![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
Siriuss[FN] |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 27 Joined: 17-February 04 From: Dreamworld ![]() |
Vardes, to populāciju pieaugums, vai viņas ir spējīgas uz cilvēku iznīdēšanu dēl savām vajadzībām, ja viņas kļus pa daudz, mums bus mazāk vietas, tur var izcelties konflikts, karš, mutantu veidošana un kas to lai zin, varbūt cilvēces beigas. Viss tādēļ ka kāds lunis sācis barot vardes.
-------------------- uh huh
|
Roze |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kage Posts: 687 Joined: 12-February 04 ![]() |
Balstoties uz karlitosa postu.. Kameer neizmirs franchi kaa suga tikmeer mums probleemu diezvai buus
|
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Lai dzīvo vecu threadu reanimēšana
![]() Interesanta tēma. Siriuss uzdeva tik daudz būtisku jautājumu, taču atbilžu nav. Varbūt jautājumi retoriski? Atrotām piedurknes un metamies iekšā... QUOTE vai viņas ir spējīgas uz cilvēku iznīdēšanu dēl savām vajadzībām, ja viņas kļus pa daudz, mums bus mazāk vietas, tur var izcelties konflikts, karš, mutantu veidošana un kas to lai zin, varbūt cilvēces beigas. Viss tādēļ ka kāds lunis sācis barot vardes. Bažām nav pamata. Un ne jau tāpēc, ka francūži šad un tad noloka pa pāris varžu ciskām. Vardes nav tie dzīvnieki, kas spēj izdzīvot ārpus savas dabiskās vides. Varžu lielākais ienaidnieks ir vairs nevis svētelis, bet nu jau auto - šis bezkaislīgais, aukstasinīgais slepkava. Katram no mums, droši vien, būs savs stāsts par drausmīgo pārdzīvojumu, kas saistīts ar pirmo reizi ieraudzīto uz ceļa sabraukto vardi. Tas vairs nav tas jaukais kuršķošais abinieks, kas ar savu riesta dziesmu mūs izklaidē zaļumos, bet gan vairāk līdzīgs augu herbārijam. 3D dzīvība kļūst par 2D bezdvēsles lietu. Skumji, bet tā nu tas ir. Vardes mums nav konkurenti un lai cik braši tās vairotos, lai cik kurkuļu spētu izbēgt no karpu rijīgajām mutēm, vienmēr atradīsies kāds riepas protektors, kas saplacinās vai samals izdzīvojušo vardi un iemīs to lielceļa putekļos. Tā ir pasaulīgo lietu iznīcības neizbēgamība (vismaz vardes gadījumā noteikti). Ja tā padomā auto vispār ir viens nelietīgs dzīvo radījumu iznīdētājs. Cik miljoni nabaga kukaiņu beidz savu dzīvi uz auto vējstikla vai tiek izcepti dzīvi (vai ja paveicas - miruši) radiatorā? Cik daudz kukaiņu ir spiesti vasaras svelmē nīkuļot auto salonā un lēnām gaidīt savu nožēlojamo nāvi? Kur skatās vides aizstāvji? Kur skatās Indulis E.? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Mjāāāā, es ar laikam būšu dažu labu vardi sabraucis
![]() -------------------- Press any key to continue
|
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
Smagi smagi, ShinChan, esi labs- ej politikaa, veers sho smago situaaciju par labu vardeem(un, protams, neaizmirsti sevi)! Visi peerkam vertaljotus vai lidmashiinas! taadejaadi netiks ne sabrauktas vardes ne.... eem... jaa. Ejam un piketeejam! ar plakaatiem rokaas un mashiinaam maajaas...
|
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Shinchan, tu izklausies kaa ekstreemistiski noskanjots zaljais. Man liekas, ka vardes mēs neizniicinaasim, pat ja gribesim to izdariit. Taas, kuras mees nejaushi sabraucam, taapataas ir taadas kaa pashnaavnieces, vai vientuljieces - celjotaajas, kuras meklee labaaku diikji. Daudz vairaak varzhu visu muuzhu nodziivo vienaa diikjii, kur labpraatiigi neviena mashiina neraadaas. Un shiis te vardes, kuras dziivo diikjii, ir arii taas ar dziivi visvairaak apmierinaataakaas, un sekojoshi arii visproduktiivaakaas.
-------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
Puma |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 193 Joined: 26-July 04 From: Riga ![]() |
A par kaadaam vardeem mees iisti runaajam, ir dazhaadu sugu vardes taa piemeeram Parastaa jeb pljavu varde (Rana temporaria) izveelas dziivot nevis diikjii bet gan mitraas vitaas, kas attiecas uz zaljo vardi (Rana esculenta) taa izveelas tikai ekologjiski tiiru diikji vai ezeru. Protams ir jau dazhas kas ir speejushas pielaagoties pilseetas videi un sirgst ar dazhaada rakstura slimiibaam
![]() Taatad manupraat vardes ir nevis jaabaro bet gan jaaveido vinjaam piemeerota dziives vide ![]() -------------------- |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Mašīnas >>>> vardes
![]() -------------------- Press any key to continue
|
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Skatos, ka tēma sāk aktualizēties
![]() Puma: Rīga nav tikai Centra rajons. Rīga ir arī tādi jauki stūrīši kā Māras dīķa apkaime (kurā var sastapt ne tikai "mētelīšu virinātājus"), Biķernieku mežs u.tml. Rīgā ir visai daudz zaļo zonu ar ūdeņiem. Un kā likums tiem cauri vai blakus ved dažādi ceļi, kas daudzām vardēm kļūst par mūža mājām. Viens ierosinājums varētu būt brīdinājuma zīmju izvietošana uz ceļa, kā to izdarīja vienas skoliņas bērni kaut kur Vidzemē (neatceros kur tieši). Un efekts bija pārsteidzošs, tajos ceļa posmos kur agrāk bija 10 sabrauktas vardes uz kvadrātmetru nu ir grūti vispār saskatīt kādu sabrauktu vardi, jeb kā bērni saka - plakanvardi. Sigfa: tas ierosnājums par lidaparātiem nav ekonomiski un arī racionāli pamatots. Padomā pats, kurš var atļauties iegādāties sev heli, vai mazu lidmašīnīti tipa Cesna? Tādu nav daudz. Kurš var un grib iziet sarežģītus pilota kursus? Tādu arī nav daudz. Bez tam, jo vairāk būs lidaparātu jo vairāk būs arī cietušu putnu. arī ideja par protestu ir bezperspektīva, ja nu vienīgi ar mērķi piegriezt sabiedrības uzmanību šai milzīgajai problēmai, vai arī pieprasīt valdībai vai pašvaldībām rūpēties par jau minēto zīmju izvietošanu, vai arī policistu dežūras nozīmēšanu problēmposmos (tur kur varžu migrācija ir visizteiktākā). Ar kaut ko ir jāsāk, dārgie draugi! P.s. Bet kāda mums vispār daļa gar tām vardēm? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
deBUGa |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 374 Joined: 25-May 04 ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 10:35) Ko tur muljljaaties!.. uzreiz buuvejam tiltus paari visaam varzhu migraacijas takaam... vai arii piekaramaas soshejas, taa lai zem taam vareetu ne tikai vardes un ezhi, bet arii kaads piedzeeries onka izraapot (bez baileem par savu mums visiem daargo dziiviibu)-------------------- viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
|
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Iisteniibaa ir jaaizveido elektriskie gani iipashi vardeem, lai vispaar celja tuvumaa neraadaas. Un mums buus miers, neviens vardes nesabrauks un par taam neuztrauksies.
Nav varzhu, nav probleemu, kaa teica kaads liels vadonis. ![]() -------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
tostermaize |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 371 Joined: 1-September 04 From: Riga ![]() |
tan pie reizes saaciet domaat pa varzzu bariibu vel izriis visus kukainnus tos arii 2x vaidzees pavairot
-------------------- ![]() |
Hideki |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 321 Joined: 16-February 04 From: Rīga, Imanta ![]() |
QUOTE(tostermaize @ Nov 1 2004, 11:53) tan pie reizes saaciet domaat pa varzzu bariibu vel izriis visus kukainnus tos arii 2x vaidzees pavairot Jā! Ko mēs darīsim vasaras vakaros bez odiem?!! ![]() ![]() Kaukā šogad vairs krupjus negadijās redzēt arī uz laukiem. Laikam ar ekiloģiju arī tur nav viss nav kārtībā. ![]() ![]() -------------------- "And so long as the irresponsible explore unknown
lands, we need never fear..." "Not too late? - Everyone is still alive. Inside of you. I might be able to do it. Another universe. A universe where everyone is still alive. I'll create it out of myself. Take me to everyone. - Are you really sure? I'm not alone. I'm going back to everyone. The other universe inside me has started to move forward in time. ... beyond the time." |
Batou |
![]()
|
S9 unit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 587 Joined: 12-February 04 From: PS 9 ![]() |
AAAAARGH ShinChan!!!!
-------------------- ![]() |
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(Outlawz @ Nov 1 2004, 15:34) Ehmm... Kas? Ko? ![]() deBUGa: tava doma pamatā iet pareizajā virzienā. Vienīgi izmaksas pārāk lielas. Es drīzāk sliektos par labu tuneļiem un ne platākie kā 35 - 40 cm. Savādāk tie alkāni lienot izmīcīs visas vardes un projektam zudīs visa jēga. Bez tam bomži vēl var sadomāt ierīkot sev naktsmītnes. Nē, nē. šādām lietām ir jākalpo ekskluzīvi vardēm, krupjiem, bruņurupučiem u.tml. nevis deklasētiem sabiedrības elementiem, kam ir attāla nojausma par tādu lietu kā alq. saprātīga lietošana un ceļu satiksmes noteikumi. Jāsaka, ka mēs esam nedaudz novirzījušies no tēmas, jo pamatjautājums ir: barot vai nebarot vardes? -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 04:13 |