![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() ![]() |
![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
QUOTE(Taka @ Aug 26 2005, 16:04) Neesi tālu no patiesības, darbs pie Da Vinči Koda filmas jau rit pilnā sparā. Lengdona lomā - Toms Henks. Šitā infa jau ir ar bārdu. Patiesību sakot, brīnos ka tik ilgi to filmu netaisīja. Kase garantēta. Runa ir par ko citu, proti, pašas grāmatas ir sarakstītas kā tīrs filmu scenārijs un tā man gadās pirmo reizi. Gandrīz katrā nodaļā ir jaušams, ka autors to visu ir domājis kā filmētu materiālu. Action stilā ieturētu. Viss notiek ātri, dažu stundu laikā, dinamiska darbība, izteiksmīgas mizanscēnas, ātra un īslaicīga pārslēgšanās no galveno varoņu pāra (Lengdons+"gudrā blondīne") uz slepkavu vai kādu otrā plāna aktieri. Stāstīts tiek tieši tik daudz lai noturētu skatītāja interesi, ne vairāk. Grāmatas struktūra ir gandrīz viens pret viens ar filmas scenāriju. Amerikānis paliek amerikānis, pie tam acīmredzot grāvējfilmas pārskatījies. Ja ne interesantais faktuālais materiāls, ko sniedz viņa grāmatas, es tām ietu ar līkumu. Nesen izlasīju vienu interesantu taču kvalitātes ziņā nenoturīgu grāmatu. Saucas "Parfīms. Stāsts par kādu slepkavu", autors Patriks Zīskinds. Diezgan dīvains darbs lai neteiktu vairāk. Varētu iet pie sirds dāmām un topošajiem parfimēriem, visiem citiem, na ļubiķeļa. Manā skatījumā romāna beigas diezgan ...ehm,.. pastulbas. -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
Godīgi sakot Da Vinči Kodu neesmu lasījis, bet gan citu Brauna grāmatu - Maldu Zona. Arī palika iespaids, ka lasu filmas scenāriju.
Da Vinči Kodu sāka filmēt tagad tikai tāpēc, ka Vatikāns lauzās un līdz šim nedeva atļauju filmēt (jo daudz scēnu notiek Vatikānā). Tagad svētie tēvi ir piekāpušies (droši vien par labu summiņu) un viss notiks. -------------------- Press any key to continue
|
Taka |
![]()
|
Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1817 Joined: 1-September 04 From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem ![]() |
QUOTE(+Chibi+ @ Aug 26 2005, 20:56) QUOTE(Taka @ Aug 26 2005, 17:01) Pēdējā laikā man nav veicies sastapt nevienu cilvēku, kurš pat tikvien kā zinātu, kas ir brāļi Strugacki. Eh. Cilveki vairs neatpazīst īstas vērtības. Man ir Strugacku "kopotie raksti" krievu valodā -------------------- Press any key to continue
|
X_Kamui |
![]()
|
![]() CLAMP Fan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1352 Joined: 17-November 04 From: Дома... ![]() |
Gii tagad saku lasiit Dostojevskogo darbus >_<
Ai, un vel vajadzees "Воина и Мир" izlasiit......... tas gan bus ilgi......... ![]() -------------------- ![]() "Peace is but a Shadow of Death desperate to forget it`s Painful Past..." |
zenofex |
![]()
|
![]() Nausicaa fanboy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1019 Joined: 12-February 04 From: Nav ![]() |
Tikko kā beidzu lasīt lietuviešu fantastikas un fantāzijas darbu krājumu Baltijas Teiksma. Varu tikai ieteikt, daudzi darbi pavelk uz atklāsmēm pilnīgi.
Lasot šo grāmatu, jutu, cik nenormāli mēs esam atpalikuši šīs literatūras jomā. -------------------- - "Amen, hallelujah and peanut butter!"
© Dutch, Black Lagoon |
Isabel Carmin fon Edelhain |
![]()
|
![]() Satsujin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1071 Joined: 19-June 05 From: Somewhere over the rainbow ![]() |
QUOTE(Taka @ Aug 29 2005, 16:50) Da Vinči Kodu sāka filmēt tagad tikai tāpēc, ka Vatikāns lauzās un līdz šim nedeva atļauju filmēt (jo daudz scēnu notiek Vatikānā). Tagad svētie tēvi ir piekāpušies (droši vien par labu summiņu) un viss notiks. Vatikānā??? ![]() ![]() ![]() -------------------- |
standby |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 108 Joined: 2-March 04 ![]() |
DaVinči kods bija man lielākā vilšanās pēdējo trīs gadu laikā. Atceros ka Latvijā līdzīgu furoru sacēla Smillas jaunkundzes sniega izjūta. Varbūt mani maldināja šī pieredze, kad pašai izlasot to grāmatu biju stāvā sajūsmā. Ar DaVinči kodu pilnīgi pretēji. Nē, nu nav jau sliktākā grāmata or something, es tikai tiešām gaidīju 1)KAUT KO skandalozu, 2) labi uzrakstītu stāstu. Ne viens ne otrs
![]() ![]() Pirmkārt jau teksts. Sassodīc, Shin Chan es Tev absolūti piekrītu. Lasi kā kādas filmas scenārija nedaudz paplašinātu atstāstu. Varbūt, varbūt tas ir tulkotāja mīnuss (jau vārda ķircināt lietošana man neizturami atgādināja apgāda Kontinets kases gabalus - sieviešromānus). Nezinu. Otrkārt pati ideja. Come on cilvēki vai tiešām, VAI TIEŠĀM nav lasīts nekas līdzīgs?? Lorenss? Peress Reverte? Marijas Magdalēnas dzīvess stāsts? Filma Dogma? Kāpēc par īstu monētu tiek uztverts viens bet otrs ne?? Tādēļ, ka tipa pseidozinātniski pseidofaktoloģiski izklāstīts?? !! Es neiebilstu pret pašu ideju. Es neiebilstu ka varēja būt tā, bet pats autors liek atsauces uz gudriem cilvēkiem kas teikuši ka 2000 gadi ir pietiekoši ilgs laiks un informācijas avots ir tikpat apšaubāms cik ne, kas nozīmē ka varēja būt arī pavisam citādāk. Bet ne jau par to stāsts... kā jau teicu vilšanās sajūtu izraisīja nesapratne kamdēļ uz kaut ko tādu pavelkas. Vai tiešām nav labu grāmatu pasaulē? Lūdzu neuztvert personīgi. Tikai manis pašas viedoklis. |
Taka |
![]()
|
Maza piezīme - Maldu Zonu es lasīju angliski. Vienalga filmas scenārija izjūta.
-------------------- Press any key to continue
|
standby |
![]()
|
![]() Samurai ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 108 Joined: 2-March 04 ![]() |
"Parfīms" gabals dāmām? Hmm, drosmīgi teikts. Beigas man likās kā reiz ļoti jēdzīgas:) savā ziņā.
Par Rui Murakami. Arī izlasīju Miso zupu, bezgala labs. V meru dīvains v meru nedaudz atgādināja Palanjuku. Nupat izlasīju kartējo Haruki Murakami grāmatu .. .Patīk. Kā tēja ar medu un citronu - izskaidrot nevaru bet patīk. Iesaku izlasīt Arturo Peresa Revertes klub Dima ili Ten Rišelje (vai otradak). Visnotaļ spēcīgākas pārdomas izraisoša kā DaVinči kods. Pēc tās manuprāt (ja ne otrādāk) ir uzņemta filma Devītie vārti. Grāmata gan ir daudz spēcīgāka. Vēl iesaku izlasīt Lourensa Darela Aleksandrijas kvartetu. Patreiz esmu pie pirmās grāmatas beigām. Filozofisks un ļoti pārdomīgs darbs. Pat neticās ka Džeralda vecākais brālis ![]() |
Lucifer |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Izlasīju tkko "Da Vinči kods"
Nu man jau patika! ![]() |
Sushi |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1675 Joined: 11-July 05 From: Somewhere I belong? ![]() |
Man ljoti patika Da Vinci Code!!! Un to filmu es obligaati skatiishos!
![]() -------------------- |
anishuara |
![]() ![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 614 Joined: 11-February 05 From: somewhere deep inside ![]() |
Davinchi kods jau sen izlasits tagad esmu jau puei no vinja 2.gramatas "engeli un demoni" izurbusies cauri, baigi interesanta, pat interesantaka par pashu 1 par davinchi kodu....
![]() ![]() ![]() -------------------- |
anishuara |
![]()
|
![]() Hakushaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 614 Joined: 11-February 05 From: somewhere deep inside ![]() |
QUOTE(Isabel Carmin fon Edelhain @ Aug 29 2005, 23:56) QUOTE(Taka @ Aug 29 2005, 16:50) Da Vinči Kodu sāka filmēt tagad tikai tāpēc, ka Vatikāns lauzās un līdz šim nedeva atļauju filmēt (jo daudz scēnu notiek Vatikānā). Tagad svētie tēvi ir piekāpušies (droši vien par labu summiņu) un viss notiks. Vatikānā??? ![]() ![]() ![]() nu ja vairakie darbi atrodas vatikana un tapec tur ari filmes... ^__^ -------------------- |
Isabel Carmin fon Edelhain |
![]()
|
![]() Satsujin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1071 Joined: 19-June 05 From: Somewhere over the rainbow ![]() |
QUOTE(anishuara @ Aug 31 2005, 18:00) Davinchi kods jau sen izlasits tagad esmu jau puei no vinja 2.gramatas "engeli un demoni" izurbusies cauri, baigi interesanta, pat interesantaka par pashu 1 par davinchi kodu.... ![]() ![]() ![]() Vajadzēja sākt ar "Eņģeļiem un dēmoniem". Patiesībā ši ir pirmā, ja netici paskaties izdošanas gadu. Kā man patīk šī izdevniecības radīta putra. -------------------- |
Zuzix |
![]()
|
![]() mitsukai kogun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 610 Joined: 8-April 05 From: vietā, kur sapņi piepildās ![]() |
QUOTE(Isabel Carmin fon Edelhain @ Aug 31 2005, 20:09) QUOTE(anishuara @ Aug 31 2005, 18:00) Davinchi kods jau sen izlasits tagad esmu jau puei no vinja 2.gramatas "engeli un demoni" izurbusies cauri, baigi interesanta, pat interesantaka par pashu 1 par davinchi kodu.... ![]() ![]() ![]() Vajadzēja sākt ar "Eņģeļiem un dēmoniem". Patiesībā ši ir pirmā, ja netici paskaties izdošanas gadu. Kā man patīk šī izdevniecības radīta putra. Njaa... to jau me teica dazhiem labiem... bet diemzheel cilweeki to saprot tikai peec izlasiishanas ![]() A Tu esi izlasiijusi wisas chetras winja graamatas? -------------------- *http://im-games.lv/
*ja nepieciešamas telpas pasākumiem vai/un pasākumu vadītāji - dodiet ziņu ;] |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 18:35 |