![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 13:08) nu un kur tu shaadu demokraatiju esi redzeejis? demokraatija ir puulja vara, tie kas nesastaada lielaako (tieshi lielaako, nevis labaako, apziniigaako, gudraako, utt.) puuli, tiek samiiti. Sheit veel kaut kur izskaneeja viedoklis ka tiem kas lasa aviizes, labaaka izpratne par to kas notiek valstii... atljaushos nepiekrist, jo tas ko tu redzi aviizees, dzirdi radio, skaties televiizijaa, ir 10 reizes nopirkts. Zinaat citu subjektiivos viedokljus un no tiem sastaadiit savu objektiivo viedokli, ir sarezhgjiits process, kas daudziem nav pa speekam. Zinu, kā šāds ir valdošais uzskats un tāpēc jo drūmāk valstij kopumā. Es skatos TV, lasu avīzes un klausos radio. Un uzskatu, ka smadzenes man nav izskalotas. Patiesību sakot, kopš pats sāku strādāt laikrakstā, esmu daudz labāk sapratis, kā notiek politiskās dienaskārtības veidošana, kā masu mēdiji tiek izmantoti manipulācijai ar publisko domu, jo tie neapšaubāmi to veido, taču kā gan citādi tas varētu notikt? Ne jau anime skatoties jūs iegūsiet informāciju par to, kas jums notiek apkārt. Diemžēl mums skolās joprojām uzsvars tiek likts uz iezubrīšanu, nevis domāšanu analītiski un prasmi saistīt kopā no vairākiem avotiem iegūtu informāciju. Ok, es arī esmu šis audzināšanas produkts un tas man šad tad sagādā grūtības. Vēlos pieslieties visiem flangiem un esmu tendēts domāt, ka cilvēki rīkojas kopējā labuma vārdā. Protams tā nav. QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 13:08) Man arii nav ne jausmas kas notiek politikaa, kaadas partijas eksistee, kadi tur ir cilveeki, ko tie cilveeki veelas sasniegt, un taa taalaak... attieciigi es labpraat atdotu savu balsi kaadam zinoshaakam cilveekam. Un te arī sāksies lielākās problēmas. Tu varbūt arī noteiksi cilvēkus, kuriem tu uzticies un uzskati par zinošiem esam, taču tavs kaimiņš varbūt vēlēsies pavisam citu cilvēku un tā līdz absurdam. Saprotiet, taču, ka cilvēku politiskā atmiņa un apziņa ir tik gaistošas un nepastāvīgas lietas, ka apdedzināšanās katrās jaunās vēlēšanās ir teju vai neizbēgamība. Nekad tā nebūs, ka visi spēs par kaut ko vienoties un jo īpaši ilgtermiņā. Cilvēki pat nepakļaujas likumiem, kas ir paredzēti kopējā sabiedrības labuma vārdā, kur nu vēl cerēt, ka vienošanos varēs panākt tik jūtīgās lietās. Un kur ir garantija.? Pimēram, edg mani uzskata par zinošu politikas jautājumos un viņš iespējams labprāt dotu man mandātu viņu pārstāvēt kopsapulcē, Saeimā vai tml. Bet es pēc dabas būdams savtīgs egoists, rūpēšos tikai par savu labumu (protams nemanāmi, jo esmu slīpēts). Tā lūk. Vai man jāstāsta cik ļoti vara vai pat pietuvošanās tai izmaina cilvēkus? Pašiem tak būs atgadījumi no dzīves, kad vara vai pēkšņa lielas naudas iegūšana cilvēku pārvērš līdz nepazīšanai. Atceros vienu kaismīgu zemnieku aizstāvi, kurš regulāri rīkoja mītiņus, izgāza mēslu kravas pie Ministru kabineta un bija kaismīgs runu teicējs, protams norēja pie varas esošos, kā pats iekļuva parlamentā tā uz vietas apklusa un aizmirsa ir par saviem cīņu biedriem ir par principiem. Tā lūk draugi. Ar to arī sociālās zinātnes atšķiras no materiālzinātnēm, ka te nekas nav drošs un pastāvīgs. QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 13:08) (ja man taa buutu... redzi, es esmu ALIEN, to bish nepilsonis, un tie vaardi kas sheit izskaneeja per nepilsonjiem... vai man tos vajag pienjemt kaa personiskus apvainojumus?) Šajā gadījumā ar "nepilsoņiem" tika apzīmēta tā Lavijas iedzīvotāju daļa, kurai ļoti patīk "kačāt pravas" un dzīvot ilūzijā, ka Latvija joprojām ir daļa no PSRS un kurai škiet, ka visas viņu problēmas šeit risinās Krievija. Un nesaki, ka tas ir pārspīlējums, jo esmu ar šādiem cilvēkiem ticies un runājis. Nezinu vai tev vajag to uztvert kā apvainojumu, ja tu piederi manis aprakstītajai cilvēku kategorijai tad vari uztvert kā sev adresētu tekstu, bet ne apvainojumu, jo neko aizskarošu vai neatbilstošu reālajai situācijai neesmu rakstījis. Tev pašam ir jānolemj cik ļoti tu vēlies saistīties ar šo valsti un cik ļoti no svara tev ir tās pilsonība, kuras iegūšana nenoliedzami atvieglotu dzīvi. Mani uztrauc tas, ka šāda sabiedrības struktūra var radīt pamatu lielākiem konfliktiem (mazāki jau bieži vien notiek). Situācija, kad vienas valsts ietvaros tās iedzīvotāji ir sadalīti divās daļās un katra barojas ar informāciju no saviem plašsaziņas līdzekļiem, no kuriem vienas puses mēdiju sniegtā informācija ir kliedzoši tendencioza un balansē uz klaju apmelojumu robežas, nav normāla. Ja godīgi es neredzu citu risinājumu, kā vien vairāku paaudžu nomaiņa. Taču līdz tam var notikt viss kas. QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 13:08) Kaapeec aristokraatija ir labaaka kaa puulja vara a.k.a "demokraatija"? jo aristokraatiem taa ir dziives sastaavdalja profesionaali spriest par politiku. vinji intereseetos kas notiek, un vareetu objektiivi izveerteet notiekoshos procesus. Tu protams vari nicinoši izteikties par demokrātiju, taču neredzu reālas alternatīvas tai. Ar reālu es domāju tādu ko veiksmīgi var realizēt dzīvē, nevis glīti uzrakstīt uz papīra, tipa, sanāksim kopā nozīmēsim kādu viedo Kārli un viņa prātīgos biedrus, kuri dzīvos saules mūžu prātīgi spriezdami par valsts lietām, un arī mēs dzīvosim bēdu nezinādami un par politiku neliekoties ne zinis. Tā ir pasaka. Profesionāla spriešana par politiku negarantē kvalitatīvu politikas procesa veidošanu. Tu laikam esi ietekmējies no stāstiem par antīkajām Atēnām, kur veči to vien darīja, kā zvilnēja un gudri filosofēja un sprieda par politiku. Tas varbūt gāja cauri tajos laikos(un valsts mērogos), taču mūsdienās darbojas pavisam citi principi un nu pat jau kļūst grūti nodalīt kur beidzas iekšpolitka un sākas ārpolitika. Mēs redzam, kas notiek ar valstīm kur pie varas atrodas dažas personas, parasti tās ir trešās pasaules valstis, nemitīgi konflikti par varas pārdali vai arī jauka sadarbība ar transnacionālajām kompānijām, kas noved pie valsts izlaupīšanas, bet tās vadītāju kļūšanas par turīgākajiem iedzīvotājiem Nezinu kā tev bet man simpatizē modelis kurā cilvēks no pašas apakšas, ja vien viņam ir spējas un griba var nokļūt līdz pašai augšai. Un šadu modeli vissekmīgāk nodrošina demokrātija, kurai protams ir ne mazums trūkumu, jo tas drīzāk ir ideāls uz kuru valsts tiecās, bet kuru pilnībā īstenot praksē nekad neizdodas. QUOTE(sipps @ Oct 29 2005, 14:13) ar ko tad praktiski arskiras pilsonis no nepilsona? abi var iegut izglitibu, abi var atrast darbu. praktiski tiesi tadel ka nav butisku atskiribu pilsoim no nepilsona LATVIJA neviens ari ta seviski neiestreso par to ka nav pilsonis. ta tacu ir? bet ja reiz doma piedalities VALSTS parvalde tad gan pilsoniba ir vajadziga, bet te nu kada nepatikama lieta it seviski viriesiem mega briesmiga ARMIJA, kadel daudzi nekarto pilsonibu jo reiz esi kadas valst pilsonis tad ari japilda savs pilsona pienakums. protams vari ar macities tas ar valsti nak par labu. Te nu tu maldies. Atšķirība ir diezgan ievērojama. Ja tu esi nepilsonis, tad tu nevari iegādāties zemi, tev ir ierobežotas darba iespējas valsts iestādēs, ir arī zināmi sarežģījumi uz robežas šur tur Eiropā un pasaulē. Savulaik armija tiešām varēja kalpot par iemeslu lai neiegūtu pilsonību, taču tā kā nupat sakarā ar profesionālas armijas izveidi bija vai būs pēdējais iesaukums, tad tas iemesls arī atkrīt. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 15:48) Te nu tu maldies. Atšķirība ir diezgan ievērojama. Ja tu esi nepilsonis, tad tu nevari iegādāties zemi, tev ir ierobežotas darba iespējas valsts iestādēs, ir arī zināmi sarežģījumi uz robežas šur tur Eiropā un pasaulē. Savulaik armija tiešām varēja kalpot par iemeslu lai neiegūtu pilsonību, taču tā kā nupat sakarā ar profesionālas armijas izveidi bija vai būs pēdējais iesaukums, tad tas iemesls arī atkrīt. es domaju vairak tos cilvekus kas strada, ēd un guļ. tie nevar atlauties ne nopirkt zemi ne braukat pa pasauli neko tadu kur burtu vajadzigas pilsonibas pieskirtas privilegijas. jo cilveki kuri grib labi stradat, brivi braukat apkart jau sen ir ieguvusi pilsonibu jotas viniem atviegloja dzivi lot loti. tatad kapec cilveki neiegust kadas valsts pilsonibu? tapec ka viniem ta pat ir labi un nekas cits nav vajadzigs. ar armiju tapat ka ar bitem, gribu saskumdinat tos kas domaja ka sogad bus pedejais iesaukums,diemzel ne, joprojam cilveki tiek iesaukti un vel kadu laicinu tiks viena lieta ir ko stasta arpasaule bet es esmu tur bijis ieksa tadel zinu kas reali notiek. pedejais iesaukums bija paredzets si gada beigas ar 2006 gada 1 janvari pariet uz profisonau dienestu bet ta nenotika kapec tas isti nav skaidrs,bet ar armiju vel kadu laicinu jus vares pabiedet ka ar tadu BUBULI NO KURA VISI BAIDAS KAUTGAN PASI IR TIKAI DZIRDEJUSI PAR TA EXISTENCI. |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(Shumins @ Oct 29 2005, 16:16) Nu taa tieshaam ir pasaulee labaaka vieta, kur nokljuut, tuuliit aiz cietuma... Savaacas lielaakoties galiigi nejeegas, kas nestudee un nemaacas, bet tikai visu laiku ir kodoshi un nu meegjina paraadiit savu viirishkjiibu...Arii apmaaciibas programma ir pieskanjota taadiem cilveekiem... Visi kam ir galva ir atradushi veidu kaa no taas aizmukt... Pret profesionaalu armiju man nav pretenziju...Gribas tikai vairaak darba ieksh office, un taa pa retam izskriet kur un kaadu noshaut...Tachu ja piedaavaatu taadu darbu ar vismaz 500ls atalgojumu un bezmaksas apmaaciibu, tad arii pieteiktos... Armijaa nevajag cilveekus, kas banaali klausa paveeleem un skrien ar nazi pretii tankam...Tagad vajag galvu, aatru leemumu pienjemshanu, fizisko sagatavotiibu un nesalauzjamu gribas speeku...Un dauz labu ierochu un tehnikas (ne tankus, nav jeegas) ![]() esi tur bijis? saubos tas vis ir tada plana galdina urbeja texts, da es da iedotu naudu nu tad gan es ietu armija,tuksa muldesana. tur tiek iemacitas tadas lietas par kuram es tev vienkarsi nevar ne izststit un ari godigi sakot tu tapat nesaprastu. es armija aizgaju brivpratigi un ? tas tavuprat tapec ka es esmu stulbs neizglitots idiots kuram cita dxive darit nav ko? slikta vieta aiz cietuma, tas nu an ir tik tizls salidzinajums ka gruti pat vardos izteikt kadu riebjumu izjutu pret cilvekiem kuri runa, tika no ta ko ir dzirdejusi no parejiem. ja reiz tu civilaja dizve esi bijis nikulis un citu eku mazgatajs tad ar armija bus tas pats, ja es ipetiekami stiprs lai pastavetu par sevi ( es to nedomaju fiziski) tad nu ir vismazak no ka bities noklustot armija. tas ka tu civilaja var but pirmais dzeks ciema,tas nenozime ka tads busi vienmer un visur. |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(Shumins @ Oct 29 2005, 16:34) Un taas lietas nevari izstaatiit, jo arii nekaa neesi iemaaciijies... ![]() Kaadreiz gaaju jaunsargos un pat ljoti patika...Zagaam maaciibu patronas un maajaas ar taam shaudiijaamies no pashtaisiitiem ierochiem, zagaam spraagstvielas un spridzinaajaam stroikas...Bija interesanti...Arii visa paareejaa apmaaciiba, par paarvietoshos un maskeeshanos, ierochiem utt...tachu Armija, kur sauc visaadus mudakus vienkaarshi suukaa... Kauns par taadu degjenereetu armiju... orginalitates kalngals, bet ko tu padarisi ja reiz cilveks ir aprobezots, ar sauru skatijumu uz dzivi un lietam kopuma. jo skaidri apjaut ka tiesi tadi degenerati ari kasa toletes podus ar 2santimu monetu, izliekas par slimiem un gul lazarete, sudzas maminai par to ka luk sliktie puisi vinu abizo. aha tu nabadzins. bet nu esam apmainijusies ar personigajie apvainojumiem. loti prodiktivi lai citiem ir ko palasit. |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 15:48) Diemžēl mums skolās joprojām uzsvars tiek likts uz iezubrīšanu, nevis domāšanu analītiski un prasmi saistīt kopā no vairākiem avotiem iegūtu informāciju. taa ir teema citai diskusijai. es uzskatu ka izgliitiibas sisteema ir kapitaali jaamaina. ja veelies par to parunaat, atver jaunu topiku - izstaastiishu ko es par to domaju. QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 15:48) Pimēram, edg mani uzskata par zinošu politikas jautājumos un viņš iespējams labprāt dotu man mandātu viņu pārstāvēt kopsapulcē, Saeimā vai tml. Bet es pēc dabas būdams savtīgs egoists, rūpēšos tikai par savu labumu (protams nemanāmi, jo esmu slīpēts). Tā lūk. Vai man jāstāsta cik ļoti vara vai pat pietuvošanās tai izmaina cilvēkus? Pašiem tak būs atgadījumi no dzīves, kad vara vai pēkšņa lielas naudas iegūšana cilvēku pārvērš līdz nepazīšanai. Es arii tevi uzskatu par zinoshu politikas jautaajumos ![]() ![]() hmm... man gruuti spriest par to kaa esmu izmainiijies es ![]() ![]() Tu teici ka teokraatija noved pie stagnaacijas. Es tev gribeetu jautaat pretii: vai tev ir vajadziigs progress? vai esi laimiigaaks? cilveeks vareja atrast laimi arii viduslaikos. Taa visa industrializaacija un "progress" notika tikai deelj taa ka kaadam sagribeejas efektiivaakus ierochus. QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 15:48) Nezinu kā tev bet man simpatizē modelis kurā cilvēks no pašas apakšas, ja vien viņam ir spējas un griba var nokļūt līdz pašai augšai. Un šadu modeli vissekmīgāk nodrošina demokrātija, kurai protams ir ne mazums trūkumu, jo tas drīzāk ir ideāls uz kuru valsts tiecās, bet kuru pilnībā īstenot praksē nekad neizdodas. njaa... man shis modelis arii ljoti patiik... kaa nekaa pats to izmantoju ![]() QUOTE(Shumins @ Oct 29 2005, 16:16) QUOTE(sipps @ Oct 29 2005, 16:05) Nu taa tieshaam ir pasaulee labaaka vieta, kur nokljuut, tuuliit aiz cietuma... Savaacas lielaakoties galiigi nejeegas, kas nestudee un nemaacas, bet tikai visu laiku ir kodoshi un nu meegjina paraadiit savu viirishkjiibu...Arii apmaaciibas programma ir pieskanjota taadiem cilveekiem... Visi kam ir galva ir atradushi veidu kaa no taas aizmukt... Es neesmu pilsonis tikai taapeec ka negribu pieljaut iespeeju ka paaris savas dziives gadus buushu spiests buut atrautam no savas dziives, no savu ambiiciju iistenoshanas lai dariitu kaut ko man pilniigi nevajadziigu. -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 16:58) Es neesmu pilsonis tikai taapeec ka negribu pieljaut iespeeju ka paaris savas dziives gadus buushu spiests buut atrautam no savas dziives, no savu ambiiciju iistenoshanas lai dariitu kaut ko man pilniigi nevajadziigu. katrs var rikoties pec saviem ieskatiem un saprasanas gribi but pilsoni vai negribi ta ir tikai tava individuala darisana. jo man personigi domajas ka ari daudziem citierm ir dzili vienaldzigi ir kads pilsonis vai nav. cilveks jo no ta nemainas. |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 15:58) Tu teici ka teokraatija noved pie stagnaacijas. Es tev gribeetu jautaat pretii: vai tev ir vajadziigs progress? vai esi laimiigaaks? cilveeks vareja atrast laimi arii viduslaikos. Taa visa industrializaacija un "progress" notika tikai deelj taa ka kaadam sagribeejas efektiivaakus ierochus. Un tagad godīgi atbildi, vai tu ar savo tjap-ļapu, plaukstdatoru, iemaņām atvērtā koda programmās un citām ar IT saistītajām lietām vēlētos pārvākties uz viensētu, kur dzīvotu ne īpaši pārtikušā vidē. Zinātu tikai to kā ganīt un slaukt lopus, aprūpēt savu sakņu dārzu un reizi pa reizei svētdienā aizbrist uz baznīcu, kur tev sprediķi nesaprotamā valodā lasītu mācītājs. Laikam jau nē. Taču, ja tev nebūtu ne jausmas par to kas ir dators, pat elektrība nē. Ja nebūtu avīžu varbūt vienīgi dažas grāmatas, bet tas tev tāpat neko nedotu, jo tu visticamāk būtu analfabēts un tavs pasaules redzējums aprobežotos vien ar 5-10 km rādiusu ap dzīves vietu un tu nomirtu ap 30 gadu vecumu, tad visticamāk ar esošo kārtību būtu mierā, jo nekā cita tu nemaz ir nezinātu un kā mēs labi zinām, "ko nezina, tas netraucē dzīvot". Protams, visi nemieri, nekārtības, sacelšanās pret pastāvošo (taisnīgo?) sistēmu sākas tad kad vienkāršā tauta sāk izglītoties, spēj saskatīt, ka dzīvē ir arī kas vairāk par darbu un mīklainām cerībāma atpūsties debesīs. Katram laikam ir savs skatījums uz lietām un pasaules kārtību. Mēs vairs nevaram iekāpt otreiz tajā pašā upē. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
gudrs, apkjeeriigs cilveeks ar plashu intereshu loku izdziivos visur. Laimiigus muus padara nevis tehnologjija, bet gan pavisam citas lietas: kaadam vara, kaadam miilestiiba, kaadam tik vienkaarshas lietas kaa lopinju ganiishana, kaadam veel kas...
UPD: un ne visiem interesee politika, taapat kaa ne visiem interesee aatomelektrostacijas uzbuuve un darbiibas principi - tu nevari vienliidziigi labi saprast visas jomas (ja nu vieniigi tu taas saproti ljoti maz... kaa saka, "jack of all trades and master of none"). Liidz ar to demokraatiskaa valsts paarvalde ir liidziiga lieta ka ja shii pati tauta balsotu par labaaku, teiksim, tilta projektu (es domaaju tieshi detalizeetu plaanu, arhitektuuru, nevis tikai izskatu vai izvietojumu). Vot tad mees paskatiitos, cik droshi tu kaaptu uz taa tilta, vai brauktu paari ![]() This post has been edited by lastguru: Oct 29 2005, 21:19 -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 20:12) un ne visiem interesee politika, taapat kaa ne visiem interesee aatomelektrostacijas uzbuuve un darbiibas principi - tu nevari vienliidziigi labi saprast visas jomas (ja nu vieniigi tu taas saproti ljoti maz... kaa saka, "jack of all trades and master of none"). Liidz ar to demokraatiskaa valsts paarvalde ir liidziiga lieta ka ja shii pati tauta balsotu par labaaku, teiksim, tilta projektu (es domaaju tieshi detalizeetu plaanu, arhitektuuru, nevis tikai izskatu vai izvietojumu). Vot tad mees paskatiitos, cik droshi tu kaaptu uz taa tilta, vai brauktu paari ![]() Tā protams nekad nebūs, ka visi pastiprināti izrādīs interesi par politiku un izpratīs to pilnībā. Taču valsts pārvaldīšanu salīdzināt ar tilta projektu ir nekorekti, jo tās ir divas pavisam atšķirīgas lietas. Tilta projekta izstrādāšana un tilta uzbūvēšana, ja seko priekšrakstiem ir viegli paveicama, ja to dara profesionālis, politisko procesu gadījumā tā nav. Tev var būt izstrādātas perfektākās teorijas, tu vari būt zinošs, inteliģents stratēgs ar skaidru redzējumu kā lietām būtu jābūt un tu protams vari to visu censties realizēt dzīvē, taču lieta, ko praktiski nav iespējams ietekmēt ir cilvēciskais faktors. n tas visu šo lietu lemj neveiksmei. Es jau minēju piemēru ar likumiem. Kāpēc joprojām ir cilvēki kas nogalina? Tas taču nenes nekādu labumu sabiedrībai kopumā? Kāpēc tiek zagts valsts īpašums? tas nodara kaitējumu visiem. Kā katrs indivīds rīkosies konkrētās situācijās var mēģināt prognozēt un ar dažādu pētījumu metožu palīdzību dažreiz var iegūt tīri labus procentus, taču pilnībā paredzēt neko nevar. Un kā mēs labi zinām, pat viens cilvēks nonācis konkrētos apstākļos var ietekmēt vēstures gaitu. Mans uzksats ir tāds, ka sabiedrībai jālauj augt un mācīties paša no savām kļūdām. Nozīmēt tai vagaru vai vagarus nozīmēs atzīt faktu, ka cilvēks ir un palieks stulbs, lemt nespējīgs radījums, kurš daudz neatšķiras no parējiem dzīvniekiem. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
lastguru |
![]()
|
QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 21:45) Nozīmēt tai vagaru vai vagarus nozīmēs atzīt faktu, ka cilvēks ir un palieks stulbs, lemt nespējīgs radījums, kurš daudz neatšķiras no parējiem dzīvniekiem. ??? es neredzu saistiibu ar dziivniekiem... cilveeks tieshaam daudz neatshkjiras no paareejiem dziivniekiem, tikai ir paaraak lepns lai to atziitu. un katraa gadiijumaa ar ko dziivnieki ir tik slikti? tie kas dziivo savvaljaa, ir briivi un laimiigi, tiem nevajag nekaadus likumus -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 20:55) QUOTE(ShinChan @ Oct 29 2005, 21:45) Nozīmēt tai vagaru vai vagarus nozīmēs atzīt faktu, ka cilvēks ir un palieks stulbs, lemt nespējīgs radījums, kurš daudz neatšķiras no parējiem dzīvniekiem. ??? es neredzu saistiibu ar dziivniekiem... cilveeks tieshaam daudz neatshkjiras no paareejiem dziivniekiem, tikai ir paaraak lepns lai to atziitu. un katraa gadiijumaa ar ko dziivnieki ir tik slikti? tie kas dziivo savvaljaa, ir briivi un laimiigi, tiem nevajag nekaadus likumus Dzīvniekiem nav ne vainas, taču gribētu domāt, ka cilvēks tomēr ir kaut kas vairāk par dzīvu būtni, kam vienīgi interesē ēst un vairoties. Lai gan nav noliedzams, ka sex ir viens no cilvēces lielākajiem dzinuļiem. Pieņemsim, ka nav ne sabiedrības, ne likumu, ne valsts, kas aizsargā indivīdus. Baidos, ka pastāvot šādam modelim, fiziski vājie būtu vieni no pirmajiem, kurus apspiestu. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Tigra2 |
![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
''Ja vēlēšanas spētu ko mainīt, tās aizliegtu''
Tāda arī ir mana atieksme. Manipulējami ir ne tikai garīgi atpalikušie, bet arī visi pārējie. Pie tam, ko tas mainītu? Garīgi atpalikušo nav tik daudz, lai tie kaut kā ietekmētu vēlēšanu rezultātu. Uzticēt varu pūlim vispār ir stulbi, jo tauta neredz deputātu patieso seju. Neesmu jau nekāda monarhijas atbalstītāja, bet tāda nu ir mana attieksme. -------------------- |
anishuara |
![]() ![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 614 Joined: 11-February 05 From: somewhere deep inside ![]() |
xe xe Tigra tieshi plaanpraatigo ir vairak neka tu doma...
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
lastguru |
![]()
|
QUOTE(anishuara @ Oct 29 2005, 22:19) un pes visa shita jus gribat teikt, ka mums deputati ir normali ?????? ![]() luudzu nevajag meetaaties ar shaadiem vaardiem... "nermaali", "nenormaali"... kas ir normaali? kas to nosaka? ja vairums no juusu draugiem, piemeeram, pashlaik slimo ar gripu, tad tas ka tu neslimo nav normaali.... QUOTE(Shumins @ Oct 29 2005, 22:27) Manupraat shis bija citaats no briinishkjiigas anglju komedijas "Yes, Minister!"... tiem kas nav redzeejushi to, un grib runaat par politiku, es ljoti ieteiktu noskatiities. -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(lastguru @ Oct 29 2005, 21:37) Manupraat shis bija citaats no briinishkjiigas anglju komedijas "Yes, Minister!"... tiem kas nav redzeejushi to, un grib runaat par politiku, es ljoti ieteiktu noskatiities. ...vai tam sekojošā "Yes, Prime Minister". Tiešām kvalitatīva manta, ko diemžēl LNT neatkārto, tā pat kā Monty Python. Par spīti seriālā esošajam humoram paralēles ar reālo politikas veidošanas procesu tur varēja vilkt ārā vienu pēc otras. Atgriežoties pie slimniekiem, ne visi slimie un psihiski slimie ir nepieskaitāmi. Paši bieži vien jūsmojam par šizofrēniķu dzeju un gleznām, kurās ietverts tas, ko nosacīti normalā sabiedrības daļa nespēj ne ieraudzīt ne izprast. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21 July 2025 - 11:47 |