![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
Eh, klusie telefoni, yuutoz tig nezaprazts
![]() Beidzot atcerējos, ka virsrakstus taču var nomainīt un nomainīju arī - tā, lai kāds īpaši acīgais kārtējoreiz nesāk lasīt to, kas tur nav rakstīts. This post has been edited by Kikyou: Jan 6 2010, 06:17 |
Tigra2 |
![]() ![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Beidzot atcerējos, ka virsrakstus taču var nomainīt un nomainīju arī - tā, lai kāds īpaši acīgais kārtējoreiz nesāk lasīt to, kas tur nav rakstīts. Tā jau pašā sākumā vajadzēja. XD Savādāk tie "Niknie krievi latvijā" tiešām saistās ar ko citu. Naidu pret nāciju un tiri piri. :3 Lai gan šķiet, ka visi savas domas par šo jau izteikuši, derētu uztaisīt kādu jaunu, populistisku topiku, ne? ''Geju problēmas latvijā'' vai '''Melnos ir jādedzina'', ''Kristieši s.cks'' utt. XD -------------------- |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
P.S. Nekad nebiju pat iedomaajies, ka kaadreiz uz otaku.lv uzpeldees kaut kas lidziigs šim topikam...... Vēl reizi apdomāju tevis teikto, un to, ko sapostojām mēs - nonācu pie secinājuma, ka nejau Krieviem Latvijā ir problēmas, bet tās ir mums pašiem. Tikai bijām pieņēmuši, ka ir lietas, kuras labāk nekustināt un ļaut tām apaugt ar zāli cerībā, ka tā izaugs pietiekoši liela, lai nomaskētu visas nesaskaņas. Taču katru reizi skarienot plikām kājām pa lielo zāli uzkāpjam uz kāda sev aizmirsta, nomesta sirpja un savainojamies. Diskusija vienmēr ir bijusi nepieciešama, kaut arī liekas, ka sarunājām tikai muļķības taču tā nav. Vieglāk jau ir citus nosaukt par idiotiem, lai liekas mierā. Kādam Krievam atnākt un nobirdināt asariņu - "Mēs par Jums bijām labākās domās". Tas ir veids, kā mēs visu laiku dzīvojam, jau 20 gadus. Tas ir tas, kas tiek mums iemācīts skolās. Nejautāt, neapstrīdēt vadoņu teiktos citātus, turēt muti ciet un pieņemt, ka viss ir kārtībā. Tikai šī kārtība ir tikai ilūzija, kurā labprāt dzīvotu daudzi. Debesis K.Skalbes pasakā "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties" QUOTE Mums nekad nav bijis jāskatās nekur tālumā; mūsu debesis ir tepat acu priekšā... Cilvēki ikdienā nereti vēlas, lai viņiem nekas nebūtu jādara. Darbus padarītu kāds cits, un paši varētu tikai atpūsties, bet tā dzīvē nenotiek. Par tādu prieku var priecāties tikai Trekno Cūku zemes iedzīvotāji. Savas ikdienas gaitas viņi pavada ēdot un guļot, ja kaut kas viņiem ir nepieciešams, to viņi paņem no debesīm, jo tur viņiem glabājas it viss dzīvei nepieciešamais. Kad kaut kas vajadzīgs, izstiep tikai roku un paņem. Tas izsargā mūsu dvēseles no veltīgām rūpēm un mūsu miesu no veltīgas kustēšanās. Cūku zemes iedzīvotāji ir pret jebkādām aktivitātēm, viņi tās uzskata par liekām, galvenais viņu dzīvē ir labi paēst un pagulēt, citas aktivitātes var kaitēt viņu svara pieaugumam, jo Cūku zemē uzbarošanās bija laba pazīme. Treknās Cūku zemes iedzīvotāji mīlēja un cienīja savas debesis, jo tās viņus atbrīvoja no ikdienas darbiem, apgādāja ar pārtiku, sniedza viņiem to, ko iedzīvotāji vēlējās. Miera un Pieticības Malas debesis bija tik zemas, ka kavēja gaisa kustēšanos un biezā migla, kas veidojās virs zemes tikai palīdzēja cūkām aptaukoties, cūkas bija viņu iztikas avots. Tas jau vien, ka Kikyou ielika šo topic, tikai parāda, ka cilvēki nav apmierināti ar uzspiesto ilūziju. Nezinu, vai Kikyou ir guvis no šī topic kādas jaunas vēsmas, kādu jaunu domu graudu, taču tas ir daudz labāk, nekā iegrīst galvu smiltīs un pieņemt visu, kas tev tiek iebarots. Var jau atvilkties uz forumu, izlasīt ShinChan postu. Lai lieki sev nesarežģītu savu dzīvi iesaku katru cilvēku ar ko nonākat saskarsmē vērtēt individuāli, nevis siet viņam klāt nacionālās bumbas. Ja cilvēks ir pļēgurs tad tāds viņš ir tāds nejau dēļ tā, ka ir krievs, brits vai latvietis. Vispār šajā globalizētajā pasaulē par kaut kādiem tīrasiņu etnosiem var runāt labi ja atsevišķas džungļu ciltis. Visur citur tādu tīrasiņu tautu sen vairs nav, līdz ar to nacionālo stereotipu sasaiste ar reālo dzīvi arī ir visai nosacīta. Nospriežot, ka tā jau tam noteikti jābūt un dzīvot tālāk cūku zemē... Taču es katru dienu ieteiktu izaicinā šo domu, izdiskutēt un no jauna atzīt to par derīgu esam. Izdiskutēt visu un ar visiem, Krievu problēmas, Latvijas kā valsts nepieciešamību un to, kas mēs īsti esam... Tikai katram izdiskutējot sev sāpīgās lietas, nevis ierijot gatavus citātus un Apsazijas dzeju mēs varam ko iemācities, varam gūt baudu, ka esam atraduši pareizo pieeju, kaut arī tā pēcāk ir tā doma ko jau sākumā gribēja iebarot gatavu. Lai lieki sev nesarežģītu savu dzīvi iesaku katru cilvēku ar ko nonākat saskarsmē vērtēt individuāli, nevis siet viņam klāt nacionālās bumbas. Ja cilvēks ir pļēgurs tad tāds viņš ir tāds nejau dēļ tā, ka ir krievs, brits vai latvietis. Vispār šajā globalizētajā pasaulē par kaut kādiem tīrasiņu etnosiem var runāt labi ja atsevišķas džungļu ciltis. Visur citur tādu tīrasiņu tautu sen vairs nav, līdz ar to nacionālo stereotipu sasaiste ar reālo dzīvi arī ir visai nosacīta. Es domāju, ka šādus topic vaiga vairāk, lai mēs paši lietas saprastu labāk... Un protams ielikšu video ar domu, tikai tie, kas uzdrīkstas ko arī dzīvē saniedz... Un man pilnīgs PO, ko par to kāds teiks ![]() |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
P.S. Nekad nebiju pat iedomaajies, ka kaadreiz uz otaku.lv uzpeldees kaut kas lidziigs šim topikam...... Ha! A es jau sen gaidīju. -------------------- |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Izdiskutēt visu un ar visiem,[...], Latvijas kā valsts nepieciešamību un to, kas mēs īsti esam... Lūk, šis jau ir daudz būtiskāks un daudz grūtāk atbildams jautājums, nekā tas kādēļ krievi ir nikni vai nevēlas apgūt valodu. mēs paši, latvieši, neesam kā nācija sevi definējuši, noteikuši mērķus, apzinājuši to, kas ir tas kas mūs vieno, kāda ir mūsu identitāte, mūsu vērtību sistēma. Ar ko mēs lepojamies, ko neieredzam. Galu galā, kādēļ mums ir vajadzīga Latvija? Lai reanimētu kaut kādu naivu, īstenībai neatbilstošu vīziju par pag. gadsimta 30. "laimīgajiem" Ulmaņlaiku gadiem? Dažbrīd tā šķiet. Šobrīd Latvija, ar to saprotot arī tā sabiedrību atgādina ar UDS sirgstošu bērnu, kas nespēj uzmanību koncentrēt uz kādu lietu ilgāk par pāris minūtēm. Mums viss ir jāizmēģina, viss jānogaršo, jāpiedzīvo un jāpārdzīvo. Nav mirkļa apstājai un apdomai. Var jau teikt, ka, iemetot cilvēku ūdenī nesagatvotu, viņš iemācās peldēt, taču tik pat liela ir iespēja, ka histēriski spirinoties viņš arī aiziet pa burbuli. Arī mēs šobrīd nemācāmies, nedomājam ar prātu, bet tikai bezmērķīgi "spirinamies", cerot, ka kāds, kaut kas mums palīdzēs. It kā pats pirmīt teicu, ka nevajag vispārināt, bet tieši to šobrīd daru. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Kikyou |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 3089 Joined: 1-April 04 ![]() |
|
maxovt |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 36 Joined: 18-February 08 From: Latvija, Rīga ![]() |
![]() -------------------- ![]() |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
-------------------- |
anti |
![]()
|
![]() Draņķītis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 922 Joined: 2-April 05 From: Latvija, Rīga ![]() |
-------------------- ALWAYS, I WANNA BE WITH YOU
AND MAKE BELIEVE WITH YOU AND LIVE IN HARMONY, HARMONY, OH LOVE ♫ |
Shumins |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
Mūs, krievu, toties ir diezgan daudz... Are You Sure? Man gan liekas, ka esat drīzāk Latvijā dzīvoša, krievu valodā runājoša minortāte. Ir jau forši, ja var piedēvēt sev īpašības no citiem. Es arī bērnībā daudz skatījos vācu televīziju, patika vācu filmas un dokumentālie raidījumi. Skatījos PRO7 ziņas - zināju, kas notiek tur. Kas ir ministri, kādi tiem labākie sportisti. Jūtu līdzi Vācijas futbolla izlasei. Iespējams rados vēl atrastos kāds fricis. Bet, ja atļautos bazūnēt, ka esmu vācietis - visi mani apsmietu. Aizbraucot uz Vāciju sakot - Hallo, der verlorene Sohn kehrt zurück, habt ihr mich vermißt? Visi domātu WTF - ruft ienen Krankenwagen ![]() Tāpat būtu arī tevi Krievijā. Es domāju, ka esam visi sen nosprāgušas PSRS impērijas pilsoņi, kas izmesti no vilciena. Tikai vairākumā runājam latviešu valodā. Bet tādas valsts Latvijas kā mēs daudzi latviski runājušie saprotam (1918. 1940. gads) ir mirusi. Nedzīvojam ilūzijās. PSRS impērijā bijām attēdušies labumus. Tāpēc teicām - pietiek D***t, mēs notinamies. Un nejau par atdalīšanos balsoja tikai latviski runājušies PSRS pilsoņi, daudzi saskatīja jaunas perspektīves un jaunas iespējas. Bet mēs paši latviski runājošo bijām vairākumā un bailēs, ka mums visu atņems - Latvijas pilsonību izdalījām tikai latviski runājošiem. Aizmirsto, ka Latvijā dzīvo arī citi. Latvijas republikā dzīvo daudz cilvēku, un tie ir tie, kas veido Latvijas valsti - nevis tikai daļa latviski runājošo. Protams, ka var pieņemt, ka ja esam vairākumā - tad lūdzu latviski, bet vai tāpēc jāveic propoganda, ka esam labāki un jākurina Nacionālās ideja? Ejam taču iepirkties vienos un tajos pašos Rimi veikalos, braucam ar to pašu sabiedrisko transportu, ejam kopīgi skatīties stulbas ASV filmas kinoteātros, kopīgi lamājam valdību, ka nekā nedara. Vai tad izņemot valodu mūs kas īpaši atšķir? Paksatieties uz diviem Latviešiem. Arts un Shumins - esam tik ļoti līdzīgi? Domāju, ka ar Keydan būtu vairāk ko parunāties. Domāju, ka mums latviski runājušiem bijušiem PSRS pilsoņiem vajadzētu atvainoties citām minoritātēm par sakūdīto nacionālismu un visiem, kas Latvijas teritorijā dzimuši izdalīt pisonību bez ierunām. Ja mēs panāktu mazliet pretī, tad arī citi panāks pretī - domāju, ka Krieviem un citām minoritātēm nav īpašu problēmu iemācīties valodu, taču tos atgrūžot un norakstot kā nevajdzīgu, tie vienkārši kaut arī zin valodu iespītējās un izliekas to nezinam. Kopīgi ar visiem Latvijas iedzīvotājiem (netikai latviski runājošiem) mēs patiešām varam definēt to, ko aprakstīja ShinChan, to par ko balsoja Augstākā padome 1990. gada 4. maijā. Labāk vēlāk - nekā nekad ![]() |
edg |
![]()
|
![]() limpene grauž aknas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 2899 Joined: 17-February 04 From: PM ![]() |
Ko tu muldi? Mēs esam poļi vairāk kā jebkas.
-------------------- Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis. |
Keydan |
![]()
|
![]() Key-dano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1766 Joined: 16-April 06 ![]() |
Es esmu vēl PSRS laikā dzimis, bet pilsonību nebiju iedots, kaut gan vecāki un vecāku vecāki strādāja diennakt Latvijas Sociālistiskas Republikas labā.
Ģimenei taču ir pofig, es ļoti ātri saņemu pilsonību (satversme ļoti vienkarša un loģiska, un dziļas krasainas vēstures it ka nav)... Vecvecāki vairākuma ir miruši, un tie, kas palika lat.val gan kaut-ka saprot. Bet, ka jau Shumins teica, vienkārši nav labi kad visi kopā strādā, kalpo, kopa daudzus čaklus gadus, kopa skrej uz barikādem a pēc tam pusei no kabatas dod figu. "...Неблагодарные..." un viss... This post has been edited by Keydan: Jan 13 2010, 13:49 |
Tigra2 |
![]() ![]()
|
![]() kawaii tora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 2359 Joined: 19-August 05 ![]() |
Mēs esam poļi vairāk kā jebkas. Pareiz! Esmu 1/4 Polis un zinu, ka ''Jaika'' ir ola XD. (Bet ar to manas valodas zināšanas arī aprobežojas). Lai vai kā man patika Shumina ideālistiskais emuārs, piekrītu. -------------------- |
Shinobi-sama |
![]()
|
![]() Lost in own dreams ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 717 Joined: 22-August 04 From: Jelgava ![]() |
... Man ir plāns kā stimulēt ekonomiku un nodrošināt sev pensiju. ... Mani vienmēr ir smīdinājuši šitie gvlezieni par stimulēšanu. Nezkapēc tautai ir kaut kur iesakņojies, ka ekonomika ir jāstimulē. Ko tu tur stimulēsi? Lai cik tas banāli neliktos ekonomika ir jāveido un rūpīgi jāplāno. Latvijai vajag ražošanu un vienkāršai tautai izpratni par vērtību sistēmu, ka apdrukāta papīra strēmelīte, saukta par naudu, nav materiāla vērtība, bet gan tikai definēts maiņas līdzeklis ieguldītajam aktuālajam darbam, nevis tam darbam kas varbuut sekos un ko veel citaadi sauc par kredītu. Runājot par tēmu. Nav nekāds brīnums, ka šie atsakās valodu mācities, jo Latvijā nav tā īsti ar ko lepoties, nav nedz stipras sociālās kartības uzraudzības, sauktas arī par politikas realizēšanu (nevis tukša debatēšana tribīnē), nedz arī skaidri reāli sasniegti (pieturas punkti) un nosprausti mērķi uz kuriem strādatu un tiektos katra nākamā paaudze. Lai cik es ienīstu psrs un tās politiku, tā tomēr bija daudz vairāk funkcionējoša savos pirmsākumos, savos ideālu atspoguļojumos darbībā, nekā tagadējā latvija un tās idioutopiskie skatieni uz ES kā kaut kādu māti Terēzi, kas upurēsies mūsu labā, lai tikai mums būtu labi, lai tik mēs būtu paēduši un sirsnīgi nocirtīs sev jebkuru locekli, lai tikai mēs nezaudētu laimes izjūtu, ka esam kādam vajadzīgi. Tāpēc jau arī krievi negrib tā īsti mācities pa latviski, nav stimula, pārāk ilgi mēs muļājamies savas "identitātes" eiforijā kopš Latvija ir atguvusi "neatkarību". -------------------- ![]() |
Sushi |
![]()
|
Ak, ak, asprāte. Ja tu gribi, tad es gribu - vairosimies Latvijai! Mīļā, jaukā, iesim tautā - vairosimies Latvijai! -------------------- |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 06:14 |