![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Fatalis |
![]()
|
![]() Jinushi ![]() ![]() Group: weirdo Posts: 42 Joined: 20-October 05 ![]() |
Savas domas par šito neizdevušos pasākumu es ierakstīju savā blogā.
QUOTE Tātad, es šodien biju uz to japāņu klasisko nō teātri Umewaka Kennokai Rīgas Nacionālajā teātrī, un esmu galīgi sašutis. Ar pašu izrādi viss bija kārtībā, bet viss pārējais bija kā ņirgāšanās. Sāksim ar to, ka es neprotu japāņu valodu un tāpēc, dabiski, nesapratu ne vārda. Man nebūtu par ko sūdzēties, ja tur vismaz būtu varējis dabūt transkriptu latviešu valodā, bet pat tā saucamo "programmu", kas bija vienīgais veids, kā saprast, kas tur notiek, nepietika visiem. Viena no meitenēm, kas pārbaudīja biļetes, teica, ka esot bijusi "baigā kaudze", bet tagad mums nekas cits neatliekot, kā vēlāk skatīties internetā. Pēc starpbrīža mamma pajautāja kādai sievietei, lai viņa mums parāda savējo, un tā programma izrādījās neglīta lapele ar sižeta izklāstu pāris teikumos. Tas arī bija viss, kas tev tika piedāvāts, lai tu varētu to skatīties, izņemot vienu tikpat neglīti melnbalti sakopētu grāmatiņu angļu valodā (nevarēja kaut vai pārtulkot?) ar Umewaka ģimenes trupas vēsturi un dažiem faktiem par nō. Tiem japāņiem, kas arī skatījās, līdz bija tādas pašas, tikai nekopētas un smukas. Rīkoja šo farsu "Riga Music". -------------------- |
lastguru |
![]()
|
![]() The one who knows ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Jounin Posts: 1174 Joined: 23-May 05 From: Kaigan (Riga, LV) ![]() |
Izraade patika. intresanti bija uzzinaat kaads tad ir tas japaanju teaatris. bija laba vieta (pirmaa rinda otrajaa balkonaa), un es ar savu peeckara laika (1954. gada) binokli vareeju ljoti labi saskatiit to ko ar savu tuvredziibu neredzeeju bez taa. Diivaini bija tas ka viss notika leeni, izstiepti... kaa dazha laba japaanju filma... tagad saprotu kaapeec vinjiem i filmas taadas
![]() Par japaanju valodu piekriitu Fatalisam - es nevaru iedomaaties kas vareeja izdomaat tik idiotisku plaanu nedot liidzi transkriptus ar tulkojumu. It kaa visi saprot japaanju valodu taadaa liimenii lai saprast klasisko japaanju valodu (tas ir, ne moderno, bet tradicionaalo, veco valodu), pie tam veel ar tik neparasto izrunu. Pasmeejos par "de gozaru"... jaa, jaa, taapat kaa Kenshins, shie ljaudis lietoja "de gozaru", un no taa atvasinaataas formas, kuras pashlaik i sastapt ta gruuti manupraat... P.S. veelaak man teica ka japaanjiem nav pienjemts aplaudeet ![]() P.P.S. zaales centraa seedeeja prezidente... vinjai gan visu skaidroja kaads cilveeks gados... nojaushu ka veestnieks. Apsardzes vinjai gan var teikt ka nebija (viens cilveeks pavadiija no attaaluma), mani pat neaiztureeja kad es sasveicinaajos ar vinjas viiru ![]() -------------------- Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian
The Tao of posting: Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience. And never underestimate the power of stupid people in large groups... |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16 June 2025 - 04:05 |