IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

7 Pages V < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Filozofiskās Pārdomas No. 44!, Šoreiz patiešām nopietni, un bez losisma
Vai pārdot savu dvēseli par nemirstību, ir izdevīgi?
Vai pārdot savu dvēseli par nemirstību, ir izdevīgi?
[ 31 ] ** [41.33%]
[ 44 ] ** [58.67%]
Total Votes: 75
Guests cannot vote 
Sigfa
post Nov 6 2005, 16:52
Post #31

Kami-sama

Group: ALK
From: Starp pudelēm un četrām sienām

QUOTE(lastguru @ Nov 6 2005, 16:40)
ja tev ir, tad tu esi egoists, un tev patiik uzskatiit citu cilveeku par savu iipashumu no kura nav viegli atteikties.
*

Haha, ir taada neizmeeraama lieta kaa juutas, miilestiiba vai nee, bet juutas paliek. No juutaam rodas egoisms, kas lielaakoties ir mutuaals cilveeku starpaa. Ir taada lieta kaa sabiedriiba. Sabiedriibaa cilveeki dziivo kopaa un mirst kopaa, ja viens nemirst, tad dziives tam nebuus- taa luuk izpauzhas egoisms un skaudiiba. Tu protams vari nosleegties no sabiedriibas un tad tevi neraustiitu kaada nepaziistama cilveeka naave, bet tad kaada jeega buut nemirstiigam? Tam visam pa virsu, ja tu vari, aci nepamirkshkjinot, iztureet to, ka kaads tavs tuvs cilveeks liekas kapaa, tad tu pats neesi cilveeks.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lastguru
post Nov 6 2005, 17:13
Post #32

The one who knows

Group: Jounin
From: Kaigan (Riga, LV)

QUOTE(Sigfa @ Nov 6 2005, 15:52)
Haha, ir taada neizmeeraama lieta kaa juutas, miilestiiba vai nee, bet juutas paliek. No juutaam rodas egoisms, kas lielaakoties ir mutuaals cilveeku starpaa.

nu un kas labs egoismaa?
Ir taada lieta kaa sabiedriiba. Sabiedriibaa cilveeki dziivo kopaa un mirst kopaa

dziivo kopaa, jaa; bet mirst katrs parasti viens, un neko tu ar to nepadariisi. cilveeki ir ljauni un vienaldziigi. tas ka es pienjeemu ka naave ir dalja no dziives nenoziimee ka esmu vienaldziigs.
, ja viens nemirst, tad dziives tam nebuus- taa luuk izpauzhas egoisms un skaudiiba.

var iemaaciities shmaukties smile.gif
Tu protams vari nosleegties no sabiedriibas un tad tevi neraustiitu kaada nepaziistama cilveeka naave, bet tad kaada jeega buut nemirstiigam?

tad kada ir tavupraat jeega dziivot vispaar? lai iemiileetos? bleenjas! dziivo cilveeks lai paliidzeetu sabiedriibai, un es uzskatu ka nemirstiigam cilveekam ir vairaak iespeeju paliidzeet sabiedriibai.
Tam visam pa virsu, ja tu vari, aci nepamirkshkjinot, iztureet to, ka kaads tavs tuvs cilveeks liekas kapaa, tad tu pats neesi cilveeks.

un kur es teicu ka esmu? biggrin.gif . es parasti speciaali sekoju liidzi tam lai sho nepateikt. varbuut ka dazhreiz gadaas, bet reti wink.gif

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
GM
post Nov 6 2005, 17:17
Post #33

Resident Alcoholic

dziivo cilveeks lai paliidzeetu sabiedriibai

Lieliski. Tad nu tu varētu palīdzēt man kā sabiedrības daļai un iet manā vietā uz manu darbu, manā vietā nopļaut mauriņu un, būdams sabiedrībai palīdzēt gribošs ideālists, arī noslaucīt ielu manas mājas priekšā.

--------------------
Пива надо выпить, в горле пересохло. В горле пересохло, на душе тоска...
+Quote Post
Sigfa
post Nov 6 2005, 17:25
Post #34

Kami-sama

From: Starp pudelēm un četrām sienām

Nezkapeec man tava atbilde atgaadina mani pashu pirms paaris gadiem kad striideejos ar ticiibas maaciibas skolotaaju. Demagogjija, demagogjija un veelreiz.

Uz vienu gan es tev atbildeeshu- katrs cilveeks dziivo kautkam ko vinjsh izveelaas, viens izveelaas dievu, es izveelos sevi. Paliidzeet sabiedriibai noziimee paliidzeet sev. Kaa jau ieprieksh mineeju, mutuaals egoisms. Kas labs egoismaa? Nekas. Kas slikts egoismaa? retorika. Mees esam cilveeki un mums piemiit egoisms. Es protams saprotu, ka tu varbuut veelies attiiriit sevi no shaadaam iipashiibaam, bet no patiesiibas neaizmuksi. Nevajag uz egoismu skatiities fotofilminjas negatiivaa. Melnbalta attieksme te ir galiigi nevietaa. Katrai cilveeka iipashiibai ir divi gali. Un man netiik taa tieksme visu idealizeet un glorificeet cilveeka 'pozitiivaas' iipashiibas. Dziivo kaa dziivoji, esi tu pats un nevajadzees domaat par to, kas egoismaa labs. No patiesiibas neaizmuksi.
+Quote Post
Tigra2
post Nov 6 2005, 18:02
Post #35

kawaii tora

Group: Chuunin

Es teiktu NĒ! Es gribu iet tālāk. Nebaidos no nāves. Iešu prom mierīgi un brīvi, nenožēlojot neko. Es neuztraucos par nāvi, par to, ka šī dzīve ir īsa. Es labprāt paliktu šeit vienmēr, bet neesmu gatava maksāt tādu cenu. Mūsu ķermenis ir tikai transpotrlīdzeklis, dvēsele ir mūsu būtība, piekrītot šitam, pēc pasaules gala mēs izgaisīsim, pāri nepaliks nekas, kamēr daudz citi aizies tālāk. Nāve ir tikai vārti uz citu pasauli. Ja mūsu sirdīs ir haoss mēs paliksim uz šīs zemes kā koki vai krūmi, līdz viss nokārtosies. Un kas notiks tad mēs nezinam, bet uzzināsim izejot cauri nāves vārtiem.

P.S. Tiem, kas saka, ka piekrīt, velns neko tādu nepiedāvās tongue.gif

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post
Hikaru
post Nov 6 2005, 20:08
Post #36

Tennou

From: Latvia

Es domāju, ka tas nav izdevīgi! Dvēsele maksā vairāk par nemirstību. Pietam, kad ir tik augstu uzlekušas cenas uz benzīnu, līdz ar to vairāk maksā arī pārējais. Līdz ar to dvēseles vērtība arī ir palielinājusies vēl vairāk. Bet Nemirstības cena nemainās (kāda bija tāda arī palika). Tāpēc, ja jums kāds piedāvās nemirstību pret dvēseli, tad ziniet, ka jūs grib apšmaukt!
+Quote Post
Kazuki
post Nov 6 2005, 23:26
Post #37

Hakushaku

nu bet padomaajiet, vai saatans ir labais teels? neeee! un kapeec vinjsh taac nav? taapeec ka vinjsh ir melis, kraapnieks un slepkava. vai juusupraat vinjsh buus tik laipns un iedos jums nemirstiibu pret vienu dveeseli? nee, jo vinjsh juus piekaasiis kaa mazos eziishus. pakaardinaas kaaa mazu beernu ar bombongu un pasuutiis, kad dabuus to ko buus gribeejis no tevis.
ps. lastguru uz tavu jaut par info avotu atbildeeshu veelaak, skola pashlaik beidz nost.
ps2. neiesaku nevienam meegjinaat paardot dveeseli velnam,jo ir zinaami tikai paaris gadiijumi kad kaadam ir izdevies no taa tikt valjaa.
+Quote Post
anishuara
post Nov 6 2005, 23:28
Post #38

Hakushaku

From: somewhere deep inside

domaju ka nav, jo muuzhiiga dziiviiba ir trakak neka elles mokas.... Jo tu dziivo muuzhiigi un redzi ka mirst nost visi tavi draugi un radi, ka arii tu paliec pavisam viens... dry.gif

--------------------
image
+Quote Post
Ghoul
post Nov 6 2005, 23:32
Post #39

Koutaishi

Group: weirdo
From: Choppah!

QUOTE(dark_angel @ Nov 6 2005, 23:26)
nu bet padomaajiet, vai saatans ir labais teels? neeee! un kapeec vinjsh taac nav? taapeec ka vinjsh ir melis, kraapnieks un slepkava. vai juusupraat vinjsh buus tik laipns un iedos jums nemirstiibu pret vienu dveeseli? nee, jo vinjsh juus piekaasiis kaa mazos eziishus.
*

bet runa nav ar to vai saatans dotu nemirstiibu, runa ir par to vai cilveks to gribeetu njemt..... jebkuraa gadiijumaa satans pieraadiitu, ka cilveki ir nozeelojami un nav Paradiizes veerti..... wink.gif
+Quote Post
edg
post Nov 6 2005, 23:37
Post #40

limpene grauž aknas

From: PM

Pirmkaart, kad mees zaudeejam dveeseli:

Konstanta laika ietvaros?
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2210&v...indpost&p=61987
Kopsavilkums: Kaadi mums sliktumi no dveeseles zaudeeshanas dziives laikaa? Kaa tas iespaidos muusu dziivi/peecnaavi? Tie ir jautaajumi ar paaraak plashu iespeejamo atbilzhu loku, lai buutu apskataami visos variantos.

Peec naaves?
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2210&v...indpost&p=61841
Kopsavilkums: Taa kaa naaves nav, viss rullee!

Un par nemirstiibu svariigaakais pateikts sheit:
http://otaku.lv/index.php?showtopic=2210&v...indpost&p=61980

Es esmu uzrakstiijis postu, izvairoties no rakstiishanas. Uraa!

P.S. GoldLeader tieshaam vajag warn, lai iemaacaas topikus nosaukt peec buutiibas.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Kazuki
post Nov 6 2005, 23:38
Post #41

Hakushaku

bet runa nav ar to vai saatans dotu nemirstiibu, runa ir par to vai cilveks to gribeetu njemt..... jebkuraa gadiijumaa satans pieraadiitu, ka cilveki ir nozeelojami un nav Paradiizes veerti..... wink.gif

katraa zinja ja cilveex ir gatavs paardot savu dveeseli, tad vinjsh arii nav paradiizes veerts. vinjsh pats, labpraatiigi atsakaas no iespeejas tur nokljuut.
+Quote Post
lastguru
post Nov 7 2005, 00:08
Post #42

The one who knows

From: Kaigan (Riga, LV)

QUOTE(dark_angel @ Nov 6 2005, 22:26)
ps2. neiesaku nevienam meegjinaat paardot dveeseli velnam,jo ir zinaami tikai paaris gadiijumi kad kaadam ir izdevies no taa tikt valjaa.

atkal jau interesee sho zinju avots - cilveeku saraksts kam ir izdevies savu dveeseli paardot un saraksts ar tiem kam izdevaas peec tam liigumu lauzt.

un btw, manaa graamataa ir arii apraktsiitas proceduuras kaa lauzt liigumu, un shis ir mineets kaa iemesls kaapeec velnam nepatiik sleegt liigumus vispaar.

tad veel, sleedzot liigumu ar demoniem, dveesele uzreiz nepazuud. Kjermenis kopaa ar dveeseli tiek atdots attieciigajam deemonam peec liigumaa noteikta laika (teiksim, divdesmit vai piecdesmit gadiem)

UPD: jaa jau citiem prasu avotu, tad pats arii pateikshu, ka par tiem liigumiem staastu pamatojoties uz Artuura E. Weita (Arthur Edward Waite) klasiskaas 1898. gada graamatas otraa paarstraadaataa 1913. gada izdevuma "The book of ceremonial magic. A complete grimoire." tulkojumu.

This post has been edited by lastguru: Nov 7 2005, 00:18

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
Kazuki
post Nov 7 2005, 00:16
Post #43

Hakushaku

es jau nesaku ka dveesele pazuud. mans sencis shajaas lietaas ir izcili gudrs. daudz peetiijis lasiijis utt. utjp. vinjam ir graamata. iiista saatenista staasts par to kaa vinjsh pac ticis no taas putras laukaa.
man sencis shodien teica ka man veel to graamatu nedos lasiit jo taa vareetu mani traumeet. ja pareekjinam ka man ir 17 gadu tad shkjiet ka graamata ir visai nopietna.
ps. ja tu sadomaa lauzt liigumu ar saatanu, tad vinjsh centiisies tevi novaakt pirms tas tev ir izdevies. smile.gif
graamatas nosaukumu veelaak paprasiishu sencim un pateikshu
+Quote Post
Seila
post Nov 7 2005, 00:28
Post #44

Shishaku

From: Rīga

QUOTE(dark_angel @ Nov 6 2005, 23:16)
es jau nesaku ka dveesele pazuud. mans sencis shajaas lietaas ir izcili gudrs. daudz peetiijis lasiijis utt. utjp. vinjam ir graamata. iiista saatenista staasts par to kaa vinjsh pac ticis no taas putras laukaa.
man sencis shodien teica ka man veel to graamatu nedos lasiit jo taa vareetu mani traumeet. ja pareekjinam ka man ir 17 gadu tad shkjiet ka graamata ir visai nopietna.
ps. ja tu sadomaa lauzt liigumu ar saatanu, tad vinjsh centiisies tevi novaakt pirms tas tev ir izdevies. smile.gif
graamatas nosaukumu veelaak paprasiishu sencim un pateikshu
*

Laikam ne pa tēmu, bet runājot par grāmatām atcerējos pēkšņi "Faustu". Lūk jums tiešākais pierādījums tam, ka nemirstība nav nemaz tik mūžiga kā šķiet. Bet runājot par to vai vispār ir iespējams pārdot dvēseli sātanam. Atgriežamies pie mūžsenā jautājuma par to vai ir dievs un vai ir velns? Kautgan šeit viņš pat diez ko neiederas labāk jautājumu uzstādīt tā? vai jūs ticat, ka pastāv sātans vai kāds cits dēmons, kurš to vien gaida kā savākt jūsu dvēseli? Ja jūs tam ticat, pie tam neapzināti (neviss apzināti pasakot, ka "jā es ticu") tad tas jau ir pus ceļš pie tā, lai cilvēks būtu pārliecināts, ka patiešām var satikt sātanu. Jo redziet pārsvarā laikam nekas nespēj notikt bez ticības. Neticot tam, ka rituāls izdosies jums tas nekad dzīvē neizdosies.
Laikam nedaudz aizfilozofējos ne pa tēmu blush.gif atvainojiet

--------------------
The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
+Quote Post
Kazuki
post Nov 7 2005, 00:35
Post #45

Hakushaku

fausts nenosleedza liigumu ar mefistofeli par muuzhiigu dziiviibu. vinjsh nosleedza liigumu kura saskanjaa atguva kkaadus 30 gadus no dzziives. bet vinjam bija jaamirst tad kad vinjsh pateiks mirkli tu esi skaists, jel kaveejies. tad kad vinjsh shos vaardus izrunaa vinjsh kljuust par mefistofelja kalpu.
+Quote Post

7 Pages V < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 20:15