![]() |
Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.
![]() ![]() |
![]() |
Rociel |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 20 Joined: 17-February 07 ![]() |
Man, tāpat kā lielākajai daļai te(lai gan daudzi to neatzīs) ir pilnīgi nospļauties, ko rakstīja visi te pirms manis, tāpēc es pat nepacentos to lasīt, tikai vēlējos iepostēt, janu gadijumā kāds tiešām izlasa
![]() Dīvainā kārtā uz to momentu, kad es sāku skatīties anime, mani uzskati jau bija diezgan stingri un konkrēti un nevarētu teikt, ka anime kādu no maniem uzskatiem mainīja vai lika aizdomāties par kaut ko, par ko es agrāk nebiju aizdomājies, tikai deva nelielu apstiprinājumu, ka es neesmu vienīgais, kas tā domā. Skatoties anime tikai pakāpeniski mainās mana attieksme pret pašiem anime, pret filmām, galu galā pret mākslu utt, bet tas jau ir tikai normāli. -------------------- Dzēsto nicku kapsēta.
|
Ramiel |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 167 Joined: 9-September 04 ![]() |
paliku paarlieku chilliigs... baigi ietekmeeja kkaadi otraa plaana chari , tie kas taadi veesi, chillotaaji ^^
-------------------- Don't suffer from insanity,enjoy every minute of it...
(\_/) (O.o) This is Bunny. Copy Bunny to your signature (> <) to help him achieve world domination. |
misty_moonlight |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 70 Joined: 29-March 05 From: Riga ![]() |
Pirma anime, kas nāk prātā šajā sakarā ir Kino no Tabi... Skatījos to pirms pusotra gada, bet vēl joprojām dažas no epizodēm ir palikušas spilgtā atmiņā... Par to, cik cilvēki var būt lētticīgi un neatlaidīgi, cik var būt nežēlīgi, par sevis meklēšanu... Nevaru saņemties novilkt un noskatīties vēlreiz - varbūt vilšos.
![]() Vēl viena, kas palikusi atmiņā ir Ghost in the Shell. Interesanta fantāzija par politiskajiem lēmumiem iedomātā vidē... Profesionālais idiotisms, laikam liek šo animi pieminēt. ![]() Arī Hoshi no Koe lika aizdomāties, kādi puteklīši ir cilvēki uz visuma fona... Pagaidām mums tas liekas neiedomājami, ka nosūtīt īsziņu prasītu 8 gadus [izslēgsim loģisko domāšanu par to, ka diez vai sms sūtītos tā vienkārši pa pliku visumu], bet varbūt kādreiz pienāks laiks, kad atālumus starp mums mērīsim nevis km, bet gados... Kādreiz tā bija arī uz zemes, kad ceļojumi ilga mēnešiem, gadiem, varbūt kādreiz pie tā atgriezīsimies. Vēl interesanta likās Memories, filma, kas sastāv no 3 stāstiem... Katrs no tiem ar kaut ko īpašs. Pirmais lika aizdomāties, kas paliks pēc manis, kad nomiršu, un vai man maz būs kaut kas, ko mēģināt saglabāt citu atmiņās. Otrais stāsts vairāk izklaidei un tam, ka maza kļūdiņa var novest pie lielas katastrofas. Trešais atsauca atmiņā "1984" ar ienaidnieka tēlu un visa pārējā pakārtošanu šī ienaidnieka iznīcināšanai... Tik vai šis ienaidnieks ir īsts? Nezinu, cik ļoti tā tieši mani iespaidoja, bet gribas pieminēt 1962. gadā taisītu animi (pēc stila gan gribas teikt japāņu animācijas filmu) Aru Machi Kado no Monogatari (Tale of a Street Corner). Ne vienmēr stāstam vajadzīgi ir tēli... Tas ir talants saskatīt kaut ko tādu vienkāršā ielas stūrī, kam ne es, ne vairums no mums pat nepievērstu uzmanību. Atgādināja versiju par dažādiem priekšmetu stāstiem. Arī man bērnībā ļoti patika grāmatiņa par pudeles piedzīvojumiem... Kad skatījos to, mani ļoti iespaidoja, pareizāk sakot, šokēja, Monster. Kam ir jānotiek, lai cilvēks pārvērstos par briesmoni? Kam ir jānotiek, lai līdzcilvēki to pamanītu? Kam jānotiek, lai būtu vēlme tādu radīt? Kam jānotiek, lai rastos vēlme palīdzēt? Īstenībā jau anime kā žanrs ir kopumā diezgan iespaidojusi... Liek vairāk padomāt par to, kas notiek apkārt un paskatīties uz lietām no nedaudz cita skatu punkta... ![]() -------------------- --==> misty (ミスチ) <==--
|
Arfija |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 295 Joined: 9-December 05 From: ♥fluffy world♥ ![]() |
mana visulaikumiiljaaka uz aizkjeroshaakaa anime kas lika par daudzko aizdomaaties! midori no hibi.
|
BaltazarDZ |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 8 Joined: 29-March 07 ![]() |
Nu gan. misty_moonlight tik gari un skaisti sadrukaaja ka gandriiz va roka neceljaas drukaat, bet tomeer.
Nav jau taa, ka anime mana, hmmm, pasaules uztveree neko neizmainija, tachu anime nav vienigais, kas speej izmainiit uzskatus par dziivi. Es esmu ne tikai anime un manga cieniitaajs, bet arii parastaas graamatas lasu, kaa jau noteikti daudzi no mums un biju jau ticis paari naivajiem pusaudzu uzskatiem pirms tam, tachu tas man paliidzeeja saskatiit kaut ko vairaak nekaa tikai smukas bildiites kas kustaas ekraanaa. Es, personiigi, esmu iesaaceejs animee un mangaa tadeelj neesmu redzeeji paaraak daudz, bet uz pirmo sitienu, atceroties animes, kas man likaas ar patieshaam dziljaaku domu, es iedonaajo Full Metal Alchemist, jo tur doma bija diezgan skaidri izteikta un viegli iegaumeejama. Nezinu vai man tagat vajadzeetu rakstiit, kas tur tieshi taads bija, jo es domaaju, ka vieglaak ir noskatiities pasham, kaut gan man liekas, ka lielaaka dalja vinu jau ir noskatijusies. Veel viena anime, kas vareetu mainiit citu uzskatus ir Shinigami no Ballad, bet taa kaa es jau pirms tam iztureejos pret naavi sameera, hmm, atturiigi, vinja paraak neaizkustinaaja manu sirdi, jo man tomeer aizraujoshaak skiet ieraudziit animee kaadu jaunu ideju vai filozofiju (varbuut vaards biski par gudru prieks manis hmm.) un ljaut tai aizraut sevi liidz. Un es gaidu varbuut veel kaads peec manis uzpostos kaut ko taadu, ko ir veerts skatiities. |
Nerine |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 216 Joined: 9-May 06 From: Saulītē, meklēju pirmos sniegpulkstenīšus. ![]() |
Noteikti, visvisvairāk manu dzīvi ir izmainījusi Fruits Basket. Tad, kad es viņu skatījos, man bija trakoti grūts dzīves posms, un FB un visvairāk Thoru man palīdzēja no tā izrauties. Redzot, cik stipra ir Tohru, par spīti visam, kas ar viņu dzīvē bija noticis, es sajutos tik maza un vāja. Es gribu kādreiz būt tikpat stipra kā Tohru. Un no viņas arī es tagad staigāju pa māju svārciņos un priekšautiņā(Tohru stils
![]() ![]() Vēl mani ļoti ir ietekmējusi Shuffle. Rūpes par ģimeni, draugiem. Pati anime lika ļoti aizdomāties, es pat tā nevaru pateikt par ko, bet kaut kas tur bija tāds, kas lika skatīties titros un domāt par to. Vēl Air. Laikam, par to, ka Misuzu bija stipra. Par spīti tam, ka viņa ilgu laiku bija viena, un bez draugiem, viņa tomēr spēja būt tik jauka, un stipra. ā, un vēl Naruto Nepadoties! Nekad nepadoties, lai kas arī notiktu. Tas ir pats svarīgākais, kas man palicis prātā no Naruto. Jā, laikam, pašlaik tas arī ir viss. ![]() -------------------- ~Today is always the most enjoyable day~! ![]() |
bullmatari |
![]()
|
Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 22 Joined: 29-March 07 ![]() |
Loveless- 8, 9, 10 serija. taa bija otraa anime kuru es skatiijos, un taa mani padariija par shoujo-ai fanu uz muuziem ;p
|
Ayumi |
![]()
|
![]() Kyuuketsuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1079 Joined: 3-June 05 ![]() |
man viss trakak trapija fruits basket es kadu menesi biju normali EMO like cilveks galigais besis tad bija Kā FB var šādi ietekmēt? ![]() Anime kas izmainījusi manus uzskatus? Tādas nav, šķiet. -------------------- Those who say there's nothing like a nice cup of tea for calming the nerves never had *real* tea. It's like a syringe of adrenaline straight to the heart!
|
kaiter |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 10 Joined: 9-June 12 ![]() |
visi saka ka ,kada anime cilvekam rada kauko un ta ir patiesiba
es varetu isplust ilgi un dikti , par šo temu pats nesen tadu iesaku ,tadeļ ka esmu jauniņais, bet isi saprotoši un konkreti [color=#FFFF33] Naruto---->shikamaru-----> vienaldziba uskatu par ļoti labu manas dzives paversienu death note---> intiliģence ispaužas dažadi katra ar savu novirzienu highschool of the dead----> draugi ir tikai cilveki nekas vairak nekas mazak Deadman wonderland---->esi stiprs un kļusti stipraks ,cinities ja nebaidies ,necinities ja baidies tas nav nekas bet cinīties ja baidies tas ir japrot un protams vel ir vel daudz šadu atklasmes un atziņas taka es negribu isplust detaļas jo zinu kad daudzi cilveki ir slinki lai lasitu visu no a lidz z jo pats šad tad esmu slinks ,taka šis atziņas ir piliens jura This post has been edited by kaiter: Jun 10 2012, 13:16 |
aruka_sei |
![]()
|
![]() Arheologs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 642 Joined: 17-October 11 From: Latgale, Dagda ![]() |
kad noskatijos Elfen Lied, sapratu draugi ir vienkārši tukšs vārds un vairāk nekas.
-------------------- |
Church |
![]()
|
![]() sewer rat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1775 Joined: 17-February 04 From: latvia / riga ![]() |
Jin-Roh & Texnolyze, kaa druumi nihilistiski gabali .. bet imho pareizi atklaajoshi 'how things works here', un pretstats Yokohama Kaidashi Kikou abas daljas, ka viss var buut nemaz nav tik slikti, un atkariibaa no savas uztveres cilveeka-skruuviites mieriigu dziivi var visnotalj izbaudiit
![]() |
sunder |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 97 Joined: 27-October 07 ![]() |
Bakuman.
Laikam tas, ka nostādīju sev dzīves mērķi, cītīgi darbojos tā sasniegšanai(šobrīd vel netieši), un nākotnes lietas plānoju galvenokārt balstoties uz šī mērķa sasniegšanu. Es pieļauju, ka liela daļa no animēm ir kādu iespaidu atstājusi, vai mainījusi domāšanu, bet šī viss spilgtāk. |
FuschichO |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1522 Joined: 27-October 07 ![]() |
X-TV Twelve Kingdoms Man arī no X-TV Ost ļoti patika "Sadame", pat iemācījos spēlēt uz klavierēm, jo likās tik sasodīti episki. Anime lika aizdomāties. Twelwe Kingdoms mani pārsteidza ar sava sižeta neklišejiskumu. Tur nav nekādas mīlas drāmas, galvenais varonis patiesībā ir epizodisks tēls utt. Tas noteikti nav standarta scenārijs, un ir ļoti žēl, ka šis stāsts vismaz Anime formātā nav pabeigts :< Kad vēlējos kosplejot, tieši galvenā varone bija vienīgais tēls no visām anime, ko esmu redzējusi, ar kuru sevi spētu asociēt garīgi un fiziski. Vispārīgi runājot, manu smadzeni ik pa laikam nošokē dažādas lietas, taču tās atstāj savas pēdas tikai zemapziņā. Es neesmu spējīga censties būt tāda vai citāda, lai tikai līdzinātos kādam tēlam, kurš man ļoti patīk. Manu apziņu mainījušas tikai sēnes un Bērklijs. Perfektais kombo. -------------------- |
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Nu, uzskatu un dzīves mainītājs X TV nebija, bet OSTs tai bija ļoti spēcīgs. Gan Sadame, gan OP, gan citi meldiņi.
Vienīgais, kas spēja mani nedaudz pamainīt bija anime Angelic Layer (tiekšanās uz mērķi, neatlaidība), un daži Mijazaki darbi (par dzīvi ir jābrīnās, jo dzīve ir brīnums). -------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
Gith |
![]()
|
![]() Heimin ![]() Group: Chuunin Posts: 10 Joined: 9-July 12 ![]() |
kaut kas jau ir savādāk, drūmāk
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 03:18 |