IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

8 Pages V « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
> par samaitaatiibu
keitaro
post May 20 2004, 12:35
Post #46

Unregistered

aucj!!!... neuztver nu visu tik slimiigi.

labi, labi - tagad esmu izgulējies un ar skaidru galvu - centīšos nebūt skarbs. wink.gif
pats Luters savas dziives nogalee krietni vien sagreekojaas

uj, tā nu gan nav labi - minēt neskaidrus faktus un nepateikt konkrētus piemērus.
Protestanti to izmantoja tikai tad, kad tas pasjiem bija izdeviigi

atkal - piemērus! no kurienes tad tādi fakti?
Biibele (gan taa ko lietojam mees, gan taa ko lietoja Luters) ir 101 paarstaasts no taa, ko Mozus&Co patiesiibaa ir dariijusji

hmmm, vai tu esi izlasījis Bībeli? izlasot visu iepriekšējo topika saturu, radās iespaids, ka esi iepazinies ar Mozus grāmatām un pavisam nedaudz ar JD. vai varbūt ka tā nav?
es nemaz neapstrīdu faktu, ka ļoti daudz informācijas Bībelē ir par Mozu un ir šausmīgi daudz dažādi vēsturiski atstāsti (starp citu - pētot TUvo Austrumu vēsturi, Bībele ir bijusi visnoderīgākais avots vēsturniekiem, ja kas. (bet tas nav pa tēmu)), un vēl - izraēla tautai domātie likumi. bet tas nu gan nav viss, par ko Bībele runā. Ir daudz kas cits arī. ja esi iepazinies ar nelielu daļiņu no tā visa, tu nevari par to spriest tā, it kā tu būtu izlasījis un pārzinātu visu.
Nesaprotu, kaa tu tik nekritiski vari pieiet darbam, kura deelj pasaulee ir notcis tik daudz vardarbiibas

ne jau šī darba dēļ tas ir noticis, bet to cilvēku dēļ, kas to ir ņēmuši par aizsegu savām nelietībām.
visi meegjinaajumi to interpreteet noved liidz neiecietiibai

nu ne vienmēr. tas jau no katra atsevišķa cilvēka atkarīgs
varbuut buutu labaak to graamatu likt mieraa?

atceries savu bērnību - tad, kad tu paņēmi kādu grāmatu un pirmais ko darīji - meklēji bildes, jo mazam bērnam teksts nebija vajadzīgs. pagāja gadi un tu saprati, ka grāmatas, kas bērnībā likās nevērtīgas, tagad ir ar pavisam citu vērtību.
paies kāds laiks un tu šajā Grāmatā varēsi izlasīt kaut ko vairāk par Mozu&Co un viņas vērtība tavās acīs varbūt mainīsies. kas zin'?
lielaakaa dalja paareejo Vanagu ieskaitot ir visai taali no patiesas ticiibas un pat izpratnes par to.

kas tad ir tā patiesā ticība? tava ticība? Cālīša ticība? vai varbūt tu vienkārši pretstati Cālīti un Vanagu tā iemesla dēļ, ka viens ir totāls liberālis, otrs ir konservatīvs, bet pasaulei mīļāks ir liberālisms?
Go to the top of the page
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 12:46
Post #47

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Jau peec pirmaa keitaro posta sapratu, ka vinja diskusijaa ar ShinChan paaris minuushu laikaa neiedziljinaashos, taapeec iesleedzu traktoru piektajaa aatrumaa un tveeru tikai pamatidejas. Tomeer, man iekrita galvaa keitaro citaats:
ja kāds izmanto Baznīcu kā aizsegu savai samaitātībai, savai tumsonībai, tad atbildība jāprasa no konkrētiem cilvēkiem, nevis no Baznīcas kopumā.

ShinChan nepiekrita shim teikumam citu iemeslu deelj, iemeslu, vinjsh runaaja par to, ko ir dariijushi tieshi ticiigie - Bazniicas veidotaaji. Man ir savs viedoklis, luudzu uzklausiit. Runaashu savos miiljajos saliidzinaajumos: Cilveecei ir taads priekshmets - nazis. No vienas puses nazis ir ljoti laba lieta, shaubos, ka kaads veeleesies noliegt nazha noziimi civilizaacijas attiistiibaa. No otras puses, ar nazi ir izdariitas aarkaartiigi daudz slepkaviibas un citu ljaunu darbu, kuri paveicami ar grieshanas darbiibu. Taatad, kas atbildiigs? Es saku, nazis. Keitaro var nepiekrist un teikt, ka slikti cilveeki, bet es tomeer saku nazis. Jaa, es nenoliedzu, ka vainiigi shie sliktie cilveeki, bet tomeer arii pats nazis. Bez nazha, taas sliktaas lietas nebuutu izdariitas. Jaa, protams, tad vainiiga ir arii pati pasaule u.t.t., bet tas jau ir jautaajums par to, cik ljoti kas ir vainiigs. Bez pasaules vispaar nekas nebuutu, taapeec pasaule vainiiga visvairaak, bet shoreiz tiek saliidzinaata cilveeku un nazhu vaina. Bez cilveekiem nebuutu izdariitas sliktaas lietas, bez nazhiem nebuutu izdariitaas sliktaas lietas (veelos uzsveert, kas ar "sliktaam lietaam" sheit domaaju tieshi sliktaas lietas, kuras izdariijis cilveeks ar nazha paliibu un tieshi ar nazha). Taatad, lai vai kaa, vainiigi ir gan cilveeki, gan nazhi. Nevar novelt visu vainu uz cilveekiem, kuri ir izdariijushi slikto lietu. Nevar novelt visu vainu uz nazhiem un liidz ar to cilveekiem, kuru deelj mums shis nazis bijis pieejams. Bet paskaties, kaa notiek: tiesaa vienmeer par vainiigu atziis cilveeku. Tagad apskatiisim taadu jauku lietu kaa granaatmeteejs. Atkal tas pats variants, iznjemot to, ka granaatmeteejs nav pasaulei dariijis taadu ieveerojamu labumu kaa nazis. Taapeec, ja kaads uz ielas stuura nopircis granaatmeteeju un izmantojis to ljaunos noluukos, tiesa granaatmeteeja paardeveeju sodiis ljoti bargi. Taatad, vainu miikstinoshs apstaaklis ir tas, cik ljoti lieta ir dariijusi labu? Jaa, cilveeki atziistot kaada darba ljaunumu liek uz svariem gan labo, gan ljauno. Un tas ir izcils stulbums. Nevar noliegt kaut kaa nodariito ljaunumu tikai taapeec, ka to atsver labais! Tagad atpakalj pie Bazniicas. Bazniica ir ne tikai organizaacija, bet arii instruments, iegansts, ar ko aizbildinaaties. Kaa instruments, ar kuru aizbildinaas, Bazniica ir nodariijusi ljoti lielu ljaunumu (kaut vai tie pashi nodrilleetie Krusta kari). Vai shis ljaunums atsver to, ko Bazniica ir dariijusi labu? Ja prasiitu man, tad: nee, ja mees runaajam par Kristiigaas ticiibas veidoto Bazniicu! Tomeer, taa kaa taas ir tikai manas pashreizeejaas domas, pienjemsim, ka Bazniica ir dariijusi vairaak laba nekaa ljauna. Par spiiti tam, kaa parasti veertee vainu, Bazniica tomeer ir vainiiga, jo ljaunumu vinja ir nodariijusi, neatkariigi no labaa. Shii nav piekasiishanaas, tas tieshaam ir tas, ko es domaaju: vainiigs cilveeks ir neatkariigi no taa, kaada ir vinja augstaakie meerkji, izdarot noziegumu. Vainiiga ir Bazniica, neatkariigi no taa, kaads ir vinjas pastaaveeshanas augstaakais meerkjis! Ceru, ka neapmaldiijos pats savaas domaas...

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
User is offlineProfile CardPM
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 13:10
Post #48

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

veel tikai anime vajdzeetu iepiit ieksjaa biggrin.gif
Runaajot par Luteru, piemeerus es nemineeju, lai jau taa plasjais komentaars neizpluustu veel plasjaaks. Ja tu ar vinja bio. esi iepazinies, tad drosi vien zinaasi, ka vinsj atbalstiija 1525. gada zemnieku kara (kuru organizeeja Mincers) nezjeeliiguapspiesjanu. Ar to vajadzeetu pietikt.

Protestanti ir paar vienu kaarti metami ar katoljiem un nav svariigi vai vienu ticiiba ir bijusi "patiesaaka" par otru. Liidziigi kaa fasjistiskais un komunistiskais rezjiims izveerteejot sekas ir praktiski identisks. Vai tiesjmaam man buut jaauzkaita visas protestantu zveeriibas, lai tu kaut daljeeji piekristu sjai atzinaji?

kas attiecas uz Biibeli es to visu neesmu izlasiijis un uzskatu, ka tas arii nav nepieciesjams. Starp citu es nemaz necentreejos uz Mozus epopeju un paaris Jaunaas deribas liidziibaam. Tiesji to dara Bazniica. Taa manipulee ar tekstiem, kas it kaa ir logjiski, jo nedomaaju, ka draudzei buutu interesanti klausiities par to kaa Noass buuveeja savu skjirstu vai par to cik simti beernu bija Aabramam. tacju tas tikai liecina par sjiis graamatas saturiskajaam kvalitaateem. vecaa Deriia legjitimizee ebreju pasjreizeejo teroru pret palestiiniesjiem, bet Jaunaa deriiba (uz ko arii paarsvaraa centreejas protestanti) tiek izmantots kaa universaals tikumu un veertiibu kraajums, kuras tiek poteetas nu jau divus gadu tuukstosjus, tajaa pasjaa laikaa izliekoties neredzot, ka pasaule ir neatgriezensiki maiiijusies un liela dalja no taa kas tiek sludinaats ir gan fiziski gan moraali novecojis.

mani arii sajusmina, ka tu aistaavi Vanagu, kas principaa riikojas preteeji pasja sludinaatajam. Ir neiecietiigs pret liidzicilveekiem, meegjina jaukties politikaa un ir vairaak nodarbinaats ar laiciigo varu nekaa to, lai vinja labo darbu kraajums debesiis taptu lielaaks. Izskataas, ka tu arii piederi sjim radikaalajam protestantu atzaram, kam katra nobiide no Sveetajiem rakstiem ir nepareiza un greeciiga. Ja Bazniicai ir naakotne, tad tikai ar taadiem cilveekiem kaa Caaliitis, kas nevis ietiepiigi visas atbildes meklee tikai un vieniigi Biibelee, bet gan speej savienot kristiigaas veertiibas un to izpartni ar muusdienu vajadziibaam. Muusdienaas vispaar par vienu pareizu un vieniigo religiju buutu muljkjiigi runaat, veel jo vairaa taapeec, ka krstietiiba uz paareejo lielo religiju fona ir viena no jaunaakajaam, toties taas negatiivaa ietekme ir viena no lielaakajaam.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
standby
post May 20 2004, 13:17
Post #49

Samurai

Oooops... Atliek uz mirkli noversties, kad, skat, cilveces muuzhiigie jautaajumi parmalti pa siikam graudinjam. Ljooti centos izlasiit visus postus - uz beigam sapratu ka matemaatiskaa statistika taads nieks vien ir biggrin.gif

Zeeni, vai kaads no jums ir lasijis Umberto Eko Rozes vards un Fuko svarsts (viena no manam gramatu gramatam - tapec agjiteju wink.gif )? Ljooti iesaku izlasit. Iipashi man patika Fuko svarsts - ta gan vairak pieveersaas okultisma problemaatikai, bet anyway ljooti daudz arii par sheit mineetaam lietaam. Tas kas man iipashi patika sleepjas peedeejaas divaas lapaas - aptuvens citaats " ... par maz mums ticiibas.."
Pirms ievelkat elpu lai raxtiitu par ticiibas lietam - es nedomaaju ka Eko kungs sheit runaa par religjiju. Vel jo vairak zinot vinja shkjelmiigo attieksmi wink.gif Man shkjiet ka runa ir par transcendentalam lietam.
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 13:19
Post #50

Unregistered

man patīk kā tu raksti, edg. tik tiešām. tavu salīdzinājumu sapratu. bet vai es tam piekritu? nu nez' . savu viedokli esi ļoti loģiski noformulējis. labi. varētu pat aizdomāties līdz kaut kādam baznīcas duālismam.
kā redzu, te cilvēki ir par 'kristīgajām vērtībām', par morāli, ko kristietība sniedz. visi jūsu iebildumi ir tieši pret institūciju - Baznīca, kas ir lielais ļaunais bubulis, liekēžu bars, visa ļaunuma sakne utt. utjpr..... ok, ja jums kaut kas nepatīk baznīcas organizācijā, tad varbūt varat izdomāt kaut ko līdzvērtīgu? cik gan daudzi cilvēki nav bijuši ar šadām domām, - par ļauno baznīcu, kas nedarbojas pēc saviem principiem utt. ko tie cilvēki darīja? radīja paši savas baznīcas! rodas sektas, rodas visādas glupības, visādi jehovieši un uz harizmātisku ievirzi vērsti cilvēki, kam tiek smadzenes čakarētas un skalotas ar hipnozi u.c. paņemieniem. baznīcas nicināšana un mēģinājumi radīt ko jaunu vienmēr ir beigušies ar lielākām problēmām kā sākotnēji ir bijušas.
+Quote Post
standby
post May 20 2004, 13:25
Post #51

Samurai

veel tikai anime vajdzeetu iepiit ieksjaa 

Ha ha ha - varam pamegjinat biggrin.gif
Ir interesanti palasit arzemnieku viedokli par musu valsti. Divainas lietas gadas lasiit - sac domat kaa tad ir - ta ka Tu to redzi, jeb taa kaa to redz no malas.

Paskaidroshu par ko es - nav noslepums ka iipashi miilja teema japanju anime un manga autoriem ir kristietiba. Angel Sanctuary, Helsing un milzums daudz citu anime, kura visas dogmas, teli, idejas, tezes un antitezes ir samudzhinati tada jucekli, ka bail.

Sac domat, ka tad tas izskatas no malas?
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 13:27
Post #52

limpene grauž aknas

Tagad par samaitaatiibu:

Par nozheelu redzu, ka iespeejams neviens no jums nav sapratis, ko es domaaju ar vaardu "samaitaats". Centiishos izskaidrot. Hmm... Piemeers. Mazs beerns iemaacaas, kursh no visiem cilveekiem vinjam apkaart ir vinja mamma. Ar sho beerns tiek samaitaats - pienjem stereotipu, ka taa un tikai taa ir vinja mamma. Sho samaitaatiibu var groziit, ja mamma nomirst, un beernam paraadaas "jauna mamma" aka pamaate. Sho samaitaatiibu nevar izdzeest. Tikliidz tu iestaastiisi beernam, ka nekas nav 100% droshs, ka vinjsh nekad nezinaas, kas ir vinja mamma, vienalga beerns paliks samaitaats, bet shoreiz ar pashu ideju, ka nekas nav 100% droshs. Kaa redzat, samaitaatiiba manaa uztveree saakas jau ar pashu cilveeka atminju. Tomeer, taa samaitaatiiba, kas liek cilveekam zinaat, kas ir beerzs, kas mashiina, ir saliidzinoshi nieciiga. Lielaakaa samaitaatiiba ir cilveeka ticiiba lietaam (piedodiet ticiigie). Ja cilveeks kaut kam patieshaam tic, tad vinja domas it kaa iestreegst shajaas lietaas, kuraam vinjsh tic - vinjsh nekad negroziis savu ticiibu, un ticiibas stereotipi ir iekshaa cilveeka praataa dzilji iesaknjojushies. Kad ar cilveeku, kursh kaut kam tic, runaa par lietu, kurai vinjsh tic, tad vinjsh vairsh nebuus atgriezhams pie neticiigajiem. Cilveeks par kaadu lietu ir nesamaitats tad, kad speej, nevadoties uz savaam ieprieksheejaam zinaashanaam, veerteet sho lietu. To neviens cilveeks nevar izdariit, jo cilveeka praats uzbuuveets taa, ka vinjsh iespaidosies no taa, ko zin liidz shim. Kaapeec cilveekam buutu jaaspeej veerteet, nevadoties no taa, ko vinjsh jau zin - lai speetu veerteet objektiivi. Lai cilveeks speetu veerteet objektiivi, vinjam jaaprot balstiities tikai uz faktiem, kurus vinjam iedod, un tikai uz tiem, un to neviens nevar, jo ir samaitaats. Mazi beerni ir minimaali samaitaati, jo par ljoti maz lietaam kaut ko zin, maz lietaam tic. Es uzziimeeshu piemeeru.

Maza beerna faktam piekrishanas noslieces skice:
user posted image
Ir taadas kaa kaapnes, par to, cik ljoti beerns kaut kam piekriit. Ir kluciitis, kursh apziimee to, cik ljoti beerns kaut kam piekriit. Ja grib, lai beerns kaut kam ticeetu, vajag kluciiti biidiit pa labi vai pa kreisi. Ja grib, lai beerns mainiitu savu ticiibu, tad jaastumj kluciitis atakalj, un uz augshu to izdariit ir mazliet gruutaak.

Pieaugusha cilveeka faktam piekrishanas skice:
user posted image
Pieaugusham cilveekam ir tikpat viegli kaut ko iestaastiit kaa beernam, ja vinjam pirms tam nav par to lietu nekaadas nojeegas. Tomeer, groziit viedokli peec tam ir manaami gruutaak. Aa, jaa, taas kaapnes, jo vairaak prom no centra (jo speeciigaaka ticiiba), jo staavaakas paliek.

Ceru, ka mans saliidzinaajums uzskataami paraada, kaapeec beerns, kas, kaut arii jau pienjeemis stereotipus, ir mazaak samaitaats - vinjsh viegli var mainiit savus uzskatus. Mazs beerns, ieraugot uz trotuaara kakaajoshu cilveeku, neteiks "fui!". Mazs beerns nedomaa, ka zeme ir apalja. Mazs beerns neuzskatiis, ka spljaut cilveekiem uz galvas no piektaa staava loga ir slikti. Juus varat domaat, ka tas ir slikti, bet es nevaru ciest, ka parasti cilveeki jebkuru no shiim lietaam uzreiz uzskatiis kaa neapgaazhamu faktu bez iebildumu pieljaushanas iespeejaam. Lielaakaa dalja cilveeku ir tik sasodiiti samaitaati, ka vinjiem jau viss dziivee skaidrs, kas labs, kas slikts, un kam kaa buutu jaanotiek. Sasodiitie cilveeki, viss tachu ir balstiits uz pienjeemumiem... kaapeec tos neiemaaciities groziit?

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 13:28
Post #53

Unregistered

Sac domat, ka tad tas izskatas no malas?

man tas izskatās vienkārši pretīgi
hellsing it īpaši. sviesc riktīgs!
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 13:29
Post #54

Unregistered

aj, baigais psihoanalītiķis tu esi, edg....
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 13:30
Post #55

ultrafilozofs

QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:19 PM)
kā redzu, te cilvēki ir par 'kristīgajām vērtībām', par morāli, ko kristietība sniedz. visi jūsu iebildumi ir tieši pret institūciju - Baznīca, kas ir lielais ļaunais bubulis, liekēžu bars, visa ļaunuma sakne utt. utjpr..... ok, ja jums kaut kas nepatīk baznīcas organizācijā, tad varbūt varat izdomāt kaut ko līdzvērtīgu?

kristiigo veertiibu realizaacija praksee daudz izteiktaaka ir virknee citu religiju, nekaa pasjas kristiigaas Bazniicas iistenotajos pasaakumos.
Raadaas, ka galvenaa problema muusu diskusijaa ir ta, ka viens veelas bazniicu kaa instituutu skatiit atseviskji no ta "juridiskaas baazes" proti Biibeles, kurpretii otrs (tb es) redz to tikai un vieniigi kaa vienotu "kjermeni". Pie kaa tad mees beigu galaa nonaakam? ja "smadzenes" mums ir gaisjas un tikumiigas, tacju kroplais kjermenis nespeej ar taam sadziivot un riikoties atbilstosji tad ir jaaveic radikaali pasaakumi. Vai nu jaadara gals visai buusjanai (kaa jau augstaak mineeju, tas pasjreizeejos apstaakljos izraisiitu lielu sociaalu katastrofu, jo kristiesjiem ir sakusie abstinance (izmantojot narkologu terminologiju)) vai nu gaisjais praats jaaievieto citaa kjermenii. Kaa to iistenot nezinu, bet pasjreizeejaa situaacijaa man daudz pievilciigaakas izskataas virkne citu religiu kaa kristietiiba.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 13:33
Post #56

limpene grauž aknas

Jaa, savaa postaa par samaitaatiibu aizmirsu piebilst vienu noziimiigu fenomenu. Ja mazam beernam kaut ko dzilji iestaasta taa, ka tas kluciities aiziet ljoti taalu, tad vienalga to ir viegli peec tam groziit, tomeer, ja tas taa netiek dariits, un paiet laiks, cilveeks pieaug, vinjam kluciisha atrashanaas vieta paliek taada pati, tad peec tam to ticiibu groziit jau ir nenormaali gruuti... Un tas ir atkal sasodiits stulbums tongue.gif

--------------------
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 13:33
Post #57

Unregistered

mani arii sajusmina, ka tu aistaavi Vanagu, kas principaa riikojas preteeji pasja sludinaatajam.

man jau šausmīgi nepatīk, ja cilvēki sāk runāt par lietām, kur viņiem ir maza nojausma...
+Quote Post
Yume
post May 20 2004, 13:36
Post #58

challenger

Ooooo... kaads topiks. Es atpalieku no dziives, var man luudzu divoes teikumos pastaatsiit kas te notiek, jo paarshkirstot tos visus memuaarus, es nebiju speejiiga to izlasiit...

--------------------
IPB Image
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 13:37
Post #59

limpene grauž aknas

Piekriitu faktam, ka ir virkne citu religjiju, kuras ir daudz daudz labaakas par kristiigo taadaa zinjaa, ka vinjaas ne pashaa idejaa nojaushama vardarbiiba, ne arii tikusi dariita shiis religjijas deelj.

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 13:41
Post #60

ultrafilozofs

QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 12:33 PM)
mani arii sajusmina, ka tu aistaavi Vanagu, kas principaa riikojas preteeji pasja sludinaatajam.

man jau šausmīgi nepatīk, ja cilvēki sāk runāt par lietām, kur viņiem ir maza nojausma...

Cik nopratu no tevis rakstiitaa vinsj tev simpatizee vairaak kaa "liberaalis" caaliitis. Un ko es par vinju nezinu? To, ka vinsj ir politski angazjeets? To, ka striidos par bazniicas iipasjuma atsavinaasjanu vinsj ir nelokaams? Pastaasti tu man...

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post

8 Pages V « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17 June 2025 - 03:57