![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
aigarius |
![]()
|
![]() Hentai no Kami (変態の神) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: NERV Posts: 299 Joined: 28-May 05 From: Rīga ![]() |
He he, jauka diskusija. Otaku.lv kārtējo reizi patīkami pārsteidz ar interesantu saturu offtopikā
![]() Pirmam kārtām pateikšu, ka lielā ziņā lastguru ir taisnība par to, ka bez pirmā pasaules kara Latvijas vispār neeksistētu, bet otrais pasaules karš un tam sekojošais aukstais karš bija vislabākās lietas, kas ar zinātniski tehnisko progressu pagājušajā gadsimtā notika. manu prāt vispār ir pagrūti izdarīt jebko lielu, lai tas galu galā neizrādītos par labu progressam (ja nu vienīgi vispasaules totālā diktatūra Staļina vai Orvella stilā). Viss kas notiek, notiek uz labu cilvecei. Par PSRS jāsaka, ka mūsējie bija vairāk nevis drosmīgi, bet attapīgi. Pieprasījums pēc neatkarības nāca Gorbačovam kā spēriens no skaidrām debesīm. Viņš tikko bija pacēlis dzelzs priekškaru, uztaisījis savējo "Perestroiku" un "Glasnostj" un vairs nezināja, ko viņš reāli var izdarīt ar mums nesaniknojot visu pārējo pasauli. Kā saka, mēs viņu noķērām bez biksēm. Ja Latvija mēģinātu neatkarību kādus 5 gadus agrāk, Rīgā būtu iebraukuši 200-300 tanku un jebkādas barikādes vienkārši no lielgabaliem iznīcinātu. Un tur viss arī būtu beidzies. Savukārt par mūsdienu politiku jāsaka tā - visi zina, kāds ir Repše. Viņš starp viņiem ir visgodīgākais. Nemāk vēl melot normāli. Pietiek atcerēties leģendāro "Kā var nesolīt?". Tas vienkārši un patiesi apraksta priekšvēlēšanu politisko situāciju. Nesolīt nevar - vēlētāji to gaida. Un vispār es teikšu tā, ka mums vēl ir tīri normāla sistēma - vairākas dažādas partijas savā starpā plešās un tautu liek mierā. Paskatieties uz ASV - tur ir divas partijas, kas jo tālāk jo līdzīgākas kļūst. Un pats smieklīgākais ir, ka viņi uzskata sevi par visdemokrātiskāko valsti. Patiesībām mums ir daudz labāka demokrātija par ASV. Mums tikai studentu nemieru piekrūkst kā Francijā, citādi ir ļoti ok. ![]() Pašlaik neviens nav pilnība izdomājis kā varētu darboties absolūta demokrātija. Patiesībā tā varētu būt lielā mērā līdzīga absolūtam komunismam. Taču pagaidām mēs to nezinam. Vienīgais, ko es noteikti zinu ir tas, ka absolūtā demokrātijā datoriem būs ļoti liela loma un diemžēl tāpēc Marksa sagatavotie modeļi nav ideāli, jo viņi neņēma vērā Interneta piedāvātās iespējas. Tās idejas ir jaatjauno. Un tad jāievieš dzīvē ![]() -------------------- I am not an extrovert, I just pretend to be one.
And in my avatar, I am the penguin! |
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
Seila, Seila, šādi neuzbrukšanas līgumi jau ir bijuši, un diemžēl rietumos tiem nav lielas vērtības, bet Krievijā un PSRS tie vispār ir lidzvērtīgi /dev/null.
Protams, kad PSRS sabruka es biju vēl mazāks par Seilu (ceru, ka tavu niku drīkst locīt), un viss, ko no PSRS atceros, ir, kā sarkanā armija aizvācās no Valmieras. Piekrītu, agrāk karš bīdija zinātni, taču tagad to par laimi/nelaimi dara bizness. Manuprāt, labākajā gadījumā Einārs Repše ir naivs. Manas domas par partijām:
|
Seila |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 406 Joined: 6-March 05 From: Rīga ![]() |
Nu par neuzbrukšanas līgumiem runājot tajā laikā, kad viņi tikai parakstīti Latvija nebija ES valsts, kas savukārt diezgan daudz ko maina jo galu galā ES ir politisks spēks, kurš nosaka situāciju Eiropā (vismaz pagaidām) un tieši tāpēc Krievijai nākas ar to rēķināties.
Karš zinātni par nelaimi ir spējis bīdīt tikai uz negatīvo pusi, jo vēl ar vien par lielāko zinātnes sasniegumu daudzi uzskata ātombumbu. Tajā pašā laikā es nevaru tev piekrist, ka mūsdienās zinātni bīdītu bizness. Jā materiālā ziņā tas ir ienesīgs biznes. Tmēr nedrīkst aizmirst arī par to, ka kari vēl ar vien notiek. Un maina visu laiku situāciju zinātnes pasaulē. Repše gan laikam priekš manis ir vienīgais politiķis, kurš ir kaut cik godīgs. Un nemaz tik naivs viņš nav. Savas valdības laikā viņam izdevās izdarīt diezgan daudz ko, lai uzlabotu arī parastās tautas dzīvi. Tikai maza problēmiņa. Viņš negribēja ļaut valdībai iedzīvoties uz citu rēķina, kas savukārt panāca, ka Repšes valdību piespieda demisēt. Vismaz es to redzu no tāda skatu punkta. Atļaušos nekomentēt savas domas, par Nika jau nosauktajām partijām jo šajā gadījumā viņas pilnībā sakrīt. Runājot par Aigarius teoriju: dzīvē var ieviest pilnīgi visu un kādu laiku tas būtu pat efektīgi tomēr ar laiku mainoties teorijas pildītājiem teorija tiek pārveidota līdz nepazīšanai un vairs nav lietojama. Valsts attīstība, gan ar visās smadzeņu skalošanām var būt veiksmīga, bet vienkārši ļoti ilgā laika posmā. Piemēram kādos 100 -200 gados tas nodegradējas un sākotnējās idejas izzustu pilnībā, jeb pielāgotos... -------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
Tie līgumi, par kuriem es runāju, starp LR un PSRS tika noslēgti vēl pirms EEZ (ceru, ka pareizi atceros nosaukumu) izveidošanas, kas bija ES priekštece. 2. Pasaules karā, cik man zināms, vienīgā valsts, kura ievēroja savstarpējās neuzbrukšanas līgumu bija Japāna (līgums bija starp PSRS un Japānu, kas, kā zināms, bija Vācijas sabiedrotā).
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Ak, mans Dievs... Seila, diez vai tu apzinies, ar kaadaam mociibaam es lasiiju tevis uzrakstiito. Skumji... Ne jau tavi uzskati par to, ka Padomju laikos bija labaak. Tas ir tipiski, jo, jaa, cilveekiem, kurus apmierinaaja Padomju ideologjija, shii sabiedriiba bija labaaka, un tas ir normaali. Mani skumdina tas, cik cilveeki var buut egoistiski. Tevis rakstiito caurvij spriedeleeshana par savu labumu. Nebija taa domaats? Bet taa ir. Man vienmeer likaas, ka tu esi cilveeks, kas domaa par citu labumu pat vairaak kaa par saveejo, bet ne vella. Ak, jaa! Nu ja - tu esi no tiem cilveekiem, kas dala visus saveejos un paareejos. Kameer saveejiem ir labi, paareejiem lai pie kaajas kaa. Vai tu kaut mazliet padomaa par tiem, kas veeleejaas dziivot savaadaak? Par tiem, kas veeleejaas dariit savaadaak? Par tiem paareejiem? Zini, taadi arii ir. Un vinjiem negaaja taa, kaa tu iedomaajies. Kaadu gan apbriinojamu kjiegjelju muuri var uzbuuveet ap sevi, lai izvairiitos no visa taa, kas nav pasha piedziivots! Tu tik aciimredzamas aplamiibas pasniedz kaa faktu, ka... skaidrs, kaapeec ShinChan tev vairs neatbild. Tas, ko es luudzu tev, Seila, ir sevis teikto paarveerst no teikumiem "taa bija labaak" par "taa man bija labaak". Jo, sagatavojies paarsteigumam - cilveeku veertiibu sisteemas atshkjiras.
Un, lastguru, protams, prieks, ka tev dziives meerkjis ir sabiedriibas uzlaboshana, bet vai tu esi padomaajis par to, kaapeec sabiedriiba buutu jaauzlabo? Vai tad galu galaa meerkjis tomeer nav cilveeku uzlaboshana? Domaa, ka vajag kaa greeku pluudos - visu izniicinaam, atstaajot tikai to sabiedriibas dalju, kura ir pienjemti vislabaakaa, un tad priecaajamies par to, ka sabiedriiba ir skaista? Uzturam 100 ideaalu cilveeku pulku! Kur paliek jeega no sabiedriibas? Vai tad taa peekshnji ir tikai eksisteet? Es izlaizhu 2/3 teikumiem, kurus veelos rakstiit, bet tagad baidos no taa, ka nespeesi saskatiit tam, ko saku, kontekstuaalaas sakariibas, un buus gari jaaskaidro un veel jaanjemas ar tavu nespeeju domaat racionaali, bet tikai iluuzijaas, nespeejaa pienjemt varbuutiibas teoriju. Un tad baigais briinums, kaapeec lielaakoties intelektuaalji dziivo boheemaa. Visa stulbuma sabiedriiba taa noriebjas. Bet taa kaa edg nav intelektuaalis, vinjsh censhas sevii saglabaat uubernaivumu, ka cilveeki var kljuut sapraatiigaaki, logjiskaaki un pasaule labaaka, un edg to var paaatrinaat, un to ir veerts dariit. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Seila |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 406 Joined: 6-March 05 From: Rīga ![]() |
QUOTE(edg @ Mar 27 2006, 00:59) . Tas, ko es luudzu tev, Seila, ir sevis teikto paarveerst no teikumiem "taa bija labaak" par "taa man bija labaak". Jo, sagatavojies paarsteigumam - cilveeku veertiibu sisteemas atshkjiras. Atvaino Edgar, bet roka kaut kā neceļas rakstīt. man nav ne mazāko tiesību spriest par to kas bija labs vai slikts un tas nevienam nav jāpieņem kā kaut kas apvainojošs, bet vārdiņš man būtu labāk no manas puses neizskanēs. Varbūt, ka pa šo nedēļu esmu mainījusies un pārstājusi mēģināt cīnīties par to, lai cilvēkiem būtu labi, bet es nekad neatkāpšos "un man tā bija labāk" vietā es vienalga uzlieku "zīmodziņu tā bija labāk" Kāpēc? Kaut vai vismaz zināji, ka visu dzīvi nostrādājis saņemsi savu pensiju. Neviss tā kā tāgad neizni kādas kapeikas īsti būs. Ai par ko vispār ir vērts runāt. tāpat viss ir apnicis... -------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Ja edg's vēlas paātrināt progresu, tad edg'am jāpievēršas politikai, jo tur māksla vārīties stundām par dajebko un neko būtisku nepateikt ir ļoti augstā vērtē.
Nedomāju, ka kāds no mums PSRS laikā bija tik pieaudzis lai spētu novērtēt cik komfortabla/nekomfortabla tā sistēma bija. Mēs piedzīvojām tās beigu laiku, kad viss jau sen bija sagājis grīstē. Vismaz pensionāri tad badā nemira, nevis kā tagad. Nodzeras visur, ja vien vēlas. 80-to gadu vidu nodzeršanās ārprātu izraisīja Gorbačova ieviestais "sausais" likums, kurš noveda pie pretējā efekta tieši tā pat kā 30-to gadu ASV. Agrāk mēs bijām skrūvītes padomju sistēmā, tagad esam skrūvītes kapitālisma/globalizācijas sistēmā, lepni Eiropas Kapitālistisko Valstu Savienības dalībnieki. Ir atšķirības? Jā, mums ir pieejamas daudz un dažādas materiālas grabažas, varam pļerkstēt praktiski par visu un cietumā neliks, braukāt pa visu pasauli, ja vien naudas pietiek, bet citādi - vai daudz kas ir mainījies? Kur beidzas vārda brīvība un sākas visatļautība? Reizēm mani ziņkāro, kas būtu noticis, ja būtu adaptēts cits ekonomikas modelis un PSRS būtu izdzīvojusi? Vārda brīvību tāpat nāktos ieviest, citādi uz priekšu netiktu utt... Vienu, samērā pozitīvu, šādas nākotnes redzējumu var izlasīt Strugacku grāmatās. Nespēju pieņemt tādu pasaules vīziju, kur visi rūpējas viens par otru, kaut kāds skudrupūznis sanāk. Kā reizi tāds komunisms par kuru ņirgājās kapitālisti - "jums sievas ar kopīgas?". Max pozitīvais rezultāts ir iespējams ka katrs indivīds domā un dara kas labāks viņam un sabiedrībai, nogriežot viņam iespēju rūpēties par sevi cilvēks vairs nav ieinteresēts neko darīt. Problēma ar to visu ir tāda, ka diemžēl daudziem tas "sev" ir tik milzīgs, ka "citiem" vairs nekā nepietiek. Bet izārstēt to nevar. Sociālisms to mēģināja darīt, mākslīgi samazinot "sev" un palielinot "citiem". Kas no tā iznāca mēs zinām. Cilvēki paliek cilvēki. Bet tā kā jebkurš cilvēks (ja vien viņš nedzīvo mežā, absolūti izolēts no sabiedrības) mijiedarbojas ar citiem cilvēkiem, tad cenšoties uzlabot savu dzīvi, viņš tā vai citādi uzlabo arī pārējiem - kā blakusefektu. Tā ir neizbēgama maksa par dzīvi sabiedrībā. Tikai pie mums tas viss vēl nestrādā un daļēji šī koncepcija (tāpat kā sociālisma pamatidejas) apelē pie diezgan retas īpašības - cilvēka godaprāta, kas mūsdienās ir tuvu izmiršanai. Iesaku arī uzmest aci Maslova piramīdai, ja nekad nav sanācis. Mūsu valsts sabiedrība patlaban ir izdzīvošanas stadijā, kad jebkādu garīgo vērtību propogandēšana ir veltīga, jo cilvēks visu savu enerģiju velta izdzīvošanai. Reti kuram atliek laika "kaut kam augstākam". Seila šeit pieminēja to sociālo stabilitāti - katram pilsonim tika garantēta pensija, bezmaksas vidējā izglītība un medicīniskā aprūpe. Augstākā izglītība arī bija par velti, tikai tur bija pamatīgs konkurss. Tagad izglītības sistēmas "reformu" dēļ vidējai un vidējai speciālajai izglītībai ir nulles vērtība. Profesionālā izglītība neeksistē, jo Īrijas zemeņu lasītājiem augsta līmeņa tehniskas zināšanas nav nepieciešamas. Medicīna ir par maksu, bet labāka tā nav kļuvusi, labi ir vesela čupa dažādu aparātu, tikai diagnostika uz viņiem maksā tā ka maz neliksies. Stabilitātes nav, un ticības, ka mūsu valstsvīri spēs pretoties Briseles direktīvām, kā to dara leiši un igauņi, arī nav. This post has been edited by Taka: Mar 27 2006, 10:46 -------------------- Press any key to continue
|
Spectre |
![]()
|
![]() Hentai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1008 Joined: 27-May 04 From: Bristol, UK ![]() |
Pievienojos lielākajais daļai, ļoti jauki redzam kā cilvēki neveido politiku, bet gan ar savu varu mēģina bīdīt savu "uz sievas reģistrētās firmas" uzplaukumu, pērk/pārdod, atņem pensim jūrmalā zemes gabalu dēļ 100Ls parāda, notirgo zemi pa 6kk Ls, nu vaita slikta dzīve ?)
Laikam vestures skolotāja to reiz man teica. Viņas © Visas jaunās un vecās partijas tā ir tīrākā ažiotāža. Palūkojaties pēkšņi uzplaukst "Jaunā Taisnības Partija" a vēzīši ta visi vecie, tik pirmajam plānam izelk kādu zaļu gurķi, kas vēl nav paspējis sasmērēties publikas priekša un lūdzu aiziet. "Vecie krabji safasēti jaunos maisiņos." Pēc pus gada pēkšņi "Jaunais gurķis" tiek pieķerts kukuļa ņemšanā un viņu izfīrē ārā, izlien vecie vēži paņem savās rokās grožus un nosaka: Jā tā bija tomēr mūsu kļūda uzticēties jaunajiem spēkiem, MĒS visu labosim. ![]() Šitādus politiskos momentus esu manijis kādus emmm nuuuu 3 točna. -------------------- ![]() SPECTRE - Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge, and Extortion |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Pilniibaa saprotu, ka izgliitiiba un zinaatne bija augstaakaa liimenii, bet dziives dinamisms man par vaaju. Skaisti, ka augstaas jomaas PSRS viemeer tureejaas ap pirmo vietu, bet sadziives tehnika, maajoklju buuve un viss cits praktiskais... kaut kaa leeni gaaja uz priekshu. Es veel aizvien fanoju par abriinojamo tehnikas vienkaarshiibu un izturiibu, tas ir liels pluss. Bet daudz cilveecisku lietu pietruuka, un ievest no aarzemeem arii nedriiksteeja. Ja jau miesniekam, izgurojot cuukas aakji, naacaas rakstiit detalizaaciju un suutiit uz maskavu, lai vareetu taistiit... ES tagad iet uz to pashu un, kaa izskataas, veel lielaaku birokratizaaciju. Stulbi tas ir. Esmu liberaals. Visdumjaakais, kas man liekas PSRS, ir nespeeja izveeleeties dziivot citaa sabiedriibaa - dziivot aarzemees. Cilveeku piespieda dziivot sabiedriibai, kuraa vinjam naacies piedzimt. Bet es gribu dziivot, ja nu ne sev, bet tad sabiedriibai, kuru izveelos. Tieshi tas ir galvenais, kas vajadziigs cilveekam - izveeles briiviiba visaugstaakaa liimenii. Un tad jau es izveelos, vai veelos dziivot stingraa sabiedriibaa, kaa PSRS, vai taadaa, kaa Somija, vai taadaa kaa Iraaka. Un lai paar visaam iespeejamajaam izveeleem kopeeji buutu tikai minimaalaa nepiecieshamaa ierobezhoshana - aizliegts dariit lietas, kas buutiski un smagi ietekmee sabiedriibu augstaa liimenii negatiivi.
-------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
edg |
![]()
|
Chibi, galiigi nevaru piekrist tev par zinaatni. Tu kaa vieniigo zinaatnes sasniegumu piemeeru liec muljkjiigo ekonomisko politiku. Bet es uzskatu, ka tas bija politisks nevis zinaatnisks leemums. Ne jau zinaatnieki izgudroja visas shitaas ekonomiskaas struktuuras, nee, ekonomiskaa zinaatne bija demagogjijas liimenii. Pie shaadiem leemumiem seedeeja partija. Toties teoreetiskaa zinaatne attiistiijaas kaa nekur citur. Ne tikai teoreetiskaa, arii praktiskaa - rakjeshbuuve, elementaardaljinju peetnieciiba. Nu, protams, cik nu kuram tas praktiski... Bet vispaar - parunaa ar jebkuru taa laika zinaatnieku, un vinsjh tev pastaastiis, ka tajos laikos zinaatnei bija labaak.
Un izgliitiiba! Vispaar bez pamatojuma tu no zila gaisa uzraksti secinaajumu, ka nebija labaaka. Jau tika mineets, ka, kaa speeciigi sociaalaa valstii, piemeeram, Zviedrijaa, izgliitiibai tika ielikts ljoti daudz naudas, un neredzeejaam mees, kursh par muusu briivo izgliitiibu samaksaa. Izgliitiiba bija ljoti augstaa liimenii, tas nav noliedzams. Pret to vienkaarshi bija pavisam cita attieksme, nekaa, piemeeram, tagad ASV, kur maaciishanos universitaatee lielaa meeraa izlemj tavu vecaaku speeja par taadu izgliitiibu maksaat. Protams, ir stipendijas mazturiigiem, bet taas sanjem tikai pats augshgals. Peec shaada posta veel izdomaas, ka es slavinu PSRS, taapeec piebilde citu postu lasiitnegribeejiem: izgliitiiba man nav arguments pret izteiksmes un riiciibas briiviibaam. -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Dritvaikociņ, Chibi iemācies lasīt visu un tad ņemies. Kā reizi sociālisma ekonomiku neviens te neslavē.
Zinātne - tā bija līmenī, kaut arī to bremzēja informācijas apmaiņas ierobežojumi. Izglītība - vidēja PSRS pilsoņa izglītības līmenis bija augstāks nekā vidusmēra amerikāņa. Un nākošreiz, kad kāds bļaus "Graujiet to visu! Urrrrāāā!" pastāvi malā un pavēro ar ko nodarbojas pats bļāvējs. Visticamāk pa kluso stiepj "graujamos" labumus uz savu māju. This post has been edited by Taka: Mar 28 2006, 09:45 -------------------- Press any key to continue
|
+Chibi+ |
![]()
|
![]() (yaoi) rota 69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kaigan Valde Posts: 2066 Joined: 10-September 04 From: sky ![]() |
Pieļāvu liktenīgo kļūdu, iesaistoties tik bezjēdzīgā sarunā, kura netiek balstīta uz faktiem, bet personīgiem secinājumiem. Go on, kids.
-------------------- ![]() |
Taka |
![]()
|
Ērtības labad, vari pieņemt, ka esmu vecs marazmātiķis, kas sapņo, par "labajiem laikiem". Lai tev tiek tas prieks
![]() -------------------- Press any key to continue
|
ETM |
![]()
|
![]() Very Old Fart ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: 40K Posts: 1177 Joined: 20-January 05 From: Man pajāt ![]() |
NOOO!!! What did you do! es gribeeju izlasiit to postu!
-------------------- Because i can!
|
Taka |
![]()
|
*rausta plecus*
Atgriežoties pie temata - es personīgi neredzu nevienu partiju, par kuru man gribētos balsot. -------------------- Press any key to continue
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6 August 2025 - 08:17 |