![]() |
Cienījamie, pirms aizsākat jaunu tēmu par kādu seriālu vai filmu, pārbaudiet, vai tāds pavediens jau nav izveidots. To var izdarīt vai nu šeit vai arī izmantojot meklēšanu.
![]() ![]() |
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
*cītīgi kasa pauri mēģinot no tā ārā dabūt kaut kādas atmiņas*
Nē, cik atminos neko no fundamentāliem sci-fi žanrā ieturētiem darbiem lasīījis neesmu, tikai kaut kādus pusfabrikātus. Nezinu, laikam nav īpaši saistoši, man vairāak interesē, tas, kas ar mums notiek šobrīd, nevis kaut kādas neskaidras nākotnes perspektīivas, un man laikam ir kaut kāda alerģija pret grāmatām kur veselas nodaļas aizņem apraksti par kāda kosmiskā kuģa uzbūvi un tā pārvietošanās principiem. Manā skatījumā labs sci-fi (runāšu par kino) ir "Gataka", "Solaris" u.tml. (respektīvi, vairāk smadzeņu un eksistenciālu pārdomu, mazāk tauku un nevajadzīgu sūdu) un slikts sci-fi ir visi murgainie startreki un starvari u.tml. pliekanības. varbūt mana ne pārāk lielā ieinteresētība žanrā tieši ar to arī saistās, ka jau kopš bērnības pa visiem galiem biju pārstūķēts ar šī otrā gala filmām. Varbūt vainojams tas, ka nekad īpaši nav saistījušas eksaktās zinātnes. Fig viņu zin, kā ir patiesībā. ... bet topiks ir par Elfen Lied. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
bypass |
![]()
|
Danshaku ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 268 Joined: 22-September 04 ![]() |
QUOTE alerģija pret grāmatām kur veselas nodaļas aizņem apraksti par kāda kosmiskā kuģa uzbūvi un tā pārvietošanās principiem Same here.QUOTE Man filma "es, robots" nepatika.. jo taa bija izveersta par piedziivojumu ar holivudas beigaam... nu sorry bet taa filma izbrauca tikai un vieniigi uz wilu smitu un specefektiem. Azīmovu es lasīju vēl bērnībā, filma nekādā gadījumā nav jāsaista ar grāmatu.QUOTE slikts sci-fi ir visi murgainie startreki un starvari u.tml. Pilnībā piekrītu.QUOTE man vairāak interesē, tas, kas ar mums notiek šobrīd Šeklija darbos ir tieši apspriesta mūsdienu sabiedrība, ļoti ieteicams palasīt.QUOTE Ljoti silti iesaku Marsieshu Hronikas - vienkaarshi burviiga graamata Centīšos tikt pie šeit minētajām grāmatām, paldies. |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Nov 9 2004, 11:39) man laikam ir kaut kāda alerģija pret grāmatām kur veselas nodaļas aizņem apraksti par kāda kosmiskā kuģa uzbūvi un tā pārvietošanās principiem. Manā skatījumā labs sci-fi (runāšu par kino) ir "Gataka", "Solaris" u.tml. (respektīvi, vairāk smadzeņu un eksistenciālu pārdomu, mazāk tauku un nevajadzīgu sūdu) un slikts sci-fi ir visi murgainie startreki un starvari u.tml. pliekanības. varbūt mana ne pārāk lielā ieinteresētība žanrā tieši ar to arī saistās, ka jau kopš bērnības pa visiem galiem biju pārstūķēts ar šī otrā gala filmām. Sheit es juutos taapat kaa tad, ja anime forumaa buutu ienaacis kaads un teiktu: "Anime suukaa! Tie stulbie pokekjeemi tikai skraida apkaart..." Redzi, cilveeki, kas no anime redzeejushi tikai to, ko pa TV3 raada, ir izveidojushi sev ljoti sliktu iespaidu par anime. Liidziigi ir ar jums, kam sci-fi asocieejas ar naakotnes skatu un taas dziives atteeloshanu, vienkaarshi fantastiskiem piedziivojumiem. Manaa gjimenee ir divi iista sci-fi miiljotaaji, taapeec nevareeju neizlasiit dalju no taa visa. Iespaids ir pilniigi preteejs nekaa juuseejais: tie ir filozofisku, biezhi eetisku paardomu veicinoshi darbi, kuru galvenaa veertiiba ir staasta idejaa, nevis izpildiijumaa (nekaadi naakotnes dabas skati). Protams, ir gadiijies lasiit arii staastinjus, kur tiek aprakstiiti kosmosa kugja paarvietoshanaas principi, bet tikai tad, ja shie principi ir buutiski svariigi sizhetam. Tie darbi parasti ir kaa noveles, bet atshkjiriibaa no parastaam noveleem nepretendee uz realitaates atspoguljoshanu, tie atspoguljo sci-fi. Principaa lasaams ir jebkas Azimova radiits. Tiem, kam patiik ironija, lasiet Lemu. Ticu, ka arii jebkas no Bredberija ir lielisks. Ta no galvas gan vairaak nezinaashu... P.S. Luuudzu piedodiet foruma admini par manu maniakaalo tieksmi nenoveersties prom no offtopika, bet diskusijas gars ved mani kaardinaashanaa un es esmu greekojis un greekoshu, jo esmu nekas vien kaa pljaapa shajaa forumaa... -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
edg: Nu vai tad es brucinu sci-fi virsuu kā žanram? Tava paralēļu vilkšana starp sci-fi un anime, patiesībā, ir visai pamatota, kā vienā tā otrā gadījumā darbojas "seju" princips. Kas sci-fi ir StarWars un Star Trek, tas anime ir Pokemoni un citi -moni.
Mana nelaime ir tā, ka savā laikā skatījos un lasīju šo "vieglo" galu, un jo vairāk skatījos un lasīju, jo vairāk nācu pie atziņas, ka mani tas neinteresē. Ok, dažreiz kā tīra izklaide šīs filmas palīdz, bet nekas vairāk. Varbūt kādreiz sadūšošos un pieķeršos klāt arī Azimovam un Stasim Lemam, bet pagaidām man cita lasāmviela ir pirmajā vietā. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
QUOTE(ShinChan @ Nov 9 2004, 15:54) Es dramatizeeju, jo lasot forumu, nav laika eest... -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Dzonis |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 585 Joined: 19-February 04 ![]() |
nedaudz offtopic
![]() Kouta un Yuka ir tachu radinieki (braaleens un maasiica, ja nemaldos)? -------------------- |
ShinChan |
![]()
|
QUOTE(Dzonis @ Nov 9 2004, 18:39) Cik es sapratu tad jā. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Shinobi-sama |
![]()
|
![]() Lost in own dreams ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 717 Joined: 22-August 04 From: Jelgava ![]() |
QUOTE(Dzonis @ Nov 9 2004, 18:39) blaaviens.. atrodas arii tads kas "pa topikam" kaut ko ariu iesprauzh un tad tas izskataas kaa galiigi kautriigs jautaajums un atbilde ir iisa un strupa. Piemeeram kads sakars azimovam ar "elfen lied". Varu sadereet ka ja mees robezhas izpluudinaam tad galu galaa nonaakism pie secinaajuma ka elfen lied ir uztaisiits stingraas azimova tradiicijaas ![]() -------------------- ![]() |
Dzonis |
![]()
|
![]() Shishaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 585 Joined: 19-February 04 ![]() |
mjaa..laikam saakuma tas mineets bija.vienkaarsi vinjiem attieciibas taadas...khm..iipatneejas kas liek domaat par preteejo, bet tas laikam tur normaali
![]() ops!ka tik shitais nav spilers, ja ksa pado zinju.iekraasoshu iipashajaa kraasaa -------------------- |
Shinobi-sama |
![]()
|
![]() Lost in own dreams ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 717 Joined: 22-August 04 From: Jelgava ![]() |
QUOTE(Dzonis) ops!ka tik shitais nav spilers, ja ksa pado zinju.iekraasoshu iipashajaa kraasaa Special color ![]() -------------------- ![]() |
jurc |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1993 Joined: 21-October 04 From: Liepāja ![]() |
da kas jums visiem ir! Visaas vietaas saakushi offtopicus laist - te, "Japanu uzrunas formas", "Poll: Yu-gi-oh ".. un taa vel vareetu turpinaat daudz... Nez, ieprieksh katkaa neko taadu nebiju manijis, viss gaaja pa tematu un lasiit bija ok! Ja ko taadu rakstat ta rakstat ieksh Offtopic`a.
![]() -------------------- |
edg |
![]()
|
QUOTE(JurCHiX @ Nov 11 2004, 16:43) da kas jums visiem ir! Visaas vietaas saakushi offtopicus laist - te, "Japanu uzrunas formas", "Poll: Yu-gi-oh ".. un taa vel vareetu turpinaat daudz... Nez, ieprieksh katkaa neko taadu nebiju manijis, viss gaaja pa tematu un lasiit bija ok! Ja ko taadu rakstat ta rakstat ieksh Offtopic`a. ![]() Pilniigaa piekriitu! ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Kā "tehniskā" mērenās devās sci-fi miļotājam man laikam atliek tikai paklusēt...
Star Wars (vecais) man vienmēr ir paticis, kamēr Star Trek ir iedvesis riebumu. Lemu cienu, ļoti. Azimovu esmu lasījis laikam visu, arī Strugackus. Bet varu arī Harrisona Žurku palasīt - izklaidei ![]() Kaut kādi jūs te visi meganopietni savākušies, tik par augstajām matērijām lasait ![]() -------------------- Press any key to continue
|
edg |
![]()
|
QUOTE(Taka @ Nov 12 2004, 13:36) Esmu lasiijis arii "Es jau eju beernudaarzaa" un ar to lepojos! ![]() -------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Shinobi-sama |
![]()
|
Hem esmu lasiijis "Momo" un "Nilsa Holgesona briinishkiigais celjojums" un otraa man veeljoprojaam shkiet briinishkiiga graamata
![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 12:01 |