IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Jauni pavedieni

Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.

5 Pages V « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> NGE on Cartoon Network
Taka
post Jul 5 2005, 22:58
Post #46

Tennou

Group: Chuunin
From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

Kuram vairākumam? Tam kuram promiles asinīs traucē dzirdēt? laugh.gif
Noliegt dubus pieder pie "īstu" otaku būšanas, un tāpēc tas ir kruta. End of story

--------------------
Press any key to continue
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Church
post Jul 6 2005, 00:54
Post #47

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

QUOTE(Taka @ Jul 5 2005, 21:58)

meegjinaajums uzbraukt personiigi taapeec ka beidzaas argumenti?
vairaakums - lielaakaa dalja no man paziistamiem anime cieniitaajiem. gan latvijaa, gan aarzemees. aptuveni noveerteetu > 80-90%.
Noliegt dubus pieder pie "īstu" otaku būšanas, un tāpēc tas ir kruta. End of story

savdabiiga motivaacija. gan pirmo reizi par taadu es dzirdu no tevis, bet nu lai. pats subus prefereeju - 1) daudzu esosho dubu sliktaas kvalitaates deelj 2) man patiik kaa skan japaanju valoda / seiyuu balsis.
+Quote Post
Sigfa
post Jul 6 2005, 01:19
Post #48

Kami-sama

Group: ALK
From: Starp pudelēm un četrām sienām

QUOTE(Taka @ Jul 5 2005, 22:58)
*

man taa vien izskataas, ka tu nesaproti, kapeec cilveekiem nepatiik dubi.

Lai gan, man jaapiekriit, ka tik tieshaam, taa jau kljuvusi par modes lietu. CIlveeki, kuri ne reizi nav skatiijushies anime ar dubiem saka, ka dubi piu, jo taa saka tas lielasi anime gruru blakus dziivoklii- pokemonu iipashiiba. Liidziigs efekts kaa ar filmaam. Uzreiz kaa paraadijaas LoTR uz lielaa ekraana un saakaa 'LoTR, tas ir kuul' bums, visi uzreiz bija izlasijushi graamatu un saka, ka Tolkiins ir mastjers, bez nekaadiem argumentiem, jo taa tachu saka lielie kino miilji no movies.com jee! pokemonismam- fui.
+Quote Post
Church
post Jul 6 2005, 02:05
Post #49

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

QUOTE(Sigfa @ Jul 6 2005, 00:19)
man taa vien izskataas, ka tu nesaproti, kapeec cilveekiem nepatiik dubi.
Lai gan, man jaapiekriit, ka tik tieshaam, taa jau kljuvusi par modes lietu. CIlveeki, kuri ne reizi nav skatiijushies anime ar dubiem saka, ka dubi piu, jo taa saka tas lielasi anime gruru blakus dziivoklii- pokemonu iipashiiba. Liidziigs efekts kaa ar filmaam. Uzreiz kaa paraadijaas LoTR uz lielaa ekraana un saakaa 'LoTR, tas ir kuul' bums, visi uzreiz bija izlasijushi graamatu un saka, ka Tolkiins ir mastjers, bez nekaadiem argumentiem, jo taa tachu saka lielie kino miilji no movies.com jee! pokemonismam- fui.
*

erm. aiziet drausmiigais offtopiks, lielaa meeraa arii manas vainas peec ;>
P.S. Tolkiena LoTR darbi IIRC bija vieni no pirmajiem klasiskajaa fantasy zhanraa, bet diezgan taalu no 'meistariigiem' / 'labaakajiem'. pretty average, es teiktu.
+Quote Post
Wiper
post Jul 6 2005, 11:25
Post #50

Samurai

QUOTE(Taka @ Jul 5 2005, 12:32)
QUOTE(Wiper @ Jul 5 2005, 12:29)
Nee, tas nav aizspriedums bet fakts. Protams gadaas normaali dubi, bet teiksim labi atceros kaa vaibstiijos, kad skatiijos paaris dubotas Slayers seerijas.
*

Tāds pats "fakts" kā BēMēWē ir krutākais/vienīgais auto pasaulē laugh.gif
*

Runaajot par konkreeti doto piemeeru (Slayers). Tu pats esi saliidzinaajis ?
Esmu paarliecinaats, ka neesi. Ja salidzinaasi un, liekot roku uz sirds, turpinaasi apgalvot, ka nav starpiibas, tad manupraat vari droshi vispaar bez skanjas skatiities - starpiibu nejutiisi.

Un kas attiecas uz taviem BWM - tad shaadiem blaavieniem apakshaa nav logiska pamata. Bet japaanaa anime ieskanjoshana ir vesela industrija, kameer amerikaa to parasti izpilda otraas shkiras aktieriishi, kuri uz neko labaaku speejiigi nav. Rezultaataa ir saprotams, kaapeec originaalaa ieskanjojuma kvalitaate var buut labaaka par duboto.
+Quote Post
bypass
post Jul 6 2005, 11:46
Post #51

Danshaku

Ctrl+C, Ctrl+V
Negribētu aizsākt kārtējo diskusiju a la "dubs VS subs". Minējumus par mentālu nestabilitāti varu izteikt tiem, kuri gūst baigo baudu, skatoties animē-orģināl valodā, kurā nefiga, atskaitot arigato, nesaprot. Tas man atgādina klausīšanos nospīlēta lineāla trinšķināšanas skaņās: jong, wong, whang, wosh. Pie tam, lasot subus, es būtībā zaudēju daļu vizuālās informācijas, fokusējot savu skatienu uz subiem. Un... piemēram, Wonderful Days orģināl valodas skanējums man izraisīja riebumu. Korejiešu valoda, ja nemaldos.

Nē, paldies, labāk es skatos eng DUB + SUB, visu saprotu, ja nesaprotu izrunu -> subi, ja nezinu vārdu -> vārdnīca. Perfekta kombinācija, nejūtos zaudējis ierunātās emocijas, jo anyway tās paustas nesaprotamā valodā.
No offence, sūdīgi dubi eksistē, vairumā gan tie ir rus dubi, kuri tiek ignorēti (ir dzirdēti rus dubi openingiem biggrin.gif).
Bet japaanaa anime ieskanjoshana ir vesela industrija
Pats jokainākais ir tas, lai arī cik liela tur tā ieskaņošanas industrija nebūtu, es no tā ni-fi-ga nesaprotu. Kamdēļ tik liels haips par kaut ko nesaprotamu? Otaku etiķete?
Tas man atgādina to spāņu narutardu, kas "ļoti emocionāli" dziedāja, bet nesaprata ko dzied. Disgusting.
+Quote Post
Wiper
post Jul 6 2005, 12:05
Post #52

Samurai

QUOTE(bypass @ Jul 6 2005, 10:46)
Pats jokainākais ir tas, lai arī cik liela tur tā ieskaņošanas industrija nebūtu, es no tā ni-fi-ga nesaprotu. Kamdēļ tik liels haips par kaut ko nesaprotamu? Otaku etiķete?

Tu nesaproti ko saka, bet saproti kaa saka, un reizeem tas ir pat svariigaak.

Sho jautaajumu var apskatiit no citas puses - Anime personaazhu lielaa meeraa veido taa balss. Sekojushi pat labi paarskanjots personaazhs var buutiski atshkirties no originaala.
+Quote Post
bypass
post Jul 6 2005, 12:12
Post #53

Danshaku

NGE atdzīt par "mastjerpīs" arī pieder pie otaku būšanas.

Kas tad būtībā ir tas NGE?

First of all, ņemam kristiešu tematiku (enģeļi, Adam, lance of longinus(sīkāk, wiki, wiki2)).
Piebliežam tīņus.
Piemočījam viņiem psiholoģiskas problēmas kādas vien varam iedomāties (es neko nevaru izdarīt, es nevienam neesmu vajadzīgs, blah, blah, blah...).
Un sūtam viņus glābt cilvēci ērmīga izskata mečos.
Un iegūstām a la Neon Genesis Evangelion.
YES!

Pie tam lielākā daļa pre-teen un teen publikas, kas sevi sauc par otaku, haipo par NGE principa pēc, tāpēc, ka tas tā ir pieņemts. Lielākā daļa nepierubī, ka te neiet runa par mečiem un klopi, kur nu vēl kaut ko uztvērt.
+Quote Post
ShinChan
post Jul 6 2005, 12:14
Post #54

ultrafilozofs

From: durdom

Šī ir tā retā reize, kad taisnība ir abām pusēm, jo cīņu orig. voice+subs vs. dubs nevar vispārināt. Pārāk daudz subjektīvo faktoru. Subu kvalitāte, dubu kvalitāte, skatītāja nojēga par jap. val., skatītāja angļu, krievu vai citu valodu zināšanas, skatītāja vēlme piepūlēties vai nepiepūlēties utt.utjp. Tā kā viss ir atakarīgs no cilvēka un viņa vēlmēm un iespējām. KAtegoriski apgalvojumi vienā vai otrā virzienā ir muļķīgi, jo vienam vienmēr patiks meita, citam kleita.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Ghoul
post Jul 6 2005, 12:24
Post #55

Koutaishi

Group: weirdo
From: Choppah!

Nu cik man zinaams, tad pa to kanaalu trigun un FMA raadiits ( laikam ).
Un par cenzuuru, esmu dzirdeejis, ka amiishi taa cenzeejushi Cardcaptor Sakura,ka tur paraadiijushies vairaaki jauni chari un animee neko nevareeja saprast un, kad visi teica, ka tas ir sviests amiishi atbildeeja- Ej nu saproti tos japaanjus. wink.gif
+Quote Post
Taka
post Jul 6 2005, 12:25
Post #56

Tennou

Jā, īpaši jau NGE, kurā japāņu variantā Shinji lomu ierunājusi sieviete
Nu super emocionāli. Tāds personāža jūtu dziļums ka vai turies.
Es nezinu vai vairums otaku ir uz ausīm krituši, bet man personīgi nav patīkami klausīties vīriešu dzimuma personāžu ar sievietes balsi.
Tāpat Asuka - viņa ir vāciete, un pardon, klausīties kā tā japāniete boksterē vāciski ir mokoši. Dubā kā reiz tiešām var noticēt ka viņa ir vāciete.
Varu minēt vēl daudz citu piemēru.

Un Slayers dubu es kā reiz esmu dzirdējis. Viens no agrīnajiem dubiem, tiešām neveiksmīgs darbs. Slayers bija viena no pirmajām animēm ASV uz DVD tāpēc arī tādi prokoli ar dubu.

Poke- un citi moni vispār nav kritērijs, viņi pie mums nonāk šādi: Japāna-ASV-Krievija-Latvija. Trīskāršs tulkojums, to vispār nav vērts skaitīt.

bypass norādīja, ka ja tu no tās valodas n e k o nesaproti, tad jebkurš jūtu dziļums tev tāpat iet secen jo valodu tak tu nezini.
Es jau ne reizi vien esmu apšaubījis vidējā aritmētiskā otaku valodas prasmi. Nu reti kurš pārvalda japāņu valodu tādā līmenī, lai tiešām varētu skatīties animi "pa taisno". Sorry. Nevajag vēlamo uzdot par esošo. Tiem, kuri patiešām pārzin jap. val. - visu cieņu.

Un pacentieties tak reiz saprast, ka visi nebūt nevēlas mācīties japāņu valodu, kultūru, apmeklēt Japānu utt utjpr!

Par LoTR - piekrītu, atceros kā visās online spēlēs, kurās ir pieejama archer klase parādījās visi šitie Legolaas, Legolaaassss, Legolas122... utt
Galvenais ka vairums nebija pirms tam par Tolkienu pat dzirdējuši.

--------------------
+Quote Post
Taka
post Jul 6 2005, 12:29
Post #57

Tennou

bypass, tu smagi kļūdies, NGE pre-teen publiku kā reiz ņem ar Misato fanservisu smile.gif
Vispār ar vienam vai otram dzimumam tēmētu fanservisu, izskatās var paņemt dajebkuru auditoriju laugh.gif

--------------------
+Quote Post
bubu
post Jul 6 2005, 12:33
Post #58

Shishaku

From: Rīga

Nez nez, vai par Tolkienu tik maz pasaulē dzirdēts. Amerikā daudzkur vidusskolā/augstskolā viņiem tā ir obligātā literatūra.

Un Taka, vai pēc tevis teiktā izriet, ja neko nejēdzu jap.val., tad subus nav vērts skatīties? Tāpat no skaņas neko nesaprast?
+Quote Post
Taka
post Jul 6 2005, 12:37
Post #59

Tennou

Ahaši makāši mi dore miko? blink.gif
Skaņas efektus jau nedublē. Tiem ir atsevišķs celiņš.
Nē, runa negāja par subu vispār neskatīšanos.
Runa gāja par nemotivēto "dubi ir sūds, es tādus vispār neskatos" tipa attieksmi, īpaši no cilvēku puses, kuri labi ja vienu dubu redzējuši.
Iesaku ievērtēt piemēram Princess Mononoke dubu, kur Moro ierunājusi Džiliana Andersone (Skalija no X-Files)

--------------------
+Quote Post
bypass
post Jul 6 2005, 12:40
Post #60

Danshaku

Un Taka, vai pēc tevis teiktā izriet, ja neko nejēdzu jap.val., tad subus nav vērts skatīties? Tāpat no skaņas neko nesaprast?

Subus skatās, kad nav duba. It's simple as that.
BOOM un BABAH jebkurā valodā sapratīsi, ne?
+Quote Post

5 Pages V « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17 June 2025 - 13:15