![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
QUOTE(Fatalis @ Oct 23 2005, 04:19) QUOTE(Shumins @ Oct 22 2005, 20:15) Vienalga cik liela bezgaliiba buus
Bezgalība ir bezgalība, viņa vienmēr būs vienādi liela. to tikai skolaa taa saka. bezgaliibas var saliidzinaat, saskaitiit, daliit, un taa taalaak... -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
Yanka_ronin |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 345 Joined: 9-October 04 From: Liepāja ![]() |
|
EndlessReality |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 177 Joined: 28-August 05 ![]() |
Vai kāds nevar man paskaidrot, KĀ var saskaitīt vai atņemt divus NEBEIDZAMUS lielumus?!
P.S. Kur vēl var kaut ko mācīties, ja ne skolā? |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
nu ir taada lieta, ka ir divas bezgaliibas. Miinus bezgaliiba un plus bezgaliiba. -bezgaliiba + +bezgaliiba = 0 (pienjemot, ka taas ir preteejas veertiibas); -bezgaliiba < +bezgaliiba; +bezgaliiba/+bezgaliiba= 1; (pienjemot, ka taas ir vienaadas veertiibas, jo ar vienu simbolu apziimeejam konkreetu veertiibu, relatiivu/abstraktu, shajaa gadijumaa). Bezgaliiba + bezgaliiba= 2bezgaliiba;
|
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
operaacijas ar bazgaliibaam (apziimeesim to kaa "bz" shajaa postaa) ir matemaatiskaas analiizes pamati, ko maaca pirmajaa kursaa. Operaacijas kaa 0/0, bz/bz, 0*bz, bz-bz, 1^bz, 0^0, bz^0 sauc par nenoteiktiibaam, jo rezultaatu noteikt nevar. es tagad njemu savu veco burtniicinju matemaatikaa un atrodu sekojoshu piemeeru:
teiksim, x tiecas uz bezgaliibu (taatad x=bz). mums vajag izreekjinaat, cik tad buus (3x^2 + x) / (1 - x^2). un rezultaats ko dabujam ir -3 ![]() ![]() -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
kas tas '^' taads?
|
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
|
Sigfa |
![]()
|
C++ esmu maacijies, bet neko taadu nav naacies redzeet :S
|
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
Ļoti ilgi neesmu neko kodējis, tāpēc varbūt nepareizi atceros, taču, manuprāt, kad taisīju savu kalkulātoru, es tā realizēju kāpināšanu.
|
bubu |
![]()
|
Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 526 Joined: 24-January 05 From: Rīga ![]() |
Bezgalības ir divu lielumu - saskaitāmas (tik cik naturālo skaitļu kopā N ir daudz skaitļu) un nesaskaitāmās - tik cik reālo skaitļu kopā ir daudz skaitļu.
Otrā bezgalība ir lielāka nekā pirmā, bet pa vidu starp viņām citas bezgalības nav. Ar ^ apzīmē kāpināšanu, jeb iekš C veidīgajām valodām izslēdzošo vai operāciju. QUOTE(Tigra2) Atšķirība starp apli un kiljonstūri ir redzama, ja apļa rādiuss ir vismaz 25 metri Ļoti šaubos. Tā kā katras regulāras figūras lenķa (tā kas vilkts no viena stūra līdz centram un tad līdz blakus stūrim) lielums ir 360/n, tad paņemot kautvai regulāru 1000000-stūri (miljons=n) iegūsim lenķi 0.00036 grādi. Un izrēķinot vienas šķautnes garumu (2*R*sin(lenķis)) iegūsim ~0.003 centimetrus (0.03 milimetri). Un tas ir ļoti maz (salīdzinot ar tiem 25 metriem). Taču tā kā šis garums kiljonstūri ir daudz daudz lielāks par vienu miljonu, tad tie milimetri būs daudz daudz daudz mazāki par jēdzīgi izmērāmu attālumu tam 25m rādiusa kiljonstūrim. Pie tam kilijons ir skaitlis formā 10^(3*10^3000+3), tad ir skaitlis, kuru nuļļu skaits rakstām ar vairāk kā 3000 nullēm. Tur nekādi nu nesanāks izmērāms lielums. (sīnusa argumenta vērtībai tiecoties uz 0 (1/n) arī vērtība tieksies uz 0). |
Sigfa |
![]()
|
QUOTE(bubu @ Oct 24 2005, 01:13) Bezgalības ir divu lielumu - saskaitāmas (tik cik naturālo skaitļu kopā N ir daudz skaitļu) un nesaskaitāmās - tik cik reālo skaitļu kopā ir daudz skaitļu. Otrā bezgalība ir lielāka nekā pirmā, bet pa vidu starp viņām citas bezgalības nav. Ar ^ apzīmē kāpināšanu, jeb iekš C veidīgajām valodām izslēdzošo vai operāciju. QUOTE(Tigra2) Atšķirība starp apli un kiljonstūri ir redzama, ja apļa rādiuss ir vismaz 25 metri Ļoti šaubos. Tā kā katras regulāras figūras lenķa (tā kas vilkts no viena stūra līdz centram un tad līdz blakus stūrim) lielums ir 360/n, tad paņemot kautvai regulāru 1000000-stūri (miljons=n) iegūsim lenķi 0.00036 grādi. Un izrēķinot vienas šķautnes garumu (2*R*sin(lenķis)) iegūsim ~0.003 centimetrus (0.03 milimetri). Un tas ir ļoti maz (salīdzinot ar tiem 25 metriem). Taču tā kā šis garums kiljonstūri ir daudz daudz lielāks par vienu miljonu, tad tie milimetri būs daudz daudz daudz mazāki par jēdzīgi izmērāmu attālumu tam 25m rādiusa kiljonstūrim. Pie tam kilijons ir skaitlis formā 10^(3*10^3000+3), tad ir skaitlis, kuru nuļļu skaits rakstām ar vairāk kā 3000 nullēm. Tur nekādi nu nesanāks izmērāms lielums. (sīnusa argumenta vērtībai tiecoties uz 0 (1/n) arī vērtība tieksies uz 0). ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Kas par debiilu topiku? Tas, protams, man netraucees iesaistiities...
Kam man ticeet? Tam, ka kiljons ir 10^(3*10^3000+3)/bubu/ vai tam, ka kiljons ir skaitlis, kura nuljlju skaits tuvojas bezgaliibai/aigarius/? Pirmajaa gadiijumaa atshkjiriibu izmeeriit ir ok. Bet, ja nuljlju skaitam tuvojoties bezgaliibai, arii pats skaitlis tuvojas bezgaliibai, tad atshkjiriibas izmeeriishanai buutu vajadziigs meerinstruments, kas speej izmeeriit bezgaliibto dalju. Un taads neeksistee. Jaa, var jau abus divus ripinaat pa kalnu zemee, bet energjijas zudumi konstantaa laikaa taapat buus bezgaliigi mazi, neizmeeraami. Shumins, par matrix: Tu vari raseet matriksaa vai nematriksaa, bet atshkjiriibu tavam raseejumam no aplja var redzeet jau mikroskopaa. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
bubu |
![]()
|
Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 526 Joined: 24-January 05 From: Rīga ![]() |
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(bubu @ Oct 24 2005, 12:32) Es visaadi centos kilijonu angliski uzrakstiit, bet killillion (ar 4 l) galiigi galvaa nenaaca. Labi, taatad kiljons ir izmeeraams lielums. Patiikami. Kaadas vareetu buut vajadziibas kaadreiz atshkjirt kiljonstuuri no aplja? Kaa zinaams, viss, kas sastaav no atomiem, pats par sevi nav aplis, tas var buut tikai aplja tuvinaajums. Ja viss normaalaa dziivee ir aplja tuvinaajums, taapeec nav vajadziibas peec shiis atshkjirshanas. Kas tik slims ir jaameera, lai buutu vajadziiba peec atshkjirshanas? Varbuut tas ir kaut kas ekstra mazs, piemeeram, kaadas ubermazas daljinjas forma vai kustiibas orbiita. Un izmeeriit kaut kaa ljoti maza 10^10^3000 dalju... P.S. Man tieshaam nenaak praataa nekas nemateriaals, kam vareetu meeriit formu. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
K@fs |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 30 Joined: 24-October 05 From: Ogre ![]() |
Stūris ir un paliek stūris
-------------------- ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 12:01 |