IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

8 Pages V < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> par samaitaatiibu
ShinChan
post May 18 2004, 23:24
Post #16

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

Biibeles tekstus ir jaamaak interpreteet un tas, kas mani atbaida no visas sjiis buusjanas ir tas, ka ar sjiis graamatas paliidziibu tiek veikta manipulaacija ar cilveekiem. Kad tas ir izdeviigi tiek lietots viens citaats no sjiis graamatu graamatas, kad nav izdeviigi tad lieto kaadu citu, kas ir klajaa pretrunaa ar pirmo. Biibele ir pretrunu pilna, to cilveeks pat ar neapbrunjotu aci var pamaniit vienkarsji saliidzinot Jauno un Veco deriibu. Rodas iespaids, ka runa ir par diviem dazjaadiem dieviem. Vecajaa deriibaa tas ir ljauns, atriebiigs un zjeelastiibu nezinosj, kurpretii Jaunajaa tas ir piedosjanas, zjeelsirdiibas un miera Dievs, kas pat suuta savu deelu glaabt greeciigo cilveeci. Es pat nemeegjinaasju runaat par taadu lietu kaa it ka kristietiibes monoetismu (viendieviiba, laikam) tacju Biibelee biezji varam lasiit par Triisvieniibu. Kaa tas iet kopaa ar viena Dieva konceptu? Nemaz negaidu, ka kaads man speetu izskaidrot visu sjo baltiem diegiem sjuuto variantu, jo saprotu, ka kristietiiba ir tikusi tik taalu, ka atpakaljcelja vairs nav tai ir par varu jaapastaav uz Biibeli un tajaa ietverto vai arii jaalikvideejas (kas protams buutu katastrofa, jo pasaule tam veel nav gatava).

--------------------
Es esmu, kas es esmu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
edg
post May 19 2004, 00:07
Post #17

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Hehe, starp citu, arii Vecajaa deriibaa Dievam uznaaca piedoshanas leekmes. Par Triisvieniibu runaajot, Dieva triis daljas nav konkreeti izdalaamas. Dievs ir tikai viens, Triisvieniiba ir jeedziens, ar kuru parastiem mirstiigajiem vieglaak saprast, kaa Dievs var buut reizee gan Dievs Teevs, gan Dievs Deels, gan Sveetais gars. Iisteniibaa taa ir viena pakete, pat ne pakete, tas ir viens veselums ar triis dazhaadiem darbiibu novirzieniem. Taas gan ir tikai manas personiigaas aatrumaa uzceptaas domas.

Ew, es veel taa aizdomaajos, Vecaa deriiba veltiita Dievam Teevam, Jaunaa - Dievam Deelam, bet Sveetajam garam neviens nav pacenties, vai arii pasaule neko par to muusdienaas nezin? Kruti buutu, ja izraktu kaut kur...

P.S. Nesaprotu vairs, kas no shiem sveetajiem terminiem ar lielajiem burtiem rakstaams, kas ar mazajiem. Luudzu, kaads paliidziet!

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
ShinChan
post May 19 2004, 00:19
Post #18

ultrafilozofs

QUOTE (edg @ May 18 2004, 11:07 PM)
P.S. Nesaprotu vairs, kas no shiem sveetajiem terminiem ar lielajiem burtiem rakstaams, kas ar mazajiem. Luudzu, kaads paliidziet!

Visi ar lielo burtu (man liekas). man jau taa biibeles buusjana piegriezusies. Interesantaakaa taas dalja ir Jaanja atklaasmes graamata. Taa ir vieniiga dalja, kurai es daudz maz ticu. Gals muus (cilveeci) piemeklees tai vai citaa formaa.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Batou
post May 19 2004, 00:24
Post #19

S9 unit

From: PS 9

es neticu nevienam burtam (iznjemot varbuut dazhus par romieshu valsts iekaartu no jaunaas deriibas), kas ir rakstiits biibelee. man nav bijis iemesla ticeet.

--------------------
image
+Quote Post
edg
post May 19 2004, 00:51
Post #20

limpene grauž aknas

Un es neticu nekam (ko iespeejams manu postu lasiitaaji jau vareeja nojaust) tongue.gif
Vieniigi pienjemu pagaidu patiesiibas... Biibeli lasu 2x leenaak kaa parastu graamatu, jo lasot reizee jaadomaa paraleeli "ticu" un "neticu" celjsh, taapeec 1 lpp minuutee ir aarpraatiigi aatri.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Pikis
post May 19 2004, 15:36
Post #21

Danshaku

Es ticu ka ir tomēr kāds aukstāks spēks par cilvēku.....tā vienkārši nevar but ka nav nekā aukstāka un gudrāka par mums.....(ļautiņiem)

P.S. Starp citu ar zinātni un vēsturi Dievu nevar pierādit.
+Quote Post
ShinChan
post May 19 2004, 16:00
Post #22

ultrafilozofs

QUOTE (edg @ May 18 2004, 11:51 PM)
Biibeli lasu 2x leenaak kaa parastu graamatu, jo lasot reizee jaadomaa paraleeli "ticu" un "neticu" celjsh, taapeec 1 lpp minuutee ir aarpraatiigi aatri.

jaa, un "visaatraak" iet ar taam vietaam, kur tiek skaidrots, cik katram charam bija beernu (peedeejais veel 138 gadu vecumaa) un taa liidz desmitajam augumam. Vai tas tiesjaam kaadu speej ieintereseet un raisiit kaadas paardomas par patiesu ticiibu?

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post May 19 2004, 16:36
Post #23

limpene grauž aknas

Tas jau veel nekas, cilveeku vaardinjus var palasiities. Trakaak ir veelaak, kur Dievs staasta kaadu bazniicu vinjsh grib, lai vinjam celj. Staasta, ka vajag taadus un shitaadus mietinjus, tur un shiten vajag naglas iedziit (gandriiz), un bezmaz vai katra deeliisha poziiciju bazniicaa izstaasta. Un tad, kad tu pamani, ka Dievam beidzot ir pieriebies staastiit, un tu ceri, ka tagad beidzot kaut kas arii notiks jauns, tad saakas "Un Mozus taa arii dariija... bla bla bla... vinjsh to mietinju ielika tur, to deeliiti tur..." - visu naturaali atstaasta ottreiz, it kaa jau taa lasiitaajam nebuutu bijushas milzu cieshanas, to visu izlasot...

--------------------
+Quote Post
Batou
post May 19 2004, 17:45
Post #24

S9 unit

From: PS 9

taapeec harismaatiskaa bazniica tagad to visu censhas noliegt un njemt ar "ticiibu kaa taadu". rokas augshaa, maaciitaajs pidzhakaa un bazniiceeni kuri regulaari klausaas kristiigo radio.

--------------------
image
+Quote Post
ShinChan
post May 19 2004, 18:41
Post #25

ultrafilozofs

QUOTE (Outlawz @ May 19 2004, 04:45 PM)
... un bazniiceeni kuri regulaari klausaas kristiigo radio.

Tas ir kaut kas vienreizeejs. To vajag dzirdeet. Pirms kaada gada sanaaca netiisjaam uzdurties sjaadam radio veelu naktii. Notika kaut kaada debate tiesjraidee, kur vareeja zvaniit arii klausiitaaji. taadu tumsoniibu un neieciitiibu, kas skaneeja no studijaa esosjo muteem es vareetu pieliidzinaat vien inkviziicijas periodam. Pirmkaart, tika nolikti visi citu religjiju piekopeeji ("mees par vinjiem aizluugsim, lai tie nonaaktu uz pareizaa celja"), kaut kas liidziigs attiecaas arii uz pagaaniem un neticiigajiem. Otrkaart, tika ar elli baidiiti visi, kas nepieveersiisies Dievam un greekos (par greekosjanu tika uzskatiits pilniigi viss, kas netiek dariits peec Biibeles prieksjrakstiem) un, tresjkaart, saakaas kaismiiga skaidrosjana, ka visas nelaimes celjas no taa, ka Biibeles teksti tiek interpreteeti nevis uztverti un iedziivinaati tiesji. Es gandriiz apveelos no benkja. Man domaat sjai atzinjai iebilstu pat virkne maaciitaaju. Ko neteiksi, Biibeli izprast tiesji blink.gif Murgs kaut kaads saaktos, ja Biibeli tulkotu tiesji.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
volzha
post May 19 2004, 18:44
Post #26

Danshaku

From: Latvia, Riga

Ehh, man slinkums līdz galam lasīt visus postus smile.gif. Beidziet tik gari rakstīt man kā cilvēkam kurš nevar pie viena darba nosēdēt ilgi visu laiku lasīt ir problemātiski. Par to bērnu samaitātību, uzskatu ka esmu daļēji samaitāts, jeb labāk teikt nēesmu parasts cilvēks, ar savām īpatnībām smile.gif. Un netīk man arī nekādas katoļu, luterāņu vai kādas citas ticības, garlaicīga tā visa padarīšana, un neticu nekam augstākam, jo nav īsti tādi pierādījumi. Bet ticu liktenim un veiksmei smile.gif.

--------------------
IPB Image
Lai ko ar teiktu, bet paliekot vecākam, daudzi tīņu vecuma hobiji un intereses nemainās.
+Quote Post
Sigfa
post May 19 2004, 19:10
Post #27

Kami-sama

Group: ALK
From: Starp pudelēm un četrām sienām

ak dievs, man bljaut gribeejaas kad ieraudziiju cik daudz postu sasuutiiti!!! :cry: bet es tos tomeer izlasiiju tongue.gif

Edg: Tu jau saac naturaali piesieties vaardiem. Tas ko uzrakstiiju ir skaidri saprotams, nevaig to interpreteet taa, kaa to tulkotu muljkjis. Tas taa.

Runaajot par Biibeli... Man skolaa eetikas skolotaaja reiz teica shaadus vaardus: "Biibele ir arii muusdienu eetikas graamata- uzvediibas normu priekshraksti" nu, taada vismaz bija ideja, jo vaards vaardaa neatceros =] Lai nu kaa, Biiblei lasiijis esmu, bet liidz galam neizvilku... kautkur pie beigaam galiiiigi piegriezaas. Bet paaris labus secinaajumus es izdariiju. Lai arii Biiblee ir pilna ar pretrunaam, un var piesieties pie katra otraa teikuma tajaa, vinjaa tomeer var saskatiit cilveeku moraales vadliinijas. Cilveeki redz un dzird tikai to ko vinji veelas redzeet vai dzirdeet. Muusdienaas, pat tie kas nav lasiijushi biibeli parazhas paarnjem no senchiem. Un sheit ienaak taaa samaitashana. Tas ir klusaa telefona princips. Saakumaa cilveeki dziivoja shkjiisti (kinda) peecaak paaudzhu paaudzees taa informaacija un moraales vadliinijas tiek sagroziitas, katrs vinjs interpretee kaa veelas un beigu beigaas nonaakam liidz muusdienaam, kad cilveekiem ir tikai taa moraale, kaadu vinji pashi sev uzstaada. Bet neviens leemums netiek pienjemts neietekmeejoties no kautkaa. Muusdienaas cilveeki ietekmeejas no citiem, no pagaatnes, no religjijas utt. Iipashiibas taadas ka gods naav tikai no staastiem par varonjiem, no veestures. Nu, ceru, ka manu domu gaajienu saprataat.

Domaaju, biibeli tagad nav veerts saakt kjidaat, jo tad var izveersties visai asas diskusijas, kas beigu beigas novediis liidz muuzhiigajiem tematiem (itkaa jau Biibele taads nebuutu).

Edg: pastaasti veel to savu ideju par magjiju un religjiju. Baigi ieintereseeji =]
+Quote Post
Kikumi
post May 19 2004, 19:10
Post #28

Ecchi-san

From: Rīga

O, šeit jau ir aizlaists uz bībeles tēmu. Nu, tad tā, ļautiņi, teikšu vienu lietu (pavisam godīgi): es neticu ne dievam, ne augstākai varai. Lai man piedod visi, kuri tam tic!

Smaitātības cēloņi var būt daudzi, bet man šķiet, ka galvenais cēlonis ir varadarbības demonstrēšana TV. Tā kā es tos visus skatos, tad varu sevi pieskaitīt pie samaitātās daļas, kura sāk bīstami gūt virsroku...

--------------------
Go and die, please.
+Quote Post
Seven_of_zero
post May 19 2004, 19:17
Post #29

Hakushaku

From: Riga

Par vardarbību televīzijā tas gan ir nopietni. Nejau šausmenes vai bojeviki ir vainīgi. Ieslēdziet LNT ziņas vai Panorāmu un paskatieties kas notiek pasaulē it sevišķi šodien Palestīnā.

--------------------
There is nothing imposible.
IPB Image
+Quote Post
Kikumi
post May 19 2004, 19:21
Post #30

Ecchi-san

From: Rīga

Njā, Palestīna... Problēmas jau bija arī pirms šī bezjēdzīgā kara, kur nu vēl tagad... Pretīgi! dry.gif

--------------------
Go and die, please.
+Quote Post

8 Pages V < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 22:25