IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

8 Pages V « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vai Jūs baidaties no nāves?, ...
Vai Jūs baidaties no nāves?
Vai Jūs baidaties no nāves?
[ 19 ] ** [22.89%]
[ 54 ] ** [65.06%]
Neesmu par to nopietni domājis/domājusi [ 10 ] ** [12.05%]
Total Votes: 83
Guests cannot vote 
Tjen
post Nov 19 2005, 23:52
Post #61

Danshaku

Group: Chuunin
From: Riga

Uh... kapec visi(nu labi ne visi) doma ka kautkada situacija kura liecina par to kad tu busi miris saistisies viniem ar kautko citu tu vienkashi mirsi un tas ari viss tadejadi tavam pratam nebus laika domat vel par kautko citu ka piemeram nezinju u.t.t. tev vienkashi visa dzive noskiposies un tad ari ta skipa beigas tu iekliegsies sevi (ES NEGRIBU MIRT) .... tas ari viss .... kas var notikt ... to es secinaju tikaj pec gramatam pec spelem un pec pasha pieredzes (kad man piedraudeja nogalinat) bet ka redzt es vel dzivs biggrin.gif bet par to nevaidzetu smieties excl.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bubu
post Nov 20 2005, 00:02
Post #62

Shishaku

From: Rīga

QUOTE(One winged angel @ Nov 19 2005, 22:42)
Tiiri logjiski, bet ja mees njemam no gariiga viedoklja... Kur nokljuust muusu dveesele?
Dvēseles arī nav. Tie ir tikai termini no reliģijkas.

Vinju staasti arii ir dazhaadi- viens redz sevi, viens skrien pa gaiteni, cits redz gaismu tunelja galaa, cits nostaajas dieva priekshaa...
Daudzko cilvēki stāsta. Vieni izdomāja, citi dzirdēja un atstāsta tālāk un tā tik baumas rodās..

+Quote Post
lastguru
post Nov 20 2005, 00:07
Post #63

The one who knows

Group: Jounin
From: Kaigan (Riga, LV)

bubu, vot tu visu laiku saki ka dveeseles nav... luudzu pieraadi ka vinjas nav... vai arii ka vinja ir... tu to nezini, vai nee? biggrin.gif

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
bubu
post Nov 20 2005, 00:14
Post #64

Shishaku

Nu tāpēc ka nav, tāpēc ar to saku. To visu tikai reliģija izdomājusi. Šitādu te līdzīgu iemeslu dēļ: http://otaku.lv/index.php?showtopic=2275&v...indpost&p=63615

Ja jau dvēsele būtu, tad kāpēc tas nav noskaidrots un pierādīts. Ar ko vispār tiek saprasts vārds dvēsele, ja kas? Cilvēka personība, būtība?
Cilvēks ir tikai staigājoša, bioloģiska mašīna, kura sapūst beidzoties dzīvības procesiem. Dvēsele ir tikai kautkas, kas liek domāt, ka cilvēks ir pārāks pār kautkādām citām dzīvām būtnēm.

Pie tam, kā tad tā dvēsele izpaužas, ja jau viņa ir. Tb kur var redzēt viņas esībamības sekas?
+Quote Post
Tjen
post Nov 20 2005, 00:25
Post #65

Danshaku

Huh...soul...dvesele...neviens nevar pieradit ka dveseli ir bet vel kas neviens ari nevarr pieradit ka vinja nav... rolleyes.gif
Cilveki izdomaja dveseli tikaj tadelj lai pamatotu savas domas piemeram lai izskaidrotu (senajos laikos) ka cilveks saslimst senie cilveki domaja ka cilveks nevar saslimt dvesele saslimst un tapec ari saslimst kermesis vinji to izdomaja tikaj tapec ka.... nezinaja ka uz pasaules ir virusi laugh.gif
Kas ta tada dvesele ir mes vinju neredzma un nav tadas dveselju kordiogramas laugh.gif
u.t.t.
Bet man viena tada lieta brina dzirdeju daudz gadijumus kad cilveku iedvesmo un vinsh klust specigaks... varbut mes piemanam savu dveseli(es nesaku ka vinja ir un nesaku ka ari nava).......kura kontrole visu cilveka fiziologiju... ohmy.gif
+Quote Post
bubu
post Nov 20 2005, 00:30
Post #66

Shishaku

Kāpēc iedvesma saistīta ar dvēseli? Iedvesma ir tikai kautkāds apziņas stāvoklis, kuru rada sakairināts/uzbudināts noteikts smadzeņu reģions.

Un kāpēc dvēselei jākontrolē cilvēka fizioloģija? Cilvēka ķermeni taču kontrolē cilvēka smadzenes, vai tad tas nav pierādīts?
+Quote Post
Tjen
post Nov 20 2005, 00:37
Post #67

Danshaku

A kas saka ka vinja nav saistita tongue.gif
Cilvekam tad pec logikas dvesele paklaujas un tadejadi iedvesmojot sevi notiek kautkas nelogisks... un pietam smadznes nau tik atklata lieta zinatnieki tikaj zin 35% no visam smadzju stavokliem funkcijam u.t.t.
Pieradits tas ir bet diemzel ne viss....
+Quote Post
bubu
post Nov 20 2005, 00:39
Post #68

Shishaku

Nu tas, ka smadzeņu darbības funkcijas/nozīmes nav pilnībā apzinātas, to es saprotu. Bet kā tas saistīts ar dvēseli?
+Quote Post
One winged angel
post Nov 20 2005, 00:43
Post #69

Shishaku

Ljoti vienkaarshi, padomaa: Smadzenes- centraalais nervu sisteemas orgaans, visu vada, bet kaapeec iet shis process, kas vinju darbina, kaapeec cilveekam darbojas kjermenis, smadzenes, galvaaraisaas domas, atminjas, raadaas sapnji- taapeec, ka vinjsh ir dziivs un tieshi shii dziiviiba var teikt, ka ir dveesele, kas visu dzen uz priekshu.. Ja taa aizdomaajas... Ehh...

--------------------
Kewl, mans profils vel nav dzeests =D
+Quote Post
Tjen
post Nov 20 2005, 00:49
Post #70

Danshaku

heh paldies ka aiztaupiji man laiku uzraktot to pashu ko es gribeju vinjam uzraktit One winged angel smile.gif THX!
Ja un kas cilveka ir loti daudz kas...kas nav atklats! (sapni ir loti labzzz piemers)
+Quote Post
bubu
post Nov 20 2005, 00:52
Post #71

Shishaku

Pag.. nu tam piekrītu, ka dzīvības process/eksistēšana vēl nav izskaidrota. Cik nu patreiz zināms (par to tavis teikto procesa iešanu) - ir tas, ka notiek ķīmiskas/bioloģiskas reakcijas. Bet kāpēc tās notiek, tas iemesls ir laikam neizskaidrots (vismaz cik man zināms). Cilvēks ir sarežģīts objekts, par to nešaubos.

Taču - sapņi, atmiņas, domāšana? Kāpēc dvēsele? Tie taču neironu sarežģīti stāvokļi, kombinācijas, kompozīcijas smadzenēs.

Bet dvēsele? Tad iznāk, ka pēc dvēseles atdalīšanas no ķermeņa reakcijām būtu jāapstājas. Nu labi, tā ir. Bet vai tad nav tā, ka tad sāk notikt citas reakcijas. A kāpēc tās var notikt bez dvēseles?

Un vai tad ar dvēseli netiek uztverts tas, kas ir iekš cilvēka - nu viņa personība, kas domā, kas jūt, kas analizē? Nevis tas "maģiskais" spēks, kas liek rasties dzīvībai.
+Quote Post
lastguru
post Nov 20 2005, 00:58
Post #72

The one who knows

Group: Jounin
From: Kaigan (Riga, LV)

vnk intereses peec palasiet: http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp . jaa, nekas nav pieraadiits, un ir daudzi gadiijumi kad zinaatnieki savu peetijumu "rezultaatus" viltoja un manainiija sev par labu, es to apznos.

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
Kikyou
post Nov 20 2005, 01:02
Post #73

Kami-sama

Nāve? Tā mani neb-... Tfu tu... tā ir Shinchana dzeja. @_@

Anyway, nezinu īsti vai baidos, vai nē. Zinu tikai to, ka es vēl gribu dzīvot. Tāpēc laikam jau skaitās, ka man ir no nāves bail.

Laiku pa laikam es iedomājos, kā būtu, ja kāds tuvs vai pazīstams nomirtu. Gribās raudāt uzreiz. ._.' Tāpēc laikam jau skaitās, ka man patiešām no nāves bail.

Hm. Laikam man ir no nāves bail. :3
+Quote Post
aigarius
post Nov 20 2005, 02:19
Post #74

Hentai no Kami (変態の神)

Group: NERV

QUOTE(lastguru @ Nov 19 2005, 23:07)
bubu, vot tu visu laiku saki ka dveeseles nav... luudzu pieraadi ka vinjas nav... vai arii ka vinja ir... tu to nezini, vai nee? biggrin.gif
*

Man patika šī jautājuma risinājums vienā fantasy grāmatā:

Bija pieņemts ticēt, ka visiem cilvekiem ir dvēsele.
Bija pieņemts ticēt, ka dzīvniekiem nav dvēseles.
Pie dižā Informācijas Burvja atnāca kentaurs (pus-cilvēks, pus-zirgs) un jautaja: "Vai man ir dvēsele?"
"Tas ir sarežģīts jautājums, " atbildēja burvis, "Lai dabūtu atbildi uz sarežģītiem jautājumiem, jautātājam ir jānokalpo manā paklausībā vienu gadu, vai tu esi uz to gatavs?"
"Jā", atbildēja kentaurs.
....
pagāja gads, pienāca laiks Atbildei
....
"Vai man ir dvēsele?" jautāja kentaurs otro reizi.
"Dvēsele ir katram, kas uztraucas par to vai viņam tā ir" atbildēja visu zinošais burvis.

Vienkārša un tajā pašā laikā neapstrīdama atbilde. Protams, neviens viņam neprasīja, kas tieši ir dvēsele, bet tas jau ir pavisam cits jautājums, ar atsevišķu samaksu biggrin.gif

--------------------
I am not an extrovert, I just pretend to be one.
And in my avatar, I am the penguin!
+Quote Post
ShinChan
post Nov 20 2005, 02:42
Post #75

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 23:52)
Pag.. nu tam piekrītu, ka dzīvības process/eksistēšana vēl nav izskaidrota. Cik nu patreiz zināms (par to tavis teikto procesa iešanu) - ir tas, ka notiek ķīmiskas/bioloģiskas reakcijas. Bet kāpēc tās notiek, tas iemesls ir laikam neizskaidrots (vismaz cik man zināms). Cilvēks ir sarežģīts objekts, par to nešaubos.
*

Mūsdienu zinātne ir tālu no pilnības, tā nespēj dot atbildes ne tikai šajā gadījumā vien. Zinātnieki ir tikai cilvēki un viņu apziņa un zināšanas ir ierobežotas. Mēs apdzīvojam vienu nelielu planētu uz kopējā visuma fona, mūsu centieni apgūt visumu ir vārgs "pirdiens" un līdzīgi ir ar paša cilvēka apgūsanu. Mēs esam izpētījuši fizioloģisko uzbūvi un daudz maz arī funkcijas, taču garīgais satvars ir palicis neatminams. Tamdēļ arī ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni. Tie visi uz kaut ko pretendē taču galīgu atbildi nespēj sniegt, jo pārliecinošu pierādijumu nav nevienam. Zinātnes, vismaz klasiskās ir materiālas, emīriskas, mums ir process to mēs novērojam, analizējam atkārtotajam un spējam ielikt kaut kādos rāmjos un struktūrā, taču diemžēl, ne vienmēr šādas metodes der. Un bieži vien gadās tā, ka lietas, kas zinātnei nav pa spēkam, tā ir tendēta labākajā gadījumā nerisināt vispār, vai siktākajā gadījumā dzīvot pašu pieņemtos māņos, vienlaicīgi noliedzot citu piedāvātos risinājumus. Starp citu, šī iemesla dēļ daudz brīvdomājoši zinātnieki ir atmetuši savus pētījumus vai arī paši aizgājuši skuju taku, jo akadēmiskajā vidē tevis un tava darba atzīšanai ir liels svars, bet ja leksies ar esošo eliti tad pie atzinības netiksi (Latvijā, kā nosacīts piemērs varētu būt profesors Buiķis, kuru vienu laiku vietējie zinātnieki apprēca).
Katra zinātnes nesniegta atbilde ir sprungulis tās riteņos, kuru pārlauzt tai parasti nav spēka.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post

8 Pages V « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 22:25