IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

2 Pages V < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Fansubs Are The Source Of All Evil, Japan Asks America to Stop Illegal Net Releases of Anime
Niks
post Oct 29 2007, 22:06
Post #16

Lira member

Group: Chuunin

Sāksim ar vieglāko - KAA paši neko nesubo - viņi paņem subus no R1 DVD vai arī no kādas fansuberu grupas (piemēram, tā bija ar Inukami!), savukārt video ir no R2 DVD (retāk no R1).

Par iespējamo kvalitāti - tev ir pilnīgi taisnība, tomēr cilvēks ir subjektīvs radījums, tādēļ arī enkoderis var subjektīvi uzlabot kvalitāti (parasti zaudējot detalizētību), turklāt mums tagad ir tādi filtri, ka amatieris minūšu laikā var uztaisīt tādu encode, ka vidusmēra zx relīzes izskatās nekvalitātīvas (šito saku no savas un citu enkoderu pieredzes, piemēram, zx ziedu laikos neko daudz efektīvāku par PixieDust trokšņa noņemšanai atrast nevarēja, bet tagad mums ir, piemēram, RemoveGrain un PixieDustPP, un n citi filtri, kas ir parādijušies pēdējos gados).

Un HDTV vēl negarantē kvalitāti - vēl šodien redzēju diezgan draņķīgu HDTV ripu.

Par DVD - skatos uz parasta LCD monitora ar native izšķirtspēju 1680x1050 (pievienots izmantojot DVI), lai gan arī uz mana vecā CRT varēja itin labi redzēt, ka vidusmēra DVD ir briesmīgs - pats par sevi atsevišķi katrs kadrs ir diezgan labs, taču noise visu smagi izcūko, jo es vēl neesmu redzējis DVD, kuram nebūtu izteikts noise, protams, mūsdienās ir pieejami labi temporal denoiser'i, tomēr tiem ir diezgan izteiktas blaknes.

Un saldajā ēdienā mums paliek visādi brīnumi ar interlacing, kas gan ir reti sastopami, un blokošanās, kura diemžēl ir samērā izplatīta pat starp R2 DVD.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Taka
post Oct 29 2007, 22:35
Post #17

Tennou

From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

Protams, filtrēšanas un enkodēšanas tehnoloģijas visu laiku uzlabojas, kaut vai kā atšķiras 97-98. gadā izlaistie DVD no šodienas..
Arī Blu-Ray un HD-DVD sāka ar MPEG-2, tagad iet uz daudz advancētākiem kodekiem. Tehnoloģijas visu laiku attīstās, galvenais lai viņas attiecīgi pielieto. Iztīrīt var dajebko, viss atkarīgs no fanātisma pakāpes. Ja paskatāmies, kā ir iztīrīti vecie Star Wars vai arī kā Disney ir izlaizījuši Sniegbaltīti - neticas, ka tā ir 37. gada multene, vismaz pēc attēla kvalitātes nepateiksi. Tikai, cik daudziem enkoderiem ir iekšās ņemties šādi? Baidos ka maz kuram, pārējie varu derēt, tikai nospiež attiecīgajā tūlī pāris pogas...

Par HD runājot - suns ir aprakts frāzē "draņķīgs rips". Ko katrs enkoderis dara ar materiālu ir uz viņa paša sirdsapziņas. Un tas ko dažs labs no viņiem dara, man izraisa šermuļus un liek matiem stāvus celties...
Manā datorā mētājas Stargate Atlantis sērija, HD rips tipo. XVID 624x352. Pasaki man, kas tā par idiotisku izšķirtspēju??? ~720p/2????
Ja HD tad vai nu 1920x1080 vai arī 1280x720. Gundam OO sērijas kā reiz ir 720p.
Vot nepatīk man kā Niks kodē, taisu savu formātu un nfo failā ierakstu ka es rullēju, bet Niks sūkā. Piekrītīsi taču, ka tas ir sviests!
Kaut kādi standarti tak jāievēro.

DVD tika radīts CRT TV. Un tieši uz tiem viņi izskatās vislabāk. CRT monitoram jau ir daudz vairāk pikseļu, atkal jāapskeilo.
Un LCD displejam DVD jau nākas apskeilot vismaz 2x. Protams visi artefakti izstiepjas. DVD ir labs nesējs un savu jau padarījis - proti pieradinājis cilvēkus pie 16:9, collectors edition utml smile.gif
Tagad nāk HD, man bija iespēja novilkt (4 diennaktis) Wings of Honneamise Blu-Ray ripu 25GB un aizstiept pie čoma, kuram bija 40" FullHD TV. Anime visā savā krāšņumā. Tā ir nākotne.

Runājot par R1 tirgu - cilvēki jau sen lamā Funimation un nepērk viņu relīzes. Ja viņi nesāks strādāt kā pienākas, atņirgsies un dabūs no tirgus aiziet. Vai arī viņu vietā nāks citi, kuri strādās normāli. Tirgus visu saliks savās vietās.

This post has been edited by Taka: Oct 30 2007, 01:03

--------------------
Press any key to continue
+Quote Post
Niks
post Nov 23 2007, 17:59
Post #18

Lira member

Vakar atkodu to "ADV Films" uber kruto pretkopēšanas risinājumu - IDE kanāls, kuram pieslēgts DVD rakstītājs strādā PIO. Kāpēc? Lūk, izrādās, ka Win2k tika iekļauta funkcija, lai lasīšanas kļūdu gadījumā iekārtai vispirms samazinātu DMA ātrumu, bet, uzkrājoties gana daudziem lasīšanas time out vai CRC kļūdām, DMA vispār tiktu izslēgts. Āķis te ir "uzkrājoties", jā, pēc noklusējuma tiek uzkrāts kopējais kļūdu skaits (un limits, lai DMA vispār tiktu atslēgts, mainās atkarībā no Windows versijas, taču, AFAIK, nevienai tas nav lielāks par 10). Turklāt tie vēl ir tikai ziediņi, jo nav iespējams tā vienkārši DMA atkal ieslēgt, un DMA bremzēšana vispār nekur neuzrādās. Vienīgais 100% "risinājums" ir draivera atinstalēšana, kurš tiks atkal automātiski pieinstalēts atpakaļ, bet jau ar DMA. Taču tas jūs nepasargā no šī joka atkārtošanās. Un vienīgais MS risinājums ir rediģēt reģistru, lai kļūdu uzkrāšanas vietā tiktu skaitītas tikai secīgās kļūdas, kas samazina iespējamību tikt atmestam atpakaļ uz PIO, tomēr tas nav īsts risinājums, jo tas vienalga var notikt. Šī problēma skar Win2k/XP/2k3, par Vistu nezinu.

This post has been edited by Niks: Nov 23 2007, 18:01
+Quote Post
Taka
post Nov 24 2007, 09:59
Post #19

Tennou

From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

Pie instalēšanas Win2K visas CD un DVD iekārtas uzsēdina uz PIO by default. Vismaz tagad ir skaidrs kāpēc.
Win9x vispār visām iekārtām, ieskaitot HDD, DMA bija jāieslēdz piespiedu kārtā.
PIO modē draivs nepietiekami efektīvi pārdzen datus un tāpēc bilde var raustīties. PowerDVD 5 pat instalācijas laikā pieteica DMA modi ieslēgt.
Viena no pirmajām darbībām pēc Win2K uzinstalēšanas ir pārmest draivu uz DMA modi. Varbūt man nav bijuši gļukaini draivi, bet neesmu pieredzējis, ka draivs tiktu atmests atpakaļ uz PIO. Interesanti...
XP parasti sāk ar DMA modi, arī neesmu piedzīvojis, ka draivs tiktu "nomests" uz PIO. Tas pats attiecas uz Win2003.
Cik man ar Vistu sanācis saskarties, arī tur ir līdzīgi.
Hmmm... it kā skaidrs kāpēc, bet dabā šis joks ar nomešanu uz PIO nav pieredzēts. Nu jā, uz to laiku Creative/Samsung 60x CD-ROMi tika izņemti no apgrozījuma. Vieni no lielākājiem problēmu radītājiem.

This post has been edited by Taka: Nov 24 2007, 10:10

--------------------
Press any key to continue
+Quote Post
Niks
post Nov 24 2007, 15:58
Post #20

Lira member

Mans vecais Samsung DVD rakstītājs, kuru neapdomīgi atstāju vecajai kastei, arī nekad ko tādu nepiedzīvoja (WinXP), bet jaunais NEC velkās kā nāve (Win2k3), turklāt pat ar manu Q6600, tik un tā foobar2k sāk raustīties skaņa, kad kaut kas tiek darīts ar DVD.
Kā jau teicu, ja DMA tiek izslēgts dēļ augstāk minētā, tad DMA var atkal izvēlēties no tā drop down list, taču konkrētais IDE kanāls vienalga paliks pie PIO, lai tur vai kas - vienīgais risinājums ir atinstalēt draiveri, jo katram kanālam kļūdas tiek uzskaitīts atsevišķi, bet katru reizi, kad kanālam pievieno jaunu iekārtu, skaitītājs konkrētajam kanālam tiek atiestatīts.
+Quote Post

2 Pages V < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 16:44