IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

5 Pages V < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> kā pareizi izskaidrot kas ir anime....
edg
post Jan 3 2005, 00:15
Post #16

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

QUOTE(tostermaize @ Jan 2 2005, 23:04)
ja jau nav izskaidrojuma tad jāsāk sacerēt tādu visiem kopā
*

Neredzu jeegu to dariit.
Ja tu runaa ar cilveeku-parasto, tad saki vinjam "Anime ir japaanju multenes."
Ja tu runaa ar cilveeku-iipasho, tad saki vinjam "Skaties en.wikipedia.com!"

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tostermaize
post Jan 3 2005, 11:22
Post #17

Shishaku

Group: Chuunin
From: Riga

smile.gif labi darīšu tad tā

--------------------
image
+Quote Post
Inc
post Jan 3 2005, 11:55
Post #18

Danshaku

Lasīt šeit: Anime skaidrojums
+Quote Post
Kikyou
post Jan 3 2005, 19:49
Post #19

Kami-sama

QUOTE(tostermaize @ Jan 1 2005, 23:28)
šis variants īsti neder: anime ir Japāņu zīmēta animācija
*

Mja... tas ir tas ko es atbildu ja kaads man prasa...
Diemzheel... parasti atbilde ir "Aaaaaaa, pokemoni, digimoni, beybladi un yugioh?" un aiz taa seko "A tas vai tad nav bebiishiem?"
Bet taa jau atkal ir cita teema.... xD
+Quote Post
jurc
post Jan 3 2005, 20:40
Post #20

Tennou

From: Liepāja

QUOTE(Inc @ Jan 3 2005, 10:55)
Lasīt šeit: Anime skaidrojums
*

Tur jau pat pirmajā teikumā ir rakstīts: "Anime (アニメ) is Japanese animation"... Tātad nonākam pie secinājuma ka taa ir pareizi teikt ka anime ir japāņu animācija!

--------------------
IPB Image
I have anime to thank for my life now,my attitude,my friends,i have learned lifes greatest lessons through simple anime.They are my sanctuary.
+Quote Post
bypass
post Jan 3 2005, 21:03
Post #21

Danshaku

bypass, nejauc. Anme ir muljkjiki, bet ne parasti. Vai nosaukt daudzaas iipashiibas, ar ko anime atshkjiras no citiem muljkjikiem?

Pa, pa, kas tad japāņu animāciju ir iecēlies "neparasto" kārtā?
Nē, atšķirības, protams, ir, bet tas nenozīmē, ka janime ir kaut kas īpašs.
Janimes saturs, mērķauditorija un zīmēšanas stili ir daudz un dažādi, tādēļ tu tādas kopējas janimes atšķirīgās īpašības starp "parastajiem" muļķikiem nevari nosaukt.
Piemēram, kāda atšķirība starp Spirited Away un <insert any Disney title here>?
- Tie ir parasti muļķiki, tikai izstrādātājs cita reģiona. smile.gif

+Quote Post
ShinChan
post Jan 3 2005, 21:18
Post #22

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(bypass @ Jan 3 2005, 20:03)
bypass, nejauc. Anme ir muļķiki, bet ne parasti. Vai nosaukt daudzās īpašības, ar ko anime atšķiras no citiem muljkjikiem?

Janimes saturs, mērķauditorija un zīmēšanas stili ir daudz un dažādi, tādēļ tu tādas kopējas janimes atšķirīgās īpašības starp "parastajiem" muļķikiem nevari nosaukt.
*

Tev pašam smiekli nenāk par to ko sarakstīji? Nu jā, tjipa, dažas atsķirības ir, bet nekas īpaši savādāks. .. Tu man nosauc kaut vienu Disneja ražojumu, kur bērna acu priekšā sadistiski nogalina viņa ģimeni un pēcāk tas nežālīgi atriebjas? Nosauc kaut vienu Disneja ražojumu, kur divi nepilngadīgi bērni izmisīgi cenšas izdzīvot un beigās tāpat nomirst? Nosauc kaut vienu Disneja ražojumu, kur būtu attēlota izvarošana? Ja runa būtu tikai par atsķirībām animācijā es sevi neapgrūtinātu ar komentāra rakstīšanu, taču tas pat priekšlaicīgi dzimušam kāmim ir skaidrs, ka Disnejs & Co pret labākajiem anime paraugiem ir kā diena pret nakti (nevēlos nevienu aizvainot) visupirms jau ar animaacijas paliidziibu atainoto notikumu un domas zinjaa.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post Jan 3 2005, 21:43
Post #23

limpene grauž aknas

QUOTE(bypass @ Jan 3 2005, 20:03)
bypass, nejauc. Anme ir muljkjiki, bet ne parasti. Vai nosaukt daudzaas iipashiibas, ar ko anime atshkjiras no citiem muljkjikiem?

*

Tagad nedaudz parunaasim par vaardu "parasts".

parasts
I îp.v.
1) ierasts; pierasts; rasts (mums ierasts, bet lielaakajai daljai iedziivotaaju nav)
2) allaþîgs; idieniðís; ikdienas; kârtçjs; normâls; standarta; tipisks; tradicionâls ( vai tu uzskati, ka anime ir tipiska, kaarteeja, normaala multfilma? sk. zemaak, ja jaa.)
3) ikdieniðís; nedzejisks; prozaisks; sauss
4) elementârs; ierindas; nesamâkslots; nesareþìîts; neuzkrîtoðs; necils; vienkârðs; prasts (necila bez gala...)
5) neizteiksmîgs (saliidzinot ar "parastaam multfilmaam", anime ir ljoti izteiksmiiga)
6) viduvçjs (nu ja, taada pati kaa citas...)
7) bieþi sastopams (bla bla bla...)
8) pazîstams
9) ikdienas
10) neelektrisks; neelektronisks
11) vispârîgs; izplatîts
12) konvencionâls; vispârpieòemts
13) ikdienas
14) bieþi lietots
15) ierindas; vienkârðs
16) ikdieniðís
17) pastâvîgs
18) diezgan bieþs
19) plaði lietots
20) vispârpieòemts; izplatîts
21) pierasts; pastâvîgs
22) normâls; standarta; vidçjs
23) parasti notiekoðs
24) vienkârðs
25) vispârpieòemts

Lai kaa es lasiito shos vaarda "parasts" skaidrojumus, es nespeeju anime noskaut par parastu multiplikaacijas veidu. Ja anime buutu parasta, tad nebuutu cilveeki, kas striideetos par to, ka taa nav "multene". Ja anime buutu parasta, tad cilveekiem anime fani liktos ikdienishkja paraadiiba. Ja anime buutu parasta multene, tad to mees nenodaliitu no simpsoniem. Ieveero, ka puse no vaarda "parasts" tulkojumiem ir sabiedriibas veidota attieciibu sheema pret aprunaajamo lietu. Ja sabiedriibai tas anime buutu izplatiita, tad taa arii buutu parasta. Tomeer taa nav.

Pie tam, anime izceljas no citaam multfilmaam ar neparasti vaajo cenzuuru, biezhi ar prieksh multfilmaam neparasti pierastiem sizhetiem, un, protams, neparasto seju un matu uzbuuvi. Ja tu esi redzeejis pietiekami daudz citu valstu mulfilmas, un es nerunaaju tikai par Simpsoniem, Flintstoniem, Disneja multeneem, bet arii par taadaam multfilmaam, kas nepiederas pie populaaraam animaacijaam, tad zini, ka taam ir daudz un dazhaadi stili, kursh katrs savaa veidaa ir neparasts, tomeer retajaa ir taada kameras un gaismu tehnika (ja neskaita 3d multenes), maz var lepoties ar taadu darbu pie smagaas tehnikas vizuaalaa noformeejuma, vispaar pie siika vizuaalaa noformeejuma (foni, detaljas) parasti multfilmaas nestraadaa.

Vai veel nepaarliecinaaju?

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
Taka
post Jan 3 2005, 21:44
Post #24

Tennou

From: Mežmalā, starp Baltezeru un Ādažiem

Ekkk, nu beidziet! Laikam nevienam no jums nav pielecis, kas bypass patiesībā ir par fruktu...
Un by the way - te nesen viens izveica līdzīga satura izgājienu par citu tēmu, tas bija ok. Kā aizskaram "svēto govi" to biš animi, uzreiz sašutuma jūra, tā nedrīkst!
Dubultstandarti?

--------------------
Press any key to continue
+Quote Post
edg
post Jan 3 2005, 21:49
Post #25

limpene grauž aknas

QUOTE(Taka @ Jan 3 2005, 20:44)
Ekkk, nu beidziet! Laikam nevienam no jums nav pielecis, kas bypass patiesībā ir par fruktu...
Un by the way - te nesen viens izveica līdzīga satura izgājienu par citu tēmu, tas bija ok. Kā aizskaram "svēto govi" to biš animi, uzreiz sašutuma jūra, tā nedrīkst!
Dubultstandarti?
*

Ja shis buutu spageti fanu forums un kaads teiktu, ka spageti ir tie pashi makaroni, tad arii panestos bazars. Taa nav "sveetaas govs" lieta. Taa ir foruma lieta. Man sirds neljauj anime forumaa atstaat neatbildeetu tik nepaardomaatu uzskatu par anime. Cilveeks, kas lasiis, domaas: "Re, kaa viens te par anime izteicaas, un neviens neiebilda! Tad jau vinji tam piekriit!"

--------------------
+Quote Post
deBUGa
post Jan 3 2005, 21:49
Post #26

Shishaku

Attiecībā uz "parasts" - "neparasts"... interesanti vai Japānā anime i "parasta" parādība? Un vai mainās nozīme vārdam 'anime' atkarībā no tā, kur tu dzīvo?

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
+Quote Post
jurc
post Jan 3 2005, 21:59
Post #27

Tennou

From: Liepāja

mož beigsiet te vienreiz bullshitu nest? Te jau vieni vienīgi strīdiņi notiek! mad.gif

--------------------
IPB Image
I have anime to thank for my life now,my attitude,my friends,i have learned lifes greatest lessons through simple anime.They are my sanctuary.
+Quote Post
deBUGa
post Jan 3 2005, 22:06
Post #28

Shishaku

QUOTE(JurCHiX @ Jan 3 2005, 20:59)
mož beigsiet te vienreiz bullshitu nest? Te jau vieni vienīgi strīdiņi notiek!  mad.gif
*
Ja mēs te nediskutēsim, tad viss, kas še paliks pāri būs jugio (vai kā tur jamos tur) posti... smile.gif

--------------------
viss augstāk uzrakstītais nepretendē uz absolūto patiesību un ir tikai mans subjektīvais viedoklis...
+Quote Post
ShinChan
post Jan 3 2005, 22:13
Post #29

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(JurCHiX @ Jan 3 2005, 20:59)
mož beigsiet te vienreiz bullšitu nest? Te jau vieni vienīgi strīdiņi notiek!  mad.gif
*

Striidos dzimst patiesība smile.gif Bet ja nopietni, tad nekāda strīda te nav, vienkārši viens cilvēks apzināti vai neapzināti pauž savu viedokli, kas neatbilst patiesībai (un ne jau tikai tāpēc, ka es tā domāju).
Nesaprotu, kāpēc tik daudziem ir grūti sagremot, ka animācija var nebut tikai kaut kas nedalāms. Tā apt kā anime ir savdabīgs animācijas novirziens, tā pat arī Simpsoni nav vienā katlā ar Dambo, Sniegbaltīti un Donaldu Daku metami. Arī Southpark un Ezīts miglā (nepašaubāms pierādījums, ka animācijas filma var būt mākslas darbs IMHO) ir divi pilnīgi dažādi animācijas virzieni. Es neredzu nekādu pamatu strīdam.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
NOLF
post Jan 3 2005, 22:13
Post #30

Samurai

Kā vienmēr, visu topiku izlasījis neesmu i negatavojos, taču iekomentēšu savu viedokli.

Par topiku "kā pareizi izskaidrot kas ir anime...." - nafig vajag. Mans vaļasprieks un man tas ir gana labs izskaidrojums, lai nevajadzētu meklēt nekādus attaisnojumu, ko/kur/kad/kāpēc skatos vai mēģināt pierādīt, ka tā ir 'pieaugušo cienīga aktivitāte'. Ja cilvēks gribēs saprast, tad sapratīs arī no 1/2 vārda, ja ne, tad jebkādi skaidrojumi lieki.

Par bypass: Pēc anime ieteikumu topika pāris sadaļas augstāk, izpīpēju, ka bypass ir no cilvēkiem, kuriem anime patīk, bet riebj vāji pamatota 'fanošana' par to (vai dajebko citu) un nekritiska attieksme, kāda šad tad novērojama arī šajā forumā. Tāpēc arī troļļa cienīgi gājieni. Pats tāds esmu un bieži mēģinu turēties lai ko līdzīgu neierakstītu, tāpēc tālāk nelamāšos.

--------------------
+Quote Post

5 Pages V < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 27 July 2025 - 02:49