![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
X_Kamui |
![]()
|
![]() CLAMP Fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1352 Joined: 17-November 04 From: Дома... ![]() |
QUOTE(bubu @ Nov 19 2005, 14:51) Nu pret translitu man nav nekas pretī, vēl nesen tā bija normāla lieta, kad nebij universāla un vienota kodējuma netā. Un kļūdas atšķirībā no v->w tu taču speciāli neielaid, ne? Translits O_o kur tu translitu redzeeji....ja atrod suuti man uz PM ![]() QUOTE(Ghoul @ Nov 19 2005, 18:57) manupraat jautaajums bija par to, vai tu baidies no dabiigas naaves. Kursh degjeneraats nebaidiitos, ja kaads degjeneraats meegjinaatu paartraukt vinja dziivi priekshlaiciigi?????? ![]() Nu vienkarši vaards vaardaa, ko es gribeju pateikt... XDDDDD tikai varda degjeneraats vietaa, es izmantotu ko citu bet lidziigu ![]() -------------------- ![]() "Peace is but a Shadow of Death desperate to forget it`s Painful Past..." |
Righorn |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 242 Joined: 11-February 05 From: Pie kompja ![]() |
Nave? Naave ir dziives sastaavdalaa, ja nenomirsi neizdziivosi pilniigu dziivi! Jamirst buus tik un taa, bet kad, kur,kaa, vairaak vai mazaak vari izveeleeties TU!
![]() |
bubu |
![]()
|
Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 526 Joined: 24-January 05 From: Rīga ![]() |
Man atkal liekas kur un kā tieši pats tur nevari izvēlēties...
|
mapet |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 21 Joined: 1-September 05 ![]() |
Wow. Interesanta diskusija te.
Pirmkārt daži mēģināja runāt par to vai ir kaut kas pēc nāves vai nav - bezjēdzīgi. Kad pienāks laiks uzzināsiet. Zinātne, khe khe, ir vēl bērna autiņos, un iespējams ka nākotnē būs pat jāatsakās no līdz šim atklātā. ShinChan`s no nepareizā gala ķērās pie zinātnes un reliģījas. Bija laiks, kad pastāvēja tikai reliģiskais uzskats, un visu zinātni kura kaut cik fukcionēja varēja ierakstīt pāris biezās grāmatās. So apgalvojums ka " ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni"(kuri vairums radās vēl pirms mūsdienu zinātnes rašanās) tikai tāpēc ka zinātne nav spējiga atrisināt tos jautājumus ir aplams. Jā, zinātne nav spējīga vēl atrisināt. Bet gan jau iemācīsies uzdot pareizos jautājumus, un gan jau arī visi neatrisināmie jautājumi tiks atrisināti. Un pietam, varbūt atbilde ir kvantu mehānikā, ar kuru nodarbojās pašlaik zinātnieki. Nāve. Es domāju ka nāves jēdziens ir cieši saistīts ar mūsu eksistenci. Un es brīnos kāpēc neviens vēl nav izteicis budistu-style viedokli. Dzīve visa ir illūzija. Atsakoties to jūs atgriežaties pie lielā miera. Tādat atteikšanās ir nāve mūsu izpratnē. Neviens nav spējīgs atteikties no illūzijas(atskaitot, kuri neredz veidu kā tālāk dzīvot), so loģiski - ka visiem ir bails no nāves. Bailes no nāves(atteikšanās) ir galvenais dzīvības esamības nosacījums. Spriežot pēc aptaujas rezūltātiem te lielākais vairums cilvēku balancē starp ok un not-so-ok dzīvi. Vai arī ir meļi(sev vai apkārtējiem - tas nav svarīgi) ![]() ps Buiķis ROCK`S |
Seila |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 406 Joined: 6-March 05 From: Rīga ![]() |
Nē nebaidos. Kāpēc gan baidīties no tā, kas ir dabisks? Kāpēc baidīties no tā, kas musm ir apkārt? Nāve tas ir tikai sākums jaunai dzīvībai. Vienā vietā kāds cilvēks nomirst otrā vietā piedzimst. Es nebaidos no savas nāves. Jo kāpēc, lai cilvēks baidītos no nāves, ja bieži vien par to domā...? Es vairāk baidos no sev tuvu cilvēku nāves. Lūk no tās gan man ir patiešām bail.
-------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(mapet @ Nov 22 2005, 10:38) So apgalvojums ka " ir reliģijas, ezotēristi, radikāli materiālisti un visdažādākie domas virzieni"(kuri vairums radās vēl pirms mūsdienu zinātnes rašanās) tikai tāpēc ka zinātne nav spējiga atrisināt tos jautājumus ir aplams. Jā, zinātne nav spējīga vēl atrisināt. Bet gan jau iemācīsies uzdot pareizos jautājumus, un gan jau arī visi neatrisināmie jautājumi tiks atrisināti. Un pietam, varbūt atbilde ir kvantu mehānikā, ar kuru nodarbojās pašlaik zinātnieki. Kur es esmu rakstījis, ka visi šie domas virzieni radās tikai tāpēc, ka zinātne nespēj sniegt atbildes? Runa ir par to, ka gan zinātnieki, gan ezotēristi (mūsdienās aizvien biežāk vienas un tās pašas personas), gan ticīgie (visā savā daudzveidībā) meklē atbildes uz jautājumiem. Katrs ejot savu ceļu. Problēmu es saskatu apstāklī, ka vienas grupas pārstāvji mēģina uzurpēt tiesības uz vienīgo pareizo viedokli. Biežāk gan tas ir tieši no zinātnieku un reliģisko darboņu puses. Tu runā par to, ka zinātne kaut kad kaut kur uz visu atbildēs, bet redzi, mēs dzīvojam 2005. gadā un zinātne ir tādā līmenī kādā tā ir un ir diegan sarežģīti bez liela finansējuma brīvdomīgi spirināties esošās paradigmas ietvaros. Jā, ļoti ticams, ka visi Ņūtona likumi tiks apgāzti vienā vakarā. Tikai uz to ies ilgi un sāpīgi. Cik asiņu vajadzēja izliet, lai reformētu katoļu baznīcu (un arī ne parāk veiksmīgi)? Nedomāju, ka ar zinātni ies vieglāk. Vēl jau arī paliek jautājums, vai cilvēki spēs pieņemt zinātni, kas ir pretēja viņiem skolā mācītajai? Cilvēki, kā likums ir konservatīvi. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
xikes |
![]()
|
![]() Koushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 949 Joined: 15-February 04 ![]() |
Beidzot izlasiiju arii sho pavedienu.
Jaasaka, ka nebaidos no naaves (nu vismaz sev lieku taa domaat). Kaads jau izteicaas, ka nevar zinaat, kas buus taalaak, mosh veel kaada dziive .. vai vairaakas => no taa izriet ka ticu dveeseles paardzimshanai. Naave? ta labi.. atnaaks, atnaaks.. nav jau tik daudz ko zaudeet, lai vareetu baidiities ![]() Hmm.. shiis diskusijas man lika aizdomaaties, kas gan ir dveesele. Manos uzskatos valda priekshstats, ka dveesele ir katra cilveeka default personiiba. Meeginaashu izskaidrot. Katram cilveekam (nee, dveeseles lietotaajam) saakumaa tiek iedota dveesele, katra atshkiriiga ar savaam saakotneejaam ieziimeem. Cilveeki dziives laikaa, iespaidojoties no apkaarteejaas pasaules un sazin veel kaa aplipina sho default dveeseli ar dazaadaam citaam formaam, tb veidojas raksturs, personiiba, ieradumi, hobiji. Protams cilveeka iipashiibu veidoshanos savaa zinaa ietekmee arii shii galvenaa forma, tachu reizeem gadaas, ka apkaarteejaas pasaules spiediens ir paaraak liels un originaalaas dveeseles spozums tiek aizkepinaats ar `dubljiem` pavisam. Peec cilveeka naaves dveesele tiek atiiriita no visiem tiem aplipinaajumiem un iedota naakoshajam lietotaajam. Reizeem gadaas, ka neizdodas to pilniibaa attiiriit un tad naakoshais sanem sho dveeseli sanem ar kaut kaadaam paliekaam (diivaini atminu uzplaiksniijumi, deja-vu sajuuta vietaas, kur skaidri zinaams, ka nekad neesi bijis, u.c.). Nu taa luuk.. Pilniigi shermuli paarskrien paar kauliem. Es neesmu lasiijis nekaadas gudraas graamatas par Hinduismu vai austrumu religijaam, bet tomeer arii man ieshaavaas reiz praataa ideja, ka visa shii dziive, visa shii pasaule, viss visums un eksistence kaadu mees to saprotam ir kaadas citas, augstaak pozicioneetas buutnes domas un fantaazija. Pienemot shaadu uzskatu viss neizskaidrojamais peekshni kluust izskaidrojams. Zuud jeega vaardam anomaalijas (tas viss tachu ir tikai domas.. ). Shitaa ideja radaas peec tam, kad biju izlasiijis Zenofex annotaacijas virsrakstu (virsrakstu, tikai virsrakstu.. pashu textu taalak nelasiiju, jo sho seriaalu tad vel nebiju redzeejis un negribeeju saspoileroties) par Fushigi Yuugi.. " Fushigi Yuugi - vai esam tikai stāsts grāmatā? " -------------------- |
Righorn |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 242 Joined: 11-February 05 From: Pie kompja ![]() |
hmmm...
![]() ![]() |
Asferot |
![]() ![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 20 Joined: 11-October 05 From: Deep cave somwhere far away! ![]() |
![]() Naave! Es nebaidos no taas! Es par to daudz ko zinu.Taada ir manas ticiibas prieksrociiba!Bet zinu ka daudzi klusiibaa baidaas tikai neizraada. Savaadi ir baidiities no kaut kaa tik pashsaprotama. Tikpat labi vareetu baidiities no susajaam brokastiim vai lietus piemeeram ![]() Un shitais topiks ir izveersies iistaa ezoteeristu diskusijaa. manas domas ![]() -------------------- Nothing that happens in the world is a coincidence!
Ewerything is HITSUZEN! |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
visi tik parliecinosi runa ka nav bail no naves , ka saproti kadi drossirtigi ir ta letinu tauta. kads no jums ir bijis tik tuvu navei ka redzi ka vis tava dzive passkrien tev gar acim? sjut nav diesko patikama. tad tu saproti ka tev ir bail bail ka tu nomirsi bai lka dzive neko lagam nesi izdarijis. un tu centie darit visu lai paliktu dzivs. cilveku passaglabasanas instnktis ir viens no pasiem stirakajiem. un jo vecaks tu klusti jo mazak tev gribas mirt.
|
Righorn |
![]()
|
Tev taisniiba! kursh gan vels paraavis grib mirt???? (nekad neesmu teicis ka no naaves nebaidos)
|
Sword |
![]() ![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 126 Joined: 18-November 05 From: Starp debesim un elli. ![]() |
No naves nav jabaidas ta ir jagaida, jo agrak vai vēlak tā atnaks pie katra. Agrak vai velak tas ir tikai laika jautajums. Dažreiz gribas mirt ta vienkarši nomirt. Esu parliecinats ka katrs par to ir domajis, esu parliecinats par 97,34%. Runa iet par tiem, kas apzinas par ko doma.
-------------------- ![]() "Peace is a shadow of death, desperate to forget it's painful past." © Angels banished from heaven have no choice but to become demons ![]() Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today! ![]() http://www.erepublik.com/en/referrer/SwordZero ![]() |
Suu |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 68 Joined: 22-August 05 From: My friends computer..... ![]() |
no naaves naw ko baidiities visi reiz nomirs, kurš nonaaks aukšaa kurš lejaa. par naavi es esmu domaajusi kaa ir nomirt un es sepratu nav ko domaat pirms nav pienaacis laiks mirt. tapeec es tagad nedomaaju par to un nebaidos.
Cilveeki saak domaat un baidiities tad kad tuuliit mirs, vai jau ir uz naaves liinijas! -------------------- Izglāb draugu. Nošauj koku.
|
Righorn |
![]()
|
Kaa teicis ir kaads gudrs cilveeks-"Cilveeki baidaas no taa ko neizprot un nezin"
|
Blackout |
![]()
|
![]() Gimme More ![]() ![]() ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 294 Joined: 4-November 05 From: Riga ![]() |
es nebaidos no nāves, ja vajadzētu es izdarītu pašnāvību... >_>
-------------------- ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 26 July 2025 - 21:41 |