tha best anime soundtrack? |
tha best anime soundtrack? |
Haji |
Sep 7 2005, 14:56
|
Unregistered |
ievadam neliels stāstiņš:
kad es pirmo reizi skatījos Angel Sanctuary ova (kauns atzīties, bet tas notika diezgan nesen...), man likās, ka varētu būt labs soundtrack, bet kad es pirms kāda laika dabūju to pilnībā noklausīties, nosecināju, ka tas nav labs... tas ir ljoooooooooti labs!!! (*lēkā apkārt un sit plaukstiņas*). tad nu jautājums tāds: kādus vēl ausīm īpaši tīkamus anime soundtrack-us jūs iesakat paklausīties? |
GM |
Dec 5 2005, 16:07
|
Resident Alcoholic Group: ALK Posts: 632 Joined: 18-July 04 |
QUOTE neinteresanta savārstīta orķestra mūzika Pati nespēja novērtēt Viljamsu jau vien liecina par izpratnes trūkumu mūzikā (nez ko tu teiktu par Morrikoni vai Džeimsu Horneru) vai bet atšķirībā no anime's šķībačiem un, godīguma labad, arī no Zimmera vai Elfmana - Viljamsa darbi pasvītro uz ekrāna notiekošo, kas arī ir galvenais uzdevums labam OST. Katrai personāžu kustībai - pa akrodam vai notij. Tā ir māka, tā ir vecā soundtreku skola, ko dibināja laikos, kad Holivudā dominēja jau minētais Morikone un Elmērs Bernsteins, un kuru mūsdienās lieliski pārstāv tas pats Hovards Šors un Džeimss Horners. Par viņiem cerams būsi ko dzirdējis. OST uzdevums nav patikt ausij kā atsevišķi baudāma kompozīcija, bet spēt radīt fonu pašai filmai. Tiesa, Viljamsa gadījumā katra kompozīcija ir arī atsevišķs baudījums, bet tur jābūt cilvēkam, kam zīlonis uz ausīm nav uzkāpis, lai spētu novērtēt. No otras puses postēji noteikti tāpēc, ka aizkāru nabaga muzikālajā ziņā netalantīgos šķībačus no Japānas. Nu tad uztveru vēlreiz - atskaitot nelaiķus Fumio Hajasaka un Masaru Sato, japāņiem nav bijis neviens izteikts talants ne filmu, ne citā mūzikā. PS: Gundam Seed treki izrādījās vien taurītes un vijolītes digitāli apstrādātas ar elektronisko beatbox'u fona. Mākslinieciskais līmenis - 0 (nu ok - 0.4 par centību). -------------------- Пива надо выпить, в горле пересохло. В горле пересохло, на душе тоска...
|
Lo-Fi Version | Time is now: 1 November 2024 - 03:32 |