![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
CirvjaKaac |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 206 Joined: 13-January 05 From: Kačoku zāle ![]() |
"Debiliķu nepiepildīto dzīvju ielāpi." - Nevaru nepiekrist!
![]() -------------------- Mainu mopēda pumpi un 6 flomasterus pret dzīvu sesku
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Vispaar, es atceros reiz vidusskolaa, bija interesants gadiijums. Es biju noskatiijies paaris anime, kljuvis atkariigs, fanaatisks. Tad es veel nezinaaju, ka ir veel arii citi otaku. Es nezinaaju, ka anime taisa no mangaam. Nezinaaju, ka anime dalaas zhanros. Un man bija vienalga. Pilniigi pie kaajas! Jo zinaaju, ka ir anime, un nespeeju beigt par to fanot, vilkt un skatiities.
Apzinaajos, ka anime izskataas perversi, un toreiz man vairaak kaa tagad likaas perversas pat taas animes, kuras nav pat ecchi. Taapeec skatiijos anime taa, lai peec iespeejas mazaaka buutu iespeeja, ka kaads to ieraudziis kaadaa perversaa momentaa, un nepadomaas par mani nezin ko. Skolas datorklasee tas nav viegls uzdevums. Kaut arii man bija speeciigas privileegjijas. Ik pa reizei tomeer gadiijaas, ka kaads no maniem klasesbiedriem ieraudziija. Normaala attieksme ir momentaala mentaala attaalinaashnaas. Un to var labi redzeet sejaa, kad cilveeks tevi uzreiz uzskata par savaadu. Bet reiz viens klasesbiedrs teica: "Nu, esi jau atradis sev ideaalu meiteni?". Un toreiz es nesapratu. Jau zinaaju, ka animes ir pilnas ar smukaam meiteneem, bet nesapratu, kaa var jaukt realitaati ar iluuziju. Naaca tad Otaku No Video, un shkjita, ka anime faniem ir maza, gjeniaala pasaule, kuraa ir pavisam citas, daudz briivaakas domaashanas normas. Taa ir pasaule, kuru vinji pashi uzskata par labaaku kaa citas. Buut daudz atklaataakiem, runaat par visu, paarkaapt novecojushu eetiku, un aizdomaaties plashos un neparastos virzienos. Un daljeeji taa arii ir, bet tas nestaav ne tuvu tam, ko es cereeju. Ir skaidrs, ka taada skaista pasaule ir pilna ar iluuzijaam. Taa muus gremdee arvien dziljaak un dziljaak sapnjos, liidz sapnjos saak grimt arii viss paareejais. Dziivee aizdomaajamies par lietaam, kuras bez anime i praataa nenaaktu. Ejot pa ielu, izteelojamies, kaa viss buutu savaadaakaa pasaulee. Cilveekos saskataam liidziibu ar anime varonjiem. Itin viegli var aizrauties, un saakt zaudeet saikni par to, kas ir reaali iespeejams, un kas ir tikai iluuzija. Un taa nav sakritiiba, ka es to staastu. Cilveeki, kuri mani paziist, zina, ka man ir taa neeeedaudz augsti meerkji. Un, lai arii apzinos, ka piepildiit tos ir mazas ceriibas, taa tomeer ir, un es aizdomaajos, kaa buutu... Jaa, mees katrs laiku pa laikam aizdomaajamies, kas buutu, ja nu tas vai shitais. Bet ne-otaku shajaa zinjaa ir daudz racionaalaaki. Jautaajums par to, vai buut racionaalam ir labaak, ir nevietaa. Mees esam taadi, kaadi mees esam. Uzlikt masku - tas ir nevietaa. Nedaudz korigjeet ir labi, bet piespiest sevi buut konveijera cilveekam pretrunaa ar veelmeem... ar gadiem tas grieziis dienaa un mociis naktiis. Neviens cilveeks nevar iztureet muuzhiigi ar apspiestaam veelmeem. Taas ir vismaz kaut kaa jaakompensee. Vai ir veerts? Dazhreiz ir. Bet, kameer tava veelme nav skumji nereaala, piemeeram, speet paarveersties par putnu, buut par sevi ir daudz labaak. Vai tad nee? Dazhreiz - nee. Dazhas veelmes ir pretrunaa ar sabiedriibas veelmeem. Veelme skriet plikam pa ielu traucee sabiedriibai. Bet citos laikos, citaa kultuuraa, tas nebija nekas neparasts. Manupraat, muusdienu prasiibas ir paaraak stingras. Heh, atceros tagad vienu labu rakstinju, kur cilveeks ar liidziigiem uzskatiem saliidzinaaja sho ar 60-ajiem gadiem. Aukstaa kara laikaa viss bija tik ljoti ierobezhots, tik ljoti visaadas briiviibas un vienliidziibas tika ASV saistiitas ar komunistiskiem izgaajieniem, ka... jaunieshi saaka dumpoties. Preteejs efekts. ... Es sheit ljoti daudz par ko aizdomaajos, un vairs domu gaitu neatceros. Tur pa vidu bija saistiiba ar sliktu sabiedriibas pieredzi un cilveeku veeleeshanos mazaak domaat. Slinkums. Visa pamataa. Biidiitaajs un gremdeetaajs - taatad, viennoziimiigi milziigs kustinaataajs. Ar to visu es neko iipashi negribeeju pateikt. Bija intersanti atcereeties, ko par anime domaaja cilveeki, kad gaaju vidusskolaa. Taapat intersanti aizdomaaties par to, cik gan apkaart esoshaa sabiedriiba neljauj mums kljuut taadiem, kaa veelamies buut (varbuut man jaarunaa tikai vienskaitlii). Sabiedriibai ir savas normas, prasiibas pret cilveeku. Un, shiis normas paarkaapjot, tu kljuusti nepatiikams savas neparedzamiibas deelj, un tev paraadaas probleemas tajaas jomaas, kas saistiitas ar sabiedriibu. Taapeec cilveeki taas normas nepaarkaapj. Piekaapjas sabiedriibai. Arii es. P.S. Visnotalj Shaisuke mani ir ietekmeejusi rakstiit iisaakiem teikumiem. Taa, iespeejams, ir daudz labaak. Vieglaak lasaas, un pateikt var to pashu, tik jaapiedomaa rakstot. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Šigeru |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 46 Joined: 2-February 06 From: Babīte, Retāk Cēsis, LV Lauki un meži ![]() |
Izskatās neesmu vienīgais, kas cīnās ar viedokli, ka Anime ir kas priekš bēbjiem, vai tieši pretēji- atkarājas no tā ko esmu parādijis un kam.
Nāves sala, mani mīļi īsta nāves sala(vismaz pagaidām ![]() |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
ciiniities par viedokli? BS. tu skaties, kas tev patiik. kaapeec jaauzspiezh citiem/jaamaina citu viedoklis? es saskatu tikai merkantiilu/egoistisku motivaaciju. - vairaak anime/manga fanu, vairaak taadas lokaalos veikalos. pasham tas neruup, jo pamataa iepeerkos interneta p2p veikalinjaa. otrs subvariants - lai citi buutu labaak inormeeti un/vai pashiem patiktu. pamataa tikai un vieniigi taapeec lai neapsaukaatu/nesmietos utml par tevi. lai jau. vai tik ljoti saap? imho pasaulei nau vajadziiga veel viena fanaatiska sekta, shoreiz gan nereligjioza.
|
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Vai jūs gadījumā bišķīt neaizrunājāties? Nu jā, piekrītu, ka anime rada tādas kā ilūzijas, sapņus, kas visticamāk nepiepildīsies un tā cilvēks pats sevi gremdē. Vispār, es domāju, ka anime nav tik ļoti nopietna tēma.. nu, anime ir cilvēka aizraušanās vai citiem piem. darbs. Jā, Latvijā/pasaulē ir nenormāli daudz anime fanu. Ir tādi, kuriem anime kļuvusi par pārspīlētu apsēstību.. Būtībā, pat nezinu, ko piebilst..
P.S.-Klasesbiedrenes mamma, kas ir animatore, pilnībā neatbalsta animi un saka, ka tā nav māksla... liels BOO viņai! -------------------- |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
BOO? why's that. jeb tu atbalsti cilveeka briivu izveeli/gaumi tikai attieciibaa pret sevi/savaam intereseem? ;>
|
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Bet anime ir sava veida māksla, Church. Vai ta ne? Tad būs viņai kaut vai maziņš boo no manis..
-------------------- |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Church, nez.
Jā, protams, brīva izvēle. Bet man jau ar liekās savādi, ja animators savu darbu uzskata par mākslu (citādāk jau nemaz nevar būt, ne?), bet citu animāciju par mākslu neatzīst. :3 QUOTE Apzinaajos, ka anime izskataas perversi, un toreiz man vairaak kaa tagad likaas perversas pat taas animes, kuras nav pat ecchi. Taapeec skatiijos anime taa, lai peec iespeejas mazaaka buutu iespeeja, ka kaads to ieraudziis kaadaa perversaa momentaa, un nepadomaas par mani nezin ko. Pazīstamas sajūtas... XDD |
rebel |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 447 Joined: 7-February 05 From: artifical life ![]() |
oo jaa, atminos,kad skatiijos Loveless, uzmaniiba bija jaaveersh arii uz apkaarteejo pasauli,kur vecaaki miit,lai nesaak man noliegt pieeju datoram par shaadu lietu veeroshanu..un tik un taa mamma man pajautaaja, vai es tur nekjiitriibas skatos,jo pauzeeju katru reizi,kad vinja pietuvojaas. izskaidrojos,ka vienkaarshi gribu redzeet un dzirdeet visu,un apturu taadeelj,lai dzirdeetu,ko shii teiks,ja vinjai ir kas man sakaams.
tas gan taa,ne par teemu. man patika,kaa man reiz paluudz paliidziibu ziimeeshanaa, luudza uzziimeet meiteni. kad es prasiiju,kaadu, atbilde bija: "kaa tu parasti ziimee,ar smukajaam aciim. kaa no mekleejot shinzo." sajuusminaaja mani tas,ka par piemeeru netika mineeti pokemoni. -------------------- it's never too late to start wasting your life...
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Katram cilveekam ir sava gaume un savi subjektiivi uzskati par to, kas ir maaksla, kas nav. NAV taada objektiiva jeedziena kaa "maaksla". Kaads var meegjinaat ieskaidrot, ka ir, jo, redz, ir videejais statistiskais viedoklis par to, kas ir skaisti, bet tas ir un paliek nekas vairaak kaa videejais statiskiskais viedoklis. Maaksla katram sava. Es zinu, ka atkaartoju Church, bet vinjam sheit pilniiga taisniiba. Atbilde uz "tas, ko tu skaties, ir suudi" ir "kaa gribi!". Varbuut cita cilveeka aciis tev patiik suudiigas lietas, bet tas ir vinja personiigs viedoklis. Var vinjsh staigaat apkaart un bljaustiities, ka tu skaties suudus, bet tikpat labi vinjsh var bljaustiities, ka tu esi lohs. Tam nav nekaada pamata, un pret to ciinaas tieshi taapat.
-------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Psycholog |
![]()
|
Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 217 Joined: 30-January 06 ![]() |
Ai, man bija slinkums lasiit visu, ko jus te sarakstiijaat...bet nu kopumaa:
Kad nedaudz aizraavos ar visu shito anime padariishanu, arii nemaz necentos sleept no cilveekiem, ka es vinju skatos, un ja kaads intereseejaas, tad arii atklaati vinjam pateicu, ka meedzu skatiities anime...tomeer mani paarsteidza, ka gandriiz neviens neuzskatiijas, ka tas ir domaats prieksh beerniem o.O nezinu, varbuut tas taa ir tikai manaa apkaartnee... Katraa gadiijumaa, es arii neuzskatu un nekad neuzskatiishu, ka anime ir prieksh beerniem...prieksh beerniem ir primitiivas multeniites par kaadu suniisha piedziivojumiem piecu minuushu garumaa, vai kautkaadi teletuubiji, bet animees sizhets ir tikpat sarezhgjiits, ja ne veel sarezhgjiitaaks, kaa muusdienu filmaas...un filmas arii ir tieshi taada pati dziives imitaacijas atteeloshana (nezinu, kaa lai to pasaka), kaa anime, vieniigaa atshkjiriiba, ka animee teelu radiishanai izmanto vizuaalaas maakslas panjeemienus, bet filmaas aktierus, kas patiesiibaa, manupraat, ir daudz primitiivaak...bet nu tas ir mans subjektiivais viedoklis. -------------------- Positive black.
![]() |
rebel |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 447 Joined: 7-February 05 From: artifical life ![]() |
QUOTE(Psycholog @ Apr 7 2006, 18:40) .. vieniigaa atshkjiriiba, ka animee teelu radiishanai izmanto vizuaalaas maakslas panjeemienus, bet filmaas aktierus, kas patiesiibaa, manupraat, ir daudz primitiivaak.. varbuut ne daudz primitiivaak,bet citaadaak. tachu shii ideja ir interesanta, buus jaapadomaa,vai ir, un,ja ir,tad kas ir vienkaarshaak - uzziimeet cilveeku un vinja emocijas vai panaakt,ka dziivs cilveeks speej to atteelot taa,lai izskataas pietiekami ticami. -------------------- it's never too late to start wasting your life...
|
edg |
![]()
|
Suudiigas filmas esi skatiijies. Mosh kinoteaatru sviestu skaties? Ir daudz animes, neapshaubaami, kuros sizhets ir uuber, bet filmu skaits ar taadiem sizhetiem ir daudz lielaaks. Daljeeji, iespeejams, taadeelj, ka cilveeku, kas taisa filmas ir daudz vairaak, liidz ar ko vairaak lieliskas idejas. No otras puses anime ir iespeejams izveersties vizuaali daudz speeciigaak. Taapeec cilveeki, kuri fano par futuuristiskaam, tehniskaam, fantastiskaam un tamliidziigaam lietaam, kuras filmaas ir ljoti gruuti atteelot, man droshi vien nepiekritiis. Vinjiem anime ir labaaka. Filmas ar daudz specefektiem izmaksaa paaraak daargi, lai vinjaas vareetu aptvert tik plashu sizhetisko klaastu kaa anime.
Bet, vispaar, filmas kopumaa ir ljoti daudz un labas filmas sliikst suudiigu filmu purvaa. Taapat ir ar anime... Par teeloshanu. Es nesen biju teaatrii, un ieveeroju, ka tie aktieri ljoti labi teelo beedas un dusmas. Turpretii prieks izskatiijaas tik samakslots, ka skumji skatiities. Es domaaju jauno aktieri paaudzi. Un, ja pameegjina pats, tad arii man taa ir: gruuti prieku noteelot ticami. Citiem varbuut atkal otraadi. Bet ir gruutiibas visiem kaut kaadaas jomaas. Anime gruutiibu nav - uzziimee, pielabo, nosliipee, uzspodrini - taa, lai buutu perfekti. Bet man kaa skatiitaajam, skatiities uz dziivu cilveeku, kas nekljuudaini teelo, ir daudz lielaaks ticamiibas moments. Jo tas ir dziivs cilveeks. Tas aizrauj vairaak. Cilveeka uzvediibaa ir daudz vairaak nianshu nekaa anime. Manas domas. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
QUOTE(edg @ Apr 8 2006, 10:42) Atļaušos nepiekrist - vasarā piedalījos skolēnu apmaiņas programmā, kuras ietvaros bija Vācijā jāspēlē teātris. Visiem vislabāk sanāca tieši prieka tēlošana, savukārt bailes - vissliktāk, un dusmas arī nekādas dižās nebija. |
kahi |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 756 Joined: 16-November 05 From: cradle of filth ![]() |
īsāki teikumi, bet apjoms nemainās...
kad pajautāju savai mammai, viņa man skaidri atbildēja, ka nav ne jausmas (aizmirsusi būtu, vai?), un steidzīgi man piedāvāj rokforas sieru... pavisam nesen, man šoku izraisīja fakts, ka daži savdabīgi cilvēki (daži mani klasesbiedri, kuri parasti brīvajā laikā smēķē aiz skolas stūra, dzerstās bērnu laukumiņos, vai kāpņutelpā taisa desmaizes) ir visai sašutuši, ka nav iespēja redzēt naruto, jo dc++ viņiem vienu sēriju velk pusdienu. ja būtu redzējuši, cik pārsteigti viņi bija, kad mana draudzene (atpazīstama arī otaku) paziņoja, ka redzējusi visas sērijas, un gaida pašas jaunākās! viņa (draudzene) kas līdz šim pārējiem(tiem indivīdiem) bija tikai klasesbiedrs (neņem galvā), nu kļuvusi par sava veida elku, un guvusi big respect! lū, ko anime spēj izdarīt ar cilvēkiem! spēks ir bumbās! -------------------- esmu atpakaļ. spiciem nagiem un vārdiem. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6 August 2025 - 23:41 |