IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

10 Pages V « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tie, kas atsakās valsts valodu mācīties, Jūsu domas?
ReD_FoXy
post Dec 26 2009, 02:44
Post #76

onibaba

Group: Chuunin
From: Riga, Latvia.

Nu, man jāpiekrīt Sushi - ja man kāds ko prasa krievu valodā uz ielas, atbildu latviešu valodā (cilvēkiem, kas izskatās +50 atbildu krieviski, pieņemot, ka iespējas/varēšanas (te jau var spriest protams par gribasspēku un godkārību, bet tā cita tēm) iemācīties šīs valsts valodu).
Bet nav jau slikti, ja vēl viena valoda ir "kabatā", pašam jau tikai par labu, un rietumniekiem krievu valoda šķiet diezgan ekzotiska, tāpēc ar to var arī "paspīdēt" un palielīties. Tas tā, side information, bet vismaz kaut kas, ne? biggrin.gif

--------------------
IPB Image

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
UndaMors
post Dec 26 2009, 15:14
Post #77

Jinushi
**

IPB Image

Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk IPB Image Dzīvot būs daudz vieglāk IPB Image

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Arts
post Dec 26 2009, 17:02
Post #78

Koushaku

From: The world itself,in reality

Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk Dzīvot būs daudz vieglāk

IPB Image

--------------------
IPB Image
When you do things right,people will think you haven't done anything at all.
+Quote Post
Hikaru
post Dec 28 2009, 11:56
Post #79

Tennou

From: Latvia

QUOTE(UndaMors @ Dec 26 2009, 14:14) *

Vajag uztvert apkārt notiekošo pozitīvāk IPB Image Dzīvot būs daudz vieglāk IPB Image
So true.

Man pavecās, ka es brīvi zinu abas valodas (tikai 2 dry.gif ). Atliek vien skatīties no malas un smieties par visu šito. laugh.gif

Bet vispār, par ko te runā? Nepareizs topika nosaukums šajā forumā. Nosaukumam jābūt "Kur japāņi Latvijā?". Es uzskatu, ka visiem ir obligāti jāiemācās japāņu valoda un visiem jārunā japāniski. Iglītības sistēma ir jāpārņem no Japānas. Politiku jāizveido kā Japānā.
Ja man uz ielas kāds pienāk kaut ko pajautāt, un es slikti sadzirdēju, es automātiski pārjautāju: "Nani?", un viņi nesaprot tādus primitīvus vārdus. Mani tas besī, kad viņi man pārjautā, ko es esmu pārjautājis, kad viņi man kaut kā jautāja, ko es biju slikti sadzirdējis trokšņainā Rīgas centrā, pārjautājot jautājumu, uz ko es atbildi tāpat nezināšu.

This post has been edited by Hikaru: Dec 28 2009, 12:01
+Quote Post
UTKINS
post Dec 28 2009, 12:41
Post #80

Unregistered

WTF

Jūs ko bērni tiešam esat sasituši galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atraduši probēmu par ko diskutēt. Vai, slavu tautas kas dzīvo Latvija nemāk latviešu valodu ah kādas šausmas kāds posts. Negrib viņi mācīties lai tak nemācās. Tā tak galu gala ir viņu nevis tava problēma.

This post has been edited by UTKINS: Dec 28 2009, 12:41
+Quote Post
Sushi
post Dec 29 2009, 23:21
Post #81

Tennou

From: Somewhere I belong?

QUOTE(UTKINS @ Dec 28 2009, 11:41) *

WTF

Jūs ko bērni tiešam esat sasituši galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atraduši probēmu par ko diskutēt. Vai, slavu tautas kas dzīvo Latvija nemāk latviešu valodu ah kādas šausmas kāds posts. Negrib viņi mācīties lai tak nemācās. Tā tak galu gala ir viņu nevis tava problēma.

Hehe, smieklīgs cilvēks. ;DD bučasss

oftopiks, par ko gribam, par to runājam

--------------------
+Quote Post
Kikyou
post Dec 30 2009, 10:28
Post #82

Kami-sama

QUOTE(UTKINS @ Dec 28 2009, 11:41) *

WTF

WTF

Tu ko pusīt tiešām esi sasitis galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atradis par ko te iepostot. Vai, cilvēki runā par visādām muļķībām internetā ah kādas šausmas kāds posts. Ja runā viņi par tādām lietām lai tak runā. Tā galu galā ir viņu nevis tava problēma.
+Quote Post
anti
post Dec 30 2009, 12:32
Post #83

Draņķītis

Group: Jounin
From: Latvija, Rīga

IPB Image

Bet nu vispār, nezinu gan. Nikni krievi? Mani vēl neviens sakodis nav.

--------------------
ALWAYS, I WANNA BE WITH YOU
AND MAKE BELIEVE WITH YOU
AND LIVE IN HARMONY, HARMONY, OH LOVE
+Quote Post
Sephy
post Dec 30 2009, 13:41
Post #84

Jinushi
**

tas nav krievs, tas ir http://klab.lv/users/lodzinjsh/

laugh.gif

--------------------
There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
+Quote Post
anti
post Dec 30 2009, 13:50
Post #85

Draņķītis

From: Latvija, Rīga

Jā, zinu, bet nu man bija slinkums Gūglē īstu urlu meklēt.

--------------------
ALWAYS, I WANNA BE WITH YOU
AND MAKE BELIEVE WITH YOU
AND LIVE IN HARMONY, HARMONY, OH LOVE
+Quote Post
Keydan
post Dec 30 2009, 15:25
Post #86

Key-dano

Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... biggrin.gif
+Quote Post
Ginta
post Dec 30 2009, 15:42
Post #87

Hakushaku

From: Rīga

QUOTE(Keydan @ Dec 30 2009, 14:25) *
Lol, es šeit sēžu un domāju ka laikam arī Īrija ir kāds forums ar nosaukumu "Angry Latvians in Ireland"... biggrin.gif
Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. laugh.gif

--------------------
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
If it looks like it's too much for you, I'll stop. So don't squeeze your ass too much.
└──────────────────────────────∩─────∩──────────────────────────────┘
( ◕ ω ◕ )
+Quote Post
Sigfa
post Dec 30 2009, 16:26
Post #88

Kami-sama

Group: ALK
From: Starp pudelēm un četrām sienām

QUOTE(Kikyou @ Dec 30 2009, 09:28) *

WTF

Tu ko pusīt tiešām esi sasitis galvu? Kas tieši tev grauž nerva? Da piss viņu ezis atradis par ko te iepostot. Vai, cilvēki runā par visādām muļķībām internetā ah kādas šausmas kāds posts. Ja runā viņi par tādām lietām lai tak runā. Tā galu galā ir viņu nevis tava problēma.

IPB Image
+Quote Post
edg
post Dec 30 2009, 17:03
Post #89

limpene grauž aknas

From: PM

QUOTE(Ginta @ Dec 30 2009, 14:42) *

Tikai viņi neprasa, lai ar viņiem tur sazinātos latviešu valodā un jaungada raķetes arī šauj tad, kad tur ir jaunais gads, nevis tad, kad tas pienāk Latvijā. laugh.gif

Nedod dievs sāks raķetes šaut citā laikā! Kas pēc tam sekos - slepkavības un izvarošana?

Cik mūsdienās ir tādu krievu, kas tikai principa pēc ar tevi latviski nerunā? Sauja cilvēku, bezmaz svētki jāsvin, kad satiec kādu. Parasti cilvēks vienkārši slikti runā latviski. Ja tu negribi/nespēj runāt viņa valodā vai kādā kopīgā trešajā, ej prom, kur problēmas? Nav viss ķeizaram pie kājām nolikts?

Un man gabals nenokristu, ja vietā, kur pārsvarā krievi dzīvo, mani krieviski uzrunātu latvietis. Domā viņš grib vienmēr teikumus sākt latviešu valodā, lai pārsvarā gadījumu pēc tam tāpat pārietu uz abiem saprotamu valodu?

Ekonomikai ir labāk, ja cilvēki zin kopīgu valodu. Politikai ir labāk, ja katrs cilvēks zin miljons valodu.
Tā kā cilvēki tiecas runāt tajā valodā, kuru viņi pārzin vislabāk, viņi tiecas grupēties ar līdzīgi runājošiem, rezultējot fiziskos apgabalos, kuros dominē viena saziņas valoda. Šie apgabali pastiprina nevajadzību pēc citas valodas, tādējādi tajos īsti negrib mācīties kopīgo valodu. Tā kā ekonomikai kopīgā valoda ir vajadzīga, un es citu risinājumu neredzu (izņemot dabīgu ignorēšanu, kas vilksies simtiem gadu), kopīgo valodu vajag uzspiest. Pie tam izdevīgāk ir uzspiest to valodu, ar kuru ir lielākas izdevības izmantot arī ārzemēs. Tā kā pat ķīnieši mācās angļu valodu, mans radikāli tīri ekonomiskais viedoklis ir uzspiest angļu valodu visiem, un atzīt to kā oficiālo. Mēs jau varam kūdīties un pretoties, turēties pie savām plakanās zemes kultūrām, bet varam arī spert soļus un būt pirmie. Diemžēl, tas nenotiks, jo mums visiem valodas lepnums kā zilonis krūtīs.

Jā, visiem kultūras aizstāvjiem - man tiešām tās tautasdziesmu vācelītes liekas mūsdienās ir pelnījušas iet atpūtā. Savs darbs padarīts, tagad interneta pasaulē pieejams milzīgs aizvietojošs kalns ar labu literetūru visās valodās. Literatūra nav arguments. Lielajās valodās tā mēdz būt vēl labāka, un visu mēs tāpat neizlasīsim.

P.S. Man tikai izskatās, vai tā filozofu skola, Sērfij, ir reāli strukturēti lietas iemācījusi uztvert?

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Keydan
post Dec 30 2009, 17:09
Post #90

Key-dano

QUOTE(Ginta @ Dec 30 2009, 14:42) *

Nu ja, gaidisim vēl kadus 70 gadus, tād jau tāda problēma Īriem būs. laugh.gif
+Quote Post

10 Pages V « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 14:14