IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Robina
Kaede
post Nov 10 2005, 18:17
Post #1

Koutaishi

Group: Chuunin
From: maybe in your dreams

Tas pavisam ir mans otrais stāst, kuru es ļoti ceru pabeigt. Un vēl es ceru, ka kāds to varēs novērtēt... unsure.gif

Pār Gerfordes mežiem, upēm, kalniem un līdzenumiem ausa saulains rīts. Gaiss bija svaiguma un savādas, gandrīz maģiskas vēsmas pārpilns. Debesīs lidoja fantāzijas putni, izplešot savus lielos, krāšņos spārnus. Tie visai pasaulei dižojās ar kuplajām astēm, kas ik pa brīdim aizklāja saules starus. Pūkainās mākoņu aitiņas slīdēja pa gaiši zilo debesjumu. Klusi urdzēja strautiņi kalnu alu dziļumos, mežu kokos dejoja devu bari, pļavu ēnās spēlējās nimfas, upīšu līkumos rotaļājās dziedošie flumeni un kaut kur tālumā jautri ietrellinājās putns.
Kādas upītes guldzošā virsma spoži iemirdzējās brīdī, kad pār to nolija pirmie saules stari un, smejot priecīgās balsīs, tie sāka spēlēties akmentiņos pie krasta. Mazie stariņi salīda zāles stiebros, paslēpās saknēs un laidās trakulīgā dejā ar taureņiem, kas, raibu raibie, lidinājās visapkārt. Tikko to visu ieraudzījušas, stihijas nolidoja no koku galotnēm un sāka ķert mazos razbainiekus, kuri veikli lavierēja starp dabas garu pirkstiem, mūkot no viņām prom un smejot savus guldzošos smieklus. Pa meža taku, izslējis savu kuplo asti, svarīgi pastaigājās kāds ļoti iedomīgs radījums.( Neviens nekad tā arī īsti nezināja, kā šo savādo, pūkaino brīnumu nosaukt, tāpēc, ja kāds par viņu kādreiz arī iejautājās, visi tikai nogrozīja galvu un pasmējās. )
Pār nomaļo kalna ciematu pārlidoja viens no krāšņajiem fantāzijas putniem. Palūkojies lejā viņš ieraudzīja pilnīgi ierastu skatu- cilvēki modās, lai apdarītu dienas darbus, kārtotu māju, dotos strādāt dārzā vai arī, kā daži labi(tos gan ciemā īpaši necienīja un arī pusdienu šķīvis tiem vienmēr bija tāds mazāks)- paslinkot savā nodabā, bradājot pa mežu vai gozējoties siltajā saulītē upes krastā.
Robina izgāja no mājas un saldi un plaši nožāvājās. Palūkojusies apkārt viņa pievērsās debesīm, kurās spēlējās pūkainās mākoņu aitiņas un meitenei uzreiz sagribējās iemūžināt šo skatu krāšņā gleznā, taču viņa labi zināja, ka neko tādu uzzīmēt nebūtu iespējams.
„patiesi varens bijis tas mākslinieks, kas visu to ir izdomājis !” pie sevis nodomāja meitene un izgāja pa nama vārtiņiem uz galvenā lielceļa.
Ciema ļaudis skraidīja apkārt, gatavodamies kādam ļoti svarīgam notikumam- vakarā bija jāierodas slavenajam stāstniekam Rodžeram, kuru gan vairāk visi pazina kā stāstnieku Džī.
Robina dievināja šā vecā vīra fantastiskos stāstus par to, ka kaut kur pasaulē mītot pūķi, ka eksistējot fejas un naktīs no alām dziļi kalnos izlienot milzu trollis. Visi, protams, domāja, ka šie stāsti ir pilnīga Džī fantāzija, taču, kad viņam to kāds atklāti pajautāja, vīrs tikai viltīgi piemiedza ar aci un klusēja. Rodžers jau sen nebija ieradies šai pusē ar jauniem stāstiem, tāpēc viņu gaidīja kā liels tā mazs. Visi nepacietīgi lūkojās uz ceļa līkumu un ieklausījās, vai tur tālumā jau neskan ratu graboņa, riteņiem atsitoties pret lielceļa akmeņiem?
Robina lūkojās apkārt. Ciemata bērni izskatījās varen satraukti un noraizējušies- ja nu Džī nokavēs un, ja nu vispār neatbrauks un, ja nu…
Meitene par šīm domām tikai pasmaidīja un nosēdās zālītē. Rodžers jau nu nebija no tiem, kas mēdz kavēt! Pat Gerfordes karalis mēdza ik pa reizei nokavēt svarīgas sanāksmes kādu minūtīti, bet Džī ieradās laikā. Vienmēr!
Robina ērti iekārtojās mīkstajā un smaržīgajā zālē un noplūca kādu puķi. Tā bija zilā krāsā; puķes ziedlapiņas maigi skāra meitenes pirkstus un kutināja vaigu. Šis bija Robina mīļākais zieds- parasta neaizmirstulīte. Maziņa, bet patiesa. Reiz Džī bija izstāstījis ciemata bērniem stāstu par kādu ļoti skaistu sievieti, kura mīlējusi puķes. Viņas vārds bijis neaizmirstule un tāpēc šī mazā, zilā puķīte esot šādi nosaukta.
Un tā, sēžot mīkstajā zālē, meitene lūkojās, kā pasaule paiet viņai garām un gaidīja vakaru.

--------------------
Music is life!

Karneola-rakstnieku forums

IPB Image

Vieta tavām grafiskajām novelēm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Replies
Kaede
post Jan 25 2006, 22:45
Post #2

Koutaishi

Group: Chuunin
From: maybe in your dreams

QUOTE(Kikio @ Jan 25 2006, 21:15)
Es zinu, kas būs tālāk, es zinu, kas būs tālāk!!! tongue.gif Nu, man patīk, pat ļoti! Turpini, lasītāji atradīsies! wink.gif
*

Es zinu, bet nevienam to neizpaud! rolleyes.gif Lai lasa, ja grib ko zināt... laugh.gif

- Senos laikos pa šo planētu pilnīgi brīvi un nepiespiesti staigāja burvji, raganas, dažādi mošķi un dīvaiņi. Cilvēki ar viņiem labi sapratās un pat iemācījās sadzīvot, gūstot no tā labumu gan sev, gan citiem. Kādu dienu viena varena burve- vārdā Keridvena, palūdza kādu parastu zemnieku puiku pieskatīt kādu dziru, kas bija domāta viņas kroplajam dēlam. No visas dziras dzeramas bija tikai trīs lāsītes. Tām piemita maģisks spēks- gudrība, iedvesma un saprāts. Pārējā dzira tūlītēji pēc iedzeršanas pārvērtās indē. Tā nu Keridvena iedevusi maisīt katlu šim puisim- Gvionam. Bet viņš, loģiski,kā jau tas bija gaidāms no cilvēka, izdzēris viru un laidies prom no burves dusmām. Taču, beigu beigās, Keridvena tomēr viņu pārspējusi gudrībā un nogalinājusi. Kopš tā laikā viss cilvēku un maģiskās pasaules starpā bija pairis. Attiecības neveicās. Tirdzniecība, kas pirmīt bija plaukusi un zēlusi, apsīka. Beigu beigās, interešu sadursmes rezultātā uzsākās maģijas karš, kurā nomira daudzi cilvēki, jo viņiem nepiemita tāds spēks, kā burvju pasaules iedzīvotājiem. Pēc šīs kaujas visas maģiskās radības tikušas vajātas un spīdzinātas un vardarbīgi nogalinātas, līdz bijušas spiestas paslēpties no cilvēku acīm. Un tā mēs nonākam līdz mūsdienām. Cilvēki jau sen nevienu radību vai burvi vai raganu nav redzējuši un domā, ka tās ir tikai skaistas pasakas bērniem un izklaide pieaugušajiem, lai gan tas viss patiesi pastāv.
Robina sēdēja ar plaši pavērtām un neticības pilnām acīm. To, ka Rodžers ir burvis, tam vēl varēja noticēt, bet tas, ka pastāvēja viss, par ko stāstnieks jēl kad ir ieminējies kaut ar pušplēstu vārdu…tas likās galīgi nereāli un grūti sagremojami. Meitene palūkojās uz Džī un viņš tikai pamāja ar galvu, tā apstiprinādams Onas teikto. Pēc neliela klusuma brīža stāstnieks turpināja.
- Un es Tevi aicinu līdzi visu to izbaudīt. Bet nevis tāpēc, ka es tā ļoti gribētu. Tāpēc, ka tavs ciltskoks ir dižens un pārpilns ar raganām un burvjiem bijis. Jaunībā es to pašu iespēju piedāvāju Onai, taču viņu māte nepalaida.
Jaunībnā?! Nodomāja Robina un sarauca pieri, bet tad jau sanāk, ka Rodžers ir…
-Patiesībā, kā jau laikam esi sapratusi, esmu ļoti vecs. Pat ļoti. Es spēju sevi uzturēt vienā vecumā. Ja nedosiesman līdzi meklēt maģiju sevī, tad Tu novecosi tāpat kā visi parasti cilvēki un aizvadīsi gaužām parastu dzīvi.
-Bet Ona?! Kāpēc viņu nevar ņemt līdzi, tāpat kā mani…?- Robina cerīgi palūkojās uz vecomāti, taču sieviete tikai pakratīja galvu noliegumā.
-Esmu pārāk iesakņojusies savā cilvēka esībā. Redzēt un sajust maģiju man jau būtu pārāk bīstami, lai gan manī vēl joprojām rit raganas asinis un ir mazs spēks.
Meitene skumji nodūra galvu un pār viņu noslīga tumšš matu ērkulis. Viņa apsvēra vēlreiz visus par un pret. Un nu atklāja, ka šaubās.
-Redzu, ka tu sāc pārdomāt. Ja nevēlies…- grūtsirdīgi izpūta Rodžers un ielūkojās Robinai acīs. Meitene klusēja. Viņa bija apjukusi. Nezinādama, ko lai stāstniekam atbild, Robina piecēlās un izgāja no nama un apsēdusies uz lieveņa, palūkojās debesīs. Tajās, iedegtas kā daudzas cerību svecītes, spīguļoja zvaigznes. Liels un spožs pilnmēness smaidīja platu smaidu. Daba dusēja. Mežā ik pa brīdim sasaucās baismie nakts putni.
“Ko gan es zaudēšu?” pie sevi domāja Robina un vēl nepiecēlusies jau zināja, ka dosies līdzi Rodžeram. Galu galā- viņai bija pilnas tiesības to izbaudīt.

--------------------
Music is life!

Karneola-rakstnieku forums

IPB Image

Vieta tavām grafiskajām novelēm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
Natsuki   Robina   Nov 10 2005, 18:17
Tragedy   man ljoti patiik. turpinaajums buus?   Nov 25 2005, 16:42
dmonster   Jauki, bet nevajag likt iekavas tās taakaa noveers...   Nov 25 2005, 17:46
Natsuki   Ja jau lasa, ta reku bikīt vēl... :rolleyes: Mai...   Nov 28 2005, 18:09
kahi   viegli uztvert, tāds gaisīgs...man patika...   Jan 9 2006, 21:26
silk   Man patika....bija tāda sajūta, ka lasu kaut ko lī...   Jan 9 2006, 21:38
Natsuki   Paldies! :) Kad Robina šķērsoja nama slieksni...   Jan 12 2006, 17:18
Lonesome   Ļoti telaini apraksti, labi un kvalitativi, skaist...   Jan 18 2006, 22:10
Natsuki   Te nu būs, ja gribat... Pagāja pāris dienas. Rodž...   Jan 23 2006, 19:45
rebel   auch. dikten miilji un labi. *brauc, robina,brauc...   Jan 24 2006, 17:53
Natsuki   Liels liels paldies! :rolleyes: Kad Robina ...   Jan 24 2006, 23:17
kahi   nju gaidu, ka saaks staastiit...sorry, darba daudz...   Jan 25 2006, 19:30
Kikio   Es zinu, kas būs tālāk, es zinu, kas būs tālāk...   Jan 25 2006, 21:15
Natsuki   Es zinu, bet nevienam to neizpaud! :rolleye...   Jan 25 2006, 22:45
Lonesome   Ļoti burvīgs stāstiņš! Labi padevies, skaista ...   Jan 26 2006, 22:30
Kikio   Es nevienam neteikšu, bet vienalga zinu, kas būs t...   Jan 26 2006, 23:17
Natsuki   Es ceru, ka Tev vismaz patīk! :rolleyes: ...   Jan 27 2006, 13:08
Kikio   Skaidrs, ka patīk! Kā tad var nepatikt? :huh:   Jan 27 2006, 18:58
kahi   viskrutaakaa vieta-''iestuureeja ratus mež...   Jan 27 2006, 19:45
Natsuki   Paldies, ka lasat! :rolleyes: Robina pamāja...   Jan 27 2006, 22:27
kahi   sestdienas rītā nav ko darīt...tā vēl nav bijis...   Jan 28 2006, 13:46
Natsuki   Heh, re kā gadās, bet es pilnā nopietnībā saku, ...   Jan 28 2006, 14:46
Lonesome   Super! Es nespēju nociesties, kad būs turpināj...   Jan 28 2006, 23:52
kahi   da neeee... nekāda liinija, bet sērija''ju...   Jan 30 2006, 15:16
Natsuki   Tas, ka patīk, tas ir priex! :rolleyes: Kad...   Jan 30 2006, 18:17
rebel   nu paskat,tagad vinjia buus vairaaki meeneshi,lai ...   Feb 1 2006, 00:04
Lonesome   Es gan zinu, kas būs tālāk, bet man vienalga griba...   Feb 1 2006, 15:16
Natsuki   Liels liels paldies, ka lasat! :rolleyes: P...   Feb 1 2006, 15:29
kahi   peedeejie gabalinji baigi miili uzraxtiiti!...   Feb 2 2006, 12:10
Kikio   Pilnigi piekritu kahi! Tev ir talants, tā turp...   Feb 2 2006, 14:42
Lonesome   Burvīgs stāstiņš. Es nevaru no tā atrauties, tā pa...   Feb 4 2006, 17:53
Natsuki   Te nu beidzot turpinājums! Gāja laiks. Dienas...   Feb 12 2006, 18:40
Kikio   TurpiniTurpiniTurpini!!! Ir pat ļoti l...   Feb 14 2006, 20:16
murasaki   :rolleyes: ljoti patikaas - it sevishkji valoda. ...   Feb 21 2006, 15:47
Lonesome   Natsu, man arii ljoti patiik. Es parasti nevru atr...   Mar 5 2006, 13:25
andrea   njuuu, roweny, ko lai saka... tavi darbi vienmer f...   Mar 20 2006, 16:38
Natsuki   Ļoti sen neesmu turpinājusi šo stāstu, ceru, ka kā...   Aug 25 2006, 01:10
dark diary   skaists stāsts ar ļoti patīkamu valodu, tikko visu...   Aug 25 2006, 21:18
Natsuki   Paldies, ka novērtēji, un te būs nedaudz turpināju...   Aug 27 2006, 01:13
Isabel Carmin fon Edelhain   Tā ka turpinājumu gribētos...   Sep 3 2006, 00:52
Natsuki   Ok, te būs :rolleyes: Meitene pasmaidīja un net...   Sep 5 2006, 21:09

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16 June 2025 - 15:00