IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

3 Pages V < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Anime related LV resources
Ginta
post Aug 27 2011, 01:53
Post #16

Hakushaku

Group: Chuunin
From: Rīga

QUOTE('Sigfa')
neizjūt baudu postēt, jo uz palaga garuma postu, vai anime revjū var, ja veicās, sagaidīt vienu līdz divus līdzjūtības postus no sērijas "Jā, man arī tā anime likās cool!", vai "Kad būs laiks iemetīšu aci."
+1

Bet arī:
- "Aizbaidīšana" ir gan devusi savu. Un ne tikai vairāki "jaunie", kas te kādu ļoti īsu laiku pabijuši dod sliktas atsauksmes, bet ir arī konkrēti piemēri no tiem, kas pabijuši ilgāk un pametuši šejieni, jo beidzot zb biedri un viņu efinā atieksme.
(uz pozitīvās nots - šī brīža klusums arī dažu labu nīgriķi atradinājis no šejienes)

- Vairāki šejienieši ir sapazinušies personīgāk un sarunas pārnesuši ārpus foruma. Pat ja tas ir pa tēmu, ko varētu šeit ar citiem padalīties/parunāt - 1. kā jau teikts - nav tik daudz, kas atsauktos, 2. šeit ne visi ir iecietīgi pret gaumju atšķirību un prieks ar citiem padalīties var tikt smagi sabojāts (edit: vai pat dažreiz ne gaumes atšķirība, bet "veco" ak, tas jau ir bijis/redzēts xxxx un xxxx ir daudz labāks par visiem šitiem piu-piu, kas tagad iznāk) 3. vienmēr ir iespēja, ka kāds publisko diskusiju sāks uzskatīt par pārāk "čatīgu" - ne tikai tas attiecīgi tiks norakstīts par spamu, ko, piem., anti tantei pēc tam dzēst, bet arī pašiem ērtāk to darīt kaut kur citur.

- Nav atvērto kopīgu klātienes pasākumu/aktivitāšu. Ne visiem tas ir aktuāli un tiem ir arī sava negatīvā puse, bet to trūkums arī ikeš-foruma aktivitātei labu nedara.

... tas tā kā lielos vilcienos būtu, kas dzirdēts un novērots no attiecīgiem (potenciāli aktīviem, ne "dzīvē aizvilktajiem" vai tiem, kas "izauguši" ;D) cilvēkiem.

This post has been edited by Ginta: Aug 27 2011, 02:19

--------------------
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
If it looks like it's too much for you, I'll stop. So don't squeeze your ass too much.
└──────────────────────────────∩─────∩──────────────────────────────┘
( ◕ ω ◕ )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lilion
post Aug 28 2011, 19:49
Post #17

Shishaku

From: Braindead land

QUOTE(anti @ Aug 26 2011, 22:11) *

lilion, ja patīk fantasy un tā, iesaku B. Sandersona "Mistborn". Nesen lasīju (well, audiogrāmatu klausījos), baigi patika.

Kāds ir tas Wheel of Time, btw? Itkā gribās iesākt, bet kad paskatos, ka tur savas 13-14 grāmatas (un vēl nav pabeigts)...

Oh paldies par ieteikumu. Vari lu'dzu pastāstīt sīkāk par sižeta galvenajām līnijām?

Nezinu vai uzdrošinos riskēt tev iesakot, jo , lai gan pirmā grāmata no sākuma šķita fantastika tagad pēc kad ir pagājis laiciņš pēc izlasīšanas šķiet, ka vairāk ir nothing spešal - laba grāmata. Pats stāsts veidots klasiskajā fantāzijas veidā- galvenais varonis tiek izsūtīts ceļā, ļaunumam nesoties pa pēdām pakaļ. Protams ir atbalstītāji, kas ir krietni varenāki, varējošāki u.t.t. par galveno varoni (lai gan teorētiski ir 3 nelaimīgie t.i. galvenie varoņi, rakstīšanas stils ļauj nojaust, kurš ir tas veiksmīgais izredzētais.)
Piesaistīja ideja, par laikiem, kas griežas iet un nāk atpakaļ, patika arī tas, ka grāmatas beigās, nabags iekļūst vēl lielākās nepatikšanās nekā sākumā. Stāsts uzrakstīts, cilvēcīgā patīkamā valodā, risinās lēni, ļaujot noticēt, ka patiešām pastāv laiks. Nevis pirmajā nodaļā dodas ceļā, 3 notiek lūzuma punkts 8, jau ir bezmaz rožainās beigas. Patīkama ir arī rakstnieka radītā sajūta, ka lasītājam tiek dots ieskats gatavā izveidotā pasaulē, kurā šis konkrētais vēstījums ir tikai niecīga daļa , no visa pārēja, kas bijis un būs. Patīkami bija arī tas, ka galvenajiem atbalstītājiem neuzticējās gandrīz līdz pašas grāmatas beigām, nevis, kā lotr, kur trīs nabaga hobitus Aragons, ja būtu gribējis varētu aizvest uz kautuvi nokaut un šamiem nekādi jautājumi pa ceļam nerastos.

Lai gan grāmata kopumā ir laba man ir bail ieteikt, jo :
1. Pati esmu izbūrusies tikai pirmajai grāmatai cauri
2. Apjoms lasāmā ir masīvs
3. Mani pašu brīdināja, ka laika gaitā stāstījuma tempi krietni sāk palēnināties tik katastrofāli, ka kaut kur pēc trešās daļas ir grāmata, kura apraksta vienas nedēļas notikumus. Tā it kā parasti nebūtu tik gigantiska problēma, bet ņemot vērā raksturīgos 600 lpp apjomus, tas šķiet pa lēnu.
------
Ceru, ka mans bez sakara pilnais palags, kaut kā palīdz izlemt .

Kāds Darren Shan šeit lasa? Vai es esmu vienīgā, kas aizvien lasa bērniem paredzēto literatūru ?

offtopiks no offtopika offtopikā Izrādās, ka es neesmu vienīgā, kas domāja, ka eartsea nav laba. Tā ir iekļuvusi to anime 20niekā, kuras nekad nevajadzēja radīt.

--------------------
+Quote Post
Church
post Aug 28 2011, 21:22
Post #18

sewer rat

Group: Jounin
From: latvia / riga

Hwz, domaaju zems Earthsea veerteejums lielaa meeraa graamatas fanu high expectations deelj. +To, kas gaidiija ko citu stereotipa, ka Ghibli = Hayao Miyazaki, deelj - attieciigi bija daudz kritiskaaki pret Miyazaki jr. Daudzas filmas ar nav baudaamas, ja pirms tam ir lasiita graamata, kaut gan pirms tam stand-alone skatoties vareetu likties ok.
+Quote Post
zenofex
post Aug 28 2011, 21:42
Post #19

Nausicaa fanboy

From: Nav

Earthsea smile.gif
Neskatoties uz to ka Ursula ir viena no manām mīļākajām fantasy/sci-fi rakstniecēm, nejutos īpaši vīlies skatoties Goro Mijazaki darbu. No Ursulas radītās atmosfēras nebija ne miņas, tomēr bij jauki skati, super mūzika, un arī sižets ciešams.
Ja skatos kādu filmu, kuras pamatā ir grāmata, un tā ir lasīta, tad nekad nesaistu šos divus darbus kopā - der atcerēties, ka filmai un grāmatai ir pilnīgi atšķirīgi radītāji, un tas kas tiek atainots filmā, bieži vien nav atkarīgs no grāmatas autora (like, tiesības radīt filmu ir pārdotas, i vsjo).

PS Es neatbalstu oftopiku, bet nu... ja šis ir vienīgais topiks, kurā kaut kas notiek - kāpec ne.

--------------------
- "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon
+Quote Post
Church
post Aug 28 2011, 23:18
Post #20

sewer rat

Hmm, ja nebuutu pamiris forums, gandriiz vai vareetu patirdiit rozi, lai izveido graamatu sadalju smile.gif, kaa izskataas, ne man vienam tuva teema/hobijs.
P.S.
Ja godiigi, dailjliteratuuras lasiishana arii ir tas pamathobijs, kas peedejos gadus aiznjem visvairaak laika un uz ko pa lielaakai daljai paarsleedzos no pashlaik daudz retaak skatiitaam animeem/lasiitaam mangaam.
Cepuri nost slaaviem par daudz mazaaku pietaati pret autortiesiibaam un plashu tiikla bibloteeku, kaa flibusta.net / lib.rus.ec / samizdata zhurnal.lib.ru (kaadreiz vareetu veel pievienot sarakstam diemzheel pamirusho izpaardevushos fenzin.org un kaudzi citu liidziigi rip resursu), eksistenci.
Domaaju datoraa jau ir izlasiits jau vairaak kaa par divaam-trim kaartaam, nekaa hardprintaa.
+Quote Post
Hikaru
post Sep 24 2011, 21:44
Post #21

Tennou

From: Latvia

QUOTE(Church @ Aug 28 2011, 23:18) *

Hmm, ja nebuutu pamiris forums, gandriiz vai vareetu patirdiit rozi, lai izveido graamatu sadalju smile.gif, kaa izskataas, ne man vienam tuva teema/hobijs.

Un veel varetu Visual Novel sadalju, kur par tiem varetu topikus veidot. smile.gif
+Quote Post
nanashi
post Oct 7 2011, 21:14
Post #22

Heimin
*

eek! anime.lv?

tur viss ir krieviski, juus tik bilingvaali, ka jums nav probleemu ar to?

es neesmu nekaads naciks un pat protu kirilicu lasiit, bet man vinjaa sanaak burtot un nekad nevareetu pilnveertiigi palasiit forumu krievu valodaa, vai arii vajadzeetu ilgu laiku pieradinaaties.

dvach bija cita lieta biggrin.gif bet chan imageboardos jau tas atbildes ir iisas un bildiishu daudz.

Starp citu man tika atgaadinaats par shii foruma eksistenci, kad es mekleeju par taas Baibas Brigitas (vai kaa nu vinju sauc) Latvieshu kanji vaardniicu un tiem topikiem ir *mezhoniigi* daudz lasiitaaju.

es paskatiijos tam threadam lejaa un tur bija apmeeram 4 users are reading this thread 1 member and 3 guests - nu apmeeram taadi cipari, manupraat tas ir ljoti daudz, taa kaa vismaz vecajiem Nihonbunka threadiem ir ljoti daudz lasiitaaju.

This post has been edited by nanashi: Oct 7 2011, 21:15
+Quote Post
anti
post Oct 7 2011, 21:59
Post #23

Draņķītis

From: Latvija, Rīga

QUOTE(nanashi @ Oct 7 2011, 21:14) *

eek! anime.lv?

tur viss ir krieviski, juus tik bilingvaali, ka jums nav probleemu ar to?

Skolā krievu valodu no 2ās klases mācīja + 90% multeņu bērnībā ar bij krieviski. Tā ka problēmu nav, nē.

Un pats/pati gan jau ar esi bilinguāls, kaut kā šaubos, ka animi skaties latviski.

--------------------
ALWAYS, I WANNA BE WITH YOU
AND MAKE BELIEVE WITH YOU
AND LIVE IN HARMONY, HARMONY, OH LOVE
+Quote Post
Church
post Oct 8 2011, 16:34
Post #24

sewer rat

Liidzjuutiibas krievu valodas neprateejiem (starp jauno paaudzi nepamatoti plashi izplatiita paraadiiba). Ljoti daudz kas interesants/veertiigs tiek laists garaam (domaaju gan pamataa literatuuru/kinematograafu un nedaudz mazaak - komunikaaciju apgruutinaajumu relatiivi diezgan daudzaas blakus valstiis, ne kaut ko anime/manga saistiitu).
"People with linguistic disabilities" smile.gif
+Quote Post
Niks
post Oct 11 2011, 22:10
Post #25

Lira member

Esi pēdējā laikā mēģinājis nelielā igauņu pilsētiņā paēst? Angliski iet apmēram tikpat viegli, cik mēģinot pseido-igauniski nomurmulēt ēdienkarti. Par krievu valodu vispār vari aizmirst, ja vien tā nav krievu pilsētiņa.
Ja esi piemrsis, tad pamatā šajā forumā ir (bija?) cilvēki, kas runā ne mazāk kā 3 valodās, mūsu saukšana par invalīdiem, jo starp tām nav krievu valoda, ir ĀRKĀRTĪGI aizskaroša. Tāpat kā etniskajiem jeb Dostojevska ēras krieviem nepatīk, ka viņus jauc kopā ar padomju laiku iebraucējiem.
Runājot par Dostojevski, Puškinu, Ļermontovu un citiem krievu dižgariem, ir pieejami tulkojumi.
+Quote Post
aruka_sei
post Dec 15 2011, 13:02
Post #26

Arheologs

From: Latgale, Dagda

žēl ka nav resources par centrētiem anime seriāliem latviešu valodā (piemēram: vis par chobits, un nekādu citu animju) sad.gif
(ja un kāds arī ir, tad ļļļļļoti maz, bet anime seriālu ir ļļļļļoti daudz)
Runājot par krievu valodu: "Ja latvietim ar krievu jārunā krieviski, tad ir saskaņa. Ja krievam ar latvieti jārunā latviski, tad ir diskriminācija."

--------------------
+Quote Post
Church
post Dec 15 2011, 23:59
Post #27

sewer rat

aruka_sei: jau taa anime nav iipashi populaars hobijs @LV. siikaak jau esosho minimumu fragmenteet - rezultaataa ieguustot smiekliigu cilveeku skaitu, nepietiekoshu lai uztureetu shaadus augsti specializeetus resursus pie dziiviibas. "not self-sustaining community numbers"
+Quote Post
aruka_sei
post Dec 16 2011, 01:24
Post #28

Arheologs

From: Latgale, Dagda

Mēgināt taču jau var uztaisīt, neviens pa galvu nesitīs wink.gif

Vot agrāk bija tas filer.lv, daudz kas bija pa anime, žēl ka to aizklapēja ciet. mad.gif

--------------------
+Quote Post
zenofex
post Dec 16 2011, 17:17
Post #29

Nausicaa fanboy

From: Nav

Varu pateikt no pieredzes, ka mūsu ļautiņi ir slinki un lieli egoisti. Krievu ļaudis ir uzņēmīgāki un biežāk taisa dažāda veida lapas - arī anime. Latvieši kaut kā visu laiku domā - kāda velna pēc man to vajag?

Tā kā esmu iesaistīts animeblog.lv veidošanā, tad zinu, ka 2 gadu laikā nav atrasts neviens cilvēks, kurš būtu ar mieru šad tad uzrakstīt kaut ko blogam, kaut gan aktīvi meklējām. Kur nu vēl runāt par atsevišķas lapas izveidošanu.

Vienīgais mans ieteikums - mācīties angļu vai vēl labāk - japāņu valodu un lasīt interesējošo infu ārvalstu internetā. Starpcitu man šķiet ka arī krieviski ir ļoti daudz anime-related lapu.

--------------------
- "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon
+Quote Post
Sigfa
post Dec 16 2011, 21:02
Post #30

Kami-sama

Group: ALK
From: Starp pudelēm un četrām sienām

es vienubrīd biju ar mieru, bet tad sapratu, ka tur ir jāiegulda diezgan liels darbs, ko tā pat vien - bez atlīdzības - galīgi negribās :]
+Quote Post

3 Pages V < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 28 July 2025 - 09:42