IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

3 Pages V < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Monitori., Lookin' for advice.
Taka
post Oct 4 2005, 13:48
Post #16

Tennou

Group: Chuunin
From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

smile.gif Lielu monitoru tāpēc jau pērk lai fullscreen skatītos, citādi jau var iztikt ar 10 gadus vecu 15" CRT.

--------------------
Press any key to continue
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ETM
post Oct 4 2005, 17:47
Post #17

Very Old Fart

Group: 40K
From: Man pajāt

Varbut lielu monitoru peerk lai lielajaa izskjirtspeejaa satilpinaatu peec iespeeas vairaak noderiigu lietu? Personiigi man buutu daudz eertaak programmeet, ja man visas vajadziigaas mantas buutu nevis izbraucoshos tabos, bet gan fikseetas, bet kodu ta arii jaaredz, tapeec arii lielu ekraanu vajag. pie kam tad vareetu arii stuuriitii kaadu blakus lietu palaist.

LCD pilniigi visiem normaali nopeerkamiem kraasas ir diivainas. un refresh rate, ja arii nav svariigs skatoties kaadu muuviku, kursh taapat iet at 25 kadriem, bet jebkuraa geimaa, kur ir kaut mazaaka action aizkjere uzreiz viss pludos. Ja to arii nevar netrenneeta acs uzreiz pamaniit, skatoties uz LCD, tad, ja blakaam noliek CRT, saliidzinaashanai, tad atskjiriibu var saskatiit jebkursh.

kopsavilkums: LCD nerullee, bet aiznjem maz vietas. CRT rulle smagi, bet dazhi uzskata ka tie ir kaitiigi, neskatoties uz to, ka dirneeshana pie kompa 24/7 arii necik veseliiga nav.

--------------------
Because i can!
+Quote Post
bypass
post Oct 4 2005, 21:14
Post #18

Danshaku

ETM, tieši uzķēra manu gadījumu.
Liels monis man ir tieši koda pārskatāmības dēļ. Modelēt un rakstīt arī uz tāda ērtāk/vieglāk.
Bet tā kā 1600x1200 es pārāk bieži neizmantoju, jo pie dotās rezolūcijas mans 21" velk tikai uz 72-75hz, kas, manuprāt, jau ir robeža, biju domājis nopirkt LCD, ja galu galā reāli sēžu ar 1200x1024@85hz (par ko īpaši nesūdzos).

Primārais LCD iegādes iemesls - kaitīgums.
CRT izmērs mani neskar, bet smags gan maita un visi gar viņu ejošie vadi sačokurojās el.magn.lauka ietekmē. smile.gif

Laikam atlikšu LCD iegādāšanās atrakciju uz pus-gadu or so.

Runājot par geimiem, man te blakām stāv tieši Takas modelis, LCD 17" Samsungs 710N, fpēešku nevienu uz viņa nebiju laidis(būs jāpalaiž), bet stratēģijām un turn-based spēlēm vainas nekādas, biju laidis Homeworld'u uz viņa. Monis ir labs, arī par viņu nesūdzos. Priekš manis nedaudz par mazu. Jaunās fpeškas tāpat pieraustītos uz manas sistēmas, un tās netiek spēlētas (that's what i've got PS2 for).

Skatoties animē nekādi plūdi nav. Nepierasti izskatās teksts, krāsas un vēl šas tas.

Paldies.
+Quote Post
lastguru
post Oct 4 2005, 21:35
Post #19

The one who knows

Group: Jounin
From: Kaigan (Riga, LV)

btw, ja vajag lielaaku ekraana, tad varbuut padomaajiet par diviem monitoriem

QUOTE(bypass @ Oct 4 2005, 21:14)
Skatoties animē nekādi plūdi nav. Nepierasti izskatās teksts, krāsas un vēl šas tas.

tas ir kaa, neparasti? varbut kaadus settingus pakonfigureet?

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
bypass
post Oct 4 2005, 21:39
Post #20

Danshaku

Neparasti salīdzinot ar CRT.
Nepierasti tas ir.
+Quote Post
Faplo
post Oct 4 2005, 21:42
Post #21

Samurai

From: Jaunogre

Paar mani naaca apgaismiiba tiesaaam veljoprojam neticas ka LCD monitori neboja acis. Taa palasiju netaa par LCD monitoriem un man taaads jautaajums par mirusiem pixeliem vai vini ar laiku paraadas ja / nee? Un vai kaads vareetu pateikt cik ilgi apmeraam kalpo LCD monitors dry.gif
+Quote Post
Niks
post Oct 4 2005, 21:55
Post #22

Lira member

Ja pareizi atceros, LCD mūžs ir aptuveni 3 lidz 4 gadi, jo aizmugurē ir lampa, kurai ir aptuveni tik ilgs mūžs. Par mirušajiem pikseļiem neko daudz pastāstīt nevarēšu.
+Quote Post
lastguru
post Oct 4 2005, 22:13
Post #23

The one who knows

hmmm... dziivee neesmu noveerojis mirushos lcd monitorus... parasti kaut kaa tie diez gan brashi turas arii vairaak par 3-4 gadiem... savaadaak jau visi notebuki buutu beigti kuriem ir procis liidz (ieskaitot) Pentium-III... bet tad veel, notebukiem parasti lcd matricas ir ieveerojami labaakas nekaa parastiem leetiem lcd monitoriem nopeerkamiem veikalaa - tur parasti neekonomee uz displeja kvalitaates. un sony notebukiem ir LJOTI labas kraasas

un dead pikselji ar laiku manupraat neparaadas, bet gan rodas razhosjanas procesa nepilniibu deelj. ja dead pikselji ir - tas ir uz visiem laikiem, shii kaite nepaaries. razhotaaji parasti dod garantiju kas staajas speekaa pie kaada noteiktaa dead pikselju skaita, bet liids kaadiem 5-7 noteikti nekaadas garantijas neglaabs

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
+Quote Post
Church
post Oct 4 2005, 22:40
Post #24

sewer rat

From: latvia / riga

QUOTE(lastguru @ Oct 4 2005, 21:13)
...
un dead pikselji ar laiku manupraat neparaadas, bet gan rodas razhosjanas procesa nepilniibu deelj. ja dead pikselji ir - tas ir uz visiem laikiem, shii kaite nepaaries. razhotaaji parasti dod garantiju kas staajas speekaa pie kaada noteiktaa dead pikselju skaita, bet liids kaadiem 5-7 noteikti nekaadas garantijas neglaabs
*

dead pikselji parasti nevis rodas, bet konkreets skaits i pieljaujams lai matricu pieljautu par "deriigu" peec razhotaaja standartiem.. savaadaak 100% visu pixelju lcd matricas buutu vismaz 2x mazaak - attieciigi 2x daargaak. nezinu statistiku, iespeejams - veel vairaak reizhu.
+Quote Post
Niks
post Oct 4 2005, 22:50
Post #25

Lira member

QUOTE(lastguru @ Oct 4 2005, 22:13)
hmmm... dziivee neesmu noveerojis mirushos lcd monitorus... parasti kaut kaa tie diez gan brashi turas arii vairaak par 3-4 gadiem... savaadaak jau visi notebuki buutu beigti kuriem ir procis liidz (ieskaitot) Pentium-III... bet tad veel, notebukiem parasti lcd matricas ir ieveerojami labaakas nekaa parastiem leetiem lcd monitoriem nopeerkamiem veikalaa - tur parasti neekonomee uz displeja kvalitaates. un sony notebukiem ir LJOTI labas kraasas

*

Portatīvajos, šķiet, tādu nav, bet galdatoru LCD monitoros ir (varbūt neparezi atceros monitoru dzīves ilgumu).
+Quote Post
lastguru
post Oct 4 2005, 23:00
Post #26

The one who knows

QUOTE(Church @ Oct 4 2005, 22:40)
dead pikselji parasti nevis rodas, bet konkreets skaits i pieljaujams lai matricu pieljautu par "deriigu" peec razhotaaja standartiem.. savaadaak 100% visu pixelju lcd matricas buutu vismaz 2x mazaak - attieciigi 2x daargaak. nezinu statistiku, iespeejams - veel vairaak reizhu.
*

mmm... nu jaa, to pashu arii gribeeju pateikt tongue.gif

QUOTE(Niks @ Oct 4 2005, 22:50)
Portatīvajos, šķiet, tādu nav, bet galdatoru LCD monitoros ir (varbūt neparezi atceros monitoru dzīves ilgumu).

portatiivajos ir - es redzeeju. vnk kaa jau teicu portatiivajos ir kvalitatiivaakas matricas kuraam ieveerojami mazaaks procents defektiivo pikselju

--------------------

The Tao of posting:
+Quote Post
Niks
post Oct 4 2005, 23:51
Post #27

Lira member

Man ir tāda sajūta, ka mēs viens otru pārpratām. Es runāju par lampām, kuras izstaro UV starus un kuru dzīves ilgums arī nosaka monitora dzīves ilgumu, nevis mirušajiem pikseļiem.
+Quote Post
lastguru
post Oct 5 2005, 00:13
Post #28

The one who knows

QUOTE(Niks @ Oct 4 2005, 23:51)
Man ir tāda sajūta, ka mēs viens otru pārpratām. Es runāju par lampām, kuras izstaro UV starus un kuru dzīves ilgums arī nosaka monitora dzīves ilgumu, nevis mirušajiem pikseļiem.
*

kas tur veel par UV stariem? IMHO lampa (parasti, viena, dazhos manitoros - divas) izstaro balto gaismu... un visos modernajos lcd monitoros ir viena un taa pati TFT tehnologjija, varbuut tikai ar nelielaam variaacijaam tehnologjiskajaa procesaa

--------------------

The Tao of posting:
+Quote Post
Niks
post Oct 5 2005, 00:23
Post #29

Lira member

Par LCD monitoriem lasīju pirms pāris mēnešiem, tāpēc kļūdaini atceros.
+Quote Post
Taka
post Oct 6 2005, 09:56
Post #30

Tennou

From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

Domāju, ka bypass'am tiešām labāk nogaidīt, ja tiek mērķēts uz 21" LCD. Pēc kāda pusgada tiem cenas nokritīsies un tad varēs ņemt.
Ja cilvēkam FPS un attēlu apstrāde nav būtiskākais tad LCD jau tagad ir labāka izvēle nekā CRT. Jo īpaši programmeriem, kuriem ir darīšana ar lielu tekstuālās info apjomu. Kā reiz priekš LCD. Ir redzēts developeriem pat 2 LCD moņi pie viena datora cool.gif

--------------------
Press any key to continue
+Quote Post

3 Pages V < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 11:59