![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
mdr7 |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 49 Joined: 21-March 06 From: Fantāzijās ![]() |
vispār manuprāt, problēma ir komunikācijā, ka jau daudzi to minēja. un ja vecāki gribēs, viņi atradīs laiku arī starp trim darbiem ,ko pavadīt kopā ar bērnu. zinu pāris piemērus. tikai jautājums ir: vai viņi to grib? daudz kas ir atkarīgs arī no vecāku (kad viņi bija bērni) audzināšanas, tas jau nāk līdzi cauri paaudzem.
-------------------- ![]() ![]() Nepaskrien garām savai laimei - ka neuzbrūk no mugurpuses! Kritušās lapas Tā slauku, it kā meklētu pats sevi. (Hirai Sjobins) Būtu ideāls gots, ja nevalkātu rozā :D:D:D |
Seila |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 406 Joined: 6-March 05 From: Rīga ![]() |
daudz kas ir atkarīgs arī no vecāku (kad viņi bija bērni) audzināšanas, tas jau nāk līdzi cauri paaudzem. Te nu patiesībā varētu pastrīdēties. Tieši mūsdienu bērnu vecāki ir tikuši audzināti stingrībā, bet viņu vecāki vēl lielākā stingrībā. Drīzāk vecāki tieši negrib, lai viņu bērniem būtu tāda pati bērnība kā viņu pašu. Starp citu, jo tingrāk bēnu turēt grožos un viņam neko neatļaut, jo lielāka iespējamība, ka viņš tieši to arī darīs. -------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
mdr7 |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 49 Joined: 21-March 06 From: Fantāzijās ![]() |
QUOTE Starp citu, jo tingrāk bēnu turēt grožos un viņam neko neatļaut, jo lielāka iespējamība, ka viņš tieši to arī darīs. tieši šeit trūkst komunikācijas, jo var arī bērnam izskaidrot, ka tā vai šitā nav pareizi darīt. un ja ar bērnu ir runāts arī pirms tam, tad viņš to ļoti labi saprot. -------------------- ![]() ![]() Nepaskrien garām savai laimei - ka neuzbrūk no mugurpuses! Kritušās lapas Tā slauku, it kā meklētu pats sevi. (Hirai Sjobins) Būtu ideāls gots, ja nevalkātu rozā :D:D:D |
Seila |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 406 Joined: 6-March 05 From: Rīga ![]() |
QUOTE Starp citu, jo tingrāk bēnu turēt grožos un viņam neko neatļaut, jo lielāka iespējamība, ka viņš tieši to arī darīs. tieši šeit trūkst komunikācijas, jo var arī bērnam izskaidrot, ka tā vai šitā nav pareizi darīt. un ja ar bērnu ir runāts arī pirms tam, tad viņš to ļoti labi saprot. Bet tā ir bijis daudzus gadus. Palasi Upīti, palasi Jaunsudrabiņu kā kādreiz apgājās ar bērniem, bet izauga labi cilvēki ![]() -------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
Storm |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 290 Joined: 12-April 06 From: nya ![]() |
Manupraat liela dalja probleemu ir apstaaklii ka tie beerni par kuriem ir runa ir VNK STULBI - beerniibaa ar galvu pa prieksu no gultas izkritushi, ar kiegeli pa galvu dabujushi vai kops dzimsanas naw apveltiiti ar nekaadu iipasho intelektu - tapeec tur kko aarsteet naw iespeejams, es tikai balsoju pat to idiotu vardarbigu ierobezoshanu. Par visiem 100% piekriitu arii par tiem draugiem.lv pamanaamajiem indiviidiem - pasam man kaadu laiku ir izdevies par to "papriecaaties".
![]() -------------------- skills of a snail
![]() |
kahi |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 756 Joined: 16-November 05 From: cradle of filth ![]() |
dziļu jēgu neredzu šīm spriedelēšanām. nu, spriežam, spriežam, un no tā kādam labāk kļūst? ok, noskaidrojām - mums ir pilnīgi vienādas domas (arī man, tramvajā braucot, ausis svilst, kad viņi(tie) sāk gudrot par to, kā labāk paraustīt priekšā sēdošās meitenes matus, un pēc tam saderēt, kuram pirmajam viņa iemauks), a no tā kāc no šiem bērniem kļūs gudrāks? savācies te bariņš i vsjo. bez tam, es uzskatu, ka šīs tēmas aizsācējam vajadzēja būt kaut nedaudz pieaugušākam (1989. gads kā nekā, tad padomājiet - cik ļoti viņš varētu būt izaudzis no šī vecuma?). tomēr, prieks, ka vismaz kāds, tikko izlīdis no šīs ''emo pokegotiskās pirmspusaudžu čaulas'', pagriežās un sāk d.irst virsū saviem vēl pirms mirkļa bijušajiem sugasbrāļiem. tas pierāda visu iepriekš minēto.
keydan, pilnīgi piekrītu par skolu attīstību un par izglītības sistēmu vispār - sūkā - tu tā arī neesi kārtīgi iemācījies latviešu valodu. nu, vēnu graizīšana, tas ir jau citā notī- tā ir vienkārši tāda nosliece, kuru izraisa kādas personas nepieteikama uzmanības izjušana (skat. par bilu) no kāda cita indivīda puses. tas var piemist arī 17., 18. gadus veciem jauniešiem, kuriem naktīs kāds neļauj gulēt (pohas? galva sāp?). un, ja jau šī meitene (15 gadi - vecumam jau nav nozīmes) dzerstījās ar tevi kopā, ''Goldij'', jāsāk domāt, kas tieši ietekmā šos ''aptrakušos'' pusaudžus. varbūt man jāsāk no tevis vairīties?? kāds šo norakstīs uz to, ka esmu sanarkojusies, jo, redz, cik slikti viņiem mūsdienās. a, zini, man ir ok! ja tu savāc mani kādā renstelē un kopā ar kārli ulmani un ''cik agrāk bija labi'' devīzi sejā uzslien mani kājās un iedod bisi, labi, iesim, bendēsim nost mazos šampinjonus! -------------------- esmu atpakaļ. spiciem nagiem un vārdiem. |
Storm |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 290 Joined: 12-April 06 From: nya ![]() |
dziļu jēgu neredzu šīm spriedelēšanām. nu, spriežam, spriežam, un no tā kādam labāk kļūst? Redzu jeegu man piem paliek labaak ![]() Un par tiem gadiem.. tas ir tikai cipars un meedz gadiities ka "sapraata liimenis" atbilst kaadaas +-3 gadu robezaas... -------------------- skills of a snail
![]() |
Shinobi-sama |
![]()
|
![]() Lost in own dreams ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 717 Joined: 22-August 04 From: Jelgava ![]() |
Manupraat liela dalja probleemu ir apstaaklii ka tie beerni par kuriem ir runa ir VNK STULBI - beerniibaa ar galvu pa prieksu no gultas izkritushi, ar kiegeli pa galvu dabujushi vai kops dzimsanas naw apveltiiti ar nekaadu iipasho intelektu - tapeec tur kko aarsteet naw iespeejams, es tikai balsoju pat to idiotu vardarbigu ierobezoshanu. Gjeniaalaaku stulbumu gruuti iedomaaties. Beerniibas traumas var vizuaali pamaniit ljoti aatri. Ir jaabuut ideaalistam pesimistam, vai kaadas gariigaas konfesijas biedram, lai domaatu, ka apveltiijums ar intelektu notiek dabiigaa celjaa. Intelekts tiek atiistiits saakot no pirmaa vaarda izrunaashanas beerniibaa liidz vidusskolas vecumam, var teikt absoluuta noziime ir videi un vecaaku uzmaniibai. Beerniibaa ieaudzinaatais ir visam muuzham. Un vecaaku uzmaniiba ir absoluuts faktors beerna intelekta atiistiibai mums saprotamajaa virzienaa. Kopumaa domaaju, ka lai mainiitu jaunatni ir jaasaak ar augstkolaam, tur vajag ieviest saturiigaaku izgliitiibas politiku, taa lai tie kas iziet cauri augstolai, ir meerkjis un censoniiba ietekmi novirziit jau uz zemaaku leveli, tas ir visskolaam, koledzhaam, peec tam kad ir savesta kaartiibaa videejaa izgliitiiba, tad jau var saakt domaat par pamatizgliitiibas liimeni. Jo, DIEMZHEEL, taa no zila gaisa jaunie vecaaki savus beernus neaudzinaas peec vispaareejaa standarta eetikas normaam ar nelielu patriotisma devu. Pie muusu sabiedriibas tempiem sisteema, kur var aptuveni ieziimeet 3 stabilus slaanjus jaunanieshu viduu un kur videejais ir ar nospiedoshu vairaakumu, var naakties gaidiit veel gadinjus 10 liidz 15. -------------------- ![]() |
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
keydan, pilnīgi piekrītu par skolu attīstību un par izglītības sistēmu vispār - sūkā - tu tā arī neesi kārtīgi iemācījies latviešu valodu. Par šito tu būtu pelnījusi treknu banu no moderiem. Ja neesi piefiksējusi, keydan ir krievs, un viņš cenšas runāt latviski. Par to vien cilvēks būtu jāciena, nevis jāapliek. Viņam izdodas. Un tas, ka krievu skolās latviešu valodu māca pa roku galam, ir fakts. -------------------- Press any key to continue
|
Niks |
![]()
|
Lira member ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1032 Joined: 13-July 05 ![]() |
Kopumaa domaaju, ka lai mainiitu jaunatni ir jaasaak ar augstkolaam, tur vajag ieviest saturiigaaku izgliitiibas politiku, taa lai tie kas iziet cauri augstolai, ir meerkjis un censoniiba ietekmi novirziit jau uz zemaaku leveli, tas ir visskolaam, koledzhaam, peec tam kad ir savesta kaartiibaa videejaa izgliitiiba, tad jau var saakt domaat par pamatizgliitiibas liimeni. Kāda jēga krāsot logu rāmjus, ja tie ir sapuvuši - var jau, bet tāpat pēc pāris gadiem tie sadalīsies - velti izšķiesti līdzekļi un darbs. Jāsāk ir tieši no bērnu dārza un tad uz augšu, jo augstkolās mācās pieauguši cilvēki, tāpēc tur neko daudz vairs audzināšanas jomā nevar izdarīt, ja nu vienīgi var mācīt viņiem būt par labiem vecākiem, それだけ.This post has been edited by Niks: Jan 9 2007, 03:02 |
Klokjvaarpsta |
![]()
|
![]() Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 288 Joined: 20-June 05 From: Riiga ![]() |
Var jau meegjinaat maaciit ar labiem vecaakiem, bet, cik tas buus veiksmiigi? Vecam sunim jaunus trikus neiemaaciisi, taapeec piekriitu, ka jaasaak ar zemaako liimeni, ar beernudaarzu, bet jaariikojas tuuliit, jo peec gadiem desmit shos beernus jau audzinaas tik ljoti aprunaatie tagadeeie siichi. Un nekas daudz jau nav jaamaaca, jo viss, kas vajadziigs, ir kaut kaada nebuut cienja - tieshi taa vinjiem shobriid visvairaak truukst. Ja vinji uzaugs bez cienjas izpratnes, tad necieniis savus savus beernus, un, atstaajot audzinaashanu vecaaku rokaas, ieguusim beernu, kas necieniis savus vecaakus, jo vecaaki necieniis vinjus.
Traki jau tas viss protams ir, bet reiz shiis probleemas apsprieshana beigsies un neviens taapat lietas labaa neko nedariis -------------------- There are two kinds of people, those who finish what they start and so on. -Robert Byrne |
kahi |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 756 Joined: 16-November 05 From: cradle of filth ![]() |
sākt no paša bērnudārza... vairums pieaugušo, cik esmu novērojusi, ir pilnīgi vienalga, kā tur to bērnu māca - galvenais, ka viņš nes mājās nesmukus zīmējumus un appuņķotas plastalīna figūriņas. ja kaut ko radikāli jāmaina, tad varu vien ieteikt - sabāzt visus pirmgadniekus vienā konteinerī un striktu psihologu vadībā tad arī uzaudzināt, lai gan man nešķiet, ka tas nestu kādus augļu. reālajā dzīvē nekāda uķi - buķi lietiņa - vai, cik tev smuki sanāk, un kas mums te pa rūķīti mācās staigāt? nenotiek. protams, var jau viņus izaudzināt par cieņas pārpilniem robotiem, tomēr man negribētos tādā pasaulē dzīvot. no otras puses, var bērnus vest ekskursijā uz getliņiem un rādīt bomžus- redz, kas notiek, ja dzerstās, nemācās, u.c. tomēr otrpus žogam zāle vienmēr ir zaļāka, un, ja neļaus bērnam vienu reizi iesist, viņš nezinās kas tas ir, un agrāk vai vēlāk to izdarīs, neatkarīgi no tā, cik procenti cieņas viņam sabāzti galvā.
secinājums. mēs katrs esam gājuši cauri šim ''akeskaralisvisuvaldošais, klanies jēl'' vecumam, tā ir tikai neatņemama daļa no mūsu dzīves. topiks sākotnēji par to, kāpēc viņi tādi ir? - nu ir un viss. pieaugs, pārmainīsies, tad arī mantos to cieņu. nepatīk, neskaties. tas, ka jūs tikāt bāzti stūrī psrs laikā, nenozīmē, ka pasaule negriezās. tajā laikā arī bija tikpat stulbi cilvēki, ar to atliek tikai samierināties. panes irbes dienas jautājums: kāpēc gados vecāki cilvēki, pēkšņi uzbrūk savai bijušajai esībai un cenšas to mainīt, ja paši no ši vecuma ir izauguši tīri normāli un sakarīgi? This post has been edited by kahi: Jan 9 2007, 14:52 -------------------- esmu atpakaļ. spiciem nagiem un vārdiem. |
Seila |
![]()
|
panes irbes dienas jautājums: kāpēc gados vecāki cilvēki, pēkšņi uzbrūk savai bijušajai esībai un cenšas to mainīt, ja paši no ši vecuma ir izauguši tīri normāli un sakarīgi? Njā viena no labākajām atziņām. Mums jau visiem gribas nolikt, bet padomāt par to, ka paši bijām līdzīgi un par mums arī mēdza teikt: "Kad mēs augām tā nebija" Runājot par to paaudzi kura tagad tikai būs. Neviss jau no bērnudārza jāsāk mācīt kā audzināt ģimeni, bet pirmkārt, jau mums pašiem tiem, kas činkst, ka agrāk bija labāk, vajadzētu padomāt, kā audzināism paši savus bērnus. -------------------- The ice cream mafia is taking over the world, so don't f*** with the ice cream man!!!
|
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
Ja kaut ko radikāli jāmaina, tad varu vien ieteikt - sabāzt visus pirmgadniekus vienā konteinerī un striktu psihologu vadībā tad arī uzaudzināt, lai gan man nešķiet, ka tas nestu kādus augļu. reālajā dzīvē nekāda uķi - buķi lietiņa - vai, cik tev smuki sanāk, un kas mums te pa rūķīti mācās staigāt? Tu esi mazliet nokaveejis/ -usi, tie laiki jau sen ir garaam, kad ar Fiirera gadiibu tikai audzinaataa slavenaa Hitlerjugend ![]() Iemaaciit jau var visu, kaut maziem 12 gadiigiem iestaastiit, ka ar Panzerfaust vaig mesties virsuu tankam Berliines cinjaas. Vaijag maaceet tikai visu pareizi pasniegt un tad jau mazinjais dariis visu ko tam liek. Bet vai no taa kaada jeega? Nop. Muusdienu sabiedriibaa ir vajadziiba pec citiem cilveekiem. Tachu kaadiem? To arii neviens nemaak pateikt, taapeec skolaas maaciibu programmas tiek mainiitas viena peec otras, un katraa stuurii savs maaciishanas stils. Beernudaarzaa un skolaa buutu labi, ja cilveekiem tiktu radiita interese par kaut ko, lai tas peec tam turpinaatu maaciibas augstskolaa. Pats to laiku visu noslinkoju un nekaa neimaacijos. Prieksh tam jau ir augstaakaas izgliitiibas iestaades ar profesoriem. Un galva nav piebaasta ar visiem tiem skolu meesliem. Tai slavenaa augstskolaa, kur visi liek tik lielas ceriibas par kaut ko izaugt. Tachu tai pashaa laikaa inzjenieriem visu maaca taapat kaa 70-tos gados, ar tiem pashiem meerinstrumentiem un labratorijas darbiem. Arii augstskola nekaa nedod, tikai pieradina cilveeku pie stresa un piespiezj domaat, jo taa kaa citi var iztureet augskolaa, tas tieshaam ir abriinojami. Jau beerni, darbs, maaciibas un veel nebeidzamie tusinji. Tieshi shajaa haotiskaa videe top cilveeks, kas beigaas ir gatavs uz visu un nenokaa nebaidaas. Un tad jau txt konsultaaciju laikaa pirms sesijas, lai dabuutu pielaidi pie eksaamena, kad pasniedzeeji saka, "Saakas mans seriaals un eju prom, naakat naakamaa gadaa!", vairs nebiedee. Visa izgliitiiba ir galiigi garaam, ieskaitot augskolas, liekas ka daudzaas ceriibas jums taapeec, ka neesat tur bijushi. Viss notiek pashmaaciibas celjaa. Un tikai tie, kam ir kaada interese radusies, vai kas no vecaakiem ir iemaaciijushies pacietiinu un meerkjtieciibu, tie arii kaut ko dziivee sasniedz. Taapat vienaa klasee ir 30 cilveeku un tikai no daljas kas sanaak, kaadu tur vairs vainas izgliitiibaa? Nav logjikas. Taaka lieki ir nolikt jau taapat bezceriigo izgliitiibu, bet vairaak meegjinaat dariit pasham. |
sipps |
![]()
|
Unregistered ![]() |
par ko iet šis bezjēdzigais disputs? Ši ir kada padomes apspriede par to kāda aug jaunā paudze? katra kautk o ieburkšķ un atkarto vienu un to pašu, katrs nākamais iz arvien seklāks un bezjēdzīgāks, ta vien liekas ka katram kautkas ir sakams šajā sakarā. Ķaķa lasti debesis, nekas cits tas nav.
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 14:08 |