IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

10 Pages V < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tie, kas atsakās valsts valodu mācīties, Jūsu domas?
Sērfijs
post Dec 22 2009, 15:32
Post #16

Shishaku

Group: ALK

QUOTE(Tigra2 @ Dec 22 2009, 14:24) *

Nav smuki veidot šadus topicus.

Nepiekrītu un Tu pati nupat nodemonstrēji kādēļ ir tomēr smuki veidot šādus topikus, redz, nav jau tā, ka visi savācās bariņā un mētā rasistiskus jokus. Tā ir saruna par nacionālu problēmu (šajā gadījumā nacionālā problēma nav jāuztver kā krievi, bet kultūratšķirības un bailes no identitātes zaudēšanas), kuru cenšās notušēt ar naida kurināšanu, kaut īstenībā tieši atklāts dialogs būtu tas, kas novestu pie risinājuma.

--------------------
I am an expert on anime and I become very angry when people give uneducated opinion on anime. Anime is very serious exact science and not a stupid way to kill time, it is very important to know about this subject. If you are not knowledgeable about anime then you are a moron.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kikyou
post Dec 22 2009, 15:33
Post #17

Kami-sama

Group: Chuunin

Nav smuki veidot šadus topicus.

Tu lasi arī?

Ko jūs domājat par tiem krievvalodīgajiem, kas atsakās mācīties latviešu valodu un pieprasa, lai krievu valoda tiek padarīta par otru valsts valodu?

Kaut ko redzi par to, ka visi krievi smird un ka viņus jādeportē?
+Quote Post
Tigra2
post Dec 22 2009, 15:33
Post #18

kawaii tora

QUOTE(ReD_FoXy @ Dec 22 2009, 14:29) *

Tiek runāts par to, kā mēs vērtējam cilvēkus, kas dzīvojot lielāko daļu savas dzīves valstī ar konkrētu nacionalo valodu, atsakās to apgūt.

Nav ne jausmas par kādiem Krieviem iet runa.

Pamanot to, ka esmu latvietis viņi visi nezin kāpēc pārslēdzas uz latviešu valodu un tikai dēļ manis runā latviski, lai gan es tiem esmu teikusi, ka man vienalga kādā valodā tie runā, saprotu abas. Kur joks? Cik latviešus jūs zinat, kas būdami 10 latvieši viena krieva dēļ, runās krieviski?

Pat veca pensionāru ome, kas nemāk Latviski runāt nemaz saka man Labvakar, es viņai 'Dobrij večer'.

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post
FuschichO
post Dec 22 2009, 15:34
Post #19

Tennou

Nu cik man ar Krieviem ir bijusi darīšana, zinu, ka tie ir uzticamāki, un parasti turas pie norunātā, kā arī ir draudzīgāki, un daudz tolerantāki par latviešiem. Pamanot to, ka esmu latvietis viņi visi nezin kāpēc pārslēdzas uz latviešu valodu un tikai dēļ manis runā latviski, lai gan es tiem esmu teikusi, ka man vienalga kādā valodā tie runā, saprotu abas. Kur joks? Cik latviešus jūs zinat, kas būdami 10 latvieši viena krieva dēļ, runās krieviski?

Hei! Man ar tā liekas, ka tie ir varen draudzīgi cilvēki, tāpat kā vairums slāvu. :3 Latvieši salīdzinājumā liekas atsaldēti.

--------------------
+Quote Post
Sigfa
post Dec 22 2009, 15:38
Post #20

Kami-sama

From: Starp pudelēm un četrām sienām

topiks ir aizgaajis neceljos, cilveeki saak apgalvot, ka viena naacija ir draudziigaaka par otru.

facepalm.jpg
+Quote Post
Tigra2
post Dec 22 2009, 15:38
Post #21

kawaii tora

QUOTE(Sigfa @ Dec 22 2009, 14:30) *

Nu cik man ar Krieviem ir bijusi darīšana, zinu, ka tie ir uzticamāki, un parasti turas pie norunātā, kā arī ir draudzīgāki, un daudz tolerantāki par latviešiem.

hahahaha, tu runaa par stulbiem aizspriedumiem un jau naakamajaa teikumaa met veselu tautiibu (pat divas reizee) zem vienas kaarts. liekuliiba much?

Nuu, būtu jau jauki, ja kāds pievērstu uzmanību tam, ka runāju no savas pieredzes, par tiem, ar kuriem man ir bijusi darīšana. Cik liekulības ir tajā, ja runāju par saviem novērojumiem un pieredzi. Es runāju par pazīstamiem cilvēkiem, kurus vieno šādas īpašības. Nevis par visiem.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Sigfa
post Dec 22 2009, 15:42
Post #22

Kami-sama

jaa, protams, visi krievi ar kuriem tev ir bijusi dariishana ir taadi un shitaadi, kameer latvieshi taadi nav. es nedomaaju, ka man ir jaaskaidro kapeec tas ir pilniigs absurds, ieprieksheejaa teikumaa tu pat pati saki, ka paziisti kaa nelabus krievus taa nelabus latvieshus. tad which is it?

This post has been edited by Sigfa: Dec 22 2009, 15:43
+Quote Post
Kikyou
post Dec 22 2009, 15:45
Post #23

Kami-sama

QUOTE(Sigfa @ Dec 22 2009, 14:38) *

topiks ir aizgaajis neceljos, cilveeki saak apgalvot, ka viena naacija ir draudziigaaka par otru.

facepalm.jpg

Bet itāļi ir sirsnīgāki par zviedriem, atšķirīgā klimata dēļ... :C
+Quote Post
Tigra2
post Dec 22 2009, 15:53
Post #24

kawaii tora

Tas, ka cilvēks nav labs, neliecina par to, ka viņš ir neuzticams vai nedraudzīgs. Un nav tā, ka viena vai otra īpašība padara tevi par labu vai sliktu.

Pazīstu Ļoņķu, nenormāli vardarbīgu veci, dzērāju, kas neiet balsot, un to vien dara kā noved savu invalīdu sievu līdz asarām, paļaujoties uz to, ka viņa nevar aizbēgt. Bet doto vārdu viņš tur, un cenšas ar mani runāt latviski, izturas pret visiem pārējiem draudzīgi, nav skops. utt.
Labs cilvēks? Propably Not.

Pazīstu Nastju, krieviski runājošu meiteni, ar ko iepzinos vasaras nometnē. Viņa ir draudzīgs cilvēks, ar hobiju cīnīties par dzīvnieku labklājību and such. Protams, es nezinu par visu ko viņa dara vai nedara, tomēr, viņa vienmēr aizstāvēja tos, kurus apsmēja, vienmēr centās uzmundrināt. Gāja ciemoties un draudzēties ar bērnunama bērniem, kas ir visai emocināli smagi(es to nez vai darītu). Arī draudzīga, uzticama. Vai slikts cilvēks? Propably not.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
ReD_FoXy
post Dec 22 2009, 15:56
Post #25

onibaba

From: Riga, Latvia.

Un kāds tam sakars ar to, kā tu vērtē cilvēkus, kuri te dzīvo jau otrajā ģimenes paaudzē, bet latviešu valodai spļauj virsū?
Mani kaut kā tas vairāk interesē, bet tu jau sāki to cilveku iedalīšanu labajos un sliktajos. Jā, ne viss ir tik melns, kā to mālē, un tieši tāpēc runa ir par tādu tēmu, jo ne visi krievu tautības cilvēki, kas dzīvo Latvijā, atsakās mācīties latviešu valodu pašiniciatīvas vadīti.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Kikyou
post Dec 22 2009, 15:57
Post #26

Kami-sama

QUOTE(Tigra2 @ Dec 22 2009, 14:53) *

Pazīstu Nastju, krieviski runājošu meiteni, ar ko iepzinos vasaras nometnē. Viņa ir draudzīgs cilvēks, ar hobiju cīnīties par dzīvnieku labklājību and such. Protams, es nezinu par visu ko viņa dara vai nedara, tomēr, viņa vienmēr aizstāvēja tos, kurus apsmēja, vienmēr centās uzmundrināt. Gāja ciemoties un draudzēties ar bērnunama bērniem, kas ir visai emocināli smagi(es to nez vai darītu). Arī draudzīga, uzticama. Vai slikts cilvēks? Propably not.

Bet kāds tam sakars ar viņas nacionalitāti? Labs cilvēks ir labs cilvēks.
+Quote Post
Shumins
post Dec 22 2009, 16:02
Post #27

Unregistered

QUOTE(Kikyou @ Dec 22 2009, 15:57) *

Tāds sakars valodai ar to, vai tu cieni latviešu valodu un kultūru, vai viss ir tikai valodā? Ir neskaitāmi daudzi cilvēki, kas runā latviski un arī nebūdami 'imigranti', spļauj Latvijai, latviešu valodai, kultūrai virsū, vienkārši 'uzkakā' tam, ko sauc par patriotismu.
How are they better? Kāds sakars ar nacionalitāti?
+Quote Post
Sigfa
post Dec 22 2009, 16:02
Post #28

Kami-sama

Es pazīstu gan pretīgus Laviešus, gan pretīgus Krievus, gan Kolosālus latviešus, gan kolosālus krievus.
Nu cik man ar Krieviem ir bijusi darīšana, zinu, ka tie ir uzticamāki, un parasti turas pie norunātā, kā arī ir draudzīgāki, un daudz tolerantāki par latviešiem.

Tas, ka cilvēks nav labs, neliecina par to, ka viņš ir neuzticams vai nedraudzīgs. Un nav tā, ka viena vai otra īpašība padara tevi par labu vai sliktu.

viss, man apnika, tev aciimredzot nav veeleeshanaas saskatiit pretrunu sevis teiktajaa.

edit: shuminj, man shkjiet, ka tu tikko pateici to pashu ko saka kikyou censhoties vinjai iebilst.

edit2: lol, es jau domaaju

This post has been edited by Sigfa: Dec 22 2009, 16:04
+Quote Post
Tigra2
post Dec 22 2009, 16:03
Post #29

kawaii tora

Atvainojos, tas nav Shumina posts, bet mans.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Sērfijs
post Dec 22 2009, 16:09
Post #30

Shishaku

QUOTE(Shumins @ Dec 22 2009, 15:02) *

QUOTE(Kikyou @ Dec 22 2009, 15:57) *

Tāds sakars valodai ar to, vai tu cieni latviešu valodu un kultūru, vai viss ir tikai valodā?

Tāds, ka mēs domājam valodiskās formās. Valoda ir kultūras fenomens, līdz ar to ir svarīga nacionālās identitātes sastāvdaļa. Vienam vārdam tulkotam dažādās valodās ir iespējamas atšķirīgas nozīmes, līdz ar to saglabāt, piemēram, latviešu folkloru citā valodā būtu sarežģīti, ja ne pat neiespējami tieši dēļ tā, ka sākotnējā skaitāmpanta nozīme var tulkojumā mainīties.

--------------------
I am an expert on anime and I become very angry when people give uneducated opinion on anime. Anime is very serious exact science and not a stupid way to kill time, it is very important to know about this subject. If you are not knowledgeable about anime then you are a moron.
+Quote Post

10 Pages V < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15 June 2025 - 22:11