IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

6 Pages V < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> x264 kodeks, Jūsu domas par šo kodeku . . .
Vai kāds no Jums ir saskāries ar x264 kodeku?
Vai kāds no Jums ir saskāries ar x264 kodeku?
Jā. [ 18 ] ** [27.27%]
Nē. Pirmo reizi par tādu dzirdu. [ 48 ] ** [72.73%]
Total Votes: 66
Guests cannot vote 
Taka
post May 13 2006, 08:23
Post #31

Tennou

Group: Chuunin
From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

QUOTE(edg @ May 12 2006, 22:24)
Kad es installeeju sev CCCP, man arii nepatika. Godiigi pasaku, ka kvalitaate parastajiem divx un xvid likaas sliktaaka. Taa it kaa raustiitos, taa it kaa graudainaaks. Nezinu, no kurienes man taa raustiishanaas reegojaas. Varbuut taapeec, ka graudainaaks, kraasu mainjas biezhaakas un lielaakiem fragmentiem, taapeec. Bet varbuut taapeec, ka man bija iebuuveetaa video karte, ko razhotaaji bija dzeerumaa taisiijushi, jo man pat Win95 laiku speeles raustiijaas... Bet, jaa graudainaaks - to es ieveeroju. Taa ir filtru/settingu lieta. Cik esmu ieveerojis, visi harcore kvalitaates fani ieniist mazaako blura meegjinaajumu. Taapeec defaultaa taadi settingi. Bet taa nav kodeka vaina. Un, nee, es neesmu blur fans.
Galvenais tieshaam truukums CCCP ir nespeeja vilkt uz leeniem datoriem. Bet taadu paliek arvien mazaak.
*

CCCPā kā reiz jebkurš postprocessings ir izslēgts jo labuma no viņa ne tik cik melns aiz naga. Un kā jau visi ūberie datoristi ne edgs ne Hikaru sevi neapgrūtina ar manuāļa/FAQ lasīšanu. Visi pārējie kodeki ir jāatinstalē. Puse no CCCP foruma "man neiet" keisiem atrisinās ar šo. Un protams tas ir zem jūsu goda aizdoties uz CCCP forumu padomu prasīt.
Ja Win95 spēles raustās, tad ko vēl gribēt no datora?
Pie tam vēlreiz saku - CCCP fddshows un parastais ir divas dažādas lietas.
Kad man iegribēsies hardcore kvalitāti, pāriešu uz HD DVD, no fansubiem es kā reiz neko īpašu neprasu, bet atšķirība starp xvid un h264 ir pamanāma ar neapbruņotu aci. Vēlreiz iesaku palasīties forum.zhentarim.net kāpēc viņi pārgāja uz h264. Ak jā - to viņi izdarīja speciāli tāpēc lai paņirgātos par nabaga hikaru un edg'u! To pašu darīja KAA, Anime-Kraze un citi! Pus animes pasaules saberu to vien domā kā par jums paņirgāties. Nabadziņi jūs.

lastguru - RMi parasti ir ap 20MB/sērija biggrin.gif

Nu Shinobi laugh.gif
Xvid encode savukārt uzbāž tev xvidu. Divx encode divx. Fansaberi uzbāž .mkv. Man turpināt?
Visu laiku kāds kaut ko uzbāž. Taisni vājprāc.

--------------------
Press any key to continue
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Shinobi-sama
post May 13 2006, 09:08
Post #32

Lost in own dreams

From: Jelgava

Taka:
Man atshkjiriibaa no citiem nav gruutiibu pasham regjistreet tos kodekus kurus es pats gribu un pasham vinjus sakonfigureet, un defaultais CCCP tomeer nav pats labaakais variants, ja grib izraut vismazaak resursus prasoshu kombinaaciju reizee ar visaugstaak iespeejamo kvalitaati. Taa nu vinjsh ir esmu paarliecinaajies pashrociigi, jo CCCP uzliekot viss aiziess, bet liidz ar rukaashanu arii resursi kaut kur pazuud.
UN tieshi ar CCCP fddshow bijushas probleemas, nevis ar to kas tika vilkts pashrociigi un pashrociigi arii instaleets. Haali Media Spliters (arii to spiezh instaleet CCCP) man pieriebaas ar to ka vinjsh nav savienojams ar MPC un ZoomPlayer taadeejaadi ieseezhoties RAM un eedot resusursus kaa atsevishkja aplikaacija (fddshow ir tieshi taapati probleema nevajadziigi daudz soft liimenii postprocesing funkciju kuras tikai eed resurus, arii jamais seezh atminjaa kaa atsevishkja aplikaacija), nebija savietojamas audio un subu stream switch funkcijas. CCCP ir tikai un vieniigi preksh tiem kuri nejeedz pashi izveeleeties un saregjistreet codec'us un filtrus.
Varu droshi apgalvot ka K-lite Mega Codec Pack ir ideaals shnii zinjaa piedaavaajot NEVISS kaada izveeleetu ieprieksh nokonfigureetu kodeku kopumu, bet gan ljaujot pie instalaacijas izveeleeties cik daudz kodekus(Encoder/Decoder) instaleet, kuru prioritaati arii veelaak var uzstaadiit un mainiit ieksh MPC atkariibaa peec vajadziibas.
Varu galvot uz personiigas pieredzes pamata, ka agri vai veelu naaksies saskarties, ka lai atskanjotu ko konkreetu var naakties nedaudz mainiit filtru kombinaaciju, lai atspeeleetu kaadu konkreetu formaatu vai iipashi encodeetu meediju, kuru atshkanjot bez artefaktiem varees tikai un vieniigi ar iipashu filtru.

No saviem vaardiem es neatkaapshos - CCCP ir drankjiigs ar to ka piedaavaa juuzerim kodeku/filtru kombinaaciju, kas der Dummy Proof atspeeleeshanai, bet nekaadaa gadiijumaa neder, ja grib buut noteiceejs un valdnieks paar saviem kodekiem un tas kaa vinji uzvedas.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Hikaru
post May 13 2006, 10:37
Post #33

Tennou

From: Latvia

QUOTE(Taka @ May 12 2006, 21:19)
Nu un šitā pērle no tevis mani vispār nobeidza:
QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 17:28)
dvd-ripi uz monitora izskatās labāk nekā paši oriģinālie dvd
*

Ir bijusi iespēja salīdzināt? laugh.gif
*

Jā!
Ja amerikāņu oriģ. dvd. video nav anamorfic widescreen, bet parasts 4:3 bez nekā, tad uz datormonitora tas izskatās draņķīģi (tos paredzēts skatīties ar televizoru). dvd-ripi no šādiem dvd iznāk labāki.
Japānas oriģinālie dvd ir labāki.

QUOTE(lastguru @ May 13 2006, 01:18)
hikaru varbuut veel RM patiik?
*

laugh.gif
Nu tas taču mazs izmērs, bet briesmīga kvalitāte. Šitādu formātu uz mana datora vispār nevar palaist. tongue.gif

Man jāpiekrīt Shinobi-sama, visam, ko viņš teica.

P.S. Es varbūt sākšu likt smailiņus saviem postiem, lai civēku neuztvertu pārāk nopietni manus postus. Es forumā galvenokārt izklaidējos.
+Quote Post
bladez
post May 13 2006, 11:40
Post #34

Danshaku

From: City of Townsville

Njā.... Ja jūs kautreizi paskatītos MPEG-3 vai DivX kodētās animes uz teļļuku, tad jūs saprastu, kā atšķirās kvalitāte. Caur DVD naw redzams NEVIENS pats pixelis. Tikai skaidras, kvalitatīvas līnījas pa līniju. Naw nemaz salīdzināmas kvalitātes caur datoru un TV.

Vēl kas. Runas, ka visi subberi pāries uz šo kodeksu ir aplamas. Kā jūs domājat, kā viņi pelna maizi??? Protams licenzējot iztulkotās relīzes un pārdodot DVD diskos skaitīšanai caur DVD. Par piemēru var minēt KAA un Anime-Keep/Anime-Heaven.

3.kārt. Līdz šim nedzirdēju nevienu sūdzamies ka h.264 kodeks domāts tikai uz jaunajiem datoriem. TAGAD DZIRDAT. Man ir diezgan jaudīgs 1.1Ghz kompis, bet vai man būtu jāpērk par dārgu naudu jauns procis, lai tikai palaistu stulbu h.264 kodeksu??? Ja jums tā kvalitāte tik ļoti rūp, iesaku salīdzināt caur TV DVD palaistu animi un caur "prosta" kompi .
+Quote Post
ETM
post May 13 2006, 11:50
Post #35

Very Old Fart

Group: 40K
From: Man pajāt

emm... eee..... nav pikselju bet ir skaidras liinijas? beerninj, tu pats saproti ko pateici? Ja nav pikselju, td straadaa kau7kaads blur, ja straadaa blur, tad liidz skaidrumam tur pataalu.

--------------------
Because i can!
+Quote Post
bladez
post May 13 2006, 11:52
Post #36

Danshaku

From: City of Townsville

QUOTE(ETM @ May 13 2006, 10:50)
emm... eee..... nav pikselju bet ir skaidras liinijas? beerninj, tu pats saproti ko pateici? Ja nav pikselju, td straadaa kau7kaads blur, ja straadaa blur, tad liidz skaidrumam tur pataalu.
*

Ziniet es jau kļūstu nikns. Šeit visi saprot visu burtiski??? Tas bija domāts tā, ka kvalitāte naw salīdzināma. Atbildi tagad godīgi. Esi skatījies animi uz TV caur DVD atskaņotāju???
+Quote Post
ETM
post May 13 2006, 11:58
Post #37

Very Old Fart

jaa, esmu. Un apzinoties to, ka vidusmeera teljukam tekselju ir mazaak kaa vidusmera monitoram, kavalitaate juutami atskjiiraas.

--------------------
Because i can!
+Quote Post
Taka
post May 13 2006, 12:00
Post #38

Tennou

QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 08:08)
Taka:
No saviem vaardiem es neatkaapshos - CCCP ir drankjiigs ar to ka piedaavaa juuzerim kodeku/filtru kombinaaciju, kas der Dummy Proof atspeeleeshanai, bet nekaadaa gadiijumaa neder, ja grib buut noteiceejs un valdnieks paar saviem kodekiem un tas kaa vinji uzvedas.
*

Noteicēji un valdnieki par saviem kodekiem anyway liks savu super special kodeku kombeni un reģistrēs to ar rokām izmantojot regsrvr32 smile.gif
Vai arī paši kompilēs.
CCCP kā reiz ir domāts enduserim, kurš negrib visu likt ar rokām. Nejauc visus vienā putrā. Kā reiz kodeku ziņā es piekopju enduser pieeju jo neredzu jēgu pusdienu ņemties konfigurējot ar rokam n-desmit kodekus

--------------------
+Quote Post
ETM
post May 13 2006, 12:10
Post #39

Very Old Fart

Lietots 2.4GHz Celerons zem 40 letiem... ko juus tur niidat par datora mazspeeju, ja mans 2GHz Celeronns ap apgriezto eshu tiek galaa ar visu sho marazmu bez jebkaadas konfigureeshanas?

Nenormaali resursus eed? Ja uz manas sisteems iet gludi, tad manispeec lai eed. Ja vis straadaa, kapeec uztraukties? Nav jau taa ka elektriibas reekjins deelj taa pret griestiem atduras.

--------------------
Because i can!
+Quote Post
Taka
post May 13 2006, 12:13
Post #40

Tennou

QUOTE(Hikaru @ May 13 2006, 09:37)
QUOTE(Taka @ May 12 2006, 21:19)
Nu un šitā pērle no tevis mani vispār nobeidza:
QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 17:28)
dvd-ripi uz monitora izskatās labāk nekā paši oriģinālie dvd
*

Ir bijusi iespēja salīdzināt? laugh.gif
*

Jā!
Ja amerikāņu oriģ. dvd. video nav anamorfic widescreen, bet parasts 4:3 bez nekā, tad uz datormonitora tas izskatās draņķīģi (tos paredzēts skatīties ar televizoru). dvd-ripi no šādiem dvd iznāk labāki.
Japānas oriģinālie dvd ir labāki.
*

Kārtējais mīts ka Japāņu DVD ieliek visiem smile.gif Dikti bagāts esi, ja vari atļauties Japāņu DVD pirkt, kuros ir 2 epas un iet viņi pat 40$ gab.
4:3 ir tikai pasniegšanas formāts, nevis kvalitātes kritērijs. Daudzi vecie seriāli un pat filmas ir 4:3 jo tieši tā tās tika filmētas.
Anamophic wide savukār ir platformāta formāta adaptācija 16:9 televizoriem, kuram atkal tieša sakara ar kvalitāti nav.
Un arī otrādi - skatīties 4:3 uz 16:9 TV ir ne mazāk pretīgi jo viss tiek stiepts pa vertikāli, vai arī melnas joslas gar sāniem.
Kā cilvēks, kura kolekcijā ir vairāk nekā 100 oriģinālie DVD ar animi varu pamatoti apgalvot, ka jau vairākus gadus jeņķu diski ne ar ko neatšķiras no japāņu. Tikai ar epizožu skaitu un cenu. Jeņķu diski vienmēr ir lētāki un satur vairāk epas nekā japāņu. Tā pati Yukikaze, OVA 5 epas - japāņu relīzē 5 diski, katrā pa vienai epizodei, maksā virs 40$/gab. Jeņķu relīzē - 3 volumes, katrā pa 2 diski, katrā 2 epas+extra pēdējā volumē. Ir gan japāņu DD 5.1 gan DTS 5.1. Maksā zem 30$ gab. ar visiem bonusiem. Formāts šai OVAi ir 4:3 - nu baigā draņķa kvalitāte smile.gif

--------------------
+Quote Post
Taka
post May 13 2006, 12:18
Post #41

Tennou

QUOTE(bladez @ May 13 2006, 10:40)
Njā.... Ja jūs kautreizi paskatītos MPEG-3 vai DivX kodētās animes uz teļļuku, tad jūs saprastu, kā atšķirās kvalitāte. Caur DVD naw redzams NEVIENS pats pixelis. Tikai skaidras, kvalitatīvas līnījas pa līniju. Naw nemaz salīdzināmas kvalitātes caur datoru un TV.

Vēl kas. Runas, ka visi subberi pāries uz šo kodeksu ir aplamas. Kā jūs domājat, kā viņi pelna maizi??? Protams licenzējot iztulkotās relīzes un pārdodot DVD diskos skaitīšanai caur DVD. Par piemēru var minēt KAA un Anime-Keep/Anime-Heaven.

3.kārt. Līdz šim nedzirdēju nevienu sūdzamies ka h.264 kodeks domāts tikai uz jaunajiem datoriem. TAGAD DZIRDAT. Man ir diezgan jaudīgs 1.1Ghz kompis, bet vai man būtu jāpērk par dārgu naudu jauns procis, lai tikai palaistu stulbu h.264 kodeksu??? Ja jums tā kvalitāte tik ļoti rūp, iesaku salīdzināt caur TV DVD palaistu animi un caur "prosta" kompi .
*

Nesatraucies, esam redzējuši. Mans animes skatīšanās parastais setups jau gadus 5 ir pie 32" 16:9 TV pieslēgts DVD pleijeris ar oriģinālo DVD iekšā+5.1 audiosistēma.
KAA pelna? laugh.gif Viņi kā reiz ripo jeņķu diskus un sabus, nu varbūt mazliet piekoriģē tekstu un izmanto nevis DVD fontu, bet gan savējo.
Saberi paši NEKO nelicenzē. Neviena Japānas kompānija nedos animes licenzi saberiem. Tiesa daudzas ASV anime kompānijas izauga no saberu grupām (piem. ADV Films) bet tas bija gadus atpakaļ. Jau vairākus gadus visām anime kompānijām ir pārstāvniecības ASV. Neesi ievērojis ka AnimeSuki pārstāj rādīt torrentus tiklīdz šo animi nolicenzē ASV?

--------------------
+Quote Post
bubu
post May 13 2006, 12:43
Post #42

Shishaku

From: Rīga

QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 02:01)
FDDshow manuprāt ir dranķīgs ar to ka nogrūž lielu daļu papildu filtru uz cpu un tādējādi bremzē sistēmu, rezultātā viss atkarājas no procesora jaudas.
Vēl viena lieta man fddshow, kas nepatīk ir tas ka šis grib darīt visu citu ko viņam nevajag darīt, bāzt pa savam visus overlay ko var izdarīt arī kāds 3ais filtrs, kas tam ir specializējies un patērē mazāk resusursus. CCCP paka manuprāt ir dranķīga tanī ziņā ka viņa uzbāž jūzerim fddshow.

Ievērteeshanai par jauno standartu kodēšanā iesaku novilkt šito traileri un pačekot nākotnes encode iespējamās kvalitaates
HDTV AVC (118.4 MB) AVC/H.264 Resolution: 1920x1080 Duration: 2:30 min
*

A uz ko citu tas var nogrūzt filtrus? gpu? Ne visiem ir tik jaudīgas videokartes, lai tas būtu populārs paņēmiens. Domā citi kodeki filtrus savādāk - ne ar cpu palīdzību?
Overleya gaišuma regulēšana gan netiek nogrūzta uz cpu. Tā ir videokartes fīča (līdzīgu efektu var panākt nvidia draiveru propertijus, kur var overlaya gaišumu pieregulēt globāli visai windai).
Lai nu kā, bet man ar ffdshow video ir spēlējis uz tik švakiem veciem celeron'iem, uz kuriem jebkurš cits kodeks ir acīmredzami iebremzējis.

QUOTE(bladez @ May 13 2006, 10:40)
3.kārt. Līdz šim nedzirdēju nevienu sūdzamies ka h.264 kodeks domāts tikai uz jaunajiem datoriem. TAGAD DZIRDAT. Man ir diezgan jaudīgs 1.1Ghz kompis, bet vai man būtu jāpērk par dārgu naudu jauns procis, lai tikai palaistu stulbu h.264 kodeksu???
*

Tieši sādus pašus vārdus es kādu laiku atpakaļ dzirdēju no daudziem paziņām, kad sāka palikt populārs divx/xvid - kāpēc ir jāpērk par dārgu naudu jauns procis, ja jau parasts VCD (mpeg-2) visu rāda?

QUOTE(ETM @ May 13 2006, 10:58)
Un apzinoties to, ka vidusmeera teljukam tekselju ir mazaak kaa vidusmera monitoram, kavalitaate juutami atskjiiraas.
*

Tekselis un pikselis ir dažādas lietas.
+Quote Post
Hikaru
post May 13 2006, 12:54
Post #43

Tennou

QUOTE(Taka @ May 13 2006, 11:13)
Kārtējais mīts ka Japāņu DVD ieliek visiem smile.gif Dikti bagāts esi, ja vari atļauties Japāņu DVD pirkt, kuros ir 2 epas un iet viņi pat 40$ gab.
4:3 ir tikai pasniegšanas formāts, nevis kvalitātes kritērijs. Daudzi vecie seriāli un pat filmas ir 4:3 jo tieši tā tās tika filmētas.
Anamophic wide savukār ir platformāta formāta adaptācija 16:9 televizoriem, kuram atkal tieša sakara ar kvalitāti nav.
Un arī otrādi - skatīties 4:3 uz 16:9 TV ir ne mazāk pretīgi jo viss tiek stiepts pa vertikāli, vai arī melnas joslas gar sāniem.
Kā cilvēks, kura kolekcijā ir vairāk nekā 100 oriģinālie DVD ar animi varu pamatoti apgalvot, ka jau vairākus gadus jeņķu diski ne ar ko neatšķiras no japāņu. Tikai ar epizožu skaitu un cenu. Jeņķu diski vienmēr ir lētāki un satur vairāk epas nekā japāņu. Tā pati Yukikaze, OVA 5 epas - japāņu relīzē 5 diski, katrā pa vienai epizodei, maksā virs 40$/gab. Jeņķu relīzē - 3 volumes, katrā pa 2 diski, katrā 2 epas+extra pēdējā volumē. Ir gan japāņu DD 5.1 gan DTS 5.1. Maksā zem 30$ gab. ar visiem bonusiem. Formāts šai OVAi ir 4:3 - nu baigā draņķa kvalitāte smile.gif
*

Yukikaze ir jauna anime ar CG, kvalitatīvi apstrādāta.
Tu laikam neesi skatījies oriģinālos dvd ar datoru.
Neesmu bagāts. Japāņu DVD man nav. Bet esmu turējis rokās un bija iespēja paskatīties (90-to gadu animes). Bildes kvalitāte bija labāka. Nav netīrumu salīdzinot ar amerikāņu dvd. Nav svītru, kad kustas bilde. Dažreiz skatoties amerikāņu dvd, viss ekrāns ir svītrains, ka vispār nevar saprast, kas tur notiek. To var skatīties tikai caur televizoru.
Bet uz datora, kad gribās paskatīties anime kvalitatīvāk, paskatīties oriģinālos dvd nu nevar. Sanāk šitas:
image
Pat skatoties uz TV, dažreiz šīs svītras izlien. Kas tas par stulbu formātu priekš TV taisa.
Japāņu dvd izskatījās labāk.

Tāpēc, ja uztaisa dvd-ripus, kas paredzēti priekš datora, tad nekādu svītru nav un var baudīt ļoti kvalitatīvu bildi. Skatīties dvd-ripus caur datoru sanāk daudz kvalitatīvāk nekā skatīties oriģinālos dvd caur TV.
+Quote Post
bubu
post May 13 2006, 13:02
Post #44

Shishaku

From: Rīga

http://en.wikipedia.org/wiki/Interlaced_video
Tas saucās - interlaced video. Tas ļauj palielināt pārraidīto datu daudzumu rādot kadrus pa pusītei (pāra rindas/nepāra rindas). Tātad attēls paliek labāks, jo kompresija ir lielāka.
Manuprāt tev slikts DVD pleijera softs (vai nepareizi salikti settingi), ja nespēj normāli dekodēt šādu video. Man uz datora nav bijis šādu problēmu, kad biju mēģinājis skatīties šādus DVD. (probleāmas gan konstatēju pie ripošanas, taču tas viss tika atrisināts ar pāris ķeksīšiem - tb settingiem). Par parastu stacionāru dvd pleijeri nezinu, neesmu mēģinājis, bet tur gan nevajadzētu būt problēmām, jo šis veids jau sākotnēji tika izdomāts priekš TV ne datora.
+Quote Post
Hikaru
post May 13 2006, 13:11
Post #45

Tennou

No tā interlaced attēls tikai sliktāks sanāk. Noņem kadrus nost. Tas nozīmē pusi neredz. Tad sanāk lieka bija zīmēšana. Sākas pa virsu dubultošanās rādīties. Bet ja softā uzliek citus settingus, tad tiek sabojāts bildes asums. Itkā labāk, bet tāpat slikti.
Nu vot tā ir, ka oriģinālos DVD taisa tikai priekš nekvalitatīviem TV, bet ne priekš kvalitatīviem datoriem.
Progressive izskatās labāk nekā iterlaced.
+Quote Post

6 Pages V < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 06:06