![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Hehe, visi vienā valodā.. tas jau atgādina to dziesmu no Šveika:
Un nebūs tad vairs rasu naida, Un kari nebūtībā grims. Cik skaista pavērsies tad aina, Kad visi vienā krāsā dzims. Ai, man vienalga, nekad nav patikuši krievi un man vienalga, ko te runā. XD Varbūt kādreiz patiks. Savādāk karma jau drīz mani nonāvēs ar krieva dūri! -------------------- |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Šumiņam
No šī daudzu prātos (latviešu un nelatviešu) esošā dalījuma "mēs" un "viņi" arī sakņojas daudzas mūsu valsts nelaimes. Tas ir apbrīnojami, kā nācija ar nedaudz vairāk nekā 2 miljoniem iedzīvotāju pamanās tik daudz dalīties un šķelties. Tu Šumiņ, ļoti tendenciozi visas zajavas piestādi tikai vienai pusei piemirstot, ka monētai ir arī otra. Vai tie nebija latvieši (strēlnieki), kas Krievijā pilsoņu kara laikā "uz durkļiem" nosargāja Ļeninu un līdz ar to pavēra ceļu visam 20. gs. drausmajam vēstures ritējumam? Vai 2. pasaules karā atseviški latvieši nepastrādāja zvērības pret civiliedzīvotājiem, gan Latvijas teritorijā, gan ārpus tās? Nu tad ko dažu cilvēku pastrādāto vispārināsim un piedēvēsim visai tautai? Taču tā nevar rīkoties un tā neviens, daudz maz vēsturi zinošs cilvēks nerīkojas. Tas uz ko es aicinu ir vērtēt katru cilvēku individuāli, pēc tā ko konkrētā persona ir izdarījusi, nevis taisīt miglainus vispārinājumus par kādu grupu vai tautu, sak, viņi tādi un šitādi. Ja tev nepatīk konkrētais krievs saistībā ar to, ko viņš dara, tad kritizē viņu un konkrēto negatīvo darbību, nevis nāc forumā un stāsti, kādi tie krievu civilokupanti ir d....s un kā viņus visus vajadzētu lādēt vagonos un sūtīt atpakaļ. D...a var but gan latvietis, gan krievs, gan čučmeks un ja konkrētais cilvēks kā tāda izturās tad es viņu attiecigi arī uztveru. Neatkarīgi no nacionalitātes un nevispārinot. Daudzi arī peimirst vienu būtisku apstākli, un proti, ka vide veido cilvēku. Kāda vērtību sistēma un leteu uztvere veidojas cilvēkam, kuru no bērnu dienām saukā par okupantu, okupantu pēcteci, 2. šķiras cilvēku utt.? Es zinu, ka daļēji apgriezta situācija šai bija padomju laikos, taču es gribētu domāt, ka pēc 20 brīvalsts gadiem vēlme revanšēties te dzīvojošiem krieviem par padomju paŗestības gadiem būs gājusi mazumā, vēl jo vairāk tāpēc, ka lielākajai daļai šeit dzīvojošo cittautiešu ar to nav bijis nekāda sakara. Ja nu mēs tomēr vēlamie visā vainot viņus, tad arī ir jārēķinās ar sekām un jāsaņem kaudze Latvijas pilsoņu, kuri nav lojāli šai valstij. Ar to es savu murgu gabalu noslēdzu. Spam on! P.s. Atvainojos par kļūdām. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
... kritizē viņu un konkrēto negatīvo darbību, nevis nāc forumā un stāsti, kādi tie krievu civilokupanti ir d....s un kā viņus visus vajadzētu lādēt vagonos un sūtīt atpakaļ. ... Liekas, ka nemaz nelasi ko saku, tikai no pieredzes pieņem, ka es to varēju rakstīt - pieņemot, ka mani pazīsti ![]() Es domāju, ka ja kādreiz tikšu politikā, es vairāk Krievus, Baltkrievus, Ukraiņus, Gruzīnus, Moldoviešus un Rumāņus ievedīšu, nekā kādu deportēšu. Man ir plāns kā stimulēt ekonomiku un nodrošināt sev pensiju. Piedāvāšu iepriekšminēto valstu studentiem pēc tehniskās augskolas beigšanas savā valstī dzīvot un strādāt Latvijā, nokārtojot valodas zināšanas, iegūstot pilsonību 1 gada laikā (obligāti), un parakstot līgumu, ka vismaz 10 gadus valstī nostrādās neametot to uz citu ES valsti. Tie pat varēs iecoļot ar visu savu ģimeni, ja tāda jau būs izveidojusies. ievedot daudzus izglītotus jauniešus ceru izbeigt demogrāfiju un palielināt nodokļu ieņēmumus - pie tam palielinot Latvijas iedzīvotāju skaitu ar izglītotiem cilvēkiem uz vismaz 3-5 miljoniem, neļaujot ieceļot kādai nācijai par daudz. No katras tautas par 10-20%, lai neceļas nacionālās ideja. Šī ideja ir labs pretstats bezgalīgo imigrantu uzņemšanai no Āfrikas izmirstošā ES. Rūpniecība, uzņēmumi un nekustamā īpašu tirgus ieskrietos ar tādu sprādzienu, ka pat Vācieši mūs apskaustu ![]() ... Vai tie nebija latvieši (strēlnieki), kas Krievijā pilsoņu kara laikā "uz durkļiem" nosargāja Ļeninu un līdz ar to pavēra ceļu visam 20. gs. drausmajam vēstures ritējumam? ... Sarkanie strēlnieki ![]() Un, kas attiecas par tēmu, nekad neesmu šos faktus noliedzis. Vienkāršota informācija par strēlniekiem atrodama Wikipēdijā. Latviešu_strēlnieki QUOTE Sarkanie strēlnieki Pēc Boļševiku revolūcijas 1917. gada rudenī, strēlnieki saglabā disciplīnu, un kā īpaši uzticamus viņus izvēlas par Ļeņina miessasargiem. Tas notiek Pulkveža Jukuma Vācieša vadībā, viņš kļūst arī par pirmo Sarkanās Armijas komandieri. Ir dažādi iemesli kāpēc strēlnieki atbalstīja boļševikus un cīnījās pret balto armijām: Viņi labi atcerējās 1905. gada revolūcijas nežēlīgo apspiešanu; Latvijā bija plašs atbalsts sociālistu idejām; Boļševiki solīja atzīt Latvijas neatkarību. Strēlnieki piedalījās anti-Boļševiku dumpju apspiešanā Maskavā un Jaroslavļā, Viņi cīnijās pret Deņikinu, Judeniču un Vrangeli. 1919. strēlnieku divīzija saņem augstāko apbalvojumu - Sarkano Slavas karogu. 1919. gadā strēlnieki kopā ar Sarkano armiju iebrūk Latvijā, lai nodibinātu padomju varu, taču pēc pāris mēnešiem cieš sakāvi. Pēc Latvijas-Krievijas miera līguma noslēgšanas 1920. gadā, vairāk nekā 11 000 sarkano strēlnieku atgriezās Latvijā. Daļa strēlnieku palika padomju Krievijā, kur ieņēma dažādus augstus amatus PSRS armijā, valsts drošības organizācijās un valsts iestādēs. Lielākā daļa šo cilvēku 1937. - 1938. gadā tika arestēti un nošauti Staļina Lielajā Tīrīšanā virsnieku korpusa tīrīšanas ietvaros. Kādreiz Latviešiem un Krieviem bija viens liktens zem lielās bargās cara rokas, kopīga revolūcija 1905. gadā, kopīgas kara gaitas ar Vāciešiem pirmā pasaules kara laikā, pat karošana kopā pret jocīgo radījumu "Latvijas Republiku". Pirmā pasaules kara laikā liela daļa Latviešu 700k-800k devās bēgļu gaitās uz Krieviju. Kad Latvijas republika nostājās uz kājām, daudzi begļi un strēlnieki atgriezās uz Latviju, cerot uzsākt jaunu dzīvi - parādās pirmie nacionālie asni. Taču par naidu nevar būt ne runas. ... Vai 2. pasaules karā atseviški latvieši nepastrādāja zvērības pret civiliedzīvotājiem, gan Latvijas teritorijā, gan ārpus tās? ... Šo pats panāca Staļins, ar Latvijas okupāciju un baigo gadu. Šis arī ir lūzuma punkts Latviešu un Krievu attiecībās. 1 of 5 2 of 5 3 of 5 4 of 5 5 of 5 ShinChan liekas esi gulējis vēstures stundās ne? Žēl, ka Krievija turpina Staļiņa iemīto taku un aiza starp Latviju un Krieviju paliek tikai lielāka. Taču uz Krievu tautu nav ko dusmoties, jo smadzeņu skalošanas rezultātā, tāpat kā Vācieši 1932-1945 ir tikai upuri, un gan jau tie nāks pie prāta ![]() |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
Un vispār, pietiek politikas un vēstures, kas rada pamatus jauniem nacionālisma naida uzplūdumiem...
Iesaku vairāk skatīties Anime Music Videos ![]() BTW pazīstat Eldarionfr no Francijas? Iesaku iečekot ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
ShinChan liekas esi gulējis vēstures stundās ne? Nez, no kā šāds secinājums izriet? Ja jūtūbes filmām vajadzēja sniegt pretargumentus tiem maniem citātiem ko esi izmantojis, tad pilnīgi garām. Es nemaz nerunāju par to kādi ir bijuši katras tautas likteņa pavērsieni (no Staļina represijām smagi cieta ikviena PSRS tauta ieskaitot pašus krievus), tāpat es nerunāju par to vai leģionā cilvēki tika iesaistīti brīvprātīgi vai mobilizēti piespiedu kartā (vairumā gadījumu). Tā nu reiz ir sanācis, ka saistībā ar sava darba specifiku man ir nācies aizvadīt ilgas sarunas ar vairākiem īstiem leģionāriem, līdz ar to par latviešu leģionāriem esmu dzirdējis autentiskas mutvārdu liecības, nevis tikai gudras grāmatas lasījis. Tas ko es vēlējos savā iepriekšējā postā pateikt, un tas laikam tev paslīdēja garām ir katrai nācijai var atrast utis kažokā, dažām lielākas, citām mazākas, un tas kas mani bieži kretinē latviešos - savos tautiešos, ir vai nu žēlabainā cietēja tēla veidošana, šņukstot visai pasaulei apkārt, kādi mēs mazi nabadziņi, pārcietuši vietējo holokaustu, kas vēl šodien mums neļauj atkopties, vai gluži pretēji, tēlojam lielos taisnības cīnītājus "moral high ground" iemiesojumus, kas nekad neko sliktu nav izdarījuši un kam ir tiesības nosodīt visu pārējo pasauli. To var visai spilgti redzēt gan iekš delfiem, gan youtube atbilstošas tematiks klipu komentāru sadaļās, dažkārt pat kauns paliek par saviem tautiešiem, kuri bez bremzēm, lauzītā angļu valodā nekaunās pārējai pasaulei demonstrēt savu stulbumu. Dāzkārt vajag paņemt spoguli un godīgi palūkoties uz sevi. Profilaksei. Lai nemotivētais paštaisnums pazūd. Ja kāds domā ka man pie kājas staļina režīma zvērības vai nacistu pastrādātie noziegumi pret mūsu tautu, tad tas ļoti maldās, taču atškirībā no daudziem man rūp "staļina režīma zvērības" un "nacistu pastrādātie noziegumi" nevis tas ko šobrīd daudzi pamanās zem tā visa palikt (DDD, "Holocaust"©, utt. utjp). P.s. Laikam tiešām jāmaina tēma. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
[Ja jūtūbes filmām vajadzēja sniegt pretargumentus tiem maniem citātiem ko esi izmantojis, tad pilnīgi garām. Youtube ir lai ātri atsvaidzinātu atmiņu. Mēģinot pārdrukāt Latvijas vēstures grāmatas es argumentācijai patērētu vairākas stundas. Piekam, uz to man pilnīgi nestāv un man par to nemaksā ![]() |
+Chibi+ |
![]()
|
![]() (yaoi) rota 69 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Kaigan Valde Posts: 2066 Joined: 10-September 04 From: sky ![]() |
Idiots.
![]() -------------------- ![]() |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
|
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
mosh pietiek ar tiem video? neviens neveido argumentus sametot kaudzi ar linkiem. tos parasti lieto kaa references, lai cilveeki vareetu paarliecinaaties par tavu vaardu pamatojumu.
![]() This post has been edited by Sigfa: Jan 5 2010, 18:49 |
maxovt |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 36 Joined: 18-February 08 From: Latvija, Rīga ![]() |
-------------------- ![]() |
Keydan |
![]()
|
![]() Key-dano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1766 Joined: 16-April 06 ![]() |
Oh lawl... Žiriku ievēlē lai Dumā būtu jautrāk.
This post has been edited by Keydan: Jan 5 2010, 21:41 |
Arts |
![]()
|
![]() Koushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 940 Joined: 10-September 05 From: The world itself,in reality ![]() |
![]() -------------------- ![]() When you do things right,people will think you haven't done anything at all. |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
Ko tik daudz par krieviem, tuvojas želejas lāču armija!
![]() NOOOOOOOOO! |
X_Kamui |
![]()
|
![]() CLAMP Fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1352 Joined: 17-November 04 From: Дома... ![]() |
Man pat pietika pacietiibas lai izlasiitu visu topiku...
Un bij ļoti intersanti palasiit juusu viedokļus, postus, kurus komenteet es pat negrasos un nevajag ar... Vnk gribeju uzrakstiit, ka piekritu ShinChan teiktajam par to ka "katrai naacijai var atrast utis kažokaa"! Un vienmeer pats esmu to teicis saviem draugiem, ka krieviem taa arii latviešiem))) Потому что действительно в каждой стране, в каждом народе, нации не обойтись без отморозков... Вобщем, как говорится - "В семье не без урода..." ![]() P.S. Nekad nebiju pat iedomaajies, ka kaadreiz uz otaku.lv uzpeldees kaut kas lidziigs šim topikam...... -------------------- ![]() "Peace is but a Shadow of Death desperate to forget it`s Painful Past..." |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 12:01 |