![]() |
Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.
![]() |
Sigfa |
![]()
|
![]() Kami-sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: ALK Posts: 2738 Joined: 17-May 04 From: Starp pudelēm un četrām sienām ![]() |
Nu, diskuteejot par valsts iekaartaam un tamliidziigi, last guru izteicaas, ka vinjsh labraat paveestiishot par saviem uzskatiem sakaraa ar izgliitiibas siteemu. Nu, kas tad ir jaamaina pashreizeejaa izgliitiibas sisteemaa? Pasludinu diskusiju par atklaatu.
![]() |
![]() ![]() |
Hikaru |
![]()
|
![]() Tennou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Chuunin Posts: 1427 Joined: 25-October 04 From: Latvia ![]() |
Es nezinu vai to ir jau te rakstījuši...
Kā man bija teikuši profesori, Latvijas izglītības sistēmu sabojāja tad, kad izveidoja priekšmetu izvēli skolās, ko mācīties ko nē. Tā kā daudzi atteicās/neizvēlējās matemātiku, fiziku, ķīmiju (jo tie nebija obligāti), tagad ir ekonomikas pagrimums. Valstij nav ar ko maksāt algu. Lai attīstītos ekonomika vajadzīgi estētisko (vai kaut kāds tur vārds bija...) zinātņu inženieriem, kas virza uz priekšu visu attīstību (Tie daži kas ir brauc uz ārzemēm strādāt). Tagad ieej jebkurā veikalā, kur pārdod kādu aparatūru. Kas tur ir? NEKĀ tur nav, izņemot brahlo un citus atkritumus no Ķīnas. Tagad daudzi gribēja iestāties mācīties DITf fakultātē un mācīties par datoriem, bet tas nebija iespējams, jo viduskolā nebija mācījušies matemātiku un nelika eksāmenu, ko vajag lai iestātos augstskolā. Vispār daudzi iet uz žurnālistiem u.c. tml. virzieniem mācīties, kur rodas milzīgs konkurss (1/90 vietām). Tagad ko, visi būs žurnālisti un ņems intervijas viens no otra? Latvijai no tā nebūs nekāda peļņa. Vēl mazliet un nepaliks neviena policista, kas uzturētu kārtību, jo nav ar ko maksāt algu. Latvija virzās uz nāves pusi. Bet kas man personīgi visvairāk nepatīk ir tas, ka ja jau ir priekšmetu izvēle skolās, tad kāpēc nevar neizvēlēties Literatūru un Vēstusi. Citi var nemācīties fiziku, ķīmiju. Bet, ja es izvēlējos šos priekšmetus, man tāpat bija jācieš literatūra un vēsture, jo tie ir obligāti priekšmeti jebkurā gadījumā. Vai ir/bija kaut kādas skolas, kur varēja literatūru/vēsturi nemācīties? |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17 June 2025 - 12:48 |