![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
Nu, diskuteejot par valsts iekaartaam un tamliidziigi, last guru izteicaas, ka vinjsh labraat paveestiishot par saviem uzskatiem sakaraa ar izgliitiibas siteemu. Nu, kas tad ir jaamaina pashreizeejaa izgliitiibas sisteemaa? Pasludinu diskusiju par atklaatu.
![]() |
![]() ![]() |
ShinChan |
![]()
|
![]() ultrafilozofs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1808 Joined: 18-February 04 From: durdom ![]() |
Labs konstruktīvus ierosinājums saturošs teksts, it kā par jābūtību, taču nav nemaz tik nereāli, ja mēģina īstenot dzīvē.
No savas puses vēlos pievienot ierosinājumu, kas diezgan plašu atsaucību neizpelnījās, kad to ierosināja izglītības ministrs Vītols, taču manuprāt tā ir nepieciešamība. Proti, pagarināt mācību gadu vismaz par vienu mēnesi. Lai kā man pašam savulaik patika garās 3 mēnešu brīvdienas, no vielas kvalitatīvas apguves viedokļa tas ir neracionāli. Visupirms, jau esošajos mācību gada mēnešos (es runāju par pamatskolu un vidusskolu) stundu grafiks ir diezgan blīvs un pārlieku lielu slodzi radošs, ja ņem vērā, ka gandrīz katrs skolēns darbojas arī dāžādās ārpusskolas aktivitātēs. Bieži vien mājasdarbi tiek pildīti pavirši, starpbrīžos vai netiek pildīti vispār mēģinot steigā kaut ko norakstīt (mans variants). Klāt nāk nogurums, neizgulēšanās, līdz ar to skolēnam ir pagrūti uztvert visu to, kas viņam tiek mācīts Pagarinot mācību gadu varētu samazināt stundu skaitu dienā un atslogot kā skolēnus tā pasniedzējus, vienlaikus panākot to, ka gada laikā apgūtais pa brīvlaiku vienkārši nepazūd, jo trīs mēneši bez sistemātiska darba ir zemē nomests laiks (ja runājam par izglītību, nevis piepelnīšanos). -------------------- Es esmu, kas es esmu
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 12:46 |