IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

35 Pages V « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tu esi skatijies par daudz anime ja....
edg
post Dec 16 2004, 23:56
Post #211

limpene grauž aknas

Group: Jounin
From: PM

QUOTE(Hikaru @ Dec 16 2004, 19:54)
Tu esi skatījies par daudz anime, ja nevari bez grūtībām parunāt kādu īsu laiku vienā valodā. Principā japāņu valodu mazliet zinu un lielāko daļu angļu valodas iemācījos, lasot subus.
Es kad gribu izrunāt kaut kādu vārdu, atceros to kaut kādā vienā valodā, tad iztulkoju to vēl 2 vai 3 valodās un tad sāku domāt kādā valodā man tas jāsaka. Dažreiz gadās, ka nevaru atcerēties vajadzīgā valodā, tad gan jāsaka tādā kurā atceros.
*

Vaa, flashbacki, flashbacki... Es anglju valodu no skaitljotaaja speeleem iemaaciijos (taa mees shamaas toreiz saucaam, tais aizveesturiskajos laikos).

Un tas, ka speej vaardu pateikt angliski, krieviski vai japaaniski, bet ne par ko nespeej piemekleet atbilstoshu vaardu latviski ir nu ka riktiigi normaala paraadiiba.

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
X_Kamui
post Dec 17 2004, 10:43
Post #212

CLAMP Fan

Group: Chuunin
From: Дома...

huh.gif Nu gan man ar aizmirstas vardi - latviešu, dažreiz krievu nu un par angļu vardiem uuuuuu....... aizmirstu kadu vardu un sežu domaju, domaju ............ heh..... smile.gif

--------------------
IPB Image
"Peace is but a Shadow of Death desperate to forget it`s Painful Past..."
+Quote Post
ShinChan
post Dec 17 2004, 11:39
Post #213

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(-Kai- @ Dec 17 2004, 09:43)
huh.gif Nu gan man ar aizmirstas vardi - latviešu, dažreiz krievu nu un par angļu vardiem uūuū....... aizmirstu kadu vardu un sežu domaju, domaju ............ heh..... smile.gif
*

Viena lieta, ka tu nevari piemeklēt vārdus latv. val. un saac rakāties pa citām. Bet man aizvien biežāk rodas situācija, kad smadzenes vienlaicīgi dod laukā 10 un vairāk iespējamos variantus tai pašā latviešu val. un rezultātā ātrumā pat neizdodas prātīgu teikumu pateikt.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post Dec 17 2004, 13:10
Post #214

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Dec 17 2004, 10:39)
Bet man aizvien biežāk rodas situācija, kad smadzenes vienlaicīgi dod laukā 10 un vairāk iespējamos variantus tai pašā latviešu val. un rezultātā ātrumā pat neizdodas prātīgu teikumu pateikt.
*

Pfft, laimiigais! Man nelaime taada, ka meegjinu vienmeer piemekleet peec iespeejas ideaalaaku vaardu apziimeejumam, ko gribu pateikt, bet vaardu kraajums paaraak nieciigs un lietoshanas speejas vaajas...

--------------------
Mani posti top, jo tev dziivee truukst, ko lasiit! Es glaabju pasauli, piedaavaajot tai lasaamvielu! Kvalitaate, shvalitaate.
Disclaimer: Viss manis teiktais ir apshaubaams manis pasha no gaisa uzpuusts un uz punjkjiem balstiits viedoklis.
+Quote Post
edg
post Dec 17 2004, 13:29
Post #215

limpene grauž aknas

Es tikko staastiiju istabas biedram, cik smiekliigs topiks tas, kur mees logo domaajam, un teicu, ka "man piemeeram nepatiktu taads baigi kawaii vai ecchi kaut kaads" un tad attapos, ka vinjam taadi vaardi ir tuksha skanja laugh.gif Tas atgaadina Genshiken, kur shamaa (taa, kam nepatiik otaku, bet vinja tai klubaa ietusee. kaa vinju sauc?) teica, lai runaajot tachu japaaniski smile.gif

--------------------
+Quote Post
Shinobi-sama
post Dec 17 2004, 13:44
Post #216

Lost in own dreams

From: Jelgava

huh man peec animes biku jaaatguustas un jaapiedomaa teikumiem lidizi lai nesaktu spraust kur pagadaas japaaniskas fraazes biggrin.gif ir briizi kad es runaajo dfomaajot ar japaanisko gramatiku... tipo darbiibas vaards beigaas un vispaar teikums skan smiekliig kad pasak vinju peec jaapanju gramatiskaas uzbuuves

--------------------
IPB Image
+Quote Post
edg
post Dec 18 2004, 01:11
Post #217

limpene grauž aknas

...ja tu noskaties no japaanju filmas 5 minuutes un tad attopies, ka nav uzlikti subtitri tongue.gif

--------------------
+Quote Post
Shinobi-sama
post Dec 18 2004, 01:34
Post #218

Lost in own dreams

From: Jelgava

jaa un ja pec animes skatiishanas paarej uz kaadu filmu amglju valodaa... dzirdi japaanju valodu un nervozee.. kapee nav subtitru

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Rob_X
post Dec 18 2004, 14:16
Post #219

Shishaku

From: Riga

QUOTE(edg @ Dec 17 2004, 12:29)
Es tikko staastiiju istabas biedram, cik smiekliigs topiks tas, kur mees logo domaajam, un teicu, ka "man piemeeram nepatiktu taads baigi kawaii vai ecchi kaut kaads" un tad attapos, ka vinjam taadi vaardi ir tuksha skanja laugh.gif  Tas atgaadina Genshiken, kur shamaa (taa, kam nepatiik otaku, bet vinja tai klubaa ietusee. kaa vinju sauc?) teica, lai runaajot tachu japaaniski smile.gif
*

man ta ir bijis ljoooti daudz reizes un pec tam sedeju sarkans kad visi klasesbiedri lur uz mani jocigam sejam biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
+Quote Post
Inc
post Dec 18 2004, 15:07
Post #220

Danshaku

QUOTE(Rob_X @ Dec 18 2004, 13:16)
QUOTE(edg @ Dec 17 2004, 12:29)
Es tikko staastiiju istabas biedram, cik smiekliigs topiks tas, kur mees logo domaajam, un teicu, ka "man piemeeram nepatiktu taads baigi kawaii vai ecchi kaut kaads" un tad attapos, ka vinjam taadi vaardi ir tuksha skanja laugh.gif  Tas atgaadina Genshiken, kur shamaa (taa, kam nepatiik otaku, bet vinja tai klubaa ietusee. kaa vinju sauc?) teica, lai runaajot tachu japaaniski smile.gif
*

man ta ir bijis ljoooti daudz reizes un pec tam sedeju sarkans kad visi klasesbiedri lur uz mani jocigam sejam biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
*

Sarkans, jo kaunies? Ja jā, tad jautājums - par ko tieši ir kauns?
+Quote Post
ShinChan
post Dec 18 2004, 15:21
Post #221

ultrafilozofs

Man kaut kā tie japāņu vārdi nesprūk ārā, laikam neesmu tik taal "progreseejis" otaku.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
edg
post Dec 18 2004, 15:37
Post #222

limpene grauž aknas

QUOTE(ShinChan @ Dec 18 2004, 14:21)
Man kaut kā tie japāņu vārdi nesprūk ārā, laikam neesmu tik taal "progreseejis" otaku.
*

Parasti man tavs sarkasms iet pie sirds. Diivainu iemeslu deelj shoreiz taa nav...
Galu galaa, cilveeki dalaas aizmaarshiigos un neaizmaarshiigos. Bet ko nu par to...
Bet galu gala galaa, kaa lai neaizmirstas, ka "kawaii" nav latvieshu vaards, ja tu vinju lieto ikdienaa, un cilveeki saprot vai vismaz izliekas, ka saprot, un tad tu aizbrauc maajaas uz laukiem, un pat tur taadu vaardu saprot. Gribot negribot, cilveekus, kas nesaprot "kawaii" saac uzskatiit par taadiem, kam vienkaarshi vaajsh vaardu kraajums. Taa vish i... un taa taa dziive paiet... es jau juutu, ka rakstu tikai rakstiishanas peec, lai buutu ar ko sev aizbildinaaties, ka nedaru neko lietderiigu...

From: edg (shitais stils iepatikaas no All About Lily Chou Chou smile.gif)

--------------------
+Quote Post
Inc
post Dec 18 2004, 16:12
Post #223

Danshaku

QUOTE(edg @ Dec 18 2004, 14:37)
QUOTE(ShinChan @ Dec 18 2004, 14:21)
*

Parasti man tavs sarkasms iet pie sirds. Diivainu iemeslu deelj shoreiz taa nav...
Galu galaa, cilveeki dalaas aizmaarshiigos un neaizmaarshiigos. Bet ko nu par to...
Bet galu gala galaa, kaa lai neaizmirstas, ka "kawaii" nav latvieshu vaards, ja tu vinju lieto ikdienaa, un cilveeki saprot vai vismaz izliekas, ka saprot, un tad tu aizbrauc maajaas uz laukiem, un pat tur taadu vaardu saprot. Gribot negribot, cilveekus, kas nesaprot "kawaii" saac uzskatiit par taadiem, kam vienkaarshi vaajsh vaardu kraajums. Taa vish i... un taa taa dziive paiet... es jau juutu, ka rakstu tikai rakstiishanas peec, lai buutu ar ko sev aizbildinaaties, ka nedaru neko lietderiigu...

From: edg (shitais stils iepatikaas no All About Lily Chou Chou smile.gif)
*

Rakstīt rakstīšanas pēc ir ārkārtīgi lietderīgi, mjā.
+Quote Post
ShinChan
post Dec 18 2004, 16:39
Post #224

ultrafilozofs

QUOTE(edg @ Dec 18 2004, 14:37)
Parasti man tavs sarkasms iet pie sirds. Dīvainu iemeslu dēļ šoreiz tā nav...
*

Varbuut pie vainas ir apstāklis, ka tas nebija domāts kā sarkasms, bet vairāk kā fakta konstatācija. Nenāk ne prātā ņirgāties par cilvēkiem, kam pasprūk kāds "kavaī", "oro" vai "naņi".

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
Batou
post Dec 19 2004, 10:07
Post #225

S9 unit

From: PS 9

tu esi skatījies par daudz anime, ja vēl joprojām turpini postot šajā topikā.
in fact, tu esi skatījies par daudz šamējo topiku... un vispār! jāorganizē jauns topiks: "edg un Shinchan dzīves aspekti un to pielietojums dabā".

--------------------
image
+Quote Post

35 Pages V « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17 June 2025 - 21:55