![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
edg |
![]()
|
||
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
nesaprotu... ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
||
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
Es domaaju uztaisiit topiku par anime vs. kino, bet atrau sho, un padomaaju ka buutu atbilstoshi turpinaat diskusiju sheit (es negribeeju turpinaat fleimu topikaa par vecumu, jo shii teema tur noteikti neiederas). Taatad: ir labi zinaams ka otaku nav bezpraata speeljmanji un multenju fani kas aizkaveejaas beerniibaa , bet gan vienkaarshi celveeki kam patiik ziimeetas filmas (kaa pretstats speeleetajam kino, vai teaatrim) un kas uzskata ka ziimeetaas filmas dod scenaaristiem lielaaku izpausmes briiviibu, taadejaadi paceljot maakslu taadaa liimenii kaadu nebuutu iespeejams sasniegt speeleetajaas filmaas. Discuss.
-------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
erm. es pat neteiktu ka man patiik tieshi ziimeetas per se. vienkaarshi pieriebies holivudas klishejiskums. animees pamataa saista tieshi sizheti un characteri, ko negadaas biezhi redzeet citur. neesmu apgalvojis, ka man nepatiik kino vispaariibaa. ir retas amiishu filmas, kas patikushas. eiropieshiem daudz kas labs gadaas. un, protams, - SU movies ;>
Jarmusha darbi, Gattaca, Kindzadza, Andrey Rublev, Tarkovska Stalker, Tas Pats Minhauzens, Nogalinaat Puukji, Nebesa Obetovannie, Pokrovskie Vorota .. ir daudzas filmas kas man ljoti patikushas .. |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
Uzskatu ka speeleetaas filmas kaa popkultuura nodziivo savus peedeejos gadus. driiz taas tiks pieliidzinaatas teaatrim (no offense teaatriem - tikai saku ka tie nav tik populaari pashlaik kaa TV). liidz ar datoru jaudas augumu, jau tuvaakajos gados tiks radiitas filmas kas buus pilniig CGI (Computer-Generated Imagery, tobish datorgjenereeti) un kurus nevarees atshkjirt no filmaam ar dziivajiem aktieriem. Tobish visa filmas industrija totaali paaries uz animaaciju, atshkjirsies tikai stili:
- animaacija ar realitaatei-liidziigu stilu - animaacija ar veco kinofilmu stilu - animaacija ar rietumu multenju stilu - animaacija ar japaanju anime stilu -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
Ghoul |
![]()
|
![]() Koutaishi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 1300 Joined: 5-October 04 From: Choppah! ![]() |
QUOTE(lastguru @ Sep 24 2005, 16:14) Tobish visa filmas industrija totaali paaries uz animaaciju, atshkjirsies tikai stili: - animaacija ar realitaatei-liidziigu stilu - animaacija ar veco kinofilmu stilu - animaacija ar rietumu multenju stilu - animaacija ar japaanju anime stilu njaa taa vareetu buut, vieniigi showu veidoshanaa piedaliisies aktieri. tb aktieri teelos uz zaljaa fona un maajas, baari un paareejais tiks pievienots ar datora paliidziibu. Kaa tas jau ir dariits taadaas filmaas, kaa: SinCity, Star Wars 2 un Star Wars 3. Shaada veida filmas ir jauns ieviesums taapeec kaadu laiku tas paliks modee. Anime gan driiz vareetu nodaliities uz klasisko animaaciju, kura buus ar roku zimeetaa anime un 3D anime ( piemeeram FFAC ). Shaadu paveersienu arii paredz GitS: SaC scenaarists. Varbuut, ka parasts kino kljuus par kko teaatra veidiigu, bet shaubos, ka tas notiks driiz, jau ir izveidots filmu filmeeshanas plaans daudzus gadus uz priekshu, bet filmu, kur netiks izmantota datorgrafika ir ljoti maz..... |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Man jums visiem ir jaapiekriit (tiesa gan visi nerunaajat vienu un to pashu). Man anime ljoti patiik! Gruuti spriest pilniigi visus iemeslus. Man shausmiigi nepatiik, kad cilveeki saka, ka anime nav maaksla utt. Mees ar maasu (Shatako) esam vieniigaas gjimenee, kam patiik anime. Teetis pats vairaakas reizes, kad ziimeeju savaadaakaa (ne anime) stilaa, saka: ''Man prieks, ka tu neziimee tajaa japaanju stilaa.'' Veel vinjsh saka, ka japaanji lielas acis ziimee taapeec, ka paarspiileejot censhas uzziimeet eiropieshu acis utt. Vispaar japaanju kultuura un anime mani ljoti piesaista. Man gandriz viss tajaa saak likties taads kaa ideaals... Cilveeki liekas tik skaisti, valoda arii. Anime... tur vnk nav ko piebilst.
![]() ![]() -------------------- |
Ghoul |
![]()
|
![]() Koutaishi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 1300 Joined: 5-October 04 From: Choppah! ![]() |
QUOTE(Missy @ Sep 25 2005, 00:29) Veel vinjsh saka, ka japaanji lielas acis ziimee taapeec, ka paarspiileejot censhas uzziimeet eiropieshu acis utt. Vispaar japaanju kultuura un anime mani ljoti piesaista. Man gandriz viss tajaa saak likties taads kaa ideaals... Cilveeki liekas tik skaisti, valoda arii. Anime... tur vnk nav ko piebilst. ![]() ![]() Well, pastaasti teevam, ka lielas acis tiek ziimetas taapeec, ka : paarsvaraa anime varonji ir jauni, un jauniem chariem acis tiek ziimeetas lielas, taapec, ka beerna, jauniesha skatapunkts uz pasauli ir plashaaks kaa pieaugushajiem, beerni sapnjo un tic briinumiem. Pieaugushiem chariem nav lielas acis, tiem ir stilizetas, normaalas acis. Tu esi skatiijies par daudz anime, ja tev liekas, ka japaanaa viss ir ideaali, cilveeki ir skaisti un valod arii skaista, un tu veelies dziivotanime pasaulee ![]() |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Vipaar... neliekas jau, ka viss ir ideaali, bet mani tas vnk fascinee... Laikam mazliet jaapiebremzee ar animi... Bet par to animes acu ziimeeshanu es tev tochna piekriitu, tachu vinjam to neesmu teikusi, jo nav iipashi iespeejas ar vinju sazinaaties. Bet vispaar buutu smiekliigi uzziimeet vecu japaanju vechinju ar lielaam @,@ anime aciim. Izskatiitos peec hibriida...
![]() -------------------- |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
atceros kautkur lasiijis, ka tieshaam, viens no vairaakiem lielo acu iemesliem manga/anime drawing stilaa bij japaanju pietaate pret eiropieshiem, kas nedaudz saknjojaas sakaavee ieksh WW2. ja ieveerosi, vinjiem arii eiropeiskus seju vaibstus ziimeet ir diezgan populaari. bet shaadas tradiicijas imho ir tikai ljoti neliela dalja no tradiicijas aizsaakumiem. ne mazaak buutiski ir tas, ka acis ir viena no izteiksmiigaakajaam lietaam emociju atteeloshanai. pietam lielas acis i sameeraa kawaii ;> - nebriinos, ka beerni/sievietes, kaa vairaak kawaiaaniskas buutnes tiek ziimeetas ar lielaakaam aciim nekaa vecaaki cilveeki/viirieshi. ;> Vairaakaas animees tiek piekopts arii sameeraa reaalistisks ziimeeshanas stils. eg. paskaties Juuni Kokki vai Jin Roh to name some.
Lielas acis - japaaniskas? teevs disneja/cartoon network radiijumus nekad nau redzeejis? ;> lai noluur kautvaj powerpuff girls, esnez ;DD Starpcitu, paprasi teevam, kaapeec daudziem eiropieshiem sekss ar neegjerieteem/austrumnieceem liekas eksotisks/iekaarojams? cerams nesamulsiis. ;> P.S. shie peedeejie posti, sho ieskaitot, laikam vairaak iedereetu nevis shajaa topicaa / bet kautkur pie Art u.tml. |
Hikaru |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1427 Joined: 25-October 04 From: Latvia ![]() |
QUOTE(xikes @ Jun 15 2004, 11:33) Taatad.. kaapeec cilveeki vispaar skataas anime? Kas viniem dariit nav ko? Nepietiek ar parastaam rietumu multeneem un filmaam? ![]() Skatos anime, jo rietumu filmas jau sen ir apnikušas (līdz kaklam). ![]() Paldies, ka ir tāda anime, vismaz ir ko skatīties. ![]() Anime sižeti un humors ir interesantāks, kas atšķiras no rietumu filmām, tāpēc arī skatos anime. QUOTE(xikes @ Jun 15 2004, 11:33) aizmirst visu paareejo un iegrimt kraasainajaa (reizeem arii ne tik loti) un fantastiskajaa anime pasaulee... Šitais notiek katru reizi, kad sāku skatīties anime. Var forši atpūsties no realitātes un pasapņot, cik forši būtu, ja būtu tā kā animē. |
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Sākumā likās, ka kaut kur jau esmu šādu te topicu redzējis, tad pārlasīju šito un uzdūros uz sava posta
![]() Nu jā, skatos arī aktierkino. Šad tad aizeju uz Coca Cola Plaza un noskatos kārtējo holivudas grāvēju, dažos arī kaut ko atrodu (pēdējais bija Sala - laba mūzika filmai!), dažreiz interneta plašumos atrodu to, ko vēlos noskatīties. Patiesībā jau holivudas grāvēji tik sliktas filmas nemaz nav - viņi ir līdz ārprātībai noslīpējuši spēju izklaidēt. Viņu filmas ir kā konfektes, lai gan lielākā daļa bez pildījuma. Eiropas, Krievijas un Āzijas filmas liek domāt, pārdomāt to, kas filmā noticis. Šajās filmās bieži kāds sižeta pavediens netiek līdz galam novests, lai mudinātu skatītāju domāt. Katrā ziņā smadzeņu podam noderīgāki notekti ir ne-holivudas ražojumi. Bet par aktierkino vs multiplikācija. Manuprāt, pagaidām vēl parastais tradicionālais aktierkino neizzudīs, taču robežas starp šiem mākslas veidiem un tehnikām gan pakāpeniski izzudīs. Taču šeit jāpiebilst, ka mainstrīma skatāmo materiālu gan arvien biežāk veidos uz jaudīgiem datoriem. Jo tas būs vislētākais paņēmiens. Visforšākais tomēr tajā visā ir tas, ka vienmēr būs kaut kas, ko skatīties un ko baudīt. -------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
Sushi |
![]()
|
QUOTE(Church @ Sep 25 2005, 03:04) atceros kautkur lasiijis, ka tieshaam, viens no vairaakiem lielo acu iemesliem manga/anime drawing stilaa bij japaanju pietaate pret eiropieshiem, kas nedaudz saknjojaas sakaavee ieksh WW2. ja ieveerosi, vinjiem arii eiropeiskus seju vaibstus ziimeet ir diezgan populaari. bet shaadas tradiicijas imho ir tikai ljoti neliela dalja no tradiicijas aizsaakumiem. ne mazaak buutiski ir tas, ka acis ir viena no izteiksmiigaakajaam lietaam emociju atteeloshanai. pietam lielas acis i sameeraa kawaii ;> - nebriinos, ka beerni/sievietes, kaa vairaak kawaiaaniskas buutnes tiek ziimeetas ar lielaakaam aciim nekaa vecaaki cilveeki/viirieshi. ;> Vairaakaas animees tiek piekopts arii sameeraa reaalistisks ziimeeshanas stils. eg. paskaties Juuni Kokki vai Jin Roh to name some. Lielas acis - japaaniskas? teevs disneja/cartoon network radiijumus nekad nau redzeejis? ;> lai noluur kautvaj powerpuff girls, esnez ;DD Starpcitu, paprasi teevam, kaapeec daudziem eiropieshiem sekss ar neegjerieteem/austrumnieceem liekas eksotisks/iekaarojams? cerams nesamulsiis. ;> P.S. shie peedeejie posti, sho ieskaitot, laikam vairaak iedereetu nevis shajaa topicaa / bet kautkur pie Art u.tml. Jaa jaa! Vinjsh par Powerpuff girls jaw ir paspeejis shausminaaties. Vinjam (man shkjiet), taa riebjas veel vairaak nekaa anime. Vinjsh mani vienreiz gribeeja pieteikt k-kaadam anime konkursam, bet taa arii nekas nenorisinaajaas. Hehe, nedomaaju, ka teikshu vinjam k-ko par eksotisko seksu... ![]() -------------------- |
Tigra2 |
![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Anime mani aizrauj tapēc, ka anime ir kas īpašs, nenovērtējams, burvīgs, noslēpumains, pasakains un vienlaicīgi tik ļoti skaists. Anime - tas ir pasales redzēšanas veids. Un es esmu no visas sirds pateicīga par to , ka anime ir - sākot no pokemoniem, beidzoties ar nezinu ko. Anime tā ir jauna pasaule, pasaule kas mīt manos sapņos
-------------------- |
Sushi |
![]()
|
Mmm... pasaule, kas mīt otakiešu sapņos!
![]() Anime ir super! -------------------- |
PHz |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 65 Joined: 20-November 04 ![]() |
Pievienošos Tigra2 - anime ir tas, ko gribas izbaudīt, lai izrautos no pelēkās ikdienas, kaut kas pasakains, aizkustinošs un aizgrābjošs, kas paliek atmiņā uz ilgu laiku. Bērnībā lasīju pasaku grāmatas, tagad šim nolūkam baudu anime - laikam var nojaust, ka visvairāk man patīk fantasy un sci-fi sižeti, citas pasaules, piedzīvojumi... un, protams, varoņi, varoņi, kuru pārdzīvojumi izraisa daudz spēcīgākas un īstākas emocijas par lielāko daļu rietumu filmu.
Tāds ir mans - cienītāja, bet ne otaku - viedoklis. |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 06:16 |