IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

3 Pages V < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Anime related LV resources
Niks
post Dec 21 2011, 03:59
Post #31

Lira member

Group: Chuunin

Ja prot angļu valodu, tad var sēdēt IRC. Nevajag pat Rizon,kas pilns ar visādiem chanistiem, pārsteidzoši kvallitatīvas anime diskusijas ir gadījušās pat freenode tehniskajos kanālos, ja, redz, vecais likums, ka īsti anime fani ir tehniski advancēti, nekur nav pazudis, atbilstoši, starp IT kadriem, mūsējo arī ir daudz, lai gan vairums to atklāti neizrāda.
Par jaunām/interesantām anime uzzinu piecos veidos:
1) https://www.tokyotosho.info/ - apskatu vismaz dažas reizes dienā
2) http://www.sankakucomplex.com/ (absolūti NSFW)
3) IRC karstākās diskusijas
4) http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=calendar
5) tuvojoties jaunajai sezonai parādās visādi plakāti un blogi par to, kuri man parasti nav pat jāmeklē, jo man kāds parasti atcerās atsūtīt linku wink.gif

Par grāmatām, kā jau kārtīgam datoriķim, redze man ir zem katras kritikas, turklāt brīvo laiku veltu hobijam #1 jeb anime, bet dažkārt sanāk jau kaut ko izlasīt. Pamatā Discworld, ko kaut kāda iemesla dēļ te neviens nepiemin (tāda klasika, ka to visi izlasījušī?) un senāku rakstnieku darbus, bet nu šaubos, vai vēlos sākt apspriest Remarku vai Čestertonu, jo grāmtas uztveru kā izklaidi nevis svētos rakstus, kuros jāieurbjās ar visiem literatūras rīkiem (kurus skolā centīgi laidu gar ausīm).

Ak jā, diskusijas sākumā kāds/daži ieminējās par kopīgiem projektiem - otaku.lv paspārnē vien vismaz kāds pusducis ir nobeigušies, īsti nesākušies, un dievs vien zina, cik ir tādu, kuros bija iesaistīti otaku.lv publika, bet kuri nomira pirms tika oficiāli laisti pasaulē (es zinu vismaz 2 tādus, no kuriem viens bija mana vaina).

This post has been edited by Niks: Dec 21 2011, 03:59
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zenofex
post Dec 21 2011, 14:43
Post #32

Nausicaa fanboy

Group: Jounin
From: Nav

QUOTE(Niks @ Dec 21 2011, 02:59) *

... turklāt brīvo laiku veltu hobijam #1 jeb anime ...

No offense, tikai jautājums - kāpēc tad tik maz par to šeit raksti? Izpaudies ircā, citur?

--------------------
- "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon
+Quote Post
Niks
post Dec 25 2011, 18:52
Post #33

Lira member

Man par to obligāti ir jāraksta? Un, jā, IRC ir vieglāk atrast cilvēkus, ar kuriem parunāties. Nav jātaisa apraksts, pēc kura izlasīšanas mēneša laikā viens vai divi varbūt kaut ko pasaka un arī tad neko saturīgu. IRCā var uzreiz parunāt par sižeta pavērsieniem (saprātīgās robežās), blakus lietām, uzzināt kaut ko jaunu un vismaz patīkami nosist laiku ar sev līdzīgajiem.

This post has been edited by Niks: Dec 25 2011, 19:05
+Quote Post
aruka_sei
post Jan 7 2012, 16:48
Post #34

Arheologs

From: Latgale, Dagda

varbūt ideja nav diez ko laba, bet pamēgināt jau var IPB Image

varbūt uz kādu latvijas tv aizsūtīt kolektīvo vēstuli ar prasību lai tie sāk rādīt normālu anime, nevis tos sasodītos pokemondigimonus IPB Image

--------------------
+Quote Post
kaiva
post Jan 9 2012, 00:51
Post #35

Samurai

QUOTE(Niks @ Dec 21 2011, 02:59) *

Par grāmatām, kā jau kārtīgam datoriķim, redze man ir zem katras kritikas, turklāt brīvo laiku veltu hobijam #1 jeb anime, bet dažkārt sanāk jau kaut ko izlasīt. Pamatā Discworld, ko kaut kāda iemesla dēļ te neviens nepiemin (tāda klasika, ka to visi izlasījušī?) un senāku rakstnieku darbus, bet nu šaubos, vai vēlos sākt apspriest Remarku vai Čestertonu, jo grāmtas uztveru kā izklaidi nevis svētos rakstus, kuros jāieurbjās ar visiem literatūras rīkiem (kurus skolā centīgi laidu gar ausīm).

cool.gif Kādu daļu Discworld sērijas ir sanācis izurbt cauri, kādā nu secībā man viņu grāmatnīcās izdevās atrast.
Bet es nepiekrītu, ka, lai apspriestu grāmatu, ir jāizmanto kaut kādi literatūras rīki, kuri tev, acīmredzot, ļoti netīk. Runājot par grāmatu, cilvēks visbiežāk apraksta to, ko viņam tā ir nozīmējusi, pārdomas, kuras raisījusi, teksta analīzes gan lai paliek literatūras stundām.

Es pavisam neiebilstu, ja būtu šeit kāda maliņa, kurā apspriest grāmatas, arī tad, ja spriedēji būtu vien daži. Vienīgi ņemot vērā foruma tematiku, man tas neliekas diez ko piemēroti.

Dažus postus atpakaļ tika runāts par Wheel of Time - es neiesaku ķerties klāt, ir arī labāki Tolkīna atdarinājumi, katrā ziņā, ir tādi, kas ir īsāki un, kurus lasot tu nejūties tā, it ka autors spārdītu beigtu zirgu.

Ja kādam trūkst fantasy, tad es iesaku izlasīt The Name of the Wind un turpinājumu -The Wise Mans Fear, sevišķi, ja nav iebildumu pret ķieģeļiem, grāmatas ir ļoti biezas, bet pirmā tika izlasīta divās dienās, vien uz beigās apraujoties, saprotot, ka es nevēlos, lai stāsts tik ātri beigtos.

--------------------
IPB Image
+Quote Post

3 Pages V < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 28 July 2025 - 09:54