IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

7 Pages V < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Par varžu barošanu, Vajadzīgs jūsu viedoklis
deBUGa
post Nov 1 2004, 17:34
Post #31

Shishaku

Group: Chuunin

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 15:53)
deBUGa: tava doma pamatā iet pareizajā virzienā. Vienīgi izmaksas pārāk lielas.
*
"Shtrunts par biteem ka tik medus"... jebkuraa lietaa galvenais ir veerieniigums... tas buus pietiekoshi liels projekts, lai vareetu panjemt pietiekoshi lielu krediitu, lai vairaak ko buutu kaadiem paarsimt iereedniishiem iebaazzt sev kabataa... un tieshi taapeec shim projektam ir lielaakas izredzes uz "izdziivoshanu" nekaa citiem...

nevis deklasētiem sabiedrības elementiem, kam ir attāla nojausma par tādu lietu kā alq. saprātīga lietošana un ceļu satiksmes noteikumi.
*
Labaak alkaans zem celja nekaa uz... un turklaat veel aiz stuures...

Jāsaka, ka mēs esam nedaudz novirzījušies no tēmas, jo pamatjautājums ir: barot vai nebarot vardes?
*
Atgriezhoties pie galvenaas teemas... NEKAADAA GADIIJUMAA - nedriikst barot vardes, tas ir dziivnieku tiesiibu paarkaapums.
Pirmkaart - Nabaga vardiiteem saapees, ja juus taas piespiedu kaarta (un ljoti iespeejams, ka nepareizi) barosiet. Sho lietu driiks dariit tikai augsti kvalificeeti un attieciigi sertificeeti profesionaalji.
Otkaart - Ne velti zoo aizliegts barot dziivieniekus. Ja mees iznjeemuma kaartaa atljausim barot vardes, tad taa buus tiiraakaa citu sugu diskriminaacija.

Liidz ar sho ierosinu pienjemt aizliegumu privaatpersonaam barot vardes jebkaados apstaakljos.

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Puma
post Nov 1 2004, 17:38
Post #32

Danshaku

From: Riga

Strp citu man ir gadiijies nejaushi nokjet paaris zaljaas vardes ar makskjeri. Vardeem laikam garsho sliekas biggrin.gif
Taa nu tas ir ar taam vardeem nekad neko nevar zinaat smile.gif

--------------------
...Dreaming beast... mans digitalDA un fotoDA
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 20:39
Post #33

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 16:34)
Atgriezhoties pie galvenaas teemas... NEKAADAA GADIIJUMAA - nedriikst barot vardes, tas ir dziivnieku tiesiibu paarkaapums.
Pirmkaart - Nabaga vardiiteem saapees, ja juus taas piespiedu kaarta (un ljoti iespeejams, ka nepareizi) barosiet. Sho lietu driiks dariit tikai augsti kvalificeeti un attieciigi sertificeeti profesionaalji.
Otkaart - Ne velti zoo aizliegts barot dziivieniekus. Ja mees iznjeemuma kaartaa atljausim barot vardes, tad taa buus tiiraakaa citu sugu diskriminaacija.

Liidz ar sho ierosinu pienjemt aizliegumu privaatpersonaam barot vardes jebkaados apstaakljos.
*

Iebildes pamatotas. Līdzīgi kā ar gulbjiem un zīlītēm. Ar šādu rīcību mēs dabā dažām sugām nodrošinām negodīgu atbalstu konkurences cīņā par eksistenci. Taču no otras puses, varbūt šādu varžu piebarošanu varētu uzskatīt par savdabīgu kompensāciju/subsidāciju. Mēs viņām atņemam vai sagandējam dzīves telpu, sabraucam viņu radiniekus un kā kompensāciju izsniedzam nebrīvē augušus kāpostmušu kāpurus. Kā jūs uz to raugaties?
Taču tad atkal rodas problēma. Vai varde vairs būs ieinteresēta pati meklēt sev pārtiku, ja viss tai būs pasniegts pie pašas dīķmalas noteiktās dienas stundās? Tas ir līdzīgi kā ar sociālajiem pabalstiem nēģeriem. Kā tu sāc viņam maksāt tā vsjamais vairs nejūt vajadzību strādāt.
Kod kurā pirkstā/pleznā gribi, visi sāp.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 20:50
Post #34

Shishaku

hmmm... njaa... probleema kljuust arvien aktuaalaaka... mad.gif

Piedaavaaju alternatiivu risinaajumu:
Vardes pasludinaat par sveeto dziivnieku (nu gluzhi kaa govis Indijaa) un visus diikjus, grsavjus un lielaakaas peljkjes, kur naarsto vardes par sveetvietaam. Par vardes sabraukshanu/samiishanu u.c. noslakteeshanu mirstiigajiem piedraudeet ar muuzhiigu degshanu elles liesmaas...

P.S. Jebkuraa gadiijumaa aizliegt mirstiigajiem barot vardes jebkaados apstaakljos. To driiks dariit tikai izredzeeti un attieciigi iesveetiiti vardes kulta priesteri.

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 20:55
Post #35

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

Vardes vajag barot pareizi. Jaaizpeeta pareiza paartika, pareizas baroshanas metodes, lai maksimaali dabisku bariibu dotu un ideaali buutu, ja vareetu ljaut vardei izlikties, ka taa pati nokjer bariibu (varbuut varde kjers, ja metiis kukaini zemee blakus vardei...)

Vispaar varzhu baroshana buutu ljoti lielu guvumu dodoshs projekts, jo samazinaatos odu skaits un palielinaatos staarkju skaits. Bet tas taa tikai iislaciigi. Ar laiku izdziivotu nevis taas vardes, kuras speej ieguut paartiku, bet taas, kuras... visas. Jaa, no dabisko ienaidnieku puses nekas nemainiitos, bet paartiku vairs nespeetu sev nokjert. Un tad varzhu baroshanas paartraukshana novestu pie katastrofaalaam sekaam. Riskeet nevajag - nebarosim masveidaa. Protams, katrs savaa piemaajas diikjiitii var barot - nebuus nekaada atshkjiriiba vai piiles, vai vardes, vieniigi sabiedriiba veel nebuus pieradusi.

Un par aizsardziibu: nieks ar taam nobrauktajaam vardeem, lauksaimnieciiba chakaree visu. Zviedrijaa peedeejais staarkjis briivdabaa redzeets ljoti sen atpakalj (kaut kur 1970. vai kad tad, iisti neatceros, varbuut paarspiileeju...). Tas tur taa taapeec, ka lauksaimnieciibaa baigaas sliktaas kjimikaalijas izmanto. Latvijaa veel senteevu lauksaimnieciiba pilnaa sparaa - te tik ljoti ar kjimikaalijaam neaizraujas, varam priecaaties. Tomeer, tendence lietot arvien vairaak kjimikaalijas ir, un ar iestaashanos EU shii tendence palielinaas milziigi dazhaado stulbo "kvalitaates" prasiibu deelj. Mums pret sho kjimikaaliju izmantoshanu vajadzeetu ciiniities! Necieshu eest, piem., aabolus, veikalaa pirktus, kas garsho peec kjiimijas. Ieniistu lipiigas auglju mizas, ja zinu, ka dabiski taadas taas nav. Muus te pieshtopee ar visaadaam kjimikaalijaam... Jaarij gjeneetiski modificeetas lietas. Un mums netiek dotas iespeejas izveeleeties, muus piespiezh izveeleeties muusu visu maki, kas veido produkcijas klaastu viekalos. Briivaa tirgus ekonomika... Es atbalstu taadu progresu kaa lietu gjeneetisku modificeeshanas attiistiibu, kjimikaaliju izgudroshanu, bet uzskatu, ka veel 10x vairaak liidzeklju buutu jaaiegulda izpeetes darbos, kas nodarbojas ar kaitiiguma peetiishanu. Mums buutu jaarij tikai taas kjimikaalijas, par kuraam ir gandriiz drosha paarlieciiba, ka ljotmazkaitiigas muusu organismiem. Diemzheel, visu izjauc briivaa tirgus ekonomika. Es neesmu par citiem pastaavoshajiiem ekonomikas veidiem (neviens pie muusu kultuuras nav pastaaveet speejiigs, un, kaa zinaam no pieredzes, ar ekonomiku kultuuru nevar tik vienkaarshi izmainiit), es esmu par to, lai tiek mainiita vai nu cilveeces vispaareejaa kultuura, attieksme pret pasauli ar kaut kaadas religjijas ievieshanu. Vai savaadaak ir iespeejams izmainiit cilveeka "Gribu visu par neko" attieksmi? Nu ka aizrakstiijos...

Vot, taadas manas domas. Gan jau vismaz 3 cilveeki patieshaam arii izlasiis smile.gif

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 20:58
Post #36

limpene grauž aknas

Un pasaule tomeer ir telepaatijas pilna...

Kameer es rakstiiju ShinChan pieskaaraas manam saakotneejam domu lidojumam:
Taču tad atkal rodas problēma. Vai varde vairs būs ieinteresēta pati meklēt sev pārtiku, ja viss tai būs pasniegts pie pašas dīķmalas noteiktās dienas stundās? Tas ir līdzīgi kā ar sociālajiem pabalstiem nēģeriem. Kā tu sāc viņam maksāt tā vsjamais vairs nejūt vajadzību strādāt.

Un peec tam deBUGa ietelepatizeejaas manaa otraa domu lidojumaa:
Vardes pasludinaat par sveeto dziivnieku (nu gluzhi kaa govis Indijaa) un visus diikjus, grsavjus un lielaakaas peljkjes, kur naarsto vardes par sveetvietaam. Par vardes sabraukshanu/samiishanu u.c. noslakteeshanu mirstiigajiem piedraudeet ar muuzhiigu degshanu elles liesmaas...

Liek padomaat...

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 21:02
Post #37

Shishaku

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 19:55)
Es atbalstu taadu progresu kaa lietu gjeneetisku modificeeshanas attiistiibu, kjimikaaliju izgudroshanu, bet uzskatu, ka veel 10x vairaak liidzeklju buutu jaaiegulda izpeetes darbos, kas nodarbojas ar kaitiiguma peetiishanu.
*
Ne shtrunta nav jaaiegulda... mees progresiivaa cilveece jau veicam globaala meeroga experimentu... un tu jau tur briivpraatiigi/piespiedu kaartaa piedalies... tagad vajag tikai sagaidiit rezultaatus (ja protams izdosies nodziivot)... haljava its makes me happy...

P.S. Gan jau arii atlikushie divi izlasiis...

--------------------
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 21:10
Post #38

limpene grauž aknas

QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 20:02)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 19:55)
Es atbalstu taadu progresu kaa lietu gjeneetisku modificeeshanas attiistiibu, kjimikaaliju izgudroshanu, bet uzskatu, ka veel 10x vairaak liidzeklju buutu jaaiegulda izpeetes darbos, kas nodarbojas ar kaitiiguma peetiishanu.
*
Ne shtrunta nav jaaiegulda... mees progresiivaa cilveece jau veicam globaala meeroga experimentu... un tu jau tur briivpraatiigi/piespiedu kaartaa piedalies... tagad vajag tikai sagaidiit rezultaatus (ja protams izdosies nodziivot)... haljava its makes me happy...
*

Ja saliidzinaam sho eksperimentu ar procesora overclockoshanu, tad tu tagad saki, ka eksperiments buus izdevies, kad procesors buus paarkarseets, un nostraadaas pretsadegshanas limits. Bet njem veeraa, ka protsadegshanas limits var arii nenostraadaat, jo veel neviens to nav iestaadiijis wink.gif Un, ja arii tiks taa padariishana aptureeta, un cilveece beidzot sapratiis, kaa procis paardedzis, tad buus lielais murgainais dzeseeshanas periods, kas galarezultaataa buus tikai paleeninaajis cilveeces attiistiibas progresu. Pat nezinu, vai gribu piedziivot periodu, kad procesors ir paarkarsis, un tiek leenaam dzeseets istabas periodaa. Tas atgaadina filmas par pilseetaam tuksneshu vidos, ar kupoliem un second hand tehniku... saaliits paraads, ko atstaat muusu beerniem.

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 21:10
Post #39

ultrafilozofs

bet par vardēm, par vardēm... par mūsu sāpju bērnu.
deBUGa: vardes pasludināšana par svēto dzīvnieku varētu būt izeja, tikai tad viņas pārlieku savairosies un gribot negribot nāksies kāpt uz galvas. Varbūt iesākumā varētu mēģināt ar kādu konkrētu sugu, tā teikt pilotprojektu uztaisīt, piem., zaļās kokvardes pasludināt par meža dieva (kaut kāda tur) svēto dzīvnieku. Ja tas veiksmīgi tiks realizēts tad jau varēs sugu skaitu paplašināt, pieķerot klāt arī krupjus. Galvenais priekšdarbs ko vajag veikt ir mītu radīšana. Piem., ieraudzīt vardi nozīmē laimīgu visu nākamo nedēļu vai ja krupis uzčurā uz rokas (un viņi to noteikti izdarīs) tad būs samtaina āda. Nu kaut ko tam līdzīgu. Tad kad tas būs tautās iegājies tad nebūs grūti ieviest arī varžu/krupju/tritonu vobšem abinieku kultu. Un tad jau vardes sabraukšana uz ceļa beigsies ar publisku nopēlumu, tas būs līdzvērtīgi urinēšanai gaišā dienas laikā autobusa pieturā (tas jau ir gadījums no dzīves).
edg: pret ķimikālijām ir jācīnās jo tās iznīcina varžu dabīgo vidi. Bet kā, kā?

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 21:17
Post #40

ultrafilozofs

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:10)
Pat nezinu, vai gribu piedziivot periodu, kad procesors ir paarkarsis, un tiek leenaam dzeseets istabas periodaa. Tas atgaadina filmas par pilseetaam tuksneshu vidos, ar kupoliem un second hand tehniku... saaliits paraads, ko atstaat muusu beerniem.
*

Oftopika oftopiks:
Zinat ko es vēlos? Vienu lielu meteorītu, kas ietriecas zemeslodē un sašķaida šo planētu sīkās druskās. Taču tam jānotiek līdz tam laikam, kad cilvēks kļūst pietiekami zinošs, lai sāktu kolonizēt citas planētas. Tāds lūk anti humānists es esmu. ā un vēl, es vēlos, kaut es to mirkli pats arī piedzīvotu biggrin.gif

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 21:18
Post #41

Shishaku

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:10)
ja krupis uzčurā uz rokas (un viņi to noteikti izdarīs) tad būs samtaina āda.
*
Kushhhhhh!!! TAADI teksti nemaz nepaliidzees abinieku izdziivoshanai, ja par to izlasiis parfimeerijas razhotaaji! mad.gif

Piedaavaaju radikaalaaku risinaajumu:
Salasiit kopaa gaishaakos cilveeces praatus - biologus, matemaatikjus, militaaristus u.t.t. un kopiigiem speekiem pieraadiit, ka vardes nemaz need vai pat nemaz neeksistee, taatad taas nav jaabaro... parasrajiem ljautinjiem. To driiks dariit tikai pasaulslaveni un attieciigi doktora graadu ieguvushie filozofi (un tikai pienjemot no preteejaa).

--------------------
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 21:23
Post #42

limpene grauž aknas

*

Ja tu ruupiigaak buutu lasiijis manu postu, tad saprastu, ka mana doma ir cilveeces ekonomikas radikaala mainiishana, ko var panaakt ar kultuuras mainju, ko var panaakt ar attieciigas religjijas ievieshanu. Tas ir ilgterminja projekts, bet religjiju ieviest var, kaa mees zinaam no veestures. Un taas lietas var apvienot - religjijaa var iepiit iipashu attieksmi pret vardeem. Vieniigi pirmais, kas jaaizdara - jaaizdomaa, kaa muusdienu cilveeku padariit par ticiigo. To var izdariit, ja maina cilveeka attieksmi pret dziivi, sabiedriibas kultuuru. Esam apgriezushies par 270 graadiem, bet starpiiba ir liela. Izmainiit kultuuru ekonomikas uztveres jomaa ir daudz gruutaak, nekaa izmainiit kultuuru religjiskaas uztveres jomaa. Var pamazaam ieviest ticeejumus, kam cilveeki "ticees" taapeec, ka "kaapeec ne, visi taapat dara", bet ar laiku tas veidosies kaa parazha, cilveeks paarveidosies par rituaalus miiloshu cilveeku, par cilveeku, kursh veeleesies tureeties pie izstraadaatiem dziives principiem, ko lietojushi jau vinju senchi un senchu senchi, un tad mees paraadiisim cilveekam, ka, redz, bija taadi laiki, kad daba bija augstaa godaa... Var arii meegjinaat piechakareet cilveeci, staastot, ka ir matemaatiski atklaata cilveeku un dziivnieku garu saistiiba... Var leenaam atradinaat cilveeku no matemaatiskaas domaashanas, pieveersties intuitiivaas domaashanas attiistiishanai skolaas, mainiit jauno paaudzhu domaashanas formas, dziives uztveri, tajaa pashaa laikaa iepinot kaut ko par dziivniekiem, taadeejaadi biidot jauno paaudzhu domaashanas attiistiibu uz mums vajadziigo dziivniekmiillju domaashanu. Nu ka gan pietiks...

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 21:24
Post #43

ultrafilozofs

QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 20:18)
Piedaavaaju radikaalaaku risinaajumu:
Salasiit kopaa gaishaakos cilveeces praatus - biologus, matemaatikjus, militaaristus u.t.t. un kopiigiem speekiem pieraadiit, ka vardes nemaz need vai pat nemaz neeksistee, taatad taas nav jaabaro... parasrajiem ljautinjiem. To driiks dariit tikai pasaulslaveni un attieciigi doktora graadu ieguvushie filozofi (un tikai pienjemot no preteejaa).
*

Lai to daudz maz veiksmīgi varētu realziēt ir radikāli jāsamazina varžu populācija un tās jālokalizē īpašās svētvietās, kas vienkāršiem ļažiem ir pieietamas reizi gadā un arī tad ar lielu bijību drīkst uzlūkot tikai vardes pleznu un ja varde šajā brīdī iekurkstās, tad tas nozīmē, ka tā ir izrādījusi īpašu labvēlību publikai. Vardes glorifikācija nenotiks veiksmīgi, ja katrā piemājas dīķī būs čupa varžu. Kas tad tas par svēto dzīvnieku?

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 21:27
Post #44

ultrafilozofs

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:23)
*

Ja tu ruupiigaak buutu lasiijis manu postu, tad saprastu, ka mana doma ir cilveeces ekonomikas radikaala mainiishana, ko var panaakt ar kultuuras mainju, ko var panaakt ar attieciigas religjijas ievieshanu.
*

Vardēm draudzīgas lauksaimniecības metodes? Varbūt varētu uz pārbaudītu ķimikāliju toveriem likt virsū uzlīmi "vardēm nekaitīgs" pārbaudījis tas un tas. Kaut kas līdzīgs mūsu "zaļajām karotītēm" un dietologu uzlīmēm.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 21:31
Post #45

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:17)
Zinat ko es vēlos? Vienu lielu meteorītu, kas ietriecas zemeslodē un sašķaida šo planētu sīkās druskās. Taču tam jānotiek līdz tam laikam, kad cilvēks kļūst pietiekami zinošs, lai sāktu kolonizēt citas planētas. Tāds lūk anti humānists es esmu. ā un vēl, es vēlos, kaut es to mirkli pats arī piedzīvotu biggrin.gif
*

Es reiz domaaju taa: "Nee, taa nu es Nekad nedariishu, esmu tachu cilveeciigs cilveeks!" Un tad es izdomaaju: "Ehh, noriebaas buut cilveeciigam, buus jautri, nekas briesmiigs jau nenotiks..." Un tad es to izdariiju. Un tad iestaajaas haoss to cilveeku pasaulee, kuriem es to izdariiju. Un visi bija daudz nelaimiigaaki, nekaa es jebkad buutu vareejis iedomaaties. Bet uzradaas varonji, kas haosu izlaboja. Un visi atkal bija laimiigi. Un tajaa pasaulee atkal ir miers. Tas ir patiess staasts no manas dziives, tikai hiperboliskaa atteelojumaa.
Redzi, ShinChan, tu neapzinies, ka tad, kad shis meteoriits jau tuvosies zemei, un visi to zinaas, kaadas buus cilveeces saapes. Taas paarspees visu, kam tu jelkad buutu ticeejis. Tev liksies, ka tik traki tachu nevar buut, bet taa buus. Tu domaasi, ka cilveecei to taa nebuutu jaauztver, bet vinja to taa uztvers - ar mokaam un cieshanu pilna. Tu nespeesi taas tureet, tu jutiisies vainiigs par savu veelmi. Tu veeleesies, lai nekad nebuutu to veeleejies. Un neuzradiisies varonji, zeme ies bojaa... Un tu iesi bojaa psihologjiskaas saapees.

--------------------
+Quote Post

7 Pages V < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 04:05