IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

7 Pages V « < 3 4 5 6 7 >  
Closed TopicStart new topic
> Par varžu barošanu, Vajadzīgs jūsu viedoklis
ShinChan
post Nov 1 2004, 21:59
Post #61

ultrafilozofs

Group: Chuunin
From: durdom

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:53)
Radikaalas metodes nebuus iistais panjeemiens. Radikaaliem jaabuut meerkjiem, radikaaliem jaabuut celjiem, kaa pie meerkjiem nokljuut, bet metodeem, kaa pa shiem celjiem paarvietoties ir jaabuut taadaam, lai cilveece uzskatiitu, ka attiistiiba ir notikusi pati no sevis, neviena iipashi nevirziita.
Ja metodes buus radikaalas, tad cilveekaa radiisies pretestiibas speeks. Ja veelies par sho teemu parunaat, varu tev iedot manis rakstiitu specially for Crash apcereejumu par nacionaalisma teemu.
*

Dod tik šurp. Man ar viņu ar bija par sho tēmu saruna.
Ja reiz mēs uzstādām tādu mērķi, pag, kāds tas bija, ak jā, vardes rullzzz, tad jārēķinās ar zināmu opozīciju vienalga vai tu lieto pātagas vai burkāna metodi (vai abus kopā).
Mans piedāvājums varētu būt'bērnu atšķiršana no mātēm jau uzreiz pēc dzimšanas un audzināšana īpašās iestādēs, kas speciāli paredzētas smadzeņu skalošanai. Efekts būtu vienreizējs (Orvela "1984" un filma "Equilibrium" varētu kalpot par paraugu).

--------------------
Es esmu, kas es esmu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 22:04
Post #62

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 20:59)
QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 20:53)
Radikaalas metodes nebuus iistais panjeemiens. Radikaaliem jaabuut meerkjiem, radikaaliem jaabuut celjiem, kaa pie meerkjiem nokljuut, bet metodeem, kaa pa shiem celjiem paarvietoties ir jaabuut taadaam, lai cilveece uzskatiitu, ka attiistiiba ir notikusi pati no sevis, neviena iipashi nevirziita.
Ja metodes buus radikaalas, tad cilveekaa radiisies pretestiibas speeks. Ja veelies par sho teemu parunaat, varu tev iedot manis rakstiitu specially for Crash apcereejumu par nacionaalisma teemu.
*

Dod tik šurp. Man ar viņu ar bija par sho tēmu saruna.
Ja reiz mēs uzstādām tādu mērķi, pag, kāds tas bija, ak jā, vardes rullzzz, tad jārēķinās ar zināmu opozīciju vienalga vai tu lieto pātagas vai burkāna metodi (vai abus kopā).
Mans piedāvājums varētu būt'bērnu atšķiršana no mātēm jau uzreiz pēc dzimšanas un audzināšana īpašās iestādēs, kas speciāli paredzētas smadzeņu skalošanai. Efekts būtu vienreizējs (Orvela "1984" un filma "Equilibrium" varētu kalpot par paraugu).
*

Ir ljoti liela atshkjiriiba, vai lieto paatagas vai burkaana metodi.
Ja lieto paatagas metodi, ir ljoti liela opoziicija, jo opoziicija ir pret visu, ko uzspiezh.
Ja lieto burkaana metodi, tad taa no aarpuses neizskataas peec uzspieshanas, taa izskataas peec taa, ka tu pats esi izdariijis izveeli. Un ja jau tu pats izveeleejies - pret ko opozicioneesi?

Taapeec burkaana metode ir vieniigaa atbalstaamaa, nekur neder paatagas metode.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 22:10
Post #63

ultrafilozofs

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:04)
Ja lieto paatagas metodi, ir ljoti liela opoziicija, jo opoziicija ir pret visu, ko uzspiezh.
Ja lieto burkaana metodi, tad taa no aarpuses neizskataas peec uzspieshanas, taa izskataas peec taa, ka tu pats esi izdariijis izveeli. Un ja jau tu pats izveeleejies - pret ko opozicioneesi?

*

Bet kā? Kā tu no brīva prāta bez lielas propagandas un represīvā aparāta spēsi cilvēkos ieviest apziņu ka jārīkojas ir tieši tā un ne citādi. Pārliecināšanas metodēm pašām ir jābūt pārliecinošām gan idejiski gan, ja nepieciešams fiziski. Ar vienu pašu burkānu te būs par maz, jo cilvēki redzēs, ka tiem nākas atteikties no daudzām līdzšinēām savas dzīves kvalitātēm tikai tamdēļ, lai vardes varētu dzīvot laimīgi. Ar pātagu, ar pātagu viņus.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 22:20
Post #64

Shishaku

*
Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.

QUOTE(ShinChan)
Ar pātagu, ar pātagu viņus.
Mees dziivojam demokraatiski/kapitalistiskaa (vai kapitaaliski/demokraatiskaa kaa nu kuram labpatiikas) valstii. Jaaciinaas ir ar "godiigaam" un "demokraatiskaam" metodeem. Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 22:21
Post #65

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:10)

*

Bet kā? Kā tu no brīva prāta bez lielas propagandas un represīvā aparāta spēsi cilvēkos ieviest apziņu ka jārīkojas ir tieši tā un ne citādi. Pārliecināšanas metodēm pašām ir jābūt pārliecinošām gan idejiski gan, ja nepieciešams fiziski. Ar vienu pašu burkānu te būs par maz, jo cilvēki redzēs, ka tiem nākas atteikties no daudzām līdzšinēām savas dzīves kvalitātēm tikai tamdēļ, lai vardes varētu dzīvot laimīgi. Ar pātagu, ar pātagu viņus.
*

biggrin.gif

"Cilveeki redzees, ka tiem naakas atteikties no daudzaama liidzshineejaam savas dziives kvalitaateem tikai tamdeelj, lai vardes vareetu dziivot laimiigi"

Muusdienu sabiedriibai (taadiem kaa tu) tas tieshaam ir "tikai tamdeelj", tieshi taapeec jau es uzskatu, ka jaamaina cilveeku attieksme, vinju veertiibu modelis. To es iesaku dariit ar religjijas ievieshanu. Un religjiju VAR ieviest pakaapeniski, bez represijaam. Protams, tas buus process ar laiku 50-200 gadi, bet cerams, ka veel nav par veelu, un rezultaats var buut pirms cilveece sevi izniicina. deBUGa ieteica labas metodes kaa ar burkaana metodi vilkt cilveeci uz miermiiliibas pusi pie esoshaas kultuuras - jaaizmanto meedijus, lai tie, uz eshoshaa kultuuras modelja balstiitas izpeetes, veidotu cilveeku pasaules uztveri mums vajadziigaa virzienaa (meediju ietekme ir miiiilziiga). Un lai tiktu pie meediju kontroleeshanas arii nav obligaati jaaizmanto radikaalas metodes, kas novestu pie cilveeces pretestiibas meediju ticiibai. To jaadara ar viltu, galvenais ir apvienot meediju lielaakos magnaatus, paareejie sekos. Un shos magnaatus nav obligaati jaaapvieno kaa shiis idejas sekotaajus ar lozhmeteeja paliidziibu - var to dariit aroii patieshaam vinjiem liekot noticeet, vai arii vienkaarshi panaakot vadiibas mainju (tas nav iipashi radikaali - taa nav napaleona gaashana). Lai jaunaa vadiiba buutu muusu cilveeki, ar mums nepietiks, jaaveido atbalstiitaaju sekta.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 22:24
Post #66

limpene grauž aknas

Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram  tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.

Taa vienalga buus burkaanu metode, tikai uzlabota, pilnveidota.

Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.

Shaadai radikaalai metodei uzradiisies pretinieki, kas teikts: "Naudu nedod muusu algaam, bet dod kaut kaadu stulbu varzhu izpeetei!!!"

To visu vajag dariit daudz leenaak, ar meeru, lai pretestiiba buutu nenoziimiiga.

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 22:29
Post #67

ultrafilozofs

QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 21:20)
Ar burkaana metodi ir taa probleema, ka vienmeer atrodas izleceeji, kas grib atshkjirties no visiem. Piedaavaaju saakumaa veikt sabiedriskaas domas izpeeti. Un tad popularizeet katrai cilveeku gruppai savu atbilstosho varzhu sugu. Nu piemeeram  tautai pietiktu ar zaljajaam ezera vardeem - izleceejiem kraasaini-indiigaas muuzhzaljo tropu mezhu sugas.
*

Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi? Laikam jau tā informatīvā kampaņa tomēr papriekšu būtu jāveic. Iesākumā varētu izsludināt Varžu dienu vai pat nedēļu ar īpašu šai tematikai atvēlētu programmu: informatīvi semināri, zoo eksponātu demonstrējumi, zoologu lasījumi skolās un augstskolās, akcija "Vardēm būt" utt. Taču tam visam jānotiek nevis spontāni bet gan centralizēti, nezinu vai valdība ir gatava atvēlēt tam līdzekļus, varbūt Starptautiskais dabas fonds vai kāda cita NVO ir gatava uzņemties iniciatīvu?

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 22:34
Post #68

ultrafilozofs

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:21)
Muusdienu sabiedriibai (taadiem kaa tu) tas tieshaam ir "tikai tamdeelj", tieshi taapeec jau es uzskatu, ka jaamaina cilveeku attieksme, vinju veertiibu modelis. To es iesaku dariit ar religjijas ievieshanu. Un religjiju VAR ieviest pakaapeniski, bez represijaam. Protams, tas buus process ar laiku 50-200 gadi, bet cerams, ka veel nav par veelu, un rezultaats var buut pirms cilveece sevi izniicina. deBUGa ieteica labas metodes kaa ar burkaana metodi vilkt cilveeci uz miermiiliibas pusi pie esoshaas kultuuras - jaaizmanto meedijus, lai tie, uz eshoshaa kultuuras modelja balstiitas izpeetes, veidotu cilveeku pasaules uztveri mums vajadziigaa virzienaa (meediju ietekme ir miiiilziiga). Un lai tiktu pie meediju kontroleeshanas arii nav obligaati jaaizmanto radikaalas metodes, kas novestu pie cilveeces pretestiibas meediju ticiibai. To jaadara ar viltu, galvenais ir apvienot meediju lielaakos magnaatus, paareejie sekos. Un shos magnaatus nav obligaati jaaapvieno kaa shiis idejas sekotaajus ar lozhmeteeja paliidziibu - var to dariit aroii patieshaam vinjiem liekot noticeet, vai arii vienkaarshi panaakot vadiibas mainju (tas nav iipashi radikaali - taa nav napaleona gaashana). Lai jaunaa vadiiba buutu muusu cilveeki, ar mums nepietiks, jaaveido atbalstiitaaju sekta.
*

Tu esi nelabojams utopists biggrin.gif Uz šo lietu ir jāskatās daudz pragmatiskāk. Teikšu tieši - bez radikālām metodēm būtisku uzlabojumu šajā jautājumā nebūs, jo cilvēks savā būtībā ir savtīgs, melīgs, zaglīgs egoists (ar ļoti retiem izņēmumiem).

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 22:36
Post #69

Shishaku

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:24)
Taa vienalga buus burkaanu metode, tikai uzlabota, pilnveidota.
Es tikai noraadu uz potenciaalajiem risinaajuma truukumiem un piedaavaaju iespeejamos maarketinga apakshrisinaajumus.

QUOTE(edg @ Nov 1 2004, 21:24)
Iesaakumam vareetu veelreiz gaazt valdiibu, lai budzhetaa atveel liidzekljus iepriekshmineetajam sociologjiskajam peetiijumam.
Shaadai radikaalai metodei uzradiisies pretinieki, kas teikts: "Naudu nedod muusu algaam, bet dod kaut kaadu stulbu varzhu izpeetei!!!"
*
Valdiibas gaashana t.i. pavisam klusi un nemanaami, jeb demokraatiski - pikjis paardesmit kabataas. Budzhetaa nav obligaati jaabuut punktam "Varzhu izpeetei". Tur var figureet punkts "Pabalstu palielinaashana truuciigajiem". Es domaaju, ka 100% varzhu populaacija var tikt pieskaitiita pie truuciigajiem, jo sanjem mazaak par minimaali noteikto algu, turklaat straadaa drausmiigos - veseliibu gandeejoshos apstaakoljos. Var noformeet arii kaa "Pabalstus daudzbeernu gjimeneem". Jaaizmanto pilniibaa visas iespeejas, ko piedaavaa demokraatijas salaulaashana ar korupciju.

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 22:44
Post #70

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:29)
vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību?
*

Ja iestaastiisim snowbordistiem, ka vinju varde ir baltaa deeljmugurvarde, tad vinji pashi paintereseesies par to, kas tas ir par zveeru, jo kaa tad nezinaasi, kas tas ir, ja tas ir tikai tev un ir kruti, ka tev tas ir. Un lielaakajai daljai kaadas sabiedriibas grupas daliibnieku ir tieksme par savu grupu izzinaat peec iespeejas vairaak, tas ieskaitiis grupas vardi-talismanu.

--------------------
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 22:47
Post #71

Shishaku

Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi?
*
Tur jau taa ideja, ka parastai tautai nav jaapiepuul savas smadzenes un jaadomaa, kaadu sugu izveeleeties. Meediji vienmeer var paruupeeties par cilveeku un piedaavaat populaaraako tautas klases risinaajumu. Bet "inteligjenci" taapat vien "nenopirksi" naaksies piedaavaat eksluziivos variantus kautvai taas pashas "lāsumaīnās kokpiržvardes" (Tikai maarketingam naaksies piestraadaat pie sugas nosaukuma. Iespeejams, ka naaksies atstaat latiinisko (Plankumsis Pirdulus) - izgliitotai tautai patiik sveshvaardi)

--------------------
+Quote Post
ShinChan
post Nov 1 2004, 22:54
Post #72

ultrafilozofs

QUOTE(deBUGa @ Nov 1 2004, 21:47)
Doma interesanta, taču vai cilvēki ir pietiekami informēti par vardēm un to sugu daudzveidību? Vai nebūs tā, ka vienkāršļaužiem būs grūti atbildēt'uz šo jautājumu, jo vairums viņu nebūs bijuši Zoo tropu mājā un redzējuši lāsumaīnās kokpiržvardes vai Amazones lielkārpu krupi?
*
Tur jau taa ideja, ka parastai tautai nav jaapiepuul savas smadzenes un jaadomaa, kaadu sugu izveeleeties. Meediji vienmeer var paruupeeties par cilveeku un piedaavaat populaaraako tautas klases risinaajumu. Bet "inteligjenci" taapat vien "nenopirksi" naaksies piedaavaat eksluziivos variantus kautvai taas pashas "lāsumaīnās kokpiržvardes" (Tikai maarketingam naaksies piestraadaat pie sugas nosaukuma. Iespeejams, ka naaksies atstaat latiinisko (Plankumsis Pirdulus) - izgliitotai tautai patiik sveshvaardi)
*

Mjā, mjā, laikam sāku saprast uz kuru pusi tu deķi velc smile.gif Varde kā sava statusa apliecinājums, varbūt pat varde kā mājdzīvnieks. Kā gan cilvēks pēc tam būs spējīgs pret viņu izturēties kā pret vienkāršu abinieku? Nu nekādi. Manas lielākās bažas šajā jautājumā saistās tieši ar plašsaziņas līdze\ļiem, jo tie kā zināms vistiešāk piedalās sabiedriskās domas veidošanā. Kā lai viņus piedabū pie ši varžu fetiša popularizēšanas. Jābūt kādiem ļoti spēcīgiem trumpjiem. Ja mēdiji būs kabatā tad tālākais būs tikai bērnu spēle. bet kā lai šos dabū kabatā?

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 22:57
Post #73

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:34)
Tu esi nelabojams utopists biggrin.gif Uz šo lietu ir jāskatās daudz pragmatiskāk. Teikšu tieši - bez radikālām metodēm būtisku uzlabojumu šajā jautājumā nebūs, jo cilvēks savā būtībā ir savtīgs, melīgs, zaglīgs egoists (ar ļoti retiem izņēmumiem).
*

Es divreiz (man likaas, ka triisreiz, bet tresho reizi kaut kaa neatminos vairs) savaa dziivee esmu veicis konkreetaa ljauzhu grupaa (100-200 cilveeku) radikaalas paarmainjas, kuras abaas reizees uztveera izteikti preteeji. Bija cilveeki, kas bija par, bija kas radikaali pret, bija, kas nogaidiija. Tie, kas par, tie neveeleejaas izteikties publiski, jo baidiijaas no taa, ka var atgriezties vecaa sisteema, un vinji buus zaudeejushi savu reputaaciju. Tupretii tie, kas bija pret, tik ljoti iespiiteejaas pret radikaalo, ka galu galaa izmainjas tik tieshaam nebija ilglaiciigas. Cilveeks, grib lai viss buutu labaak, bet tajaa pashaa laikaa neveelas neko mainiit. Stulbs paradokss. Reaals paradokss.

Nav veerts riskeet ar kritiski radikaalaam metodeem, jo to neizdoshanaas gadiijumaa buus stingri negatiiva attieksme pret to, ko sludinaaja shiis metodes pielietotaaji. Labaak neriskeet un leenaam. Ekonomikas naudas ieguldiishanas princips: "Neliec visas olas vienaa grozinjaa!" Buus lielaaks labums, ja pratiisim speet atrast kompromisu starp risku un pateereeto laiku.

Un es neesmu nekas nelabojams. Manas smadzenes ir ljoti uzskatmainiigas, un es ruupeejos, lai taa buutu arvien. Es vieniigi mainu uzskatus, ja man pieraada preteejo. Un visi uzskatu, ko es, kaa droshi vien izskataas, aizstaavu taa, it kaa buutu pilniigi paarliecinaats par to pareiziibu, ir manaas aciis tikai visreaalaak(parasti) iespeejamie risinaajumi starp ljoti daudziem, kurus es nevienu nenoliedzu.

--------------------
+Quote Post
edg
post Nov 1 2004, 23:03
Post #74

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:54)
Ja mēdiji būs kabatā tad tālākais būs tikai bērnu spēle. bet kā lai šos dabū kabatā?
*

Man liekas, ka tu ignoree manus postus... dry.gif
Es jau teicu, ka vajag riikot varzhu miiljotaaju sektu, kuras paarstaavjus arii iedabuusim galveno meediju magnaatu kreeslos. Tas, kaa vinjus tur dabuut jau ir ljoti vispaarzinaams jautaajums: "Kaa tikt augstaa amataa?" To var dariit ar varbadriigaam metodeem (piemeeram, piespiest magnaatu parakstiit attieciigos papiirus un nomirt dabiskaa naavee), ar radnieciibas metodeem (piemeeram, ieprecinaaties ar magnaata meitu, lai paarnjemtu vinja uznjeemumu peec vinja dabiskaas (vai "dabiskaas") naaves), ar naudas metodeem (uzpirkt meediju magnaatu ir gandriiz neiespeejami, bet var uzpirkties liidz meediju magnaata tieshaa padotaa vietai, un tad pielietot pakaljaa liishanas vai, "es negulju, tik straadaaju firmas labaa" metodi, u.c.), var arii kaadu citu, ko aatrumaa nevaru iedomaaties.

--------------------
+Quote Post
deBUGa
post Nov 1 2004, 23:11
Post #75

Shishaku

QUOTE(ShinChan @ Nov 1 2004, 21:54)
Varde kā sava statusa apliecinājums, varbūt pat varde kā mājdzīvnieks. Kā gan cilvēks pēc tam būs spējīgs pret viņu izturēties kā pret vienkāršu abinieku?
*
Pirmkaart: Ir jaaizniicina stereotipi, ka vardiite ir pretiigs, slapsh un negliits dziivnieks. Taa sakot nost ar melno PR. Sheit paliidzees tikai reklaamas kampanjas - paziistami aktieri/modeles/politikji paraadaas publikaa ar saviem miiljaakajiem maajdziivniekiem (uzmini ko!). Vardei maajdziivniekam jaabuut tikpat izplatiitai un tikpat kraasainai, kaa muusdienu mobiilajam telefonam. Var iesaakt ar Japaanu - galu galaa jamiem tur juutams maajdziivnieku truukums (tamagochi, aibo u.t.t. to pieraada) tikai saakumaa laikam naaksies izmantot elektroniskaas vardes un tad leenaam paariet uz dziivajaam, motiveejot ar atgriezshanos pie senteevu tradiicijaam. Amerikaanji pashi "nospers" ideju no japaanjiem, bet taalaak tas ies kaa laviina...

Otrkaart Tad jaatiek valjaa no shiem pretiigajiem kakjeeniem/sunjukiem/kaamiishiem un citiem evoluucijas paarpalikumiem (Mums kaa jaunaakajam (un sapraatiigajam) atzarojumam pirmaamkaartaam jaaruupeejas par "vecaakiem" un tikai tad par "muusu mazaakajiem braaljiem"). So sheitan liidzees biezs antireklaamas slaanis: visi paareejie - slimiibu (sheit var figureet saraksts saakot ar AIDS kaamiishiem un beidzot ar putnu gripu papagailjiem) un paraziitu (blusas papagailim liidz pat triismetriigie lentenji kaamiitim) paarneesaataaji.

Treshkaart Neaizmirstam par beerniem. Tieshi vinji ir muusu naakotne - tie, kas izpaltiis un saglabaas muusu idejas. Sheit tikai smadzenju skaloshana.

--------------------
+Quote Post

7 Pages V « < 3 4 5 6 7 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 23:37