IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Uzmanību!

Foruma sadaļā "Offtopic" posti netiek skaitīti.

7 Pages V « < 3 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
> Filozofiskās Pārdomas No. 44!, Šoreiz patiešām nopietni, un bez losisma
Vai pārdot savu dvēseli par nemirstību, ir izdevīgi?
Vai pārdot savu dvēseli par nemirstību, ir izdevīgi?
[ 31 ] ** [41.33%]
[ 44 ] ** [58.67%]
Total Votes: 75
Guests cannot vote 
NOAR
post Dec 7 2005, 21:00
Post #61

Samurai

Group: Chuunin
From: Latvia

Atbildēju - Jā.
Kā totālākais atejists es dvēselei neticu, tāpēc jautājumu uztvēru šādi:"vai tu gribētu saņemt nemirstību apmaiņā pret mūžīgām ciešanām pēc nāves". Tākā atbilde uz šo jautājumu šķiet ļoti, vienkārša es pievienoju: "un dažādām nelaimēm dzīves laikā", jo tas itkā atbilst manām zināšanām par reliģiju dvēselēm un to zaudēšanu.
Uz šādu jautājumu tikuntā atbildu ar 'jā', jo es nu ļoti gribu dzīvot (instinkts. nekas vairāk).

Bet ja nu tiešām pasaule sabruktu un velns man piedāvātu šito lietiņu - es tikuntā piekristu tongue.gif . Un pamatojums ir tāds - ja es tiešām nomirtu, tad viņš nebūtu pildījis līguma nosacījumus un es tiktu debesīs laugh.gif

--------------------
(\__/)-( \_/ )--(\_/)
(O.o )-(^_~)--(o o)
(> < )-(>..<)<( ' *)>join the bunny army
Copy bunnys into your signature to help them on ther way to galaxie domination!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Tigra2
post Dec 7 2005, 21:05
Post #62

kawaii tora

QUOTE(NOAR @ Dec 7 2005, 21:00)
Atbildēju - Jā.
Kā totālākais atejists es dvēselei neticu, tāpēc jautājumu uztvēru šādi:"vai tu gribētu saņemt nemirstību apmaiņā pret mūžīgām ciešanām pēc nāves". Tākā atbilde uz šo jautājumu šķiet ļoti, vienkārša es pievienoju: "un dažādām nelaimēm dzīves laikā", jo tas itkā atbilst manām zināšanām par reliģiju dvēselēm un to zaudēšanu.
Uz šādu jautājumu tikuntā atbildu ar 'jā', jo es nu ļoti gribu dzīvot (instinkts. nekas vairāk).

Bet ja nu tiešām pasaule sabruktu un velns man piedāvātu šito lietiņu - es tikuntā piekristu tongue.gif . Un pamatojums ir tāds - ja es tiešām nomirtu, tad viņš nebūtu pildījis līguma nosacījumus un es tiktu debesīs  laugh.gif
*

Netiktu gan. Slēdzot līgumu ar Luciferu, tu nodotu Dievu, kas tevi mīlēja. Tādu nodevību Dievs nepiedod. Tāpēc tu netiktu ne debesīs, ne ellē. Tu maldītos pa vidu. Un neatrastu neko. Tu būtu zudusī dvēsele. Tu meklētu gaismu, bet to neatrastu, meklētu tumsu, arī tās nebūtu. Tu dzīvotu vientuļš un akls. Ja vien šādu eksistenci var nosaukt par dzīvi.

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post
Nuin
post Dec 7 2005, 21:18
Post #63

Kakashi-sensei

From: new world

To Tigra2

Bet tad pēc taviem vārdiem var izsecināt, ka mēs esam zudušās dvēseles.

Manuprāt cilvēka dvēsele ir prāts nevis kautkāda mistiska enerģija kura mīt mūsos. Prāts ir visam sākums un arī gals.

--------------------
+Quote Post
Kazuki
post Dec 7 2005, 21:20
Post #64

Hakushaku

es gan domaaju ka noir tiktu ellee. galu galaa saatanam ta ir vienalga kas tur iisi ir ar tiem liiguma noteikumiem. taapeec jau vinjsh ir saatans ka vinjam patiik citus piekaast.
+Quote Post
NOAR
post Dec 7 2005, 21:24
Post #65

Samurai

Beidzot varētu visā mierā padomāt... laugh.gif

Dievs mīlēja???
Ko viņš manā labā darījis?

A kāpēc ellē - līgums paliek līgums.

--------------------
(\__/)-( \_/ )--(\_/)
(O.o )-(^_~)--(o o)
+Quote Post
Kazuki
post Dec 7 2005, 21:30
Post #66

Hakushaku

nu tev cilveek dereetu nedaudz vairaak izgliitoties shajaa jomaa (protams ja negribi tad nevajag)
taatad ja paskataas kaut vai tajaa pashaa biibelee tad tur ir rakstiits ka Dievs ir miilestiiba un ka saatans ir atnaacis lai piekraaptu un noslepkavotu ( respektiivi pievaaktu dveeseli)

piemeeram ja paskataas uz cilveekiem. ne vienmeer vinji pilda liigumu saistiibas, censhas apiet likumus utt utjp. tad kaapeec saatanam buutu jaaieveero kaut kaadi liiguma nosaciijumi?
+Quote Post
Tigra2
post Dec 7 2005, 21:31
Post #67

kawaii tora

QUOTE(Nuin @ Dec 7 2005, 21:18)
To Tigra2

Bet tad pēc taviem vārdiem var izsecināt, ka mēs esam zudušās dvēseles.

Manuprāt cilvēka dvēsele ir prāts nevis kautkāda mistiska enerģija kura mīt mūsos. Prāts ir visam sākums un arī gals.
*

Neesam gan, kamēr esam dzīvi viss kārtībā. Un pēc nāves reti kurš nokļūst ellē. Ja godīgi elles nemaz nav. Ja mēs esam šo dzīvi nodzīvojuši nejēgā un izdarījuši stulbības, tad dzīves laikā iegūtais priekš mums izgaist. Un to dabon sātans, lucifers u.t.t. Bet dvēselei tas viss jādabon no jauna. Tas ir tā - darot tā mūsu apziņa pazūd. Mēs it kā pazūdam.
Dievs mīlēja???
Ko viņš manā labā darījis?

Tev mājas ir? Ko ēst ir?
To tev devis Dievs. Tikpat labi tu varēji būt bomzis, kas narkojas.

--------------------
IPB Image
*+*[b]Mans Deviantarts *+*
+Quote Post
NOAR
post Dec 7 2005, 21:58
Post #68

Samurai

To man vecāki deva (pastāv tāds sugas saglabāšanas instinkts, kas liek viņiem palielināt manas izredzes savairoties, respektīvi - dot man to pēc viņu domām labāko), bet pārējais ir sakritība. Un dievs taču skaitās visuzinošs. Tad kāpēc viņš mani neatturētu no tādas muļķibas kā līduma ar velnu noslēgšanu?

dark angel - a kāpēc tad vispār tāda līguma lieta pastāv. Ja tas būtu joks, tad tač dievs nedusmotos un es tiktu paradīzē.

--------------------
(\__/)-( \_/ )--(\_/)
(O.o )-(^_~)--(o o)
+Quote Post
ShinChan
post Dec 7 2005, 22:10
Post #69

ultrafilozofs

From: durdom

QUOTE(dark_angel @ Dec 7 2005, 20:30)
nu tev cilveek dereetu nedaudz vairaak izgliitoties shajaa jomaa (protams ja negribi tad nevajag)
taatad ja paskataas kaut vai tajaa pashaa biibelee tad tur ir rakstiits ka Dievs ir miilestiiba 
*

Labākais joks ko šodien esmu lasījis, nopietni
Iepazīstoties ar katru jaunu Bībeles nodaļu rodas aizvien lielāka pārliecība, ka Dievs ir masu slepkava (Svētie Raksti ir pilni ar Dieva "mīlestības" apliecinājumiem) un pie tam visai izsmalcināts, respektīvi, prot izbaudīt slepkavošanu un tās veidu. Visi, sākot ar izredzēto tautu un beidzot ar zemiskākajiem grēciniekiem smagi dabūn pa mici un netiek aizmirsti arī nevainīgi zīdaiņi, bez tiem neviens Bībeles slaktiņš nebūtu pilnīgs.

Ja, godīgi, visās par un ap kristietību saistītajās diskusijās mani kaitina nostāja, "ej un lasi, visas atbildes ir Bībelē". Netiek pieļauta doma, ka kādam Bībele arī varētu nebūt tas autoritatīvākais avots no kura smelties zināšanas. Līdzīga attieksme bija arī ar Marksa un Engelsa apcerējumiem, kas sociālismā netika pakļauti nekādai kritikai. Rakstītam ticēt, lai gan ir lielas šaubas gan par pašu tekstu, gan par tā patiesajiem autoriem.

Varu tikai atkārtot to, ko jau kaut kur šajā forumā minēju — Dieva vietā man būtu kauns, ja es tiktu Bībelē attēlots tā, kā attēlots ir viņš, pretrunīgs, neizlēmīgs, nežēlīgs un spontāns savā rīcībā.

--------------------
Es esmu, kas es esmu
+Quote Post
+Chibi+
post Dec 7 2005, 22:25
Post #70

(yaoi) rota 69

Group: Kaigan Valde
From: sky

QUOTE(ShinChan @ Dec 7 2005, 22:10)
Varu tikai atkārtot to, ko jau kaut kur šajā forumā minēju — Dieva vietā man būtu kauns, ja es tiktu Bībelē attēlots tā, kā attēlots ir viņš, pretrunīgs, neizlēmīgs, nežēlīgs un spontāns savā rīcībā.
*

tiesi tapec tu nesi DIEVS

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Batou
post Dec 7 2005, 22:34
Post #71

S9 unit

Group: Jounin
From: PS 9

QUOTE(ShinChan @ Dec 7 2005, 21:10)
QUOTE(dark_angel @ Dec 7 2005, 20:30)
taatad ja paskataas kaut vai tajaa pashaa biibelee tad tur ir rakstiits ka Dievs ir miilestiiba 
*

Labākais joks ko šodien esmu lasījis, nopietni
Iepazīstoties ar katru jaunu Bībeles nodaļu rodas aizvien lielāka pārliecība, ka Dievs ir masu slepkava (Svētie Raksti ir pilni ar Dieva "mīlestības" apliecinājumiem) un pie tam visai izsmalcināts, respektīvi, prot izbaudīt slepkavošanu un tās veidu. Visi, sākot ar izredzēto tautu un beidzot ar zemiskākajiem grēciniekiem smagi dabūn pa mici un netiek aizmirsti arī nevainīgi zīdaiņi, bez tiem neviens Bībeles slaktiņš nebūtu pilnīgs.

Ja, godīgi, visās par un ap kristietību saistītajās diskusijās mani kaitina nostāja, "ej un lasi, visas atbildes ir Bībelē". Netiek pieļauta doma, ka kādam Bībele arī varētu nebūt tas autoritatīvākais avots no kura smelties zināšanas. Līdzīga attieksme bija arī ar Marksa un Engelsa apcerējumiem, kas sociālismā netika pakļauti nekādai kritikai. Rakstītam ticēt, lai gan ir lielas šaubas gan par pašu tekstu, gan par tā patiesajiem autoriem.

*

piekrītu ShinChana rakstītajam ar vienu piebildi - Dievs nav mīlestība. Sekss ir mīlestība. Ģimene ir mīlestība. Darbs galu galā arī kādam ir mīlestība. Dievs ir nepierādīta, mistiska parādība. Gribu redzēt kurā vietā Dievs ir mīlestība (un nevajag man stāstīt par Krista došanu pasaulei, tas bija sen un tā nav patiesība).

--------------------
image
+Quote Post
lastguru
post Dec 7 2005, 22:42
Post #72

The one who knows

Group: Jounin
From: Kaigan (Riga, LV)

viena pieziime: biibelee ir teikts ka dievs ir dievs, bet iisteniibaa nav neviens pieraadiijis ka tas ko sauc biibelee par dievu tieshaam ir dievs, nevis saatans. nekur peec padziishanas no paradiizes darza, viscaur biibeli tas apstaaklis nekur nav precizeets. kaut vai briinishkjiigi ka Mozum ir aizliegts paskatiities uz dievu, kad tas vinjam blakus staav. mees arii nezinam kas bija rakstiits pirmajaa baushlju variantaa. kaa zinaams, saatans ir maskeeshanas karalis wink.gif

--------------------
Choice is an illusion created between those with power and those without. - The Merovingian

The Tao of posting:
Don't argue with idiots - they will drag you to their level and beat you with experience.
And never underestimate the power of stupid people in large groups...
+Quote Post
NOAR
post Dec 7 2005, 22:49
Post #73

Samurai

Vispār vēl izdomāsim, ka viņi ir draugi, un nabaga cilvēki ir radīti špāsam. Pēc idejas - kaut kas no kamikaze kaitou jeanne, tikai datorspēles līmenī.

--------------------
(\__/)-( \_/ )--(\_/)
(O.o )-(^_~)--(o o)
+Quote Post
Kazuki
post Dec 7 2005, 23:46
Post #74

Hakushaku

QUOTE(NOAR @ Dec 7 2005, 21:58)
dark angel - a kāpēc tad vispār tāda līguma lieta pastāv. Ja tas būtu joks, tad tač dievs nedusmotos un es tiktu paradīzē.
*

vispaar jau speeleeties ar uguni nav ieteicams. un tikt paradiizee nemaz nav tik viegli kaa tu iedomaajies. jaa liiguma lieta pastaav un kaapeec taa pastaav tu vari izlasiit ieprieksheejajos postos

uz shin chan textu atbildeeshu veelaak, jo tagad baigais besis. turklaat, pat ja meegjinaashu diez vai tas mainiis tavu viedokli shin chan , jo es biibeli tieshaam uzskatu par autoratiivu graamatu un atbildu pamatojoties uz to, bet prieksh tevis taas ir muljkjiibas.

nu ko tur lai dara. katram savi uzskati.
+Quote Post
Gutts
post Dec 8 2005, 00:00
Post #75

Samurai

From: fantaziju pasaule

un tikt paradiizee nemaz nav tik viegli kaa tu iedomaajies

Tas ir neiespejami jo visas R ticibas tevi suta mocities uz elli ja tu vieniem netici.(Kristietiba, katolicisms, pareizticiba, romas katoli, protestanti, bizantijas kristiesi, vecticibnieki)
Un es uzkatu ka visas R religijas vesture ir izmantottas lai tikai sagrabtu varu cilveks un kontroletu lielas tautu masas piedraudod ja neklausisi par tevi bus dieva sods.
Labakas religijas bija pirmatnejas religijas jo tur tikai meginaja izskaidrot pasaule nesaprotamo ar varenaku butnu palidzibu-dieviem.
+Quote Post

7 Pages V « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17 June 2025 - 03:06