Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Japāņu klasiskais NO teātris
Anime forum > Ņihonbunka . 日本文化 > Notikumi
lastguru
no http://www.teatris.lv/index.php?1&122&view=show&show_id=146:
QUOTE
Kultūras „gardēžiem” pavisam nesen bija iespēja Japānas un Eiropas Savienības kultūras apmaiņas gada ietvaros iepazīt karatē dzimtenes Okinavas tradīcijas dejas teātra „Chura” sniegumā.

30.oktobrī Latvijas Nacionālajā teātrī varēsim ļauties otram Japānas valdzinājumam – suģestējošu tradicionālās drāmas jeb NO priekšnesumu piedāvā Umewaka Kennokai trupa.

Priekšnesumi un meistarklases vēl notiks tikai Francijā un Beļģijā. Biļetes būs pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.


vairaak informaacijas skat arii sheit: http://www.rigamusic.lv/temp/no/index.html

diemzheel neatradu informaaciju par biljeshu cenu. ja kaads atrod, iemetiet forumaa.
Noriass Gato
QUOTE(lastguru @ Oct 18 2005, 14:59)
diemzheel neatradu informaaciju par biljeshu cenu. ja kaads atrod, iemetiet forumaa.
*



Turpat saitā http://www.teatris.lv/index.php?&13

Aiztīt līdz 30tajam datumam.

Cena 3, 5, 7 Ls (atkarajas laikam no vietam)
anishuara
uz shito labprat aizieshu... happy.gif ka man pati teatris, interesanti vai biletes izkers atri??? blink.gif
misty_moonlight
Uz Okinavas dejas teaatri biju, uz sho ar vareetu apsveert aiziet, vieniigais apnicis vienai staigaat pa pasaakumiem - neviens manu gaumi neatbalsta parasti tongue.gif
Par biljeshu pieejamiibu var apskatiit sheit http://www.bilesuparadize.lv/events/umewaka_kennokai
Es pat teiktu ka tur jau kaada puse nav pieejama... huh.gif
bubu
A tur japāniski runās?
Zeron
Pa šo izrādi esmu dzirdējis tikai labu. VISIEM iesaku aiziet ! Kā nekā, nav zināms kad būs vēl tāda iespēja wink.gif
Yanka_ronin
ES EJU!!! Esmu 9.r. 8.v.
misty_moonlight
Es ar eju! rolleyes.gif

Bishkinj nozheeloju naudu, toties mammu aizvilkshu liidz biggrin.gif
Fatalis
Informācija snaiperiem: es ar ģimeni būšu parterā pa labi 12. rindā vietās 14-16.
lastguru
Buushu arii. Otrais balkons, pirmaa rinda, 10 vieta... panjemshu kara laika binokli, jo pasham slikta redze smile.gif Un snaiperiem vieglaak traapiit - kas tur otrajaa balkonaa seezh un skatsaas binoklii? pareizi, lastguru wink.gif
Tigra2
Es būšu, steidzos pirkt biļetes, kaut ko tādu garām nelaidīšu
X_Kamui
O_o Nani? Japāņu klasiskais NO teātris sakat..... hehe

Vajadzees man ar aiziet happy.gif
lastguru
tikai aatri peerc biljeti jo taas aatri pazuud. es jau vakar ar gruutiibaam normaalu vietu atradu...
pinksakura
pierunāju mammu nopirkt biļetes arī iešu....bet pasteidzaties jo biļtes gandrīz vairs nav...
Kenshin
mees arii buushu^^
vietas neatceros... bet kkaadas ne visai..><
Fatalis
Savas domas par šito neizdevušos pasākumu es ierakstīju savā blogā.

QUOTE
Tātad, es šodien biju uz to japāņu klasisko nō teātri Umewaka Kennokai Rīgas Nacionālajā teātrī, un esmu galīgi sašutis. Ar pašu izrādi viss bija kārtībā, bet viss pārējais bija kā ņirgāšanās. Sāksim ar to, ka es neprotu japāņu valodu un tāpēc, dabiski, nesapratu ne vārda. Man nebūtu par ko sūdzēties, ja tur vismaz būtu varējis dabūt transkriptu latviešu valodā, bet pat tā saucamo "programmu", kas bija vienīgais veids, kā saprast, kas tur notiek, nepietika visiem. Viena no meitenēm, kas pārbaudīja biļetes, teica, ka esot bijusi "baigā kaudze", bet tagad mums nekas cits neatliekot, kā vēlāk skatīties internetā. Pēc starpbrīža mamma pajautāja kādai sievietei, lai viņa mums parāda savējo, un tā programma izrādījās neglīta lapele ar sižeta izklāstu pāris teikumos. Tas arī bija viss, kas tev tika piedāvāts, lai tu varētu to skatīties, izņemot vienu tikpat neglīti melnbalti sakopētu grāmatiņu angļu valodā (nevarēja kaut vai pārtulkot?) ar Umewaka ģimenes trupas vēsturi un dažiem faktiem par nō. Tiem japāņiem, kas arī skatījās, līdz bija tādas pašas, tikai nekopētas un smukas.

Rīkoja šo farsu "Riga Music".
lastguru
Izraade patika. intresanti bija uzzinaat kaads tad ir tas japaanju teaatris. bija laba vieta (pirmaa rinda otrajaa balkonaa), un es ar savu peeckara laika (1954. gada) binokli vareeju ljoti labi saskatiit to ko ar savu tuvredziibu neredzeeju bez taa. Diivaini bija tas ka viss notika leeni, izstiepti... kaa dazha laba japaanju filma... tagad saprotu kaapeec vinjiem i filmas taadas smile.gif. Staastot ir noveerota interesanta intonaacija un izruna... kas liidziigs bija dzirdeets piemeeram Inuyasha animee (tur Jaken dazhreiz taa dziedaaja kaut ko).

Par japaanju valodu piekriitu Fatalisam - es nevaru iedomaaties kas vareeja izdomaat tik idiotisku plaanu nedot liidzi transkriptus ar tulkojumu. It kaa visi saprot japaanju valodu taadaa liimenii lai saprast klasisko japaanju valodu (tas ir, ne moderno, bet tradicionaalo, veco valodu), pie tam veel ar tik neparasto izrunu. Pasmeejos par "de gozaru"... jaa, jaa, taapat kaa Kenshins, shie ljaudis lietoja "de gozaru", un no taa atvasinaataas formas, kuras pashlaik i sastapt ta gruuti manupraat...

P.S. veelaak man teica ka japaanjiem nav pienjemts aplaudeet smile.gif

P.P.S. zaales centraa seedeeja prezidente... vinjai gan visu skaidroja kaads cilveeks gados... nojaushu ka veestnieks. Apsardzes vinjai gan var teikt ka nebija (viens cilveeks pavadiija no attaaluma), mani pat neaiztureeja kad es sasveicinaajos ar vinjas viiru smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.