IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

8 Pages V « < 4 5 6 7 8 >  
Closed TopicStart new topic
> par samaitaatiibu
keitaro
post May 20 2004, 14:57
Post #76

Unregistered

Taa upura un izmantotaaja liidziiba iisti liidz manai apzinjai neaizgaaja(varbuut esmu stulbs) , kuru tu asociee ar upuri un kuru ar izmantotaaju?

laugh.gif pasēdi, padomā.... var jau arī vecos postus pārskatīt ja nav ko darīt...
ok, tad līdz vēlākam. nevar jau visu dienu pavadīt forumā.
Go to the top of the page
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 15:01
Post #77

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 01:57 PM)
ok, tad līdz vēlākam. nevar jau visu dienu pavadīt forumā.

Viedi vaardi

--------------------
Es esmu, kas es esmu
User is offlineProfile CardPM
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 18:44
Post #78

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Keitaro, ja manos postos ir bijis kaut kas, kaa domas patiesumu vai jeegu var apshaubiit, jo neesmu izlasiijis Biibeli, luudzu, dari man zinaamu kur!

Keitaro(veelreiz):
iztēlojies skaistu meiteni, kuru ierauga viens maniaks un izvaro! vai skaistā meitene bija vainīga, ka viņu izmantoja viņas skaistuma dēļ? vai tiešām tu teiksi ka šī meitene savi padarījusi par mauku?

Ceru, ka sapratu pareizi. Paareejais teksts balstiits uz to, ka sapratu.
Ja shii meitene iet pa pljavu, vinjai seko bars pieluudzeeju (par spiiti smiekliigajam skatam), kur peekshnji vinja pamet acis uz pljavas malaa augosho simtgadiigo ozolu un vinjas sejaa paviid ilgoshanaas izteiksme. Dalja no pieluudzeeju bara to interpreteeja taa, ka meitene grib paseedeet uz kreesla, kas izgatavots no shii ozola, taapeec vinji tuuliit pat "izvaro" ozolu, lai uztaisiitu kreeslu.
Gan shajaa gan tevis piemineetajaa piemeeraa meitene nes dalju vainas. Bez vinjas (skaistuma) nebuutu sho nodariijumu. Vislielaako ljaunumu nodara tie, kuri nepareizi interpretee ticiibu.

Vispaar saakumaa bija runa par Bazniicas nodariito, nu taa ir par Kristietiibas nodariito. Kristietiibas nodariitais neaprobezhojas ar taas pamatidejas un taas izplatiitaaju nodariito. Kristietiibas nodariitais ir pashas Bazniicas eksisteeshana un liidz ar to arii Bazniicas nodariitais. Hmm... kaapeec es to saku? Labi, tas, ko es gribeeju teikt saakumaa ir - tieshi cilveeki, kas nepareizi uztveerushi Kristiigo ticiibu, ir tie, kuri izdariijushi vislielaako ljaunumu! Un taa ir Kristiigaas ticiibas vaina, ka taa eksistee taada, ka vinjas deelj shaads ljaunums tiek nodariits, un tas arii ir Kristiigaas ticiibas ljaunums. Skaistaa meitene var ruupeeties, lai nebuutu tik skaista, vinja var izdariit sev galu arii galu galaa, bet vinjai jaanes vaina par to, kas vinjas deelj nodariits vai nu vinjai vai citiem. Kristiigo ticiibu mainiit ir praktiski neiespeejami, bet vienalga tai jaanes vaina par savu ljaunumu. Tas patiesiibaa ir tas pats, ko es teicu, runaadams par nazi.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 18:52
Post #79

ultrafilozofs

beidzot tu nonaci liidz sjiis striida jeegai un tiesji to es visu laiku meegjinu izvilkt no keitaro. Un proti, ja no kristietiibas ir vairaak ciesjanu, tragjeediju, nelaimju un posta, tad dabiski rodas jautaajums, vai kristietiibu vajag. mees zinaam, ka labiem noluukiem ir brugjeets celsj uz elli. Es nebuut neapsjaubu Biibeles ideju veertiibu un iespeejamo labumu, ko taas vareetu nest, tacju grozies kaa gribi, no taa ir ceelies vairaak slikta kaa laba.
Bet viss ko es sanjemu pretii ir tas, ka esmu par neapteestu, lai saprastu Biibeli. Tas nav pretarguments un kaa taads tas arii nedarbojas.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 19:13
Post #80

limpene grauž aknas

Es jau jutu, ka tu to arii meegjinaaji pateikt, tomeer bez tevis iemiiljotaas runaashanas mazliet aplinkus, traucee tevis veel vairaak iemiiljotaa runaashana par paaraak daudz teemaam uzreiz. Atbildeetaajs vienmeer izveeleesies teemu, kur tu esi vaajaaks, kur vinjsh pats juutas stipraaks. Tiiri no diskutiivaa viedoklja ir divas speeciigas iespeejas: 1. runaa tikai to, ko tieshaam veelies pateikt; 2. par to, ko veelies pateikt, izsaki tikai kodoliigas fraazes, summeejumu no visaam tavaam domaam, tad pretinieks jutiisies paaraaks par tevi tajaa jomaa, jo redzees tikai dazhus teikumus (kas stereotipiski noziimee - tev nav ko teikt), taapeec vinjsh runaas pretii shai lietai, bet tu peec tam pretii taadu sacereejumu uzlaidiisi, ka vinjam nebuus, kur sprukt.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 19:18
Post #81

ultrafilozofs

Viena lieta ko es no sava citadi nekam nederiigaa dekaana esmu iemaaciijies ir tas, ka oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu.
Runaajot par konkreeto Biibeles tematu jaaska, ka taa vairaak ir filosofijas kategorija un taapeec te buus 101 taisniiba un nevienas patiesiibas.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 19:36
Post #82

limpene grauž aknas

QUOTE (ShinChan @ May 20 2004, 06:18 PM)
Viena lieta ko es no sava citadi nekam nederiigaa dekaana esmu iemaaciijies ir tas, ka oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu.

Tu esi nepareizi sapratis tava -sensei gudriibu. Man kaut kaa liekas, ka tevis priekshaa staadiitaa metode straadaa tikai runas maakslaa dialogaa, kuraa nav iespeejama izstaastiitaa siika analiize (vismaz ne normaalam cilveekam). Pie tam nosaciijums ir taads, ka tas, ar ko runaa, nedriikst buut nekauniigs un jaukties pa vidu, liidz sakaamais tiek beidzot nobeigts ar triis neapgaazhamiem faktiem, kuram piekriit arii tas, ar ko runaa. Jaa, tas, ar ko runaa, atcereesies tikai peedeejos teikumus, un faktu, ka runaats tika daudz un gudri tongue.gif

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 19:56
Post #83

ultrafilozofs

Abriinoju tavu speeju liet uudeni un reizee pateikt arii ko praatiigu. Man diemzjeel izdodas tikai liet uudeni. Un savam -sensei es labpraat visus zobus izdauziitu, bet tas laikam sjajaa dziivee paliks nerealizeets.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Batou
post May 20 2004, 20:08
Post #84

S9 unit

From: PS 9

Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat laugh.gif ?

--------------------
image
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 20:25
Post #85

ultrafilozofs

QUOTE (Outlawz @ May 20 2004, 07:08 PM)
Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat laugh.gif ?

man pasjam biezji vien no sevis ir bail ph34r.gif
A Zjdanokas vietaa laikam nesanaaks, neesmu nacionaali kreisu uzskatu piekritejs.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 20:27
Post #86

Unregistered

QUOTE (edg @ May 20 2004, 06:13 PM)
Es jau jutu, ka tu to arii meegjinaaji pateikt, tomeer bez tevis iemiiljotaas runaashanas mazliet aplinkus, traucee tevis veel vairaak iemiiljotaa runaashana par paaraak daudz teemaam uzreiz. Atbildeetaajs vienmeer izveeleesies teemu, kur tu esi vaajaaks, kur vinjsh pats juutas stipraaks. Tiiri no diskutiivaa viedoklja ir divas speeciigas iespeejas: 1. runaa tikai to, ko tieshaam veelies pateikt; 2. par to, ko veelies pateikt, izsaki tikai kodoliigas fraazes, summeejumu no visaam tavaam domaam, tad pretinieks jutiisies paaraaks par tevi tajaa jomaa, jo redzees tikai dazhus teikumus (kas stereotipiski noziimee - tev nav ko teikt), taapeec vinjsh runaas pretii shai lietai, bet tu peec tam pretii taadu sacereejumu uzlaidiisi, ka vinjam nebuus, kur sprukt.

taisni vai apbrīnot var tavu loģiskumu un analītiskumu, edg!
oponents ir jaanospiezj ar informaacijas blaakji un nav pat tik svariigi vai taa tiesji vai netiesji skar apspriezjamo tematu.

vai diskusijas mērķis tiešām ir nospiest? diskusija nav ekvivalents vārds strīdam. cik es zināju, diskusijai ir jābūt auglīgai un jānoved pie kaut kādas sapratnes. šim piemērotāks jēdziens būtu 'polemika'.
Ja shii meitene iet pa pljavu, vinjai seko bars pieluudzeeju (par spiiti smiekliigajam skatam), kur peekshnji vinja pamet acis uz pljavas malaa augosho simtgadiigo ozolu un vinjas sejaa paviid ilgoshanaas izteiksme. Dalja no pieluudzeeju bara to interpreteeja taa, ka meitene grib paseedeet uz kreesla, kas izgatavots no shii ozola, taapeec vinji tuuliit pat "izvaro" ozolu, lai uztaisiitu kreeslu.

tā jau domāju, ka kāds (piemēram, edg) mēģinās no manas līdzības izvērst kaut kādu plašāku līdzību. bet mani pārsteidz tas, ka tik loģiski domājošais edg izdomāja šādu turpinājumu. vai tas ir loģiski - labās īpašības padarīt par vainu?
ja no kristietiibas ir vairaak ciesjanu, tragjeediju, nelaimju un posta, tad dabiski rodas jautaajums, vai kristietiibu vajag.

protams, ka vajag. tu neesi vienīgais cilvēks šajā pasaulē. kamēr pasaulē būs kaut viens ticīgais, kristietība pastāvēs. jūs jau varat teikt, ka Baznīca ir nespēcīga un vārguļo. bet nav nemaz tik slikts tas stāvoklis. es droši varu apgalvot, ka ne mūsu paaudze, ne arī mūsu bērni un bērnu bērni utt... nepiedzīvos brīdi, kad par kristietību varētu lasīt vienīgi vēstures grāmatās. jūsu subjektīvais viedoklis par kristīgās baznīcas vērtību nevar ietekmēt tās pastāvēšanu. kamēr kaut viens keitaro pastāvēs.... laugh.gif
+Quote Post
keitaro
post May 20 2004, 20:28
Post #87

Unregistered

QUOTE (ShinChan @ May 20 2004, 07:25 PM)
QUOTE (Outlawz @ May 20 2004, 07:08 PM)
Shinchan, edg, keitaro un Yume - man no jums ir bail. juus gadiijumaa zhdanokas vietaa kaapt uz tribiines negribat  laugh.gif ?

man pasjam biezji vien no sevis ir bail ph34r.gif
A Zjdanokas vietaa laikam nesanaaks, neesmu nacionaali kreisu uzskatu piekritejs.

es arī ne! lūdzu ždanoku šeit iekšā nepīt.
no sevis man bail nav, bet no ždanokas...
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 20:31
Post #88

limpene grauž aknas

Man politika nepatiik, neintereseejos, neko nezinu, arii ne, kas iisti ir taa Tatjana Zhdanoka. Kas vinja iisti ir?

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post May 20 2004, 20:35
Post #89

ultrafilozofs

Tici man, sjajaa diskusijaa es spiesjanu ar info. veel neesmu pielietojis, jo tad baidos, ka mani izbanotu laukaa jau peec pirmaa posta. Man diskusija noziimee argumentu sacensiibu, kur uzvar speeciigaakie argumenti. Tava stipraa ticiiba bazniicas veertiibaam un kristietiibas nemirstiibai, pret manu bazniicas "nedarbu" uzskaitiijumu. Raadaas, ka neviens no mums nav speejiigs objektiivi no malas paraudziities uz sjo lietu. Man liekas, ka turpmaaka probleemas (ja taada pastaav) iztirzaasjana buus neaugliiga, jo neviens no mums negrasaas piekaapties. Un raadaas, ka tu tiesjaam esi stiprs savaa ticiibaa, par ko tevi var tikai apbriinot wink.gif

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post May 20 2004, 20:40
Post #90

limpene grauž aknas

QUOTE (keitaro @ May 20 2004, 07:27 PM)
vai tas ir loģiski - labās īpašības padarīt par vainu?

Pilniigi noteikti "jaa!". Mees esam pieradushi, ka lietas dalaas labajaa un ljaunajaa. Tieshi Kristiigaa ticiiba ir lielaa meeraa pie taa vainiiga. Kristiigaa ticiiba visu laiku maaca, kas ir labs, kas slikts. Vinja muusos ir ieviesusi stereotipu, ka kaut kas buus labs vai ljauns vai neveerteejams. Cilveekiem buutu jaasaprot, ka nav tiira labaa, ne arii tiira ljaunaa. Jebkuraa lietaa var saskatiit gan labo, gan ljauno. Nav izteikti labu iipashiibu, nav izteikti ljaunu - jaaprot tikai no dazhaadiem viedokljiem saliidzinaat to, cik ljoti ir labaa, cik ljaunaa.

--------------------
+Quote Post

8 Pages V « < 4 5 6 7 8 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 19:40