IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Jauni pavedieni

Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.

4 Pages V < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Anime, kas izmainīja manus uzskatus
Rociel
post Mar 26 2007, 06:38
Post #31

Heimin
*

Group: Chuunin

Man, tāpat kā lielākajai daļai te(lai gan daudzi to neatzīs) ir pilnīgi nospļauties, ko rakstīja visi te pirms manis, tāpēc es pat nepacentos to lasīt, tikai vēlējos iepostēt, janu gadijumā kāds tiešām izlasa biggrin.gif

Dīvainā kārtā uz to momentu, kad es sāku skatīties anime, mani uzskati jau bija diezgan stingri un konkrēti un nevarētu teikt, ka anime kādu no maniem uzskatiem mainīja vai lika aizdomāties par kaut ko, par ko es agrāk nebiju aizdomājies, tikai deva nelielu apstiprinājumu, ka es neesmu vienīgais, kas tā domā. Skatoties anime tikai pakāpeniski mainās mana attieksme pret pašiem anime, pret filmām, galu galā pret mākslu utt, bet tas jau ir tikai normāli.

--------------------
Dzēsto nicku kapsēta.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ramiel
post Mar 26 2007, 11:56
Post #32

Danshaku

paliku paarlieku chilliigs... baigi ietekmeeja kkaadi otraa plaana chari , tie kas taadi veesi, chillotaaji ^^

--------------------
Don't suffer from insanity,enjoy every minute of it...
(\_/)
(O.o) This is Bunny. Copy Bunny to your signature
(> <) to help him achieve world domination.
+Quote Post
misty_moonlight
post Mar 27 2007, 20:14
Post #33

Jinushi
**

From: Riga

Pirma anime, kas nāk prātā šajā sakarā ir Kino no Tabi... Skatījos to pirms pusotra gada, bet vēl joprojām dažas no epizodēm ir palikušas spilgtā atmiņā... Par to, cik cilvēki var būt lētticīgi un neatlaidīgi, cik var būt nežēlīgi, par sevis meklēšanu... Nevaru saņemties novilkt un noskatīties vēlreiz - varbūt vilšos. rolleyes.gif

Vēl viena, kas palikusi atmiņā ir Ghost in the Shell. Interesanta fantāzija par politiskajiem lēmumiem iedomātā vidē... Profesionālais idiotisms, laikam liek šo animi pieminēt. unsure.gif

Arī Hoshi no Koe lika aizdomāties, kādi puteklīši ir cilvēki uz visuma fona... Pagaidām mums tas liekas neiedomājami, ka nosūtīt īsziņu prasītu 8 gadus [izslēgsim loģisko domāšanu par to, ka diez vai sms sūtītos tā vienkārši pa pliku visumu], bet varbūt kādreiz pienāks laiks, kad atālumus starp mums mērīsim nevis km, bet gados... Kādreiz tā bija arī uz zemes, kad ceļojumi ilga mēnešiem, gadiem, varbūt kādreiz pie tā atgriezīsimies.

Vēl interesanta likās Memories, filma, kas sastāv no 3 stāstiem... Katrs no tiem ar kaut ko īpašs. Pirmais lika aizdomāties, kas paliks pēc manis, kad nomiršu, un vai man maz būs kaut kas, ko mēģināt saglabāt citu atmiņās. Otrais stāsts vairāk izklaidei un tam, ka maza kļūdiņa var novest pie lielas katastrofas. Trešais atsauca atmiņā "1984" ar ienaidnieka tēlu un visa pārējā pakārtošanu šī ienaidnieka iznīcināšanai... Tik vai šis ienaidnieks ir īsts?

Nezinu, cik ļoti tā tieši mani iespaidoja, bet gribas pieminēt 1962. gadā taisītu animi (pēc stila gan gribas teikt japāņu animācijas filmu) Aru Machi Kado no Monogatari (Tale of a Street Corner). Ne vienmēr stāstam vajadzīgi ir tēli... Tas ir talants saskatīt kaut ko tādu vienkāršā ielas stūrī, kam ne es, ne vairums no mums pat nepievērstu uzmanību. Atgādināja versiju par dažādiem priekšmetu stāstiem. Arī man bērnībā ļoti patika grāmatiņa par pudeles piedzīvojumiem...

Kad skatījos to, mani ļoti iespaidoja, pareizāk sakot, šokēja, Monster. Kam ir jānotiek, lai cilvēks pārvērstos par briesmoni? Kam ir jānotiek, lai līdzcilvēki to pamanītu? Kam jānotiek, lai būtu vēlme tādu radīt? Kam jānotiek, lai rastos vēlme palīdzēt?

Īstenībā jau anime kā žanrs ir kopumā diezgan iespaidojusi... Liek vairāk padomāt par to, kas notiek apkārt un paskatīties uz lietām no nedaudz cita skatu punkta... smile.gif

--------------------
--==> misty (ミスチ) <==--
+Quote Post
Arfija
post Mar 27 2007, 20:18
Post #34

Danshaku

From: ♥fluffy world♥

mana visulaikumiiljaaka uz aizkjeroshaakaa anime kas lika par daudzko aizdomaaties! midori no hibi.
+Quote Post
BaltazarDZ
post Mar 29 2007, 09:32
Post #35

Heimin
*

Nu gan. misty_moonlight tik gari un skaisti sadrukaaja ka gandriiz va roka neceljaas drukaat, bet tomeer.
Nav jau taa, ka anime mana, hmmm, pasaules uztveree neko neizmainija, tachu anime nav vienigais, kas speej izmainiit uzskatus par dziivi.
Es esmu ne tikai anime un manga cieniitaajs, bet arii parastaas graamatas lasu, kaa jau noteikti daudzi no mums un biju jau ticis paari naivajiem pusaudzu uzskatiem pirms tam, tachu tas man paliidzeeja saskatiit kaut ko vairaak nekaa tikai smukas bildiites kas kustaas ekraanaa.
Es, personiigi, esmu iesaaceejs animee un mangaa tadeelj neesmu redzeeji paaraak daudz, bet uz pirmo sitienu, atceroties animes, kas man likaas ar patieshaam dziljaaku domu, es iedonaajo Full Metal Alchemist, jo tur doma bija diezgan skaidri izteikta un viegli iegaumeejama. Nezinu vai man tagat vajadzeetu rakstiit, kas tur tieshi taads bija, jo es domaaju, ka vieglaak ir noskatiities pasham, kaut gan man liekas, ka lielaaka dalja vinu jau ir noskatijusies.
Veel viena anime, kas vareetu mainiit citu uzskatus ir Shinigami no Ballad, bet taa kaa es jau pirms tam iztureejos pret naavi sameera, hmm, atturiigi, vinja paraak neaizkustinaaja manu sirdi, jo man tomeer aizraujoshaak skiet ieraudziit animee kaadu jaunu ideju vai filozofiju (varbuut vaards biski par gudru prieks manis hmm.) un ljaut tai aizraut sevi liidz.
Un es gaidu varbuut veel kaads peec manis uzpostos kaut ko taadu, ko ir veerts skatiities.
+Quote Post
Nerine
post Apr 12 2007, 15:39
Post #36

Danshaku

From: Saulītē, meklēju pirmos sniegpulkstenīšus.

Noteikti, visvisvairāk manu dzīvi ir izmainījusi Fruits Basket. Tad, kad es viņu skatījos, man bija trakoti grūts dzīves posms, un FB un visvairāk Thoru man palīdzēja no tā izrauties. Redzot, cik stipra ir Tohru, par spīti visam, kas ar viņu dzīvē bija noticis, es sajutos tik maza un vāja. Es gribu kādreiz būt tikpat stipra kā Tohru. Un no viņas arī es tagad staigāju pa māju svārciņos un priekšautiņā(Tohru stils laugh.gif ). happy.gif
Vēl mani ļoti ir ietekmējusi Shuffle. Rūpes par ģimeni, draugiem. Pati anime lika ļoti aizdomāties, es pat tā nevaru pateikt par ko, bet kaut kas tur bija tāds, kas lika skatīties titros un domāt par to.
Vēl Air. Laikam, par to, ka Misuzu bija stipra. Par spīti tam, ka viņa ilgu laiku bija viena, un bez draugiem, viņa tomēr spēja būt tik jauka, un stipra.
ā, un vēl Naruto Nepadoties! Nekad nepadoties, lai kas arī notiktu. Tas ir pats svarīgākais, kas man palicis prātā no Naruto.
Jā, laikam, pašlaik tas arī ir viss. happy.gif

--------------------
~Today is always the most enjoyable day~!

IPB Image
+Quote Post
bullmatari
post Apr 17 2007, 06:53
Post #37

Heimin
*

Loveless- 8, 9, 10 serija. taa bija otraa anime kuru es skatiijos, un taa mani padariija par shoujo-ai fanu uz muuziem ;p
+Quote Post
Ayumi
post Apr 17 2007, 17:16
Post #38

Kyuuketsuki

QUOTE(sandzi @ Mar 24 2007, 22:11) *

man viss trakak trapija fruits basket es kadu menesi biju normali EMO like cilveks galigais besis tad bija

Kā FB var šādi ietekmēt? biggrin.gif

Anime kas izmainījusi manus uzskatus? Tādas nav, šķiet.

--------------------
Those who say there's nothing like a nice cup of tea for calming the nerves never had *real* tea. It's like a syringe of adrenaline straight to the heart!
+Quote Post
kaiter
post Jun 10 2012, 13:15
Post #39

Heimin
*

visi saka ka ,kada anime cilvekam rada kauko un ta ir patiesiba
es varetu isplust ilgi un dikti , par šo temu pats nesen tadu iesaku ,tadeļ ka esmu jauniņais,
bet isi saprotoši un konkreti [color=#FFFF33]

Naruto---->shikamaru-----> vienaldziba uskatu par ļoti labu manas dzives paversienu

death note---> intiliģence ispaužas dažadi katra ar savu novirzienu

highschool of the dead----> draugi ir tikai cilveki nekas vairak nekas mazak

Deadman wonderland---->esi stiprs un kļusti stipraks ,cinities ja nebaidies ,necinities ja baidies tas nav nekas
bet cinīties ja baidies tas ir japrot

un protams vel ir vel daudz šadu atklasmes un atziņas taka es negribu isplust detaļas jo zinu kad daudzi cilveki ir slinki lai lasitu visu no a lidz z jo pats šad tad esmu slinks ,taka šis atziņas ir piliens jura

This post has been edited by kaiter: Jun 10 2012, 13:16
+Quote Post
aruka_sei
post Jun 10 2012, 15:14
Post #40

Arheologs

From: Latgale, Dagda

kad noskatijos Elfen Lied, sapratu draugi ir vienkārši tukšs vārds un vairāk nekas.

--------------------
+Quote Post
Church
post Jun 10 2012, 20:11
Post #41

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

Jin-Roh & Texnolyze, kaa druumi nihilistiski gabali .. bet imho pareizi atklaajoshi 'how things works here', un pretstats Yokohama Kaidashi Kikou abas daljas, ka viss var buut nemaz nav tik slikti, un atkariibaa no savas uztveres cilveeka-skruuviites mieriigu dziivi var visnotalj izbaudiit smile.gif
+Quote Post
sunder
post Jun 10 2012, 21:43
Post #42

Samurai

Bakuman.
Laikam tas, ka nostādīju sev dzīves mērķi, cītīgi darbojos tā sasniegšanai(šobrīd vel netieši), un nākotnes lietas plānoju galvenokārt balstoties uz šī mērķa sasniegšanu.

Es pieļauju, ka liela daļa no animēm ir kādu iespaidu atstājusi, vai mainījusi domāšanu, bet šī viss spilgtāk.
+Quote Post
FuschichO
post Jun 10 2012, 23:13
Post #43

Tennou

QUOTE(Shumins @ Dec 21 2006, 03:14) *

X-TV
Twelve Kingdoms

Man arī no X-TV Ost ļoti patika "Sadame", pat iemācījos spēlēt uz klavierēm, jo likās tik sasodīti episki. Anime lika aizdomāties.

Twelwe Kingdoms mani pārsteidza ar sava sižeta neklišejiskumu. Tur nav nekādas mīlas drāmas, galvenais varonis patiesībā ir epizodisks tēls utt. Tas noteikti nav standarta scenārijs, un ir ļoti žēl, ka šis stāsts vismaz Anime formātā nav pabeigts :< Kad vēlējos kosplejot, tieši galvenā varone bija vienīgais tēls no visām anime, ko esmu redzējusi, ar kuru sevi spētu asociēt garīgi un fiziski.

Vispārīgi runājot, manu smadzeni ik pa laikam nošokē dažādas lietas, taču tās atstāj savas pēdas tikai zemapziņā. Es neesmu spējīga censties būt tāda vai citāda, lai tikai līdzinātos kādam tēlam, kurš man ļoti patīk. Manu apziņu mainījušas tikai sēnes un Bērklijs. Perfektais kombo.

--------------------
+Quote Post
zenofex
post Jun 12 2012, 17:10
Post #44

Nausicaa fanboy

Group: Jounin
From: Nav

Nu, uzskatu un dzīves mainītājs X TV nebija, bet OSTs tai bija ļoti spēcīgs. Gan Sadame, gan OP, gan citi meldiņi.

Vienīgais, kas spēja mani nedaudz pamainīt bija anime Angelic Layer (tiekšanās uz mērķi, neatlaidība), un daži Mijazaki darbi (par dzīvi ir jābrīnās, jo dzīve ir brīnums).

--------------------
- "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon
+Quote Post
Gith
post Jul 14 2012, 19:28
Post #45

Heimin
*

kaut kas jau ir savādāk, drūmāk
+Quote Post

4 Pages V < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 03:18