![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(harpy @ Feb 3 2006, 18:29) lirika ir taa pati dzeja - katrs vinjaa saskata to ko grib saskatiit, vienam vinja ir tuksha vienam nav. Atkariigs no taa, kas galvaa, un tas naf smadzenju krunkainiibas jautajaums, bet pieredzes jautajaums. Lielaa gadiijumaa taa ir taisniiba. Taada dzeja speelee uz cilveeka emocijaam un pieredzi, ljaujot katram pasham atrast savu emocionaalo baudu. Bet ir arii dzeja, kuraa autors pats meegjina kaut ko pateikt. Un, aivvv, dziesmai nav obligaati jaabuut labiem tekstiem! Tik vien kaa shis topiks ir tieshi par dziesmu ar labiem tekstiem pazushanu no Latvijas populaaraas muuzikas. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Sērfijs |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 453 Joined: 30-May 05 ![]() |
QUOTE(edg @ Feb 4 2006, 09:52) ... Un, aivvv, dziesmai nav obligaati jaabuut labiem tekstiem! Tik vien kaa shis topiks ir tieshi par dziesmu ar labiem tekstiem pazushanu no Latvijas populaaraas muuzikas. Tieshi taapeec taa ir populaaraa muuzika, ka no taas netiek sagaidiiti nekaadi filozofiskie teksti, bez tam, ko gan mees varam zinaat, visi tik trallina, tas teksts ir uber, jo vaardu autors ir domaajis par to un shito, kaa mees varam zinaat, par ko domaaja autors, varbuut tas pats Elsbergs rakstot " Pie baltas lapas apseezhos" domaaja par sunjiem savaa pagalmaa. Bez tam, ja meklee ubertekstus vai revolucionaari jaunu skanju muuzikaa, popmuuziku neklausas, mekleejam tekstus, luudzu, Kaspars Dimiters, Valdis Ataals, Maara Zaaliite un ko (komponisti, kas ar vinju ir straadaajushi). -------------------- I am an expert on anime and I become very angry when people give uneducated opinion on anime. Anime is very serious exact science and not a stupid way to kill time, it is very important to know about this subject. If you are not knowledgeable about anime then you are a moron.
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(Sephiroth @ Feb 4 2006, 10:31) ko gan mees varam zinaat, visi tik trallina, tas teksts ir uber, jo vaardu autors ir domaajis par to un shito, kaa mees varam zinaat, par ko domaaja autors, varbuut tas pats Elsbergs rakstot " Pie baltas lapas apseezhos" domaaja par sunjiem savaa pagalmaa. Vinjsh vareeja kaut tualetes apmekleejumu domaat, bet, ja rezultaats tik daudziem cilveekiem liekas tik labs (ehh, ko es maanu... ja tas _man_ liekas labs) - tad lai vinjsh domaa veel! -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Feb 3 2006, 18:07) QUOTE Kā jau oponēju lasītavā, latviešu mūziku tik pat kā neklausos, jo, manuprāt, gandrīz visas dziesmas ir vienkārši stulbas, bezjēdzīgas, turklāt atstāj iespaidu, ka to autori ir prātā tērēti. Ja nu kāds grib iebilst, lūgums vispirms noklausīties un saprast Juli - Warum. Tu nonāc zināmās pretrunās. Saki, ka neklausies latviešu mūziku, bet apgalvo, ka tā ir stulba. Lai varētu izteikt šāda veida apgalvojumu vispirms ir jāiepazīstas ar subjektu uz kuru apgalvojums attiecas, un ne jau vienas grupeles vienu dziesmeli, bet gan latviešu mūziku kā kompleksu pasākumu. Ja tu saki, ka latviešu ūzižuika ir stulba vienlaicīgi ar to domājot "Šlāgerputeni 2006" tad tu gribot negribot pasaki, ka stulba ir arī Imanta Kalniņa 4. simfonija. P.S. varbūt kāds varētu uzskaitīt to "labo" mūziku! |
silk |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 33 Joined: 5-January 06 ![]() |
Godīgi sakot, Latvija mūzikas ziņā sāk līdzināties un jau līdzinās kaut vai tai pašai Amerikai. Klausoties to latviešu mūziku, kas tagad skan topos, man nolaižas rokas. Viss plūst, viss mainās... Tikai es nesaprotu kāpēc mūziķi naudas dēļ ir gatavi uz visu, pat rakstīt pliekanus tekstus pusaudžu bariem, kuriem ir vajadzīgas tikai viegli sagremojamas melodijas ar skaistiem vārdiem. Tad vēl saka, ka mūsdienu jauniešu problēma ir tā, ka viņi nespēj pamatot savu viedokli. Tādi "pēdējie romantiķi" un sapņotāji kā Freimanis ar savām dziesmām tikai notrulina, kāda jēga ir skaistiem vārdiem, ja tiem nav jēgas? Mani tāpat kaitina arī Līvi ar savu pārspīlēto patriotismu un mīlestību pret latviešu tautu. Agrāk Līvu dziesmas tiešām bija vērtas, bet tagad tās sāk kļūt smieklīgas un uzspīlētas.
Godīgi sakot šlāgeri, jeb "tautas mūzika" mani nemaz netraucē, jo es viņu neklausos. Šlāgeri jau sen ir bijuši latviešu mūzikas sastāvdaļa. Tai nav nekādas dziļās jēgas, taču jāatceras, ka tā nemaz nav domāta visiem^^ Mani gan kaitina tas, ka šobrīd populārā mūzika dažbrīd līdzinās pašiem primitīvākajiem šlāgeriem...tā tam nevajadzētu būt. Ja man vajadzētu nosaukt tagad patiešām labu latviešu mūziku, kas ir vērtīga, man nāktos ilgi domāt... |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
hrm. kas taa par popmuuzikas izpildiitaaju neveseliigu kritiku? itkaa skaustu, ka vinji pelna.
ja nepatiik - neklausies. pietiekoshi liela iespeeja iepirkt muuzikas veikalos (vai interneta p2p veikalinjaa [tm] ;> ) to, kas patiik. nau taa kaa kaadreiz, kad izveeli bij jaaierobezho ar raidiito pa paaris valsts tv / radio kanaaliem un paretiem kasetees/platees ierakstiem muuzikas veikalos (kaut gan meloju. tajaa laikaa savaa starpaa viens otram rakstiija lentaas/kasetees izplatot diezgan plashi arii retaak pieejamas lietas ..). Uzticiibas laushana augstajiem muuzikas ideaaliem? komercializeeshanaas? ghhah. izsaku mineejumu, ka shaadus saukljus vairumaa gadiijumu skandee cilveeki, kas veel pashi nepelna sev dziivei. maz kas speej saglabaat jauniibas maksimaalismu saskaroties ar materiaalo dziivi. kura sev jaanodroshina pasham ;P |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Church saņem žetonu!
![]() Šodien LR2 izcēlās - gandrīz stūri palaidu vaļā no smiekliem. Kaut kāda pusaudžu meiteņu grupa dziedāja dziesmu ar tekstu: Man ir tavs rēzus Tu esi mans Jēzus .... Acīmredzot gadījumatskaņu ģenerators tomēr eksistē ![]() This post has been edited by Taka: Feb 5 2006, 18:48 -------------------- Press any key to continue
|
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
QUOTE(Taka @ Feb 5 2006, 11:09) ... Šodien LR2 izcēlās - gandrīz stūri palaidu vaļā no smiekliem. Kaut kāda pusaudžu meiteņu grupa dziedāja dziesmu ar tekstu: Man ir tavs rēzus Tu esi mans Jēzus .... Acīmredzot gadījumatskaņu ģenerators tomēr eksistē ![]() turpinot atskanjaas .. dzied taas kratiidamas pupus izkaukdams vaardus glupus ;> bet lai jau .. kameer mani neaizskar personiigi .. tikmeer lai komercija un taas meerkjauditorija vaaraas savaa sulaa cik vien veelas. un aizskar pietiekoshi reti. ja nepatiik kaadaa krogaa muuzika - apmekleeju citus / nepatiik radio/tv kanaals - citu utml. prasiit vairumam atbilst maniem esteetikas standartiem imho i garaam. it sevishkji ja tam visam ir vienkaarsh egoistisks zemteksts - veeleeties klausiities vairaak to, kas patiik, mazaak - paareejo. protams, @ LV maz kas bez nabas no radio tolereejams, bet vienmeer paliek alternatiiva iegaadaaties muuzikas veikalos (p2p included ;>) un klausiities uz sava ipod/nano/iriver/asdf/whatever/mobiilaa. |
Tigra2 |
![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Tāds jautājums, kad gan nav pastāvējušas grupas ar dranķīgiem tekstiem?
Atbilde - tās ir bijušas vienmēr Man liekas nav jēgas gausties par to, ka teksti dranķīgi, it īpaši ja neko izņemot gaušanos šajā sakarā netaisaties darīt. Ja mūsdienu dziesmu teksti kādam liekas dranķīgi, tad lai tas uzraksta labākus. ![]() Vairumam cilvēku, nesanāks. Atbalstu ideju, ka teksti ir jāpērk, ja pašam nesanāk. Bet to var darīt tikai tie kam ir nauda, ja naudas nav, tad neko... ![]() -------------------- |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Par to jau arī runāju. Tas ir bizness - ja kādam šāda tipa teksti patīk un viņš šādu mūziku pērk, kāpēc lai nebūtu cilvēki, kuri gribētu ievākt naudiņu tirgojot šāda tipa mūziku?
Ir pieprasījums un ir piedāvājums. Esot diezgan tuvu mobīlo sakaru biznesam varu teikt, ka ir cilvēki, kuri gatavi maksāt naudu par pilnīgām stulbībām. So what? Visiem ir iespēja uzsākt savu biznesu ar savu oriģinālo ideju un mēģināt ievākt kādu nebūt naudiņu. Taču cepties, ka kāds taisa naudu ar galīga draņķa palīdzību ir velta laika tērēšana. Kāpēc gan lai to nedarītu ja cilvēki maksā? -------------------- Press any key to continue
|
edg |
![]()
|
Es runaaju ar savu maati un vinja teica, ka kaadreiz par populaarajaam Amerikaanju dziesmaam cilveeki smeejaas tieshi to vaardu pliekaniibu deelj. Muusu pashu komponisti rakstiija muuziku dzejai.
Tas, ko es veelos un kaapeec taada nepatika pret popmuuziku, ir naiva ceriiba, ka latvieshu komponisti vareetu radiit daudz labaakus darbus, ja ruupiigaak straadaatu pie vaardiem vai daudz labaak - njemtu lielisku dzejnieku darbu tekstus. Jaa - tieshi tie komponisti, kuru dziesmu vaardi pashlaik sastaav praktiski no 6 vaardiem - "Naac man liidz! Vai tu dzirdi?" Ehh, nu kur es taads naivs sapnjotaajs gadiijies? -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 04:30 |