![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pakkun |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 824 Joined: 20-February 06 From: λ=56.923** φ=24.039** ![]() |
Ja saliidzina Gredzenu Pavelnieka graamatu ar filmu, tad neapshaubaami man labaak patiik graamata, ar Hariju Poteru taapat!
![]() Shinii gadiijumaa ir daudz gruutaak izspriest, jo graamata ir viens- tur straadaa izteele uz pilnu jaudu, bet mangaa jau ir paraadiits vizuaali un paliek tikai skataamaa bauda un veelme zinaat kas buus taalaak! Gluzhi tapat kaa anime, taapeec es shos njemu visai liidzigi... lai gan anime patiik nedaudz labaak ![]() -------------------- |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Pieiesim lietai praktiski:
Anime: Vizuālā informācija: Daudz, dinamiska, viegli attēlot emocijas darbībā Teksts: Vidēji vai maz, palīdz izpaust emocijas Manga: Vizuālā informācija: Vidēji, statiska, emocijas jāizpauž ar statisku attēlu Teksts: Maz vai nemaz, grūti izpaust emocijas Grāmata: Vizuālā informācija: Maz vai nemaz, statiska, maznozīmīga Teksts: Daudz, palīdz izpaust emocijas jo plaši izvērsts Secinājumi no šī salīdzinājuma ir pašsaprotami - komikss (un nemēģiniet mani pārliecināt ka manga nav komikss) NEKAD nebūs tik iespaidīgs kā filma vai grāmata. -------------------- Press any key to continue
|
dmonster |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 498 Joined: 16-February 05 ![]() |
Anime>Manga :S
Grāmata>Manga and more useless stuff. Lai vai kā grāmata ir labāka par Mangu, bet ar anime ir kaut cik ja ne vairāk līdzvērtīga. ![]() -------------------- Lulvat? Tas galīgi nav man nopietni domāts.
|
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
QUOTE(Taka @ Mar 12 2006, 10:33) Anime: Vizuālā informācija: Daudz, dinamiska, viegli attēlot emocijas darbībā Teksts: Vidēji vai maz, palīdz izpaust emocijas es saprotu, ka mazaak teksta mangaa, vareetu bik mazaak emocionaalaas informativitaates satureet. bet animees/filmaas teksta ir veel mazaak. bet paliidz vairaak? ;> QUOTE Manga: Vizuālā informācija: Vidēji, statiska, emocijas jāizpauž ar statisku attēlu Teksts: Maz vai nemaz, grūti izpaust emocijas statiskaa vizuaalaa informaacija .. jaa .. bet mazaak ieguldaamaa darba apjoma peec parasti daudz detalizeetaaka / skaistaaka. QUOTE Grāmata: Vizuālā informācija: Maz vai nemaz, statiska, maznozīmīga Teksts: Daudz, palīdz izpaust emocijas jo plaši izvērsts Secinājumi no šī salīdzinājuma ir pašsaprotami - komikss (un nemēģiniet mani pārliecināt ka manga nav komikss) NEKAD nebūs tik iespaidīgs kā filma vai grāmata. secinaajumi man, vismaz mangas gadiijumaa, skan peec knjigu njecital, no mnjenjie imeju. bet taa kaa tika teikts nepaarliecinaat, NEKAD utml kategoriski vaardi .. norakstu konkreetajaa jautaajumaa visus turpmaakos (bezjeedziigos) meegjinaajumus paarliecinaat. taapat kaa vairumam anime buus hentai un pokemoni, tev manga - neinteresants duck tales. ;D P.S. un jaa .. peedeejaa laikaa saaku veerteet vairaak baudiijumu kompleksi no darba kaa taada. gan sizhetu, gan artu (eg. animaaciju, vai ziimeeshanas stilu), gan veel daudzas citas lietas .. un taadaa zinjaa iipashi neshkjiroju, anime, filma, manga, graamata. galvenais - lai ir interesanti kopumaa. eg. pink floyd the wall neveerteeju tikai kaa muuziku, bet atceros klausoties lielisko speeli ar simbolismu muzikaalajaa filmaa .. beerns kas speeleejas ar lidmashiinu bazniicaa, asinju baseins, ierakumu ainas, animaacijas fliki ar sievietes paarveershanos utml. mangu aizstaavu pamataa taapeec, ka gadiijumos, kad ir skatiita viennosaukuma gan anime, gan manga - 90% gadiijumos manga subjektiivi deva lielaaku baudiijumu (gan arii gadiijumos, kad filmas ekranizeetas peec lasiitaam graamataam) neierokoties dzilji specifiskaas detaljaas, - kaapeec. jebkuraa zhanraa var buut interesantas/garshiigas lietas. Taka: saliidzini eg. Video Girl AI mangu vs. anime. Berserk manga vs anime. Battle Royale manga vs movie. vai vairaaki lieliski gabali, kas ir tikai mangas formaa .. liegt sevi baudiijumu tos lasiit tikai un vieniigi stereotipiskas nepatikas pret zhanru peec? daudz laba laid garaam ;> |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Church man mājās ir dažas mangas iepirktas no amazon.com - Gundam SEED Astray. Nepavilka. Kā arī esmu sūtījis cilvēkiem Evangelion mangu no Vācijas. Tas pats.
Crest manga arī tāda - jūtami uz animes bāzes taisīta. Morijokas romānus es gan labprāt palasītos, ja vien pārtulkotu. Jā, mani manga nepavelk. Netaisos tagad šeit taisnoties un "argumentēt" kāpēc. Nē un viss. Labāk labu grāmatu palasu. -------------------- Press any key to continue
|
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
gundamu manga? neesu lasiijis. neesu lasiijis arii neko hard copy. bet kopeejaa novilktaa manga jau ir ap 75 GB, no kuras ap 45 GB ir complete. imho tu neveerteesi graamatas in general peec teiksim Meernieku laikiem vai KPSS seezhu refereejumiem? noteikti esi daudz jau gan filmu, gan animju, gan graamatu redzeejis/lasiijis, lai izveeleetos labaakos autorus, studijas, miiljaakos zhanrus, un attieciigi neveerteesi zhanru peec sliktaakajiem darbiem. kaadreiz pameegjini vismaz paaris plashi atziitos labaakos mangas zhanra paarstaavjus ar. - imho 95% iespeejamiiba, ka "aizkjers" ;>. kaut gan .. hozjain-barin. ja ne, tad ne. nav mana sveetaa misija paarliecinaat citaadi domaajoshos, vieniigais zheel ka daudz laba neredzi/neizbaudi/neizlasi. un nedaudz nepienjemama liekas kritika/saliidzinaajums, ja nau pietiekoshi iepaziita arii cita puse, kas tiek veerteeta saliidzinaajumaa.
.. un kaa jau mineeju. veerteeju vispaariigi / neshkjirojot. galvenais patiikami pavadiits laiks / ieguuta bauda. vienalga - laba filma / graamata / anime / manga. ja kaadam liksies uzjautrinoshi - ne paaraak sen pats biju paarliecinaats manga hater. jau neatceros, kuri gabali pamainiija viedokli .. tas bija kaadu laiku atpakalj, dazhi alko litri jau kopsh taa laika ir aizteceejushi. ;D |
Gutts |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 122 Joined: 22-October 05 From: fantaziju pasaule ![]() |
Maz esi lasijis ko varu teikt Taka.
Evangelion nav diezko laba tur es atzistu bet saubos ka anime varetu but kas ipas protams ja atkal vis nav sacakarets ka tas visai biezi notiek pareojot uz animi. Gundam seed astray un crest neesu lasijis ari. Pienemsim un ceresim ka Taka nav mecha ipasi liels piekritejs un ieteiksim paris manga masterpiecus. Saksim jau ar veco labo Berserk lieliska manga un jebkurs manga lasitajs ja vinam/ai nav antipatijas pret so stili, zanru atzis ka sita ir lieliska manta, Bet par animi labak nerunasim sai lietai. Turpinat varetu ar Sazan eyes(3x3 eyes) ari briniskiga manta kura ir daudz mazak violence un sakums ir tads vairak mils un jauks bet pec neliela laicina jau aiziet nopietni. Seit par ovam nav ipasi ko teikt iznemot vienu vardu "Sausmas". Turpinam talak tagad varetu panemt kadu humora echi gabalu. seit varetu deret Bastard. Taja ir vis nepieciesamasi evil burvis smukas meitenes stubi politiki un puisisi. Sim gabalam ovas bija jaukas, bet zel ka netika pabeigtas sakara ar to ka ova direktoru iemeta kurki par kautko ko(neaceros atvainojiet). Turpinat vel talak savu listi ar kadu riktigu dramas gabalu, ka Hitsuji no Uta par slimiem 2 cilvekiem kuriem liekas ka viniem vajad dzert asinis. Ne tas nav vampiru gabals. Geisha man liekas stastija ka anime var iegut varak emocijas bet nezkapec animi sim gabalam skatoties es nejtu nekadas ipasas emocijas iznemot briesmas atrak jasledz ara. Sito listi es varetu ilgi un dikti turpinat bet atturesimies no ta... Kadam varbut varetu intereset kape es neuzskaitiju bleach, naruto, shaman king... un visus parejos sita tipa. Tape ka tie ir leti plagiatismi(varbut sis vards neraksturo to precizi bet tuvu gan) kuros nav neka iznemot stiliga terpa un stulba idealogija draugi labi kopa vinesim visu. Vel visai biezi perkot firmu tulkotas mangas visai biezi nakas sastapties ar tadu jedzienu ,ka zveriga cenzesana amerikanu "demokratiskaijai" sabiedribai. Un visai biezi pec so firmu uzdarbosanas nav vairs nekas daudz palicis taja manga no orginala. Drosi vien es vel varetu rakstit visadas mulkibas un nekam nederigus domrakstus par so temu ar ar vel vairak drukas un pareizrakstibas kludam, bet soreiz es atturesos jo man ir jalasa Darling wa Nanamono ni tsuki, perversais humora romance gabals. QUOTE kaadreiz pameegjini vismaz paaris plashi atziitos labaakos mangas zhanra paarstaavjus ar Sitas ieteikums var ari but letals ja nems pec mazgadigo puisisu/meitenisu vertejuma manga darbus. Bet ja tev vinu gaume patik tad busi 7 ja ne 8 debesis.P.S Sitas laikam ir man garakais domraksts kads jeblad ir radies sai foruma un radisies. |
Church |
![]()
|
QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 17:00) ... QUOTE kaadreiz pameegjini vismaz paaris plashi atziitos labaakos mangas zhanra paarstaavjus ar Sitas ieteikums var ari but letals ja nems pec mazgadigo puisisu/meitenisu vertejuma manga darbus. Bet ja tev vinu gaume patik tad busi 7 ja ne 8 debesis.... mangai vispaariigi ir maz apkopojoshu resursu (unlike anime scene) gan vilkshanai, gan reliizhu trakoshanai, gan generic info ieguushanai. nenjemos atrast pat resursus, kur veertee mineetie pusiishi/meiteniites ;> bet Berserk, 20th Century Boys, Nausicaa, Battle Angel Alita, Dance till Tomorrow, Hana Kimi Manga, Koroshiya 1, Kozure Ookami(Lone Wolf & Cub), Monster, Please Save My Earth, Video Girl AI, Jiraishin, Battle Royale, Beck, Death Note, Blame!, Freesia, Glass Mask, Kare Kano, Harukana Machi-E, MPD Psycho, Leviathan, Samurai Executioner, Shamo, +kaudziiti Adachi Mitsuru un Takahashi Rumiko darbus un veel daudzas, ko uz sitiena neatceros, ieteiktu izlasiit. daudz kas no uzskaitiitaa ir pieejams boxtorrentos. protams nemaisa pietiekoshi eerts vieweris OS-am, ko lieto, be it win or *nix, ar fullscreen/zoom to fit screen/easy keyboard navigation. pretarguments tiem, kas saka, ka manga aiznjem daudz laika - normaalaa lasiishanas aatrumaa sizhets risinaas daudz aatraak nekaa animee, un var paguut izlasiit daudz vairaak/taalaak/aatraak nekaa skatoties animi. P.S. ach. un imho nemaisiitu aizsaakt shajaa foruma nodaljaa reviewus/ieteikumus liidziigus kaa zem ova/tv/movies. + apkopojoshais posts ar linkiem. |
Gutts |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 122 Joined: 22-October 05 From: fantaziju pasaule ![]() |
Tas tiesa ka apkopojumu ir maz un ari es vinus neparzonu neko ipasi jo mangas izvelos un halavu kad velku un tad attiecigi izskiroju mazliet palasot, miskaste vai manga direktorija.
Church liste mangas tiesam ir labas un to listi var iespaidot tikai gaumes jautajumi jo tie ir gabali lielakoties ,pec manam domam, kuri ir obligati jaizlasa vai japalasa. QUOTE ka manga aiznjem daudz laika - normaalaa lasiishanas aatrumaa sizhets risinaas daudz aatraak nekaa animee, un var paguut izlasiit daudz vairaak/taalaak/aatraak nekaa skatoties animi. Pie ta vel klat vis ir dzilak un detalizetak. Xp win ir lielisks viewers, kas nak ar pasu xp - Windows picture and Fax viewer. Vis kas jadara ir jaattaisa pirma bilde vala un tad tik bultinas spied kad apnicis ar peliti klikskinat. QUOTE un imho nemaisiitu aizsaakt shajaa foruma nodaljaa reviewus/ieteikumus liidziigus kaa zem ova/tv/movies. + apkopojoshais posts ar linkiem. Mja doma jau nav slikta varbut iznaktu barinu cilveku piespiest mainit savas domas par mangu sadi. UN dazi izredzetie varetu savu postu skaitu palielinat dramatiski kad uznak garigais dauzit pa klaviaturu. |
Taka |
![]()
|
QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 17:00) Jā un par to nekaunos. Ir interesantākas lietas ko lasīt nekā melnbalti japāņu komiksi. QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 17:00) Evangelion nav diezko laba tur es atzistu bet saubos ka anime varetu but kas ipas protams ja atkal vis nav sacakarets ka tas visai biezi notiek pareojot uz animi. Gundam seed astray un crest neesu lasijis ari. Lasījis neesi, bet zini, vai ne? ![]() QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 17:00) Pienemsim un ceresim ka Taka nav mecha ipasi liels piekritejs un ieteiksim paris manga masterpiecus. Esmu gan. Un mani neuztrauc cik liels craps tev tas šķiet, sevi interesējošos anime žanrus esmu atradis jau sen - tik cik man vajag tik skatos, visu pārējo laižu garām, kthx. Un vari nepūlēties man kaut ko iesakot, šķiet pietiekami skaidri pateicu, ka manga man nerūp. -------------------- Press any key to continue
|
Gutts |
![]()
|
QUOTE QUOTE Maz esi lasijis ko varu teikt Taka. Jā un par to nekaunos. Ir interesantākas lietas ko lasīt nekā melnbalti japāņu komiksi.Luk seit tu atzisti ka runa ar to ko neparzini un uzreiz noniecini to. QUOTE QUOTE Evangelion nav diezko laba tur es atzistu bet saubos ka anime varetu but kas ipas protams ja atkal vis nav sacakarets ka tas visai biezi notiek pareojot uz animi. Lasījis neesi, bet zini, vai ne? Gundam seed astray un crest neesu lasijis ari. Nepareizi es Evangelion esu lasijis un pietam izlasijis 8vol, ja tev tas ko izsaka. Taka es zinu pa ko es runaju. QUOTE QUOTE Pienemsim un ceresim ka Taka nav mecha ipasi liels piekritejs un ieteiksim paris manga masterpiecus. Esmu gan. Un mani neuztrauc cik liels craps tev tas šķiet, sevi interesējošos anime žanrus esmu atradis jau sen - tik cik man vajag tik skatos, visu pārējo laižu garām, kthx.Un vari nepūlēties man kaut ko iesakot, šķiet pietiekami skaidri pateicu, ka manga man nerūp. Es nekur neesu teicis ka man mecha liekas baigais craps, vismaz neatminos tadu gadijumu. Un es nemeginasu parliecinat cilveku nemaz kurs negrib tikt parliecinats. |
Taka |
![]()
|
QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 19:47) Tās ir manas tiesības noniecināt to, kas mani neinteresē. QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 19:47) Nepareizi es Evangelion esu lasijis un pietam izlasijis 8vol, ja tev tas ko izsaka. Taka es zinu pa ko es runaju. Bet man tas nerūp, saproti? ![]() Runa gāja nevis par Eva, kuram tu pieķēries, jo zini to, bet gan par Gundam komiksiem, kurus tu uzreiz noliki kā "nepareizos manga piemērus esi izvēlējies". QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 19:47) Es nekur neesu teicis ka man mecha liekas baigais craps, vismaz neatminos tadu gadijumu. Un es nemeginasu parliecinat cilveku nemaz kurs negrib tikt parliecinats. Priekš cilvēka kurš "nemēģinās pārliecināt" tu pārāk daudz centies. Atslābsti. -------------------- Press any key to continue
|
Gutts |
![]()
|
QUOTE Runa gāja nevis par Eva, kuram tu pieķēries, jo zini to, bet gan par Gundam komiksiem, kurus tu uzreiz noliki kā "nepareizos manga piemērus esi izvēlējies". Par gundam es neizteicos vispar tikai pateicu ka neesu vinus lasijis un par crest tapat.Eee...tos gundam var dabut datorfaila veida no tevis kaut ka? |
Taka |
![]()
|
QUOTE(Gutts @ Mar 12 2006, 20:02) QUOTE Runa gāja nevis par Eva, kuram tu pieķēries, jo zini to, bet gan par Gundam komiksiem, kurus tu uzreiz noliki kā "nepareizos manga piemērus esi izvēlējies". Par gundam es neizteicos vispar tikai pateicu ka neesu vinus lasijis un par crest tapat.Eee...tos gundam var dabut datorfaila veida no tevis kaut ka? Nē, man ir tikai hardcopy, es neciešu lasīšanu datorā. Netā ir. Gundam SEED Astray ir Gundam SEED side-storijs, šaubos vai nenoskatoties SEED seriālu ir kaut kāda jēga no šīs mangas, if ever. -------------------- Press any key to continue
|
Asuka |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 354 Joined: 8-July 05 From: bottle of Concha y`Toro ![]() |
nu protams ka anime.......taa vismaz kustaas!!!
![]() -------------------- ![]() don`t see. don`t hear. don`t talk. don`t care. ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 04:28 |