieshi Mutanti". Tam dzhekam fantaazija straadaa ("Mondo Plympton" bija super), taapeec ticu, ka arii shitais gabals reaali labs.

Edgars.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
CryRat
post Apr 3 2004, 00:33
Post #21

Danshaku

eu kā jūs visi varat nepieminēt EZĪTI MIGLĀ ph34r.gif

laugh.gif

a ja nopietni tad... nezinu... katrā ziņā viena daļa latviešu animatoru ( vai kā viņus tur nosaukt ) man kaut kā simpatizē...

--------------------
my megabusters :X
+Quote Post
arteck
post Apr 3 2004, 11:20
Post #22

Unregistered

Kauns par Neparastajiem Rīdziniekiem? wtf?! Puis, tu esi pieradis pie tradicionālajiem stiliem laikam. Manuprāt, šis animācijas veids ir pat ļoti, ļoti labs. Prieks, ka mūsējie nebaidās eksperimentēt un (jopcik!) viņiem tas arī izdodas. Protams, mēs abi izsakamies (izrakstamies) subjektīvi, bet katrā ziņā, cik esmu uzturējies animatoru vidē, jāatzīst, ka nedaudz saprotu viņus un tādēļ spēju šito lietu novērtēt.

Vienkārši, vajag arī atvērties citām lietām nevis dzīvot pie stingri nospraustām vērtībām, ideāliem, da jebkam. Cilvēk, esi elastīgs! Neskaties pa durvju atslēgas caurumu. Ver tās durvis vaļā!
+Quote Post
Pikis
post Apr 4 2004, 23:13
Post #23

Danshaku

QUOTE (arteck @ Apr 3 2004, 10:20 AM)

Vienkārši, vajag arī atvērties citām lietām nevis dzīvot pie stingri nospraustām vērtībām, ideāliem, da jebkam. Cilvēk, esi elastīgs! Neskaties pa durvju atslēgas caurumu. Ver tās durvis vaļā!

Sitaadi vaardi isauc paardomas RESPEKT. smile.gif
+Quote Post
arteck
post Apr 5 2004, 01:16
Post #24

Unregistered

Paturpinot edg iesākto tēmu, arī es biju uz Bimini.

Bila Plimptona darbu retrospekcija. Arī man simpatizēja "Guard Dog". Animācija vien jau izsauc smieklu lēkmi un melnais humors pats par sevi, bet nedrīkst noliegt to, ka viņš savos darbos ieliek dažādus sociālos tematus. Tikpat labi mēs varam interpretēt teicienu "kāds saimnieks, tāds suns" un uzvtert šos divus tēlus kā vienu veselu - cilvēku. Un tad padomāt, ka tā taču ar mums notiek - iedomājamies, kas mūs apdraud un tad kā suņi metamies virsū. Tajā pašā laikā aizmirstam, ka paši sev mēdzam būt ienaidnieki un "skābekļa piegriezēji" tieši šādu darbību rezultātā - turam sevi sterilā, izolētā vidē. Nu, kaut kā tā. Un tā īstenībā jebkuram darbam var meklēt kādu zemtekstu un dziļāku jēgu. Protams, katrs atradīs to, kas viņam tuvāks un nevis visi būs nolasījuši pilnīgi vienādi šo slēpto "message". Un tas pat ir interesantāk smile.gif

Vēl biju uz eksperimentālo filmu seansu. Kopumā ņemot - spēcīgi. Visvairāk jau, protams, "spēku" parādīja krievi. "Mazā nakts simfonija" (Маленькая ночная симфония), manuprāt, ir vienkārši ģeniāls gabals. Ja jums rodas iespēja kaut kur to redzēt, nepalaidiet garām. Es biju sajūsmā.

Nu, un noslēdzu es šo padarīšanu arī ar noslēguma ceremoniju, kurā bija vērojami ungāru animatora Ferenca Cako darbi. Principā es nezinu, kā lai noformulē tās izjūtas un to emocionālo lādiņu, ko saņēmu. Par viņu es uzzināju nejauši. Kaut kādā forumā vai mājas lapā pamanīju tekstu "...sand animation. Really cool!" Nodomāju, ka varētu paskatīties, kas tad īsti ir smilšu animācija. Uh! Biju uz mutes. Principā nerakstīšu, ko es redzēju, jo piedāvāju jums pašiem to ievērtēt - SICAF 2003 / Sand Animation, Ferenc Cako - Erzekeny Toredekek [18.4 Mb]

Jā, un viņš rādījā arī tieši šo gabalu. Live performance. Un tagad sākas tā grūti izskaidrojamā daļa. Šis bija tas emocionālais bombījiens. Es skatījos uz ekrāna un ik pa brīdim pametu acis kā viņš ar rokām bārsta smiltis un tad izveido kādu attēlu. Šis klātesamības moments... Es nezinu, bet katrā gadījumā es pirmoreiz kaut ko tādu izjutu vērojot lielo ekrānu - patīkamas trīsas vairākas reizes izskrēja caur ķermeni. IR! Tas ir! Lūk, laikam tā ir tā sajūta, ko vajadzētu jebkuram cilvēkam vismaz vienreiz mūžā izjust. Tas ir, kad mākslinieks spēlē pa īstajām stīgām. Viņš tās aizķer un ievibrē tādā ritmā, ka tu to sajūti ar katru šūnu. Fantastiski! Un tad palaiž viņa agrākos darbus, kas arī ir vienkārši meistarības pilotāža. Pēc tam atkal pats kāpj uz skatuves, lai vilktu līnijas smiltīs. Un viss, viss ir perfekts. Mūzika, kuras laikā viņš veido darbu. Viss ir tik saskaņots. Nezinu, varbūt es ne tā izklāstīju izjūtas un iespējams, ka jūs lasot uztvērāt to visu pavisam citādāk. Tā jēli izsakoties tas bija sava veida garīgais orgasms biggrin.gif

Tā, nu es savu penteri beigšu rakstīt. Es nevienam nelieku lasīt obligāti. Vienkārši šīs uzkrātās emocijas kaut kādā veidā arī vajag izlikt ārā ne tikai sevī kultivēt un uzrakstot šī izlikšana daļēji notiek. Principā, pēc tam lasot atkal šo tekstu, es pats no jauna uzņemšu daļiņu tās enerģijas, ko šeit izliku, tāpēc labi vien ir smile.gif
+Quote Post
tautietis
post Apr 5 2004, 03:03
Post #25

ausainis

Daleeji piekriitu Piikjim.
par nesu un nesiju.. taa ir gaumes lieta. man vaajpraataa patika fantadroms, eziitis miglaa un pasaka par suni funi un veeju.. izguleesos un veel kaadas desmit atcereesos. tomeer ja kaads ir bijis lielajaa kristapaa uz to seansu kuraa randinju belevilaa prezenteeja.. nju tur saakumaa raadija divas tikai latviesju animaacijas un tad to, kas tapusi kopaa ar francju, kanaadiesu, beljgju animaatoriem.. nju man bija nedaudz kauns par muuseejo veikumu bez aarzemnju paliidziibas:( zjeel, bet tajaas animaacijaas nebija na sizeta, na vizuaalaa baudiijuma. na arii taadas lietas kaa perspektiiva, uztverama realitaate, ne jau iista.. bet uztverama..
sirreaalas taadas bezsizjeta.. vinaa atceros plikas meitenes, govis.. goivs lido.. lido.. ietriecas kaut kaadaa kokaa ar ragiem.. paliek karaajoties un maujot.. brrrrrrr...
//aj atcereejos animaaciju, bet taa laikam igaunju.. par govi kas ada aatombumbu, taa bija smiekliiga, bet taa bija veca veca kaa es..
iisteniibaa mums ir divas animaaciju studijas - rija un dauka.. nezi ko taga dauka dara.. vinji gan ar lelleem njeemaas, neziimeeja.. nju jaa avaarijas brigaade - pasak, ka letinjiem nav stila un ka nav.. njaa bet taas lellju filmas ne aņime..
un rija.. rija taisa filminjas.. nju par taam goviim.. nju randinjs belevilaa.. jaastaasta - letinji uztaisiija krutu filmu - les tripetes de belleville.. francji vaariija kafiju, belgji rakstiija matricaas un kanaadiesji kiniiti prmizraadei noiireeja:))
luuk patriotisms sanaaks:(

--------------------
+Quote Post
tautietis
post Apr 5 2004, 03:15
Post #26

ausainis

paturpinot arteck teikto.. ir daudzi kruti animaatori, kuru darbos sktoties liekas, ka taa ir pati pilniiba. man liidziigi likaas noskatoties ieprieksj paaraak piemineeto filmu, kas nedabuuja oskaru. no sirds smeejos taa kaa nebiju smeejies uj ljoti sen. visu filmas laiku. ir arii taadi-taadi animaatori un to ir sarazjots negants kvantums un atliek pa reizei redzeet arii taadus-taadus darbus.. ne visai darbus.. peedeejaa laikaa sanaak ka tie darbi, kuri radiiti Latvijaa ir taadi.. nju.. ne visai

--------------------
+Quote Post
tautietis
post Apr 5 2004, 03:28
Post #27

ausainis

arteck:
Nu, un noslēdzu es šo padarīšanu arī ar noslēguma ceremoniju, kurā bija vērojami ungāru animatora Ferenca Cako darbi. Principā es nezinu, kā lai noformulē tās izjūtas un to emocionāloperfekti!
lādiņu, ko saņēmu. Par viņu es uzzināju nejauši. Kaut kādā forumā vai mājas lapā pamanīju tekstu "...sand animation. Really cool!" Nodomāju, ka varētu paskatīties, kas tad īsti ir smilšu animācija. Uh! Biju uz mutes. Principā nerakstīšu, ko es redzēju, jo piedāvāju jums pašiem to ievērtēt - SICAF 2003 / Sand Animation, Ferenc Cako - Erzekeny Toredekek [18.4 Mb]

perfekti!

--------------------
+Quote Post
arteck
post Apr 5 2004, 10:13
Post #28

Unregistered

Prieks, ka cilvēkiem patīk. Būs kaut kur jāmēģina dabūt viņa darbi.
+Quote Post
ShinChan
post Apr 5 2004, 14:07
Post #29

ultrafilozofs

QUOTE (CryRat @ Apr 2 2004, 11:33 PM)
eu kā jūs visi varat nepieminēt EZĪTI MIGLĀ ph34r.gif

ja nemaldos, taa nav latvijas animatoru veidota filma...

japaanaa kaut kaadaa festaa vinja baigaas godalgas noraava. ja godiigi miglainais ezis ir viena no labaakajaam padomju gala multeneem. Briinums kaa taadu sjizofreeniju beerniem vispaar sociaalismaa ljaava raadiit. Scenaaristam cepuri nost, gjeniaals darbs (laikam bija kaadu psihotropo vielu no kjiimijas studentiem dabuujis biggrin.gif )

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
ShinChan
post Apr 5 2004, 14:12
Post #30

ultrafilozofs

QUOTE (arteck @ Apr 3 2004, 10:20 AM)
Kauns par Neparastajiem Rīdziniekiem? wtf?! Puis, tu esi pieradis pie tradicionālajiem stiliem laikam. Manuprāt, šis animācijas veids ir pat ļoti, ļoti labs. Prieks, ka mūsējie nebaidās eksperimentēt un (jopcik!) viņiem tas arī izdodas. Protams, mēs abi izsakamies (izrakstamies) subjektīvi, bet katrā ziņā, cik esmu uzturējies animatoru vidē, jāatzīst, ka nedaudz saprotu viņus un tādēļ spēju šito lietu novērtēt.

Kaa man patiik biezji atkaartot: "par gaumi nestriidaas, bet par taas truukumu gan"
Es nespeeju buut atveerts klajam pasuutiijuma darbam, kura maakslinieciskaa veertiiba ir visnotalj apsjaubaam, neglaabj pat virknes populaaru vieteejo komponistu un izpildiitaaju piesaiste.

Arii nacisti koncentraacijas nometnees experimenteeja ar ebrejiem (mediciiniskos noluukos)....nez vai kaadam ir kas pozitiivs par sjo uzdriiksteesjanos sakaams

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post

4 Pages V < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17 June 2025 - 04:31